|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Porod u drugom kantonu
28.6.2012 17:53:15   
DooRaa
Pozdrav svima.
Molim Vas za pomoc ako neko ima informacije ili je bio u slicnoj situaciji.
U radnom sam odnosu i zdravstveno osigurana u sarajevskom kantonu. Trenoutno sam u 6om mjesecu trudnoce. Zelim da se porodim u Zenici. Da li neko zna koja je procedura i da li je to uopste moguce i na koji nacin?
U Sarajevu iznajmljujem stan koji bih po otvaranju porodiljskog otkazala. Zivim sama u Sarajevu, moja porodica ja u Zenici, zelim biti s njima do poroda i naravno poslije.
Unaprijed hvala :)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Porod u drugom kantonu
28.8.2012 12:24:49   
didii
E vidis i mene zanima slicna stvar... Sta ako npr. porod nastupi a ti se trenutno ne nalazis u kantonu kojem pripadas? Cula sam neke informacije da se mozes poroditi u tome slucaju u porodilistu gdje se zadesis trenutno al ti treba da imas uputnicu i da se ko fol tada ne placaju nikakvi troskovi vec (sto bi bilo i logicno) kantoni izmedju sebe "srede" te troskove. E sada da li je neko imao slicno iskustvo s tim? user posted image user posted image

(odgovor članu DooRaa)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Porod u drugom kantonu
13.12.2012 12:54:16   
DooRaa
Hehe nema odgovora, ni iskustava :) Ja sam se u medjuvremenu porodila, ali u sarajevskom kantonu, ipak sam morala. E sad informacije koje sam ja dobila do poroda bile su ovakve. Ako jos nisi u 9om mjesecu i desi se da porod krene ides u hitnu, tamo dobijes uputnicu, bolica te mora primiti i onda oni odlucuju da li imas vremena da dodjes do svoje bolnice ili ne. Ako je hitan slucaj, ne placas nista. Ali trudnica u 9om mjesecu se ne smatra hitnim slucajem, jer oni podrazumjevaju da budes tamo gdje pripadas i cekas porod. Meni je doktor u Zenici predlagao da se porodim u Zenici pa kao napisacemo da je hitan slucaj. Da ali oni bi mi u bolnici trazili da platim racun po izlasku i onda bi ja morala da ganjam te novce naknadno da mi se vrate. Nije mi se dalo. Porodih se tako u Sarajevu i put do Zenice po izlasku nije bio tezak, bebi je spavala, sad je autoput skoro gotov tako da smo lagano stigle. Puno pozdrava

(odgovor članu didii)
Neposredna veza do poruke: 3
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *