|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Britanka se poradjala 20 dana...
25.6.2010 13:21:43   
mamine oci
Ejmi Bak (17) bila je trudna svega pet i po meseci kada je počeo porođaj koji se smatra najsporijim u medicinskoj istoriji, preneo je "Dejli mejl". Ejmi, koja sa detetom i partnerom Martinom Barvelom (20) živi u Morkambeu, kaže da ne zna kako je moguće da je porođaj trajao 20 dana i kako je Danijel preživeo, uprkos tome što je bio toliko malen kad je rođen.

Nakon što je rodila dete, Bakova je morala da gleda kako se mali Danijel Barvel bori za život. Dečak, koji je rođen sa svega 1,2 kilograma je nedavno proslavio prvi rođendan, a sada teži skoro osam kilograma.

"Gledajući ga sada, svesna sam kakav je on borac. Sada bi trebalo da ima osam i po meseci života", rekla je Ejmi. Početkom maja, ona je otišla u bolnicu zbog bolova u stomaku, misleći da je pobacila.

"Nakon 19 nedelja i pet dana trudnoće počeo je porođaj. Sestre su me poslale kući i rekle da je to samo do moje materice, ali ja sam znala da nešto nije u redu", ispričala je tinejdžerka.

"Mislila sam da će osoblje (bolnice) znati kada je neko počeo da se porađa. Osećala sam talase vrućine, bila sam veoma umorna i ubrzano sam disala. Imala sam grčeve u stomaku i kontrakcije koje su bile sve jače", navela je ona.

Bakova je ispričala da je skoro svo vreme provodila u zbog bolova.
Nakon 15 dana otišla sam ponovo u bolnicu i rekli su mi da je porođaj u toku. Zbog toga što sam bila otvorena 15 dana, dobila sam infekciju. Probali su da zaustave porođaj jer moje telo nije dovoljno jako i bilo je previše rano za to", rekla je Bakova.

"Tih pet dana koliko sam provela u bolnici bila sam na kiseoniku i antibioticima i uzimala sam tablete da zaustavim porođaj. Nije uspelo", navela je ona.

Nakon 20 dana, pukao je vodenjak. Beba je prebačena u bolnicu za decu u Mančesteru, a lekari su ocenili da ima 15 odsto šansi da preživi. Dečak je lečen od bolesti pluća i obavljena mu je laserska intervencija na očima. U oktobru, beba je puštena kući iz bolnice.

"On se od druge dece razlikuje samo po tome što je manji i ima svega dva zuba. Progovorio je prvi put sa sedam meseci. On je jedna srećna mala beba", istakla je Ejmi.

Portparol Kraljevskog koledža za ginekologiju je rekao da prosečni porođaj traje 12 časova, a da je najduži za koji je čuo trajao 48 sati.

"Kod nekih žena vodenjak pukne pre vremena. Infekcija može da dovede do toga, kao i do otvaranja cerviksa", dodao je on.


IZVOR: BLIC ONLINE

< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.6.2010 14:35:38 >


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
25.6.2010 13:31:16   
sanjarka
A mi se kao zalimo, svaka cast i mami i bebi

_____________________________

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
25.6.2010 13:44:32   
enna
Svaka njoj cast kad je sve to izdrzala ja bi ih cini mi se golim rukama podavila dok ne utvrde odakle bol,ali svakako sve je dobro kad se dobro svrsi neka uzivajuuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu sanjarka)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
25.6.2010 14:28:17   
Anoniman
Wouw svaka cast i bebi i mami, a ne cudi me za doktore i osoblje da propuste mnoge simptome tj zanemare a s tim ugroze tudji zivot....
Samo kad se sjetim svog porodjaja dodje mi da odem na porodiliste i dobro ih istoleham

(odgovor članu enna)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
26.6.2010 4:09:58   
nasa princezica
Sve pohvale za hrabrost...uh...........svaka cast

_____________________________

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
26.6.2010 11:13:24   
milomoje
Zaista pretesko...ja sam se otvarala sedan dana Cak su mi morfijdali jednu nov da bi odspavala jer bisam omaka vise snage od bolova.zaista joj se divim

_____________________________

-Sada nas troje slavi rodjendan u januaru !!! :)

(odgovor članu nasa princezica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
26.6.2010 12:39:50   
Srculence
Žena je heroj user posted image user posted image user posted image user posted image ...Ja se još žalim što sam se porađala 3 danauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu milomoje)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Britanka se poradjala 20 dana...
29.6.2010 9:22:49   
Anidae
Fakat za nepovjerovati... I ja bi ih, kao sto neko rece, podavila sve redom, kad su tako nemarni (doktore)...
Ponekad gledam one Birth stories na zone reality i tu se nagledam svega, kako se ljudi bore da sacuvaju trudnocu i sl... Jednom sam se prilikom posteno isplakala...
Naime, majka je nosila 2 djevojcice medjutim jedna od njih nije dobivala kisik tako da se majka odlucila da obavi operaciju kojom ce jednoj djevojcici omoguciti dotok kisika iz posteljice a drugoj ce djevojcici presjeci venu,dakle druga umire... Zena tu mrtvu djevojcicu nosi do poroda u svom stomaku a druga hvala Bogu napreduje odlicno... radjaju se obje, jedna potpuno normalna,cak i pokrupna beba, a druga poput krpene lutke... Nikad se u zivotu nisam tako isplakala kada sam vidjela kakva majka zrtva moze biti za svoje dijete user posted image user posted image


_____________________________

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *