|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  936 937 [938] 939 940   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
4.8.2011 17:53:29   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: jelenaT

drage moje mene pocelo boljeti, bolovi na pola sata su bili tri puta i evo vec 45 minuta nema jacih bolova sem intenzivnog bola po dnu stomaka i krsta... nadam se da su jos laznjaci. Je li se kojoj desavalo da ovako ide par pravilno vremenskih rasporedjenih bolova vremenski pa popustii na kraju bude da je lazna uzbuna user posted image

Moji su bili skolski....user posted image ...mogla sam sat po njima naviti....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23426
4.8.2011 17:55:14   
Anoniman
I moji su bili prosli put bas sto kazes skolski... zato se nadam da su ovo laznjaci.

(odgovor članu Skvo RR)
  Neposredna veza do poruke: 23427
4.8.2011 17:55:36   
animagical
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: animagical

bebice pritisak ti je sto bi rekao moj dr djevojackiuser posted image meni je 100/55 i nista mi ne smeta...a puls je od giniprala ako predje 130 u min, sve ispod nije za brigu...nr meni bude 120 a ne uzimam isoptin, ne treba mi...
zene dokad cu ja vise uzimati ovaj ginipral? i to jos 4x1...pa ja bi nekad i da rodim, ako mozeuser posted image

Jesi li bila kod divanovica?

zvala u utorak ujutru i imali termin samo za petak, a ja tada moram na endokrinu, narucenauser posted image tako da idem u pon ujutru tek...cujem tebi zacepio rupu na kasiciuser posted image navali na serpu user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 23428
4.8.2011 17:56:53   
animagical
jelo, ja ti stvarno ne znam jel to to, ali moglo bi bitiuser posted image da ne bude zurni cr, da ne kazem hitni, ruzno zvuci...a da ti zovnes koga od dr pa pitas? mislim,ako nastavi jos koji

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 23429
4.8.2011 18:01:11   
Skvo RR
Nemam ni ja iskustva od drugog puta...ali tu vrstu boli necu nikada zaboraviti..ako ti je ko prvi put to je to...bar ja mislim.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 23430
4.8.2011 18:04:01   
Skvo RR
A ti si u ponedeljnik animagical...sretno.....user posted image

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 23431
4.8.2011 18:05:02   
animagical
kad skvo krene s postovima utjehe za prvorotke...user posted image user posted image  

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 23432
4.8.2011 18:16:27   
Semica

IZVORNA PORUKA: tajra

IZVORNA PORUKA: Semica

Ima li neka od zenica da je uciteljica,nastavnica,profesorica bosanskog jezika??? trebam nesto da pitam???

Pitajuser posted image

Trebam jednoj djevojcici od 12 godina koja ce sada kako ona kaze u sesti razred da dajem casove (jer je ona iz Rusije)...zna bosanski ali ne bas sjajno...treba mi neka sema po kojoj cu da joj "predajem"...i normalno samo ono sto je najpotrebnije kako bi se snasla u skoli (sve sto mogu preskociti da preskocim jer nemamo puno vremena)...danas sam odradila 2 casa-krenula od abecede-stampana mala i velika slova...citanje i pisanje svakog posebno...pa sam onda presla na rijeci...pa onda i na cijele recenice...fino se snalazi....objasnila joj rastavljanje rijeci na slogove,suglasnike i samoglasnike......znake interpunkcije...proste recenice ( za pocetak )...malo sam se veznika dotakla...naredni put planiram preci na pisana slova...ma ne znam ni ja vise sta i kojim redoslijedom da joj objasnjavam...pa eto ako moze mala pomoc...neki spisak lekcija kojih bi trebala da se dotaknem...mozes mi na pp poslati ( da ovdje ne smaramo ljude tim )...htjela sam ti ovo u pp napisati ali nesto ne mogu...bila bih ti jako zahvalna kada bi mi pomogla...user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 23433
4.8.2011 18:27:29   
Semica
Selmic bravo za tebeuser posted image user posted image user posted image ti si nasa hrabrica...user posted image

Skvo-slobodno paracetamol-ako sam se iceg nagutala u trudnoci to je paracetamol...pitala sam 10 doktora za njega i svi su rekli da se smije piti...

Animagical
eto mene za tobom sutra punih 35user posted image user posted image user posted image

Jelena-kakva je situacija sad?? ima li bolova??? izgleda ces ti ovih dana drzati svoju bebicu u rukamauser posted image user posted image user posted image

Sonja-bravo za 3,5 kguser posted image user posted image user posted image ti si pravaaa zgodnica user posted image

Je li se Anica javljala od kako je dosla kuci? Kako je?

HUG HUGuser posted image

< Poruku je uredio Semica -- 4.8.2011 18:28:04 >

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 23434
4.8.2011 18:28:31   
gerberka
hehe, hajmo zene koja je prva? user posted image na spisku :)))

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 23435
4.8.2011 18:38:52   
sanela.asja
Jelena drzim ti figeuser posted image user posted image user posted image
Grebo doces i ti na red ako Bog dauser posted image user posted image pa cemo mi tebe zezatuser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 23436
4.8.2011 18:41:27   
Anoniman
Mislim da su ipak bili laznjaci, evo vise od sat vremena nije bilo jakog bola... skvo kod mene su zadnjih mjesec dana laznjaci toliko bolni isto kao porodjani trudovi,znam na koljena od bola kleknuti kad me uhvate, samo sto se nisu pojavljivali u pravilnom vremenskom razmaku i maksimalno 2-3 puta na dan, a ovo bila bas jaka bol i tri puta za sat i po i evo sad prestalo.

(odgovor članu sanela.asja)
  Neposredna veza do poruke: 23437
4.8.2011 18:45:08   
sanela.asja
i ja imam blege kontrakcije pokazalo na ctg,al mene vecinom navecer hvata,preko dana mozda jednom ili dvaputa ja skupim noge jer imam osjecaj da beba gura da izadje i da ce ispast..
Iskreno meni je druga trudnoca a ja neznam kako se prate te kontrakcije i boloviuser posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23438
4.8.2011 20:12:47   
gerberka
IZVORNA PORUKA: sanela.asja

Grebo doces i ti na red ako Bog dauser posted image user posted image pa cemo mi tebe zezatuser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 23439
4.8.2011 20:57:03   
Silver
hej curicee... nadam se da se iftarilo obilno user posted image

Ja sama ispratila dragog na tekmu...kontala knjigu uzeti da citam...jela sam ali mi se opet nesto grickaaaa...

Danas sam se malo zabrinula...u dva navrata skoro po minutu. tako me je donji stomak jako zabolio...na lijevoj strani, kao da me i kuk boli...i onda je prestalo, ja sma ipak apaurin popila jer mi je dr. dala kad sam joj se jednom zalila tako, ona kaze da su to od istezanja ligamenata...ja sam s eprepala bila, i kontala cak i da odem na gak ali posto je prestalo i od danas nije vise ni bolilo...necu ici...sad za sad... evo lezim odmaram...valjda nije nista...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 23440
4.8.2011 21:19:22   
Sonja
aaa sta vas je to "safatalo" sve neke kontrakcije...ajd polako jedna po jedna user posted image
al redomuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 23441
4.8.2011 21:20:33   
Silver
ma kakve crne kontrakcije ja sam tek u 5-tom, zvanicno od sutra...pa sam se zato prepala bolova, ali evo nema ih hB!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 23442
4.8.2011 21:28:03   
Sonja
ma ja sam mislila na ove nase drage sto su vec u 9.
nisam mislila na nas user posted image

ja boga mi danas jedva iz DZ dosla kuci jos mi blizu
stomak mi se stisno da puknem ..napravim korak pa stanem i sve takouser posted image
al dogegala sam se

sta ste se to uspavaleee

silver kako si ti? jesil osjetila bebu? user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 23443
4.8.2011 21:51:31   
Silver
Jesam sonja osjetila sam ga user posted image  prije 10 tak dana prvi put, pa cak nisam ni bila sigurna jeli to-to, ali prepozna se...

Jutros sam osjetila malo jace...ali ja se sva pretvorim u osmjeh kad se on mrdne...narocito voli izgleda ujutro da se vrti i ja onda lezim i nedisem samo da sto bolje osjetim...jutros sam cak pod rukom osjetila...a mm krivo on odmah prileti da i on osjeti ali nista...malac se bas tad umiri...ili voli njegov dodir ili nece namjerno user posted image

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 23444
4.8.2011 21:54:48   
Anoniman
Ipak su lažice bile kod mene... bila sam kod dr, otvorena cijelih sest prstiju, kontrakcija ima ali jos su u nepravilnim intervalima... kaze moze i u toku noci krenuti, u slucaju jakog pritiska dole da odmah dodjem. Pitali me da li hocu da ostanem da me odmah porode na CR ili da cekam jos, ja naravno cekam jos user posted image . Posto sam prije tri sedmice bila tri prsta otvorena kaze da se nada da cu izdrzati do 12, ali ne vjeruje user posted image

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 23445
4.8.2011 21:57:49   
Silver
Jelooooo user posted image user posted image user posted image user posted image  majke mi doci cete mi glave sa porodima...svaki put je tako uzbudljivo i ja se sva uzivim i sikiram...

Javljaj kako se osjecas!!!

* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23446
4.8.2011 21:58:36   
Anoniman
Ma mene sad popusta i ova konstantna bol u krstima i po dnu stomaka, tako da mislim da nista od prenosa ubrzo user posted image

(odgovor članu Silver)
  Neposredna veza do poruke: 23447
4.8.2011 22:00:26   
DIJAMANT
zdravo žene! Ja čitav dan pokušavam da se prijavim, ali ne ide. Tako da u pokušajima konekcije zaboravim i šta sam htjela napisati.

Jelo - Sretno! Blizu si da držiš bebanu u rukamauser posted image

Bebice- Drago mi je da je na pregledu sve hB uredu! Sada će sve biti lakše i lakše aBd! user posted image user posted image user posted image

Ja danas čitav dan jedem i povraćam. Gladna, najedem se, a onda ne mogu dahnuti dok ne povratim...i tako ukrug. A stomak mašalah ko sa prvim djetetom u 8. mjesecu. Mislim da mi je od pritiska na želudac. Još se neka žalila, ali sam zaboravila kojauser posted image

Što se tiče pritiska kod mene uvijek 100/57 , a kod dr. na kontroli 120/70, valjda od uzbuđenja. Jedino mi je puls u trudnoći uvijek ispod 60, najčešće 55user posted image Baš sam poodavno govorila to svom dr. ali on nije na to obratio pažnju, pa se i ja tako ponašam.user posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 23448
4.8.2011 22:05:25   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Ipak su lažice bile kod mene... bila sam kod dr, otvorena cijelih sest prstiju, kontrakcija ima ali jos su u nepravilnim intervalima... kaze moze i u toku noci krenuti, u slucaju jakog pritiska dole da odmah dodjem. Pitali me da li hocu da ostanem da me odmah porode na CR ili da cekam jos, ja naravno cekam jos user posted image . Posto sam prije tri sedmice bila tri prsta otvorena kaze da se nada da cu izdrzati do 12, ali ne vjeruje user posted image

Jelo- meni prosto zvuči nevjerovatno ovo kad žena napiše da je otvorena ovoliko. Ja se sa prvim cijelu noć porađala na dva prsta otvorena. Sve se nadam da će kod mene aBd drugi porod biti ovako sa postepenim otvaranjem. S prvim djetetom sam preležala cijelu trudnoću, a sada sam hvala Bogu pokretna i stalno na nogama. Mada, ja da sam na tvom mjestu ja bih se odmah porodila (ako sam dobro zapamtila ti svakako ideš na CR bez obzira da li večeras ili 12.). Ja jedva čekam da se porodim aBd.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 23449
4.8.2011 23:42:01   
animagical
sta li je sa jelenom?

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 23450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  936 937 [938] 939 940   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  936 937 [938] 939 940   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Nezavisnost.
Admin

Jesu li vaša djeca donekle nezavisna ili ih i dalje hranite i uspavljujete? Mislim na djecu od 2,5 godine i više.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *