|      
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 119 120 [121]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Drugo tromjesecje trudnoce: simptomi, pro...
9.3.2010 7:56:49   
H...
lara, sara, kanita i miny hvala vam na user posted image za bebino javljanje...i sinoc se jos javljala pa je mm samo skakao oko mene pita jel jos skakilja, sta sad radi??? itd. sutra idemo na pregled pa vam javimo kako smo i sta radimo...

sara.at kako je bilo na veceri???
saljemo vam veeelikiiii
user posted image

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 3001
9.3.2010 8:09:26   
Teacherka
Jutro, svima!!!
Melly, i ja sam 25 sedmica, a bebi se javlja poprilično često...nema nekih pravila, intenzivnije noću, poslije jela, ujutro pred buđenje, nisam još nikad osjetila da se miče dok stojim il hodam..čini mi se ..
Helena, ja sam isto umala osjećaj ko da mi balončići pucaju u stomaku, i mislim da je to bebiuser posted image user posted image
Ostale, vidim da ste sve dobro i zdravo masallah!! Mene nešto raspoloženje šalta, juče slušala onaj duet Damir Imamović i Frenkie pa otplaka, ncccc.... hormoni rade svoje, od sad izbjegavam te situacije.... Kiss svima!!!

Vjerujem...

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 3002
9.3.2010 8:10:20   
danijela27
jutro drage moje user posted image  kakve ste mi danas, auser posted image
ja sam ok, iako cesto ustajala nekako sam spavala, a da mi je bilo jos bar satakuser posted image
mm izveo na veceru, pa sa drustvom, ma potrudio se pravo. miau slusa jel de?user posted image user posted image user posted image
idem sad polako na kaficu i malo radno pa abd ak ne bude posla idem ranije, opet cu u besu. cujemo se
bujrum na user posted image

(odgovor članu H...)
Neposredna veza do poruke: 3003
9.3.2010 9:11:07   
Aiša
Jutro user posted image , jeste li popile prvu user posted image ?
Ja sam jučer puno hodala, kupovala poklone, i stomak me je počeo boljeti, pa leđa (kao za vrijem menstruacije), i bila sam se prepala pravo, kasnije me popustilo hB nakon što sam jela i Mg popila. Definitivno moram na pregled, evo već 6.sedmica da nisam otišla, najviše mi je mrsko zbog nalaza i hodanja, a onda i dnevnih obaveza, ali izgleda da ću morati što prije.

Sinoć nisam imala problema sa spavanjem, valjda od umora - komirala sam se user posted image

Opet jedva čekam petak i vikend user posted image

Termin nam je 21.06.2010. aBd

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 3004
9.3.2010 9:48:30   
mamilica
Kanita25, svaka cast, neprevazidjena si, 7h i jos nesto malo, pa gdje ti je dijete u to vrijeme, u vrticu?
Lijep provod sinoc bio, Danijela i sara.at?
Aisa pazi se, ne preko svojih mogucnosti, odmaraj i ne sekiraj se.
I ostale user posted image mazite pupe i baloncice user posted image
Moj danasnji plan je da ostanem u kuci do 15h, imam nesto uciti, djevojcicu mojoj mami na spavanje jer su se puno pozeljele i neke su nove slikovnice kupile pa da ih veceras studiraju. Odoh na jednu profesionalnu edukaciju od 3h ako izdrzim toliko i oko 19h mm dolazi po mene da idemo u kino. Sve sam uklopila samo jos da realizujem, ako ovo ucenje krene kako treba bicu najsretnija.
Ljubim vaaaas.

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3005
9.3.2010 9:57:28   
kanita25
mamilice ja reko ti zoves na dorucak???user posted image user posted image moje dijete ti spava,ona ti je jutarnja spavalica..nekad i do 11 user posted image user posted image a ja sam ti ko navijena cim svane nema spavanja...user posted image uzivaj danas draga,moja djevojcica se ne odvaja od mene ni kad spava user posted image user posted image user posted image ostane samo sa mm i to je problem ako bi ostala duze od 1 sata i vise niko ne dolazi u obzir sve bi plakala kad vidim da druga djeca idu kod nane ili negdje drugo..bas se brinem zbog poroda kako cu je ostavitiuser posted image

23.05.2008.-mama poljubila svoju djevojčicu

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 3006
9.3.2010 10:01:49   
Aiša
mamilice, sretno sa učenjem, da budeš produktivna kao nikad user posted image

Često zaboravim da mi trenutno mogućnosti nisu kao prije user posted image , ali me tijelo brzo upozori, a bit će dobro aBd

Ostale, što se ne javljate, kako su bebice?

Teacherka, kako je bilo na pregledu, jesi li ti u subotu išla? Evo i ja se moram naručiti, već je 6.sedmica kako nisam išla, a mrsko mi zbog nalaza user posted image

Termin nam je 21.06.2010. aBd

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 3007
9.3.2010 10:41:48   
sara.at
Jutro moje dame Ja Sam od ranog sabaha na nogama mm me navio jutros I skoro Sam zaspala za doruckomuser posted image predala za rano trudnicko I svekar mi odmas sredio I odmah mi odobrili user posted image odnijela papire u osiguranje pa u firmu I sad sjedim u cekaoni kod kucnog doktora I tipkam sa mobija, jucer mi doktor rekao da odem I do kucnog da me pregleda, pa onda odoh kupiti kakav trudnicki kupaci jer Sam od 19-stog u wellnesu mmmm.... Ma danas pun raspored a sunce grije pa Sam I raspolozenauser posted image sve vas punoooo grlim

uvijek biti cu obicna zena
ocima boje divljih kestena
opijena...zanesena...
sto pjesmama se tebi smijesi...
da ti dusu toplinom rijeci
svake boli odrijesi....

(odgovor članu Aiša)
Neposredna veza do poruke: 3008
9.3.2010 10:48:47   
Miau
Dobro jutro! Kanita moja, budna sam ja od 7, ali mi se nije dalo ustajati iz kreveta. Vani teska zima, a u krevetu lijepo toplo user posted image .
Meni su nesto opet poceli ludovati hormoni. Sve mi smeta, ako me netko samo krivo pogleda (ili me ne pogleda) ja se rasplacem. Nadam se da me nece dugo drzati jer ne zelim da mi jadna beba osjeti moju tugu.
Sara jel smijemo mi u bazene? Ja sam mislila jos prije mjesec dana krenuti u wellness i to na bazen sa morskom vodom, ali su mi svi rekli da zbog gljivica koje su ceste na bazenima nije pozeljno. A ja bi bas rado isla jer se slabo krecem. Vrijeme nikako da zatopli, a ja sam jako zimogrozna, pa mi se bas i ne izlazi iz kuce.

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 3009
9.3.2010 11:15:16   
edinna
hvala Aiša puno idem danas na ambulantni pregled pa cu da pitam doktoricu za vjezbe.Trudnice kako mi se vi osjecate,ja zadnju sedmicu osjecam ko kuckanje u stomaku kao da neki baloncic pukne nadam se da je to moj mali bebac sta vi mislite ...cmok...

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 3010
9.3.2010 11:16:39   
danijela27
mamilice ma juce lud provod. lud koliko moze bit za trudnice user posted image user posted image user posted image
uhhh ma za pozelit kad se nakon dugog vremena opustis, ai mmse potrudi. nadam se da ce tako i tebi veceras bit.
miau, saro i ja sam tako cula za bazen. em gljivice, em topla voda da se banja kazu ne valja. ja sam htjela tako da predlozim mm da odemo na jedan vikend u fojnicu il u sa na bazen pa bogne se usuti ja...ma jos malo cure moje pa cemo mi na ljeto sa bebicama bar jednom da se placnemouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 3011
9.3.2010 19:55:21   
melly__
Drage moje,evo da se prijavim...bila sam kod doktora,sve je ok cak i bolje nego sto sam se nadala...uh djabe sam se nerviralauser posted image Cak je se i posteljica podigla,user posted image super napreduje,samo sto nam neda da vidimo sta je,prosli put rekaouser posted image ,a sad kaze da je izgledauser posted image ,ni on nije siguran,user posted image ,okrenuta na zadak pa se ne vidi dobro...sad jos mjesec neizvjesnosti,al nema veze bitno je da je sve u redu...koje olaksanje...nadam se da ste sve dobro i da vaseuser posted image slusaju.Eto toliko od mene za ovaj put,lijep pozdrav.user posted image user posted image

(odgovor članu Teacherka)
Neposredna veza do poruke: 3012
9.3.2010 21:55:55   
Teacherka
Aiša , u subotu smo bili na pregledu, na UZ samo, a sad u petak idem na vaganje, mislim da neću sad nalaze radit. Elem , na UZ sve dobro, masallah, bebica, visoko, potvrdila da je user posted image , fino napreduje, sve mjerice odgovaraju 25. sedmici, samo nogice 27.user posted image - i mm i ja visoki, pa nije ni čudo. Rekla mi da pijem Mgi da se posebno pripazim od 27. do 31. sedmice ( to je cijeli april) da ne padnem il da me neko ne udari u stomak, jer bi se oštetila posteljica, a bebica još ne bi imala dovoljno razvijena pluća, pa bi ne daj Bože, moglo doć do komplikacija... Inače sve mogu normalno radit, samo eto malo se više pripazit...

Vjerujem...

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 3013
10.3.2010 8:33:41   
kanita25
jutro vam drage user posted image
mi samo da vas pozdravimo ,juce ste nesto oslabile sa tim javljanjima..jestel sve dobro i kako su bebice

mally drago mi je da je dobro prosao pregled i da je bebica hvala Bogu dobro,ma nije bito jeli user posted image ili user posted image samo nek je sve ok..user posted image user posted image user posted image

Teacherka draga ja sam u soku i bojim se izac od juce kako sam cula da mi je komsinicu neki budalas udario nekom zeljeznom sipkom po glavi,a zena trudna 6 mjeseci..sreca naisao neki momak koji je vidio i brzo joj pomogao i odvezo na hitnu..eto hvala Bogu dobro su i beba i ona, samo ima veliku cvorugu i modricu na obrazu od pada...user posted image user posted image user posted image hajd sto joj je uzeo torbu nek nosi vrag ali nedaj Boze da se sta desilo bebari i njoj

puno vas pozdravljam sve i stvarno se cuvajte ako mozete ne hodajte same jer nikad ne znate ko je u blizini vas i vase bebice....

Neposredna veza do poruke: 3014
10.3.2010 9:18:13   
Teacherka
Joj kanita, zabrinu ti mene pravo... A vjeruj da i ja u zadnje vrijeme dobro gledam kud hodam, kako prolazim pored koga- ljudi uopće nemaju obzira, guraju se, žure, a ima i svakakvih luđaka, tako da ne paranoišem bez razloga... Ne daj Bože da se šta takvo desi... Čuvajte se

Vjerujem...

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 3015
10.3.2010 9:43:56   
kanita25
joj draga i ja sam se pravo nasikirala..najvise hodam sa svojom malenom..user posted image user posted image a stvarno sto ti rece svi negdje zure i bas niko ne pazi kuda hoda..

Neposredna veza do poruke: 3016
10.3.2010 10:04:14   
danijela27
jutro drage moje...iako je napadao snijeg ja sam hepi user posted image
joj kanita kad se to desilo? ma nista me ne iznenadjuje, tako mi umal i ne bi neki dan. za vikend bila ja sa mamom u intereksu a guzva boze sacuvaj. navaljuju na kasu preko reda, stojala 15 min i dokidisalo mi i ja ti jednom momku rece samo da me pusti na kasu jer je mene red a ne njega kako je uletio ispred mene, a on ti meni jel ti se to negdje zuri, usuti da ne bi dobila nesto tako smrmlja. user posted image ma boze sacuvaj, bonton nam na nivou...malo me pogodilo al no sikiriki radi bebica, moramo se pasat sekiracija.

inace kako ste mi, kako bebice? juce sam raspravljala sa mm, dobila do sada na kilazi skoro 8,5 kg. bogme dosta, sve mi u stomaku, ma s ledja ko da nisam trudna, meni godra, al me malo brine bebica, jer mi ni stomak nije vele sta velik. kontam da li ce imat dovolju kilazu, jer sam ja rodjena sa 2,200 kg, umal pa u inkubator. do duse sad mi nista ne fali user posted image  masala. ma samo da sve bude ok. kuk popustio kako ovo pade snijeg, pravo sam ga naslutilauser posted image  eto pa se cujemo uskoro sad odo radit

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 3017
10.3.2010 10:11:59   
sara.at
jutro debele user posted image mi evo jedva ustali iz kreveta vani puseeeee hladno zima samo takva, volim sto sam sav posao jucer uradila da danas nemoram ni van da izadjem, jedino predvece jer mi svekar ima zadnji dan u ordinaciji i ide u penziju pa da proslavimo sa njim a inace nosa nebi izvirila user posted image ...
Mamilice bilo je super za 8.mart, otkako sam trudna smeta mi jaka muzika,dim ,male prostorije tako da me mm izveo na vecericu u lijep restorancic ono bas intimna atmosfera user posted image
Dje nam je dzeni nejavlja se nesto neki dan mi pisala da ima puno obaveza al meni nekako bude lakse kad se ona javi svako jutro user posted image
Melly- drago mi je da je sve proslo super na kontroli i javljaj nam se cesce user posted image
Miau meni je doktor rekao da je ok da smijem ici al u saunu i solarij i masaze to nesmijem al u vodu smijem al mi je naglasio neka to bude wellnes sa malo vise zvijezdica user posted image al posto je kod nas taj hotel sa 5* pa vidjet cemo kako su sa cistocom user posted image ....
Kanita svakakvi lidjaka hoda cestom izbjegavaj pred aksam il ranooo ujutro izlaziti, a kad razmislim sta bi insan mora izaci na cestu nemogu vjecito biti u kuci, ja vise autom se krecem tako da se nekamo opet osjecam sigurnije a navece mogu slobodno hodati sama oko kuce jer imam obazrive komsije dok se nepoznato auto krece par dana oko kuca oni zapisu table i u policiju i to svi znaju tako da smo mirni a i daje od grada smo tako da je i to prednost user posted image ....
Ostale trudnice kako ste kako user posted image slusaju li mamice svoje,lupkaju li?
Moje se nesto odjutros umirilo user posted image nedo bog da sam pretjerala jucer pa da je to naskodilo jer cjeli dan sam u auto provela ajd tamo ajd vamo user posted image

ocima boje divljih kestena
opijena...zanesena...
sto pjesmama se tebi smijesi...
da ti dusu toplinom rijeci
svake boli odrijesi....

(odgovor članu kanita25)
Neposredna veza do poruke: 3018
10.3.2010 10:16:18   
lilix
jutro drage user posted image , da vam malo uskočim ovdje, nadam se da ne smetam user posted image , čitam vas redovno...
kanita ma to je katastrofa šta se dešava, mene je pravo postalo strah sama hodati gradom, pogotovo naveče user posted image , sreća pa je bio taj momak da joj pomogne, ne bi me iznenadilo ni da je žena iskrvarila pred očima naših sugrađana, tako smo svi izgleda nešto preplašeni i nezainteresovani user posted image user posted image , tužno stvarno
danijela ne brini zbog stomaka, i ja sam ti bila u istim brigama, čak sam otišla doktorici i kažem joj da sam zabrinuta jer mi stomak ne raste i mali je za mjesec trudnoće, žena me pregleda bebica hB raste i onda me žena pošteno naruži kaže nema stomak nikakve veze sa veličinom i težinom bebe, kaže dođu ženice na porod jedva bi im rekao da su trudne pa rode bebe teške po 4 kile, a kaže ima trudnica ne vide se od stomaka a bebice po dvije kile user posted image ; kod mene je stvarno stomak mali kao da sam recimo 6 mjesec, al su mi zato leđa i guza ko trokrilni ormar user posted image

prijatelj je čovjek koji o tebi sve zna ali te uprkos tome voli

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 3019
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  117 118 119 120 [121]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  117 118 119 120 [121]
Idi na:

Anketa

sretan 8 mart
DRAGE MOJE MAJKICE,DRUGARICE,ZENICE I DAMICE SVE NAJLJEPSE POVODOM NASEG PRAZNIKA 8.MARTA... nije anketa...ali je za nas...