|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Peri zube pa rodi na vrijeme
20.2.2009 20:02:53   
dina_89
Bakterija koja se obično nalazi u usnoj šupljini mogla bi biti odgovorna za gotovo 80% ranih preuranjenih trudova. Održavanje oralne higijene redovitim pranjem može pomoći.
Pranje zubi može pomoći u sprečavanju prijevremenog poroda.
Naime prethodno neistražena bakterija koja se obično nalazi u usnoj šupljini mogla bi biti odgovorna za gotovo 80% ranih preuranjenih trudova, prema procjeni liječnika sa Sveučilišta Case Western i Yalea u novoj studiji objavljenoj nedavno u Journal of Clinical Micribiology.
Istraživanje bi moglo pomoći liječnicima da spriječe prijevremene porode s poticanjem oralne higijene ili zaustave razvoj preuranjenih trudova prepisivanjem ciljanih antibiotika.
"Što ranije kod žene počnu prijevremeni trudovi, veći su izgledi da je inficirana", izjavio je Yiping Han, doktor na Sveučilištu Case Western i prvi autor studije, objavljeno je na Discovery Newsu.
Većina trudnoća traje oko 40 tjedana. Porod prije 37. tjedna gestacije označen je kao prijevremeni. U nas je učestalost prijevremenih poroda oko 10%. Bebe koje se rode prerano mogu imati mnoge poteškoće kao što su: gubitak i oštećenje vida i sluha, cerebralna paraliza, mentalna retardacija, pa čak i smrt.
 
 
Za ovo sam cula i prije ali nisam nasla sa forumu pa da podjelim sa ostalim forumasicama. Doduse ja bi voljela sto prije roditiuser posted image  ali naravno najvaznije je da bebica naraste i da je sve uredu ...

izvor:   http://nasaradost.blogger.ba/arhiva/2009/02/16/2060163

_____________________________

08.06.2009 godine -nasa princeza & Sarah &
Neposredna veza do poruke: 1
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *