|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   dr Zildžo Eskić
24.9.2013 9:13:36   
Skvo RR
Mislim da je navedeni doktor, zasluzio temu.

Prebacujem postove, molim podijelite iskustva.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.9.2013 9:17:48 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 9:17:18   
Skvo RR
PRENOS POSTOVA

IZVORNA PORUKA: scarlett

Ima li ko iskustvo sa dr. koji trenutno radi u DZ Saraj Polje - Zildžo Eskić?

Neki dan sam se jako loše osjećala, mučnine,... i otišla u taj DZ na ginekologiju. Kada su me prozvali, unutra ginekolog, hajd'' nema veze, al'' jedva mi je dao blovanje 7 dana. Meni je bilo toliko loše da sam na kraju dala otkaz na poslu (primljena sam na određeno), jer sam vidjela da čovjek moju muku ne shvata dovoljno ozbiljno i da ću se peglat s njim. Nije me pogledao i djeluje mi kao neko ko mrzi svoj posao.

Danas me naručio na UZ, pa se iskreno nadam da me taj prvi dojam prevario. Imal'' ko iskustva s njim?



IZVORNA PORUKA: scarlett

Nažalost, taj prvi dojam me ipak nije prevario.



IZVORNA PORUKA: gvendolina

Ne poznajem doticnog dr ali ne znam zasto si mu ponovo otislauser posted image trazi drugog dr idi u drugi dom zdravlja,pa neces trpiti da se neko tako odnosi pogotovo ne u user posted image


IZVORNA PORUKA: bambi7


IZVORNA PORUKA: scarlett

Nažalost, taj prvi dojam me ipak nije prevario.


i mene na zalosta kaci taj dom zdravlja, isla sam tom dr. dva tri puta u prosloj trudnoci, nemam ama bas nijedne pozitivne! u 36ned.mi je rekao da nema potrebe vise da dolazim,cak mi nije htio dati ni veliku uputnicu za bolnicu,jer kao dace kad krene porod prije toga mi ne treba!
Po njemu mi ni ctg nije trebao, tako da sam nastavila u vojnoj, a po uputnicu je otisao muz.
ima jos jedna dr.u tom Domu Zdravlja ali kod nje mozes doci na red za tri mjeseca.
Ja trecu trudnocu vodim privatno iako mi je taj DZ bukvalno pred nosom i iako imam ovjerenu knjizicu, nemam ti sta dalje pricati na temu doticnog osim zaobidji u sirokom luku!


IZVORNA PORUKA: scarlett


IZVORNA PORUKA: scarlett

Ima li ko iskustvo sa dr. koji trenutno radi u DZ Saraj Polje - Zildžo Eskić?

Neki dan sam se jako loše osjećala, mučnine,... i otišla u taj DZ na ginekologiju. Kada su me prozvali, unutra ginekolog, hajd'' nema veze, al'' jedva mi je dao blovanje 7 dana. Meni je bilo toliko loše da sam na kraju dala otkaz na poslu (primljena sam na određeno), jer sam vidjela da čovjek moju muku ne shvata dovoljno ozbiljno i da ću se peglat s njim. Nije me pogledao i djeluje mi kao neko ko mrzi svoj posao.

Danas me naručio na UZ, pa se iskreno nadam da me taj prvi dojam prevario. Imal'' ko iskustva s njim?



Osjećam toliku potrebu ne da blatim nekoga, ne daj mi Bože, ali da upozorim sve ženice koje su imalo osjetljive, a nekako mislim da su sve manje - više kada su u drugom stanju, zaobiđu ovog dr.
Bila sam 2x kod njega i prvi put nisam vjerovala da neko može biti tako grub i hladan i bezosjećajan u toj struci. Ne kontam kako neko može završiti takav fakultet i opredijeliti se za ovaj smjer, a ponašati se kao da ne podnosi ženski rod. Kontala sam, možda je čovjeku loš dan bio i ja budala odem sa suprugom na UZ.

Radovala sam se tom pregledu, jer sam očekivala da ćemo bebu baš fino vidjeti i čuti kako malo srce kuca. Bila sam u 9toj sedmici.
Ujutro sam se zezala na FB, naručivala zdrave namirnice (kao sada ću se posvetiti svome zdravlju i trudnoći baš), polako se pripremala za UZ i nešto iza 12h smo MM i ja izašli iz kuće. Termin je bio u 12 i 30. Pitali smo dal'' MM može prisustvovati, sestre su mrzovoljno rekle da može. Ušli smo u predviđenu prostoriju, sestra mi je rekla da se skinem sasvim i sjednem. Ja sam je pitala gdje da sjednem, jer na kožnom krevetu se na sredini nalazio jastuk i na njemu komadić ubrusa. Ona reče, na taj ubrus. Nevoljko sam pristala, razmišljajući šta sve mogu tu pokupiti, ali rekoh sebi: „Hajde ba... nemoj biti sada razmažena, slijedi nešto lijepo, ne komplikuj.“ Sestra je u trenutku izašla, a MM je zgrabio sa njenog stola više tih papira, poznavajući kako razmišljam i dodao mi. Podmetnula sam ih i sjela. Ušao je dr. ne odgovorivši na naš pozdrav, grubo mi je namještao noge, baš kao da je nanerviran što se nisam dobro namjestila, kao da mi je prvi put... Ali nema veze. Grozan je, nikad više kod njega, ali samo da sada čujem lijepe vijesti, vidim svoju pahulju, a onda ćemo smisliti nešto drugo...
Pregled se odužio. Namrgođeni dr. šuti, vrijeme se oteže, a ja sebi govorim da mi se to čini i da mi se oteglo zbog njegove šutnje. Izustih spontano: „Dr., jel'' nešto nije u redu?“ Kaže dr.: „Ne požuruj me.“ Promrmljao je nešto da ćemo pričati kad završi, ali meni je zvuk moga srca toliko već odjekivao u ušima da mi se sve počelo stapati u jedno i vrijeme se opet odužilo. Pogledi MM i mene su se već milion puta sreli, puni straha, nevjerice, iščekivanja i nade... Onda je dr. okrenuo monitor i rekao „Ovo vam je glava, ovo vam je trup, ovo je posteljica, nema nikakve srčane aktivnosti“. Gledam na monitor vidim jasno svog bebija, znam sve šta je šta, slika je onakva kakvu sam i očekivala, ali bebi miruje. Pitam dr. u bunilu, jel'' to znači da ne vidi da se beba kreće, jer se i meni tako čini. On odgovara, nije da se ne kreće nego aparat ne registruje nikakvu srčanu aktivnost. Okrenuo je i nekakav drugi monitor i rekao da je aparat star, da nema otkucaja srca, da odemo negdje na color dopler, ali da se ne nadamo puno. Sestra je rekla da je to česta pojava, ništa neobično i da će biti sve ok. A ja sam se kao usporeni snimak oblačila i vrištala u sebi, a onda naglas kada smo izašli iz ordinacije. Dobili smo uputnicu za Jezero, ali moj suprug ljut zbog takvog pristupa, govorio mi je da se smirim i ne budem luda da takvom čovjeku vjerujem, nego ne želi da i na Jezeru naletimo na ovakvog dr., pa da idemo odmah dr. Majdi kod koje smo potvrdili trudnoću. Ja sam znala da dr. ne može toliko pogriješiti, da ako su aparati loši, nek savremeniji mogu pokazati tek nešto bolje, dati neku nadu, ali znala sam da nije dobro. Ipak, upravo toj nadi sam se toliko nadala dok smo se vozili u polikliniku.

Nažalost, on nije pogriješio. I ne iskaljujem svoj bjes zato što je prvi saopštio tu vjest, nego zato što nema trunke milosti. Osjećala sam se kao krava koja je došla da se oteli. Važno je da je oba puta ispitao kod kojih dr. sam ranije išla. Ono kao kada date auto na servis, pa vas pitaju "Ko vam je ovo radio?"  ta ga se tiče kod koga sam ranije išla. Mislim da mu je posao bio da se potrudi da me zadrži kao pacijenta. Uopšte nije čudo što se kod njegove kolegice čeka 3 mjeseca na red, kao što je neko gore napisao, jer u njegovoj smjeni uopšte nije gužva, odmah dođete na red.Sad mi je jasno zašto.




IZVORNA PORUKA: SREĆNA

Scarlet žao mi je , nema utjehe draga moja , šaljem ti veliki i ssnažni zagrljaj.

Zilđo je kretnčina kakvog nema nadaleko, sama sam se uvjerila.Pobjegla sam iz te ustanove glavom bez obzira.


IZVORNA PORUKA: Emmy


IZVORNA PORUKA: SREĆNA

Scarlet žao mi je , nema utjehe draga moja , šaljem ti veliki i ssnažni zagrljaj.

Zilđo je kretnčina kakvog nema nadaleko, sama sam se uvjerila.Pobjegla sam iz te ustanove glavom bez obzira.

Scarlett, žao mi je zbog tvog gubitkauser posted image user posted image

Ovaj doktor mene podjeća na mesara (uz dužno poštovanje prema ovoj profesiji), vjerovatno znate na šta mislim. Toliko je neotesan i nekulturan da nešto takvo odavno nisam vidjela. Radila sam papa bris kod njega i pregled, na moj upit kako da uradim samopregled dojki samo je promrmljao nešto sebi u bradu, mislim da ni on pojma nema. Inače cijelo osoblje odjela ginekologije, bez izuzetka, uključujući i dr. Lokmić user posted image za uslužnost pacijentima. Na rezultate papa brisa se čeka po 8-9 mjeseci, znam da nije do njih, ali generalno stav, pristup pacijentu nula bodova. Mala škola bontona bi im dobro došla....


IZVORNA PORUKA: scarlett

Žao mi je što ste imale loše iskustvo s dotičnim dr.

Ja sam prošle sedmice bila bolesna i otišla sam u taj dom zdravlja, jer mi je blizu. Nisam znala da radi muškarac, jer sam prvu trudnoću vodila kod dr. Jadranke Dizdarević, ali se na njen savjet paralelno javljala i u DZ. U to vrijeme radile su dr. Laćević i Lokmić, šta god mi je trebalo od lijekova, uputnica ili nešto drugo, ja bih samo došla i rekla da mi je dr. Dizdarević rekla da treba to i to i dr. bi izdala. Obzirom da mi je to blizu, a trudnoću sam svakako počela voditi privatno, ovdje sam se javila zbog bolovanja, jako sam se loše osjećala, bilo mi je svejedno ko će me primiti. Nisam znala da je počeo raditi muškarac. Iznenadila sam se kada sam ušla u ordinaciju. On mi je jedva otvorio bolovanje i usput me naručio 4 dana kasnije na UZ. Obzirom da je svakako bilo vrojeme za UZ, kažem ja suprugu, da idemo sada tu na UZ, a onda ako bude sve ok, za ca. 2 sedmice da idemo privatno kako smo svakako i planirali. Međutim sve se odigralo naopako.
MM kaže da mu nije jasno kako neko takav može dobiti dozvolu za rad sa tako osjetljivom kategorijom stanovništva, pa makar bio i najbolji student. I ja se isto pitam. I vjerujem da sam jedna od njegovih sestrica, ne bih mogla izdržati a da ne nabacam koju kritiku.

Svakako ću se prebaciti kod dr., a možda vidjeti i da idem u neki drugi DZ. Ne znam imam li pravo. Ne znam imam li pravo ići na kliniku, recimo kod Dekovića, ako je sve ok, mislim da on bude moj dr. za redovne preglede. Nisam u to baš najbolje upućena, sve kontam da moramo ići onom dr. čijem DZ pripadamo.  ta vi kažete? Doduše, meni je klinika svakako predaleko, ali opet kod ovog dr. definitivno više nikada.

Dr. Dekovića znam, par puta me primio na GAKu kada sam bila hitan slučaj. Bio mi je i u komisji pred porod. Divan čovjek i sjećam se dobro da ga je i MM pohvalio, jer smo ga gore više puta vidjeli kako ide hodnikom i ljubazno pozdravlja sve pacijente redom. Zildžo ne pozdravlja ni kada mu uđeš u ordinaciju.

Sada me par puta pogledao i dr. Mehmedbašić, splet okolnosti je bio takav, za njega također imam samo riječi hvale, ali nekako mi je puno lakše sa ženama i kada mogu da biram, biram radije žene.

Usput moram i da pohvalim dr. Zejnu koja radi kod Mehmedbašića, ne znam šta je više ginekolog ili psiholog, djeluje toliko smirujuće na pacijenta.


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Svakako ću se prebaciti kod dr., a možda vidjeti i da idem u neki drugi DZ. Ne znam imam li pravo. Ne znam imam li pravo ići na kliniku, recimo kod Dekovića, ako je sve ok, mislim da on bude moj dr. za redovne preglede. Nisam u to baš najbolje upućena, sve kontam da moramo ići onom dr. čijem DZ pripadamo.  ta vi kažete? Doduše, meni je klinika svakako predaleko, ali opet kod ovog dr. definitivno više nikada.


Imaš pravo mjenjati dom zdravlja...podneseš zahtjeva za prenos kartona i biraš doktora sebi...to si niko ne može oproite--prema klini ne na oavj način jer oni nemaju kartone...al ginekološka odjeljenja domova zdravlja komletnoga kantona tebi su zakonm dozvoljena.


IZVORNA PORUKA: zvončica


IZVORNA PORUKA: Emmy


IZVORNA PORUKA: SREĆNA

Scarlet žao mi je , nema utjehe draga moja , šaljem ti veliki i ssnažni zagrljaj.

Zilđo je kretnčina kakvog nema nadaleko, sama sam se uvjerila.Pobjegla sam iz te ustanove glavom bez obzira.

Scarlett, žao mi je zbog tvog gubitkauser posted image user posted image

Ovaj doktor mene podjeća na mesara (uz dužno poštovanje prema ovoj profesiji), vjerovatno znate na šta mislim. Toliko je neotesan i nekulturan da nešto takvo odavno nisam vidjela. Radila sam papa bris kod njega i pregled, na moj upit kako da uradim samopregled dojki samo je promrmljao nešto sebi u bradu, mislim da ni on pojma nema. Inače cijelo osoblje odjela ginekologije, bez izuzetka, uključujući i dr. Lokmić user posted image za uslužnost pacijentima. Na rezultate papa brisa se čeka po 8-9 mjeseci, znam da nije do njih, ali generalno stav, pristup pacijentu nula bodova. Mala škola bontona bi im dobro došla....


Da dodam i ja iskustvo sa ovim doktorom......kad sam imala spontani, on mi je radio kiretazu.....i ja tad mlada i izgubljena....u panici....naravno krvarim....zavrsila mu na stolu kao hitan slucaj....majmun odvratni me pita jesam li sama sta cackala user posted image ....Fuj, fuj, fuj....toliko o njemu......



< Poruku je uredio Skvo RR -- 24.9.2013 9:18:51 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 9:28:18   
M kao Mama
Strašno, da strašnije ne može biti, ja ako smijem primjetiti dosta dr. pri ovom Zavodu za materinstvo je slično dotičnom, ja ne znam koji je njihov problem, kod nas u Vogošći ne znaš ko je luđi Dedejić ili Pašićka.

Scartet, draga jako mi je žao zbog tvog gubitka, akobogda da uskoro ponovo osjetiš radost plusića i da sve bude dobro

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 9:34:07   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Mislim da je navedeni doktor, zasluzio temu.

Prebacujem postove, molim podijelite iskustva.

svaka cast na otvaranju teme. mene je sinoc sokiralo kad sam procitala ovdje kako se doticni ponasauser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 9:42:58   
Chilli
Nisam nikada isla kod ovog doktora, ali jeste moja prijateljica. Jako je:
-neprofesionalan
-nezainteresovan za obavljanje svog posla za koji ga MI placamo (pred penziju, pa sto bi se zamarao)
-arogantan
-on je uvijek upravu, a pojma nema.
Mojoj prijateljici je u jednom navratu dao tecnost za vaginalno ispiranje (nakon X vaginaleta, tableta, antibiotika), i kad je dosla u apoteku (zena je obisla sve moguce apoteke u RS-u i federaciji), ljudi su se blago receno ibretili kakav joj je rastvor dao, koji omjer rastvora. Otisle smo na internet da vidimo o cemu se radi...tim rastvorom su se, ovo me sramota i reci ISPIRALE KRAVE, i prala se kravlja vimena.
Na kraju smo otisle u dezurnu apoteku na Bascarsiji, njegova zena je gore sefica i prilozile joj recept njenog slatkog muza na koji ni ona nije imala odgovor, ostala je paf.

Tako da, zenice moje, moja preporuka je da zaobilazite tog doktora u sirokom luku, idite na jezero, i ja sam se prebacila gore. Nije blizu, ali je sigurnije.

_____________________________

Mamin čupa čups - dala si mom životu smisao.
20.07.2014.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 9:56:09   
mamich
Eh...imala bih puno toga za ovog doktora napisati ali cu samo ukratko podjeliti sa vama moj prvi utisak....kada sam ostala po drugi put trudna,u soku sva jer se trudnoca desila pored spirale,nakon sto je testic pokazao plus zakazala sam u domu zdravlja prvi pregled i kako mi je dezurna sestrica rekla da slobodnih termina ima samo kod dr Eskića ja sam se složila sa zakazanim terminom...nikada necu zaboraviti takav arogantni stav doktora ,hladni pogled..drskost i bezobrazluk...kako sam mu objasnila da je test plus ali da sam došla da mi potvrdi trudnocu on je prije samog pregleda odbrusio sebi u bradu i šta sad hoce li ovo biti ciscenje..ja frapiranaaaa user posted image niko nije abortus kao opciju spomenuo pa skojim pravom je on spominje user posted image ...hladno je obavio pregled i potvrdio kako je definitivno trudnoca u pitanju...zahvalila sam se i izasla...zaista sam za naredni pregled molila da mi daju kod doktorice iz suprotne smjene ali to nisu ucinili jer je prebukirana...radim kao administrator i licno zalim sve novce koje dajem na zdravstveno..kakav samo odnos prema pacjentima i tuga sto pored toga sto silni novac dajem za isto sam prisiljena otici privatniku...

< Poruku je uredio mamich -- 24.9.2013 9:57:58 >


_____________________________

Sin srece i radosti u nas zivot stigao 07.10.2008.
Jos jedan mamin princ upotpunio nasu srecu 05.08.2012.

(odgovor članu Chilli)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 10:12:02   
Chilli
Ne znam sta da kazem, za ono se treba izmisliti neka nova rijec koja bi ga opisala, strasno.user posted image
Ja sam poslije kiretaze dosla kod Nihada Begica u Kumrovec, sa svim nalazima i otpusnim pismom, samo da mi ih procita i da terapiju ako trebam sta uzimati. Drzi on one nalaze i otpusno u ruci, naravno da ih ne gleda i pita kad sam radila abortus!?! WTF?!?!
IZVORNA PORUKA: mamich

on je prije samog pregleda odbrusio sebi u bradu i šta sad hoce li ovo biti ciscenje..ja frapiranaaaa user posted image niko nije abortus kao opciju spomenuo pa skojim pravom je on spominje user posted image ...hladno je obavio pregled i potvrdio kako je definitivno trudnoca u pitanju..

_____________________________

Mamin čupa čups - dala si mom životu smisao.
20.07.2014.

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 10:14:16   
Bebica11
Jos jedna sa negativnim iskustvom sa ovim druser posted image

Prethodna trudnoca sa curicom mi je bila PRErizicna, znaci krvaruckanje i odljevi sve do 14.sedmice, kasnije bolnice, lezanje svih 9mj itd al izgurala sam uz BOZIJU POMOC, i rodila zdravu i zivu curicu. Prije curice sam imala jedan missed i jednu vanmtericnu. Kad se desila trudnoca ja sam se pocela privatno voditi poucena iskustvima prije ne vjerujem doktorima po domovima zdravlja i posto sam prokrvarila odmah u 6.sedmici MM JE ISAO U DZ DA MI NA OSNOVU NALAZA MOJE DOKTORICE neko od DR PROPISE DABROSTON. Zatekao je naravno Zildzu i on mu je rekao "sta je ovo? krvarenje u 6.sedmici???ma od ovog nema nista, pobacice ona. Ovako male trudnoce se ne cuvajuuser posted image , al eto kad si vec dosao evo recept za dabroston" i nevoljko ga napisao. Nama su bas tesko pale te rijeci jer je treca trudnoca, dvije izgubila....kasnije kad se sve hB dobro zavrsilo ja i mm se cesto salimo "sreca pa se ne pita Zildzo"user posted image

Sad u drugoj trudnoci koja je skoro pa uredna hB, zbog porodiljskog i tih nekih uputnica i sl se javljam u DZ, naravno posto je do doktorice tesko doci par puta sam se zadesila i kod njega.

U 16. sedmici mi se poceo malo grlic kratiti(ustanovljeno na privatnom pregledu) i nekad ubrzo mi se zadesio kod njega uzv i ja sam ga zamolila da mi premjeri grlic jer sam taj jedan mjesec lezala i malo strahovala dal cu morati na serklaz i sl. A on mi je rekao DA SE NE MOZE GRLIC SA UZV PREMJERITI VEC SAMO VAGINALNOuser posted image user posted image eto dr koji nije sposoban sa uzv grlic izmjeriti. Kasnije ga nisam vise nista ni pitala, vidjeli smo se mozda svega 2-3puta. Uvijek je namrgodjen, neljubazan, nazor radi posao i tako...

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu mamich)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 11:40:43   
grozđe

IZVORNA PORUKA: mama_alma

Strašno, da strašnije ne može biti, ja ako smijem primjetiti dosta dr. pri ovom Zavodu za materinstvo je slično dotičnom, ja ne znam koji je njihov problem, kod nas u Vogošći ne znaš ko je luđi Dedejić ili Pašićka.

Scartet, draga jako mi je žao zbog tvog gubitka, akobogda da uskoro ponovo osjetiš radost plusića i da sve bude dobro


Mene je bas iznenadio ovaj post za dr.Sabahudina Dedeica...covjek je divan i strucan.... to govore pune ordinacije kada on radi.... redovno idem kod njega i kod privatnika i sve mi odmah zavrsi...

gospodin....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 21:57:40   
suncano
Zildzo je totalni idiot koji zasluzuje da se prijavi nadleznim za njegovu struku. Sramota kakav covjek jos uvijek ima dozvolu za rad. Promijenio je sve ambulante u gradu i nigdje ga ne vole. Ima on i privatnu ordinaciju kod uniprometa, tu kazu da je malo ljubazniji. Isla sam na saraj polje jedno 20 puta kod njeg po uputnice i svaki put je bio strasno drzak i neprijatan.

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 22:21:30   
bambi7
Da i ja dodam da sam isla kod njega nekad 2005 kad je imao privatnu ordinaciju na Dobrinji i da sam ostala sokirana kada sam otisla u DZ!
Ko da nije isti insan! Valjda te drugacije gleda kad trehnes stoju za pregled, ko da sam zdrastvenu knjizicu na putu nasla!

_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

(odgovor članu suncano)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 22:31:00   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: bambi7

Da i ja dodam da sam isla kod njega nekad 2005 kad je imao privatnu ordinaciju na Dobrinji i da sam ostala sokirana kada sam otisla u DZ!
Ko da nije isti insan! Valjda te drugacije gleda kad trehnes stoju za pregled, ko da sam zdrastvenu knjizicu na putu nasla!


Ma nema pojma o zivotu. Da ga prati dobar glas I privatno bi punio ordinaciju a ovako je bas uzas. Vjerujte sad na zadnjem pregledu NIGDJE ZIVE DUSE ni pacijenta ni prije ni poslije mene a kod doktorice su velike guzve uvijek se dugo ceka...

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: dr Zildžo Eskić
24.9.2013 22:40:41   
hapymum
Ja ne bih ovom čovjeku dala ni komadic prostora na forumu.on je dno dna stvarno.ja kad sam se susrela snjim u dz mislila sam da je domar

_____________________________

30.05.2012 02:20 Hana
03.07.2014 07:40 Ejna

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: dr Zildžo Eskić
25.9.2013 14:26:24   
ena23
i ja sam dva puta tokom trudnoce bila kod ovog "doktora". do tad mi je bilo smjesno kada zene kazu "osjecala sam se k'o krava", eh ja sam na njegovim pregledima shvatila kakav je to osjecaj... bez imalo njeznosti, bez ikakve price, samo sebi u bradu mrmlja, bas kao da sam krava, udjem nazovem dobar dan-suti, pitam nesto..sebi u bradu mrmlja ili suti, kratke naredbe ko kuji a nije odrasloj zeni, trudnici... ma fuj, ne volim se ni sjetetiti tog "tretmana"... vaginalno me pregledao pred drugi porod, da Bog sacuva i sakloni...

sjecam se da sam pisala mail DZ ali cini mi se da to niko nije ni procitao...




_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu hapymum)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: dr Zildžo Eskić
4.10.2013 15:04:40   
ZuZuM
Za ovakvog doktora ne postoje rijeci koje bi ga opisale.
Par puta sam se zadesila kod njega, a inace sam trudnocu vodila privatno hvala Bogu.
U 30 sedmici kaze mi da je beba naprednija nego bi trebala biti, da to nesto nije uredu,
pokusava da me posalje da radim testove na glukozu i sl. A samo dan prije toga sam radila testove krvi koji su pokazivali normalne vrijednosti secera i svega ostalog.
Naravno sve je bilo uredu s mojim bebanom i sa mnom. Ali naravno u tom momentu covjeka bas baci u neki bed.

Uglavnom neljubaznost i nestrucnost mu je jaca strana! Ne dao Bog da se taj sa pacijentom pozdravi!

_____________________________

"Za život treba mnogo napora i za svaki napor nesrazmjerno mnogo hrabrosti."
Ivo Andric

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: dr Zildžo Eskić
5.10.2013 23:58:17   
scarlett
Ima li igdje iko da može reći: "Dajte ba žene ne pretjerujte, nije čovjek oličenje ljubaznosti, al nije ni toliko loš koliko pričate!"
Ako se niko ne javi sa bar ovakvim stavom, ja ću isprintati ovo i odnesoh mu u ponedjeljak user posted image

Šalu na stranu, ali mora postojati način, da se ovakvim doktorima stane u kraj, mislim, kada bismo se malo pokrenule, možda bi se pročulo, pa da i oni malo obrate pažnju na svoje ponašanje.

Kada se sjetim tretmana od strane 80 % medicinskih sestara nakon poroda na GAKu prije nešto više od 4 godine, mila majko, sl. put bih se čini mi se radije porodila kod kuće.




_____________________________

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu ZuZuM)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 10:48:39   
Vanne

IZVORNA PORUKA: grozđe


IZVORNA PORUKA: mama_alma

Strašno, da strašnije ne može biti, ja ako smijem primjetiti dosta dr. pri ovom Zavodu za materinstvo je slično dotičnom, ja ne znam koji je njihov problem, kod nas u Vogošći ne znaš ko je luđi Dedejić ili Pašićka.

Scartet, draga jako mi je žao zbog tvog gubitka, akobogda da uskoro ponovo osjetiš radost plusića i da sve bude dobro


Mene je bas iznenadio ovaj post za dr.Sabahudina Dedeica...covjek je divan i strucan.... to govore pune ordinacije kada on radi.... redovno idem kod njega i kod privatnika i sve mi odmah zavrsi...

gospodin....



potpisujem za dedeica, stvarno je divan covjek i doktor, sta god da trazis,bilo uputnica ili lijek, zavrsi bez pogovora...

_____________________________

02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....

(odgovor članu grozđe)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 11:09:17   
bellma
Da i ja kazem svoje iskustvo za dr Eskica.
Kad sam ostala drugi put trudna nazovem u dz, ali mi kazu da je moja dr na godisnjem i da mogu samo kod njega, a inace sestre gledaju da sto vise zena njemu prebace kao nema termina kod dr Lokmic ali nebitno..
Kad sam dosla kod njega sto rece jedna forumasica bas kao mesar neki, niti odg na poz nista..
Kazem da sam uradila test i da je poz,pa kaze sta ces hoces se cistit, ja u šoku ostala, kazem naravno da necu, on promrmlja dobro evo onda izvadi nalaze i neznam sta jos ..

Stvarno neznam kako moze radit onakav neko fujjj.

(odgovor članu Vanne)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 11:27:03   
Roni

IZVORNA PORUKA: bellma

Da i ja kazem svoje iskustvo za dr Eskica.
Kad sam ostala drugi put trudna nazovem u dz, ali mi kazu da je moja dr na godisnjem i da mogu samo kod njega, a inace sestre gledaju da sto vise zena njemu prebace kao nema termina kod dr Lokmic ali nebitno..
Kad sam dosla kod njega sto rece jedna forumasica bas kao mesar neki, niti odg na poz nista..
Kazem da sam uradila test i da je poz,pa kaze sta ces hoces se cistit, ja u šoku ostala, kazem naravno da necu, on promrmlja dobro evo onda izvadi nalaze i neznam sta jos ..

Stvarno neznam kako moze radit onakav neko fujjj.


Citam ovo i kao da sam ja napisala, apsolutno isto mi se desilo. Njemu samo treba istom mjerom uzvratiti, kada nesto slicno izvali samo mu mirno reci da je to neprofesionalno od jednog ljekara sa tolikim iskustvom.


(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 11:31:46   
Roni
IZVORNA PORUKA: scarlett

Ima li igdje iko da može reći: "Dajte ba žene ne pretjerujte, nije čovjek oličenje ljubaznosti, al nije ni toliko loš koliko pričate!"
Ako se niko ne javi sa bar ovakvim stavom, ja ću isprintati ovo i odnesoh mu u ponedjeljak user posted image

Šalu na stranu, ali mora postojati način, da se ovakvim doktorima stane u kraj, mislim, kada bismo se malo pokrenule, možda bi se pročulo, pa da i oni malo obrate pažnju na svoje ponašanje.

Kada se sjetim tretmana od strane 80 % medicinskih sestara nakon poroda na GAKu prije nešto više od 4 godine, mila majko, sl. put bih se čini mi se radije porodila kod kuće.



Mislim da je Zildzo na kraju svoje karijere i zaboli njega sto bismo se mi pokretale. Samo ga nekako treba sto prije u penziju poslat, a i on je iz onog socijalistickog doba kad su takvi bili autoritet, niko njega sad ne promijeni.




< Poruku je uredio Roni -- 7.10.2013 11:32:47 >

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 11:31:54   
bellma
Slazem se Roni ali vjeruj mi da sam ostala bez rijeci, nisam mogla vjerovat sta me pita, i koliko sam skontala njemu koja god trudnica dode on prvi nudi ciscenje.user posted image

(odgovor članu Roni)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 11:46:01   
Roni
Tacno, valjda je ciscenje u "njegovo" doba bilo popularno, al vrijeme je za njega ocigledno stalo. Ja sam isla kod njega nekolikoputa, jer mi je odgovaralo zato sto stanujem kod dz a nemam dijete gdje ostavit,s vremena na vrijeme odem privatno, hvala bogu sa trudnocom sve ok , bila isto tako sokirana u pocetku a poslije se navikla, i ja mrtva hladna, nista ga ne pitam , ni ne pozdravim se s njim, odradim pregled i na vrata. Htjela sam kod dr Lokmic ali kazu nema termina, ona je jedna predivna zena.

(odgovor članu bellma)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 12:01:53   
veeseelaa
auuuu pa taj dr djeluje baš smoreno, valjda gdje je pred penzijom
jednom sam se srela s njim, dao m je uputnicu za GAk, bio je ljubazan.... no samo smo izmijenili par rečenica

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Roni)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 12:49:10   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Roni

Tacno, valjda je ciscenje u "njegovo" doba bilo popularno, al vrijeme je za njega ocigledno stalo. Ja sam isla kod njega nekolikoputa, jer mi je odgovaralo zato sto stanujem kod dz a nemam dijete gdje ostavit,s vremena na vrijeme odem privatno, hvala bogu sa trudnocom sve ok , bila isto tako sokirana u pocetku a poslije se navikla, i ja mrtva hladna, nista ga ne pitam , ni ne pozdravim se s njim, odradim pregled i na vrata. Htjela sam kod dr Lokmic ali kazu nema termina, ona je jedna predivna zena.


isto

ma vjeruj da foliraju za doktoricu, samo moras biti uporna, PRVI PONEDJELJAK u mjesecu zvati na tel i zakazati se kod nje za svaki iduci mjesec, ja se po mjesec i pol tako unaprijed narucujem i dobijem termin, zvala npr pocetkom septembra i dobila termin 21.10., kad udjes u fazon lahko jeuser posted image

_____________________________

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Roni)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: dr Zildžo Eskić
7.10.2013 12:52:15   
bellma
Ma kazem vam ja valjda dr Lokmic guzva velika pa rekla sestrama da govore da nema termina po tri mj pa zene kojima se zuri moraju kod Eskica, u pravu si bebica 11 samo biti uporan..

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *