|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li ste imali problema sa pogresnim dijagno...
28.9.2007 14:44:07   
Gigana
Curke,  da li ste imale problema sa pogresnim dijagnozama u trudnoci?  Da li vam se desilo da vas doktor NA SMRT UPLASI, a nakon toga se uspostavi da je sve u najboljem redu sa bebom.

TMeni se desila takva stvar.  Trenutno sam u 31. sedmici trudnoce.  Problem koji se javio u mom slucaju je bio moj posljednji pregled (u 30. sedmici) u Zavodu za zastitu zena i materinstva u Skerlicevoj kod dr. Majde Slakovic (kod nje me poslao dr. Masic, jer je on na godisnjem, a inace mi on vodi trudnocu i sa njim sam prezadovoljna).  Zena mi rekla da mi se beba slabo razvija, da joj je glavica puno veca u odnosu na tijelo i da beba ima lijena crijeva (hiperehogeno tanko crijevo), sto sve ukazuje na neku genetsku anomaliju.  Onda mi rekla kako ona srijedom radi privatno kod Mehmedbasica i kako bi ona najvise voljela da me pogleda na 4D ultrazvuku, pa ako nade jos neki marker, onda bi me ostavila u bolnici i radila mi amniocintezu.  Ni sama ne znam kako sam izasla iz njene ordinacije, jed do tog momenta je svaki moj pregled kod dr. Masica bio uredan.  Odmah sam u panici nazvala muza i ne cekajuci ni trena vise, otisli smo na 4D ultrazvuk kod dr. Mehmedbasica, jer ga on jedini ima u privatnoj praksi.  Covjek pogledao bebu i rekao nam da je sve u savrsenom redu i da nema nikakvog razloga za brigu.  Pregledao i srce i ostale organe, i fizicki izgled bebe i sve ostalo sto je bilo potrebno i rekao da nam da je beba skroz u redu, da je napredna i cak krupnija (a dr. Slakovic rekla da se beba slabo razvija).  Njegove mjere se uopste nisu poklapale sa njenim mjerama.  Dva dan kasnije sam saznala da je jos jednoj zeni u osmom mjesecu trudnoce rekla identicnu stvar kao i meni, s tim da joj je jos rekla da beba ima Daunov sindrom (samo na osnovu ultrazvucnog pregleda) i trazila i od nje da joj dodje privatno u ordinaciju.  Nakon toga, ta zena je otisla drugom doktoru koji je rekao da je sve u redu sa bebom.  Zena je rodila prelijepog sincica, koji je savrseno zdrav i napredan.

Na kraju, sta reci.  Savjetujem svim buducim majkama da nikada ne uzimaju dijagnozu jednog doktora kao tacnu, vec da obavezno potraze druga misljenja.  Ne dozvolite da vas nekoliko recenica jedne doktorice pokosi, kao sto su mene pokosile, pa mi je pritisak bio 170/100 ( a inace mi je nizak), pa sam se sva tresla i nisam mogla disati od placa i suza.  Moglo je biti svasta i sa mnom i sa bebacem.  Ova doktorica zasluzuje da je se tuzi, ali vaznije od toga je upozoriti druge mame da se moze i ovo desiti, ali ne posustajte.



Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
29.9.2007 9:36:28   
paris
Gigana, ja sam u 25 sedmici trudnoće i na sreću nemam problema sa pogrešnom dijagnozom ali imam sa doktorima. Pet puta sam išla na pregled u Opću bolnicu i svih pet puta me je pregledao drugi doktor, ili nema termina ili su na godišnjem itd. I sad sam naručena opet u 10.j mjesecu kod šestog doktora, nadam se da ih nema više dosta je šest. A prošli pregled sam čekala mjesec dana da bi me dotični doktor vratio, kaže nemaš svježe labaratorijske nalaze tako da te neću pregledati pa kad uradiš nalaze dođi ponovo. To znači za mjesec dana tj. sve ukupno me niko neće pregledati dva mjeseca, pa sam skontala da je privatnik zakon. Tolike pare dajemo na zdravstveno osiguranje a tretiraju te kao socijalni slučaj kad dodješ na kontrolu. To je sve prepotentno, napuhano ja sam OGORČENA....user posted image user posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
1.10.2007 9:44:06   
Gigana
Potpuno se slazem s tobom kad govoris o zdravstvenom osiguranju.  I sama sam iskusila neprijatnosti na svojoj kozi, kao i vecina nas.  Naime, iako imam zdravstveno osiguranje, nijedan nalaz dosad nisam radila u ambulanti, nego privatno, posto je puno brze i bolje (osim Coombs-ovog testa na antitijela koji sam morala raditi na transfuziologiji, jer to niko drugi ne radi u Sarajevu osim njih).  U vojnu bolnicu kod dr. Masica sam otisla po preporuci, jer sam htjela da mi trudnocu vodi doktor koji ce me i poroditi.  Mada, ni to sad nista ne mora da bude tako, jer se u vojnoj bolnici, navodno, ne mozes dogovoriti sa doktorom koji ti je vodio cijelu trudnocu da te on i porodi.  Tako sam cula, pa vidjecemo.  Ja ti na preglede idem iskljucivo kad je moj doktor dezurni, ili kad znam da on taj dan radi, tako da sam izbjegla preglede drugih ljekara u vojnoj bolnici.  Ovo sa Skerlicevom se desilo samo zato jer me moj doktor poslao kod ove neznalice, a da sam znala da cu cekati 4 sata i da ce mi reci sto mi je rekla, nikad moje noge ne bi krocile u Skerlicevu.
Tuga je sto se drzava bolje ne pobrine za trudnice, pogotovo jer nam je stopa nataliteta katastrofalna.  

_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu paris)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
1.10.2007 12:46:40   
Blue rose RR
Drage moje u toku moje trudnoće pregledavalo me je šest doktora, i to sam išla od privatnika do javnih bolnica, ali sam u širokom luku zaobilazila opštu bolnicu. Čula sam i bila svjedok katastrofa koje su uradili doktori u opštoj bolnici, kako majkama tako i djeci. A što se tiče zdravstvenog osiguranja ... UŽAS. Dao Bog pa da se sve javne bolnice ukinu i da moramo mi odlučivati gdje i kome ćemo uplaćivati svoje zdravstveno osiguranje. Kada pogledam na platnu listu i koliko mi se odbija od plate, pa pomnožim sa 12 mjeseci. E moj Bože... tuga i jad.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
28.2.2008 22:26:37   
peruska
POZDRAV

da se vratim na staru temu, ja sam prosle sedmice u 30 nedjelji trudnce bila kod jednog dobrog ginekologa u Sarajevu koji mi je ustanovio da mi femur nije rastao vec tri sedmice, da su mi komore mozga bebe prosirene i da je u pitanju neka genetska anomalija , da se obavezno javim na Koševo i da konzlij odluči šta će biti sa bebom.

Ja sam isto odmah otišla do Mehmedbašića koji je utvrdio da je mozak OK, da je femur 5,6 cm , da je to sasvim ok ( prethodno navedeni izjerio je femur=5,08 cm).
Sljedeci pregled mi je 20. marta, ja ipak ludim od brige jer vjerovala sam svom ginekologu, sve je do sada bilo OK, al poludila bih da mi nije bilo Mehmedbašića, sad me hvata strah da je čovjek nešto vidio al da mi je prešutio, uglavnom ludim.

Kakva su vaša iskustva?

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
28.2.2008 22:46:52   
Visnja RR
@peruska: ne sekiraj se ti ... ne vjerujem da bi dr Mehmedbasic takvu stvar presutio...
slicno se desilo mojoj prijateljici mjesec dana pred porod... ona kad nije izludila... i hvala Bogu sve je bilo ok i rodila je zdravog deckica...
Uopste ne mogu da shvatim kako doktori mogu da naprave takvu gresku...

(odgovor članu peruska)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
28.2.2008 22:54:52   
akica b
user posted image AKO JE MEHMEDBASIC REKAO DA JE SVE U REDU...U REDU JE...
NE SEKIRAJ SE I SRETNO....
POZDRAVuser posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
2.3.2008 20:02:02   
Sonja
drage moje ja sam se srela sa slicnim problemom...
kad sam bila prvi put kod gin.kad sam se udala rekao mi je da imam hrnicnu upalu maternice...da NIKAD necu moci imati djece ......bla bla bla...mozete li mislit kako sam se ja osjecala.prvi put kod dok.i to tek se udala zeljna dijece i on meni tako.naravno sva uplakana sam izasla...(naucio je on mene da dodjem da radim papa test. 40KM )
i posto mi mama radi u bolnici sredi mi da odem kod jedne doktorice i nisam mogla da vjerujem kad je zena rekla da su mi jajnici i maternica sasvim uredu i da nema nikakvih problema.kaze ona i da ne mogu imati djece ne kaze se to tako pacijentu vec se uradi 100000 nalaza pa onda ako bas nema nade...

tako da sam vam ja sasvim zdrava a on mi je to rekao samo da bi mu dolazila privatno i da bi mu placala.....
katastrofa!!!!!!!!!


_____________________________

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu akica b)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
4.3.2008 19:26:18   
MANI
VELIKA JE ŽALOST TA ŠTO BI NAM SVI TI DOKTORI TREBALI ULIJEVATI POVJERENJE,A ONO NAPROTIV,SVAKI PREGLED JE STRES I PRIČA ZA SEBE.JA SAM U 20.SEDMICI IDEM PRIV. DOKTORU ZA SAD SAM ZADOVOLJNA I NADAM SE DA ĆE TAKO I OSTATI

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 14:40:59   
dina111
IZVORNA PORUKA: Gigana

Curke,  da li ste imale problema sa pogresnim dijagnozama u trudnoci?  Da li vam se desilo da vas doktor NA SMRT UPLASI, a nakon toga se uspostavi da je sve u najboljem redu sa bebom.

TMeni se desila takva stvar.  Trenutno sam u 31. sedmici trudnoce.  Problem koji se javio u mom slucaju je bio moj posljednji pregled (u 30. sedmici) u Zavodu za zastitu zena i materinstva u Skerlicevoj kod dr. Majde Slakovic (kod nje me poslao dr. Masic, jer je on na godisnjem, a inace mi on vodi trudnocu i sa njim sam prezadovoljna).  Zena mi rekla da mi se beba slabo razvija, da joj je glavica puno veca u odnosu na tijelo i da beba ima lijena crijeva (hiperehogeno tanko crijevo), sto sve ukazuje na neku genetsku anomaliju.  Onda mi rekla kako ona srijedom radi privatno kod Mehmedbasica i kako bi ona najvise voljela da me pogleda na 4D ultrazvuku, pa ako nade jos neki marker, onda bi me ostavila u bolnici i radila mi amniocintezu.  Ni sama ne znam kako sam izasla iz njene ordinacije, jed do tog momenta je svaki moj pregled kod dr. Masica bio uredan.  Odmah sam u panici nazvala muza i ne cekajuci ni trena vise, otisli smo na 4D ultrazvuk kod dr. Mehmedbasica, jer ga on jedini ima u privatnoj praksi.  Covjek pogledao bebu i rekao nam da je sve u savrsenom redu i da nema nikakvog razloga za brigu.  Pregledao i srce i ostale organe, i fizicki izgled bebe i sve ostalo sto je bilo potrebno i rekao da nam da je beba skroz u redu, da je napredna i cak krupnija (a dr. Slakovic rekla da se beba slabo razvija).  Njegove mjere se uopste nisu poklapale sa njenim mjerama.  Dva dan kasnije sam saznala da je jos jednoj zeni u osmom mjesecu trudnoce rekla identicnu stvar kao i meni, s tim da joj je jos rekla da beba ima Daunov sindrom (samo na osnovu ultrazvucnog pregleda) i trazila i od nje da joj dodje privatno u ordinaciju.  Nakon toga, ta zena je otisla drugom doktoru koji je rekao da je sve u redu sa bebom.  Zena je rodila prelijepog sincica, koji je savrseno zdrav i napredan.

Na kraju, sta reci.  Savjetujem svim buducim majkama da nikada ne uzimaju dijagnozu jednog doktora kao tacnu, vec da obavezno potraze druga misljenja.  Ne dozvolite da vas nekoliko recenica jedne doktorice pokosi, kao sto su mene pokosile, pa mi je pritisak bio 170/100 ( a inace mi je nizak), pa sam se sva tresla i nisam mogla disati od placa i suza.  Moglo je biti svasta i sa mnom i sa bebacem.  Ova doktorica zasluzuje da je se tuzi, ali vaznije od toga je upozoriti druge mame da se moze i ovo desiti, ali ne posustajte.





(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 14:48:38   
dina111
Svaka cast na ovoj prici!
Danas je doticna doktorica Majda Slakovic opet pokusala isprepadati svojim nalazom(za koji ni sama nije bila sigurna) i namamiti pacijenticu u privatnu kliniku dr.Mehmedbasica.Grozno!!!!!!!!!
Cime se sve sluzi ova takozvana dr. da bi zaradila dodatni novac za more, jer kako je rekla, od sutra je na godisnjem odmoru.
Ovakve dr. treba sto prije ,ali zajednicki tuziti, jer nemaju morala, osjecaja odgovrnosti , kao ni ljubavi prema trudnicama i njihovim bebama.
Ubjedjena sam da ima jos puno ovakvih slucajeva ,nebrige pojedinih dr. prema pacijentima!
Zato zajedno hajde da ih rusimo!!!!!!!!!!!!!!
Veliki pozdrav svim trudnicama i drzite se zajedno!!!!!!!!!!!!!user posted image

< Poruku je uredio dina111 -- 10.7.2008 14:55:51 >

(odgovor članu dina111)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 14:53:47   
dina111
Jos jedna stvar jako bitna za sve trudnice!!!!!!!!!!
Trazite i budite uporne da dodjete do najboljih doktorica , a to su:
1. DR.RADA RAKIC KOVACEVICuser posted image user posted image user posted image
2.AMIRA FRLJAK user posted image user posted image

(odgovor članu dina111)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 15:39:45   
senka27
bravo na temi..

ja sam imala cak tri pogresne dijagnoze kod iste dr i sto me je upucivala kod Mehmedbasica u ordinaciju u par navrata..

prvi put d nema mjesta kod skerlica i nije sigurna koliko cu cekati drugi put da mi mjeri djetetu nuhalni nabor na "pametnom" UZ...

treci put mi je rekla da su mi prisutna antitijela,sto i jesu bila ali s obzirom da sam radila amniocintezu to je trebalo i ocekivati..medjutim njena reakcija na to je bila staaaa pa POZITIVNO ja pitam jel nevaljla to ,kaze nevalja pitam sta se radi u tom slucaju kaze ni 5 ni 6 prijevremeni porod....ja umrla pa ozivila...necu to nikad zaboraviti plakala ulicom,rekla mi je da ponovno dodjem na UZ u srijedu kada je ona medjeutim ja sam kao i gigana odmah muza pod ruku i direktno kod mehmedbasica...gdje mi je covjek rekao da je vise ne go uredu cak beba naprednija nego sto trenba u toj sedmici...
Nakon svega toga jos jednom sam otisla kod nje molila da mi da uputnicu za bolnicu jer sam se narucila slucajno kod  dr Nakaša i rekla joj tako razlog zasto zato sto je bila na godisnjem ,medjutim bila je i tu poprilicno gruba...kad sam je upitala dali mogu doci ponekad i kod nje i kod Dr na sto mi je ona rekla da joj je to glupo i da time oduzimam vrijeme i njoj i Dr a Mehmedbašiću nisam oduzimala jer sam keširala...
pokupila sam se iz ordinacije kao pokisla i drugi dan oisla kod dr opce prakse i uzela uputnicu kod nje vise ne idem sutra sam narucena kod dr Nakaša
stim sto sam ponovo jucer radila antitijela i dva dr su mi potvrdila da je to posljedica amniocinteze i jucerasnji nalaz je NEGATIVAN

jos treca stvar uporno tvrdi da ja imam visok pritisak sto nije tacno jer mjerim na obicnom ne digitalnom aparatu i slal me internisti podvrgavala kojecemu

jednostavno ne mogu vise panicar je veliki...prosto me je natjerala da radim amnicintezu tj kad god pitam dr dali biste vi to radili da ste na mom mjestu odg sa da.....da bi ja umrla pa ozivjela dok je sve to prosla da bi ona na kraju mrtva hladna rekla znala sam ja da je sve u redu i

ne znam jos mnogo mnogo puta sam plakala zbog njenog nastupa i saopcavanja nekih informacija..

a sto je dobro ja imam savrsenu trudnocu hvala Bogu i aktivnu naprednu bebicu u stomaku

i bas ne vjerujte bas  slijepo jednoj osobi provjerite na vise mjesta




_____________________________

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu dina111)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 18:41:25   
umma
Drage moje,

Zbog famozne dr Slakovic sam umalo umrla od ponedeljka ove sedmice. Iako je nuhalni nabor u granicama normale za 14 nedelja moje trudnoce ( manji od 3 mm ), nadigla je frku sa ciljem da joj dodjem u privatnu ordinaciju na 4D. Prije toga sam pitana gdje radim (???????????????) Otisla sam dr.Frljak Amiri ( za koju sam cula najbolje i koja ima 32 godine iskustva) koja je umalo dobila slom zivaca kada je vidjela nalaz gore navedene dr-ice. Naime, bebac se normalno razvija, nuhalni je ok, femur, obim glavice,sve b.o. hvala BOGU. Ja tamo vise ne idem aBd. Jedina dr koja zna svoj posao u Skerlicevoj ( ali nazalost ne radi na UZ) je dr Rada Rakic Kovacevic, divna zena ipravi profesionalac. Ostalo........ne daj BOZE nikome.

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 21:37:59   
emina_h
Umma,identicna mi se stvar dogodila prije nekih mjesec i pol.
Isto mi je frku diga radi nuhalnog nabora,iako je takodjer bio u granicama normale (ispod 3 mm)pa me narucila slijedecu sedmicu privatno kod Mehmedbasica.Ali ja sam bila tako naivna pa umjesto da sam odmah otisla kod drugog ljekara otisla sam kod Mehmedbasica,gdje me naravno ona pregledala i gdje sam bespotrebno platila 50 KM za istu dijagnozu.Tad me nagovorila da radim obavezno amniocentezu,da bi mi na slijedecem pregledu rekla kao ona misli da ce to biti uredu 95% i da je na meni da odlucim.
Ali sumnja se vec stvorila i dok sam ja shvatila o cemu se radi bilo je vec kasno za mjerenje NN,tako da sam vjerovatno bespotrebno prije dva dana uradila i amniocentezu.Sad imam jos par sedmica iscekivanja rezultata.
Ali eto da sam prije citala ove komentare vjerovatno bih drugacije postupila,ali sad sto je tu je.
Promjenila sam ljekara sad sam kod Begica na Kosevu i zadovoljna sam.

(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 22:00:54   
anitaMO
nikad hvala bogu .sa dr. sam prezadovoljna bila od prvog dana do poroda i na porodu.ali je nazalost umrla Vesna Juric 41 godina joj bila.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
10.7.2008 23:10:53   
Bosanka
ha,meni svi dr.govorili da je djecak kad ono curica.zanimljivo.user posted image

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.7.2008 17:05:21   
umma
Cula sam vise puta i to da grijese, ali svo zlo u tome bilo. Daj BOZE samo su djeca zdrava, svacije i moje, ako BOG da, ostalo mi je skroz nebitno. Meni je rekla bukvalno " bilo bi mi zao da vam za mjesec dana moram reci da vam dijete ima Down sindrom", sto je i vise nego bezobrazno i neprofesionalno jer nema osnova to da kaze. Samo u cilju da zaradi jos jednih 50 KM. Da nisam bila u soku u kojem jesam, bacila bih joj 50 KM na sto i rekla, ustedite sebi sto me zovete, evo za vas nalaz. Fuj, da covjek ne povjeruje.

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.7.2008 17:10:25   
umma
Emina_h, zelim ti od sveg srca da svi nalazi koje radis, ukljucujuci amniocintezu budu uredni i da ti DRAGI BOG da zdravo dijete u svakom smislu, kao i svim roditeljima sada i ubuduce ako BOG da, amin.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
11.7.2008 18:13:39   
Bosanka
IZVORNA PORUKA: umma

Cula sam vise puta i to da grijese, ali svo zlo u tome bilo. Daj BOZE samo su djeca zdrava, svacije i moje, ako BOG da, ostalo mi je skroz nebitno. Meni je rekla bukvalno " bilo bi mi zao da vam za mjesec dana moram reci da vam dijete ima Down sindrom", sto je i vise nego bezobrazno i neprofesionalno jer nema osnova to da kaze. Samo u cilju da zaradi jos jednih 50 KM. Da nisam bila u soku u kojem jesam, bacila bih joj 50 KM na sto i rekla, ustedite sebi sto me zovete, evo za vas nalaz. Fuj, da covjek ne povjeruje.
Pa kako ti je tako tek rekla a da nije radila nalaze prethodno.ma ne vjeruj svima.ima doktora uzasnih.

(odgovor članu umma)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
16.7.2008 15:10:32   
zanina
Jako me je ova tema potresla, specijalno zato sto upravo meni vodi trudnocu spomenuta Dr. Slakovic.  Moram priznati da do sada stvarno nisam imala nikakvih problema, niti spornih nalaza, sto ne znaci da nece biti.. Poslije ovakvih komentara sada sam definitivno u dilemi da li da nastavim ici kod ove iste dr. ili da trazim nekog drugog???????

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
16.7.2008 18:46:27   
idana_85
Gigana, stvarno mi je zao kad cujem sta ti se desilo i kroz sta si prosla. Ne smijem ni pomisliti sta bi se samnom desilo da dozivim nesto takvo, grozno. Hvala ti sto si podijelila ovu pricu s nama, neka bude pouka, a mozda i utjeha drugim forumasicama ili kome vec.....

(odgovor članu zanina)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
16.7.2008 22:35:47   
emina_h
Zanina i ja bih prije par mjeseci isto tako mislila,dr.Slakovic mi je vodila i prvu trudnocu i ja sam bila s njom odusevljena.Svakom sam se hvalila kako sam potrefila na divnu doktoricu.Ona je stvarno uvijek ljubazna i susretljiva.
I dosad bih tako mislila,da mi nije ukazala na taj toboze veliki problem (nuhalni nabor 2,8 mm u 14 sedmici),iako to i nije bio problem.I svakako me narucila privatno.
Jer da mi je rekla da je sve  uredu ne bi imala razloga da me narucuje privatno.Kao 4d UZ  je pouzdaniji a isti ima na Kosevu i s uputnicom obavis pregled besplatno.A ja evo dva mjeseca ludim,rijetkost je noc da spavam.Jer sumnja je stvorena i tu nema povratka,uradila sam i amniocentezu pa sta Bog da.
Samo sam pogrijesila sto poslije njene dijagnoze nisam odmah otisla drugom ljekaru nego sam otisla kad vise mjerenje NN nije
adekvatan pokazatelj ev.sumnji za genetski poremecaj.
I jos kad sam procitala iskustva drugih skontala sam koliko sam bila naivna sto sam u nju imala toliko povjerenje.
A tebi ako ne kaze kakvu losu dijagnozu nemoj je ni mjenjati,ako ti sta lose kaze ili te privatno naruci promjeni odmah ljekara i to je to.Jer i privatno kad sam otisla one me pregledala nije dr.Mehmedbasic pa koja je tu razlika da li u Skerlicevoj ili privatno isti ljekar.

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
17.7.2008 9:29:15   
zanina
Emina, hvala ti na odgovoru/savjetu, jako je bitno kad se ovakve stvari podjele sa svima, covjek je ako nista spreman na sve, i moze ocekivati svasta.  Stvarno je bitno da se dobije i drugo misljenje doktora u ovakvim situacijama.. Ja se iskreno nadam da ce ti se nalazi vratiti uskoro i sigurna sam da ce sve biti super, zelim ti puno srece. 

(odgovor članu emina_h)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Da li ste imali problema sa pogresnim dij...
17.7.2008 11:16:14   
emina_h
Hvala puno.

(odgovor članu zanina)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *