|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   u borbu protiv ešerihije
11.3.2009 22:20:55   
sanjalica34
molim sve vas koji znaju neke domače čajeve protiv ove beštijeuser posted image nek mi napišu kako da je se riješimo..curica ima 3 g i pila je sve moguče od brusnice user posted image bilo joj je dobro do unazad 1mj stalno se vrača..unaprijed hvalauser posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: u borbu protiv ešerihije
11.3.2009 23:51:32   
bucko
Zdravo Sanela. Jeste da je meni 30 god, ali e.coli je e.coli...Ja sam je se riješila u mjesec dana. pila sam antibiotike koji su mi određeni antibiogramom, i zaista more brusnice. Čitala sam da ima neki čaj od ječma protiv e.coli, ali nisam probala. Postoji čaj iz Njemačke, proizvođač Heumann-Neeren und Blasentee...Fenomenalan je!!!Samo nisam sigurna je li ga mogu uzimati djeca. U apoteci Verdant na Stupu imaš isto neki njemački čaj protiv e.coli (nije isti proizvođač) pa se raspitaj mogu li djeca. Nadam se da sam bar malo pomogla. Sretno!

_____________________________

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

(odgovor članu sanjalica34)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: u borbu protiv ešerihije
16.3.2009 9:34:19   
dana3
 7 cesni bijwlog luka i 4 dcl vode.iz luka izvadis one zelene niti te ih kuhas u vodi dok se en smanji na 2 dcl.to se popije prije jela ujutro i tako 7 dana.to je lijek za odraasle a za bebu ne znam.raspitaj se o ovom kod travara koliko se moze koristit za malu djecu

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu bucko)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: u borbu protiv ešerihije
17.3.2009 13:39:47   
gvendolina
draga sanjalice veliki pozdravuser posted image
Ovaj caj je pomogao mojoj mami da se rijesi e.coli koja ju je godinama patila,a antibiotici su joj samo privremeno pomagali.Stoga preporucujem probaj ovo,ja sam u 8 mj.trudnoce i ja sam ga pila jer sam imala povisenu bakteriju u urinu.Dakle mogu ga i djeca piti.
Caj:
svila od kukuruza,smreka,preslica,uva - po jednu supenu kasiku od svega ovoga skuhati u jednom litru vode.
Ostaviti da se hladi 1h.Kada se ohladi dodati 1l kisele i 40 HERBION KAPI ZA IZMOKRAVANJE (vidi preporucenu dozu kapi za djecu:)
piti u toku dana umjesto vode.Pije se samo jednom mjesecno
Nadam se da ce ti pomoci i da ce se tvoja draga srecica aBd rijesiti bestije





_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu sanjalica34)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: u borbu protiv ešerihije
7.6.2009 22:46:45   
ANNIAN
Prvo nadam se da si se rješila e.coli.
Moja najstarija kćerka je imala i ja sam joj pored terapije antibioticima dala sirup koji sam naručila od gđe M. G. iz Imotskog (RH). Ona je popila tu jednu dozu njenog pripravka koji je na bazi meda i trava i više je nije bilo. Meni je moja pedijatrica rekla odmah da vidim nešto i od narodnih lijekova.


(odgovor članu sanjalica34)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: u borbu protiv ešerihije
24.7.2009 13:36:47   
mummy
Nažalost i mi smo krenuli u rat sa ovom opakom bakterijom. Curica ima 1,5 g i prije par dana smo ustanovili da ima e.c. Urin je bio u redu ali je prva urinokultura pokazala prisustvo bakterije. Još ne znamo rezultate ostalih. Slučajno smo došli do ovoga. Bile smo nekoliko dana na dj ortopediji i tamo radili pretrage. Bilo mi je drago da smo ih uradili jer ja već jedno vrijeme vidim da joj urin ima intenzivniju boju i miris. Vezivala sam to za nedavnu upalu grla, ali sad... Kod nje je koncentracija 10 na 7 što je užas jedan, ali pošto nema temp to znači da je uzorak kontaminiran pa treba ponoviti, a znate i same kako je teško uhvatiti urin kod malih curica. Uglavnom, mi smo počeli sa čajem od zobi i brusnicom (Zein Pharm, one crvene njemačke vrećice samo za djecu) i peremo se čajem od kadulje.

(odgovor članu ANNIAN)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: u borbu protiv ešerihije
24.7.2009 13:43:03   
mummy
Sinoć sam baš iščitavala neke HR portale na ovu temu. Zaključak je da je to duga i teška borba, ali sam isto našla neka zanimljiva rješenja. Tamo dosta koriste Cranactiv(n) koncentrirane kapi od brusnice. Takođe je jedna žena pisala o nekom šećeru D-minnose ili tako nešto koji je njoj pomogao. Naručuje se izvana i mogu ga koristiti i djeca. Sad valja i nama kod nefrologa i obaviti još milion pregleda, a ona se jadnica sva isprepadala od bolnice. Sinoć u snu bunca: "Kući, kući."

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: u borbu protiv ešerihije
24.7.2009 13:59:07   
NANICA
mummy ne znam da li zivite u Sa ali ako da onda trazi uputnicu kod dr. Danke Milicic. Ona je pravo dobar djeciji nefrolog. Mi smo nasoj Ljuljki lijecili E. COLI od rodjenja pa sve do 3. godine. I sada povremeno radimo UK. Cranactin smo koristili ( na preporuku pomenute dr.) i mislim da je, nakon svih antibiotika, samo on uspio. E.COLI je jedna jako uporna bakterija i zahtjeva puuuno rada na istrebljenju. Iako nikad nismo sigurni, obzirom da egzistira u debelom crijevu (u normalnoj koncntraciji nije stetna) kod djevojcica je gore jer je vaginalni, mokracni ulaz blizu analnog.
Cranactin je zakon.
Sretno  

_____________________________

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 8
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *