Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
porodiljne naknade uopce nema u HNK?! 18.12.2009 15:44:43
kikip
Drage mame, kao sto naslov kaze u Hercegovacko-Neretvanskom Kantonu uopce nema porodiljnih naknada...e pa mozete li misliti kako je nama? Ja sam stvarno ocajna i zabrinuta umjesto da uzivam u iscekivanju bebice, dane provodim brineci se hocemo li imati sta jesti (imam jos jednu bebicu od godinu dana) kada prestanem raditi tj.odem na porodiljni. Spremna sam nesto poduzeti, ali ne znam odakle da pocnem?! Postoji li ikakva ustanova koja se bavi ljudskim pravima tj.pravima majki?
RE: porodiljne naknade uopce nema u HNK?! 18.12.2009 16:51:03
mamaajna
aa ko garantuje da nece dobiti otkaz kad se vrati na posao,ja sam s prvim djetetom dobila otkaz nakon 3 mjeseca.ja znam slucajeva x da majke moraju se vratiti ranije na posao,opstina placa pio i zdravstvo,gazda oslobodzen a ima radnika,a i majkama dobro dode novac s strane.na kraju opet ispastaju bebare
RE: porodiljne naknade uopce nema u HNK?! 29.12.2009 15:20:58
mia27
ja sam zaposlenica drzavne institucije u HNŽ i svaki dan razmišljam o tome šta napraviti po pitanju naknada. htjela sam se prijaviti u Nevesinje(RS) ali za to je prekasno jer treba biti prijavljen godinu dana prije poroda da se ostvari pravo na porodiljnu naknadu od strane njihovog Fonda zdravstvenog osiguranja. Ne znam šta drugo napraviti.............
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Bebe i mazenje. пеперутка16
Da li vaše bebe (6-12 mjeseci) vole da se maze? Moja čak ni ne sluša, samo me odguruje, penje se na mene, vuče,... ne želi čak ni da se nosi, samo gleda da se odmakne. To mi je stvarno čudno.. Kakve su vaše?