Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:33:42
senka27
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nosim za ranu od epija....To su meni unosili prosli put...
ee akoBogda sljedeci put cu pametnije ...analgincice u torbu i rahat...ja sam bas te od epi bolove trpila a ujutro su bas bili grozni valjda kad je popustila anestezija...
a bas bezveze sto nisu dali da se stvari unose ...hvala Bogu pa bar neke stvari ide na bolje u nasoj dragoJ BiH
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:34:02
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Ina86
Skvo, moja prijateljica se jutros porodila na Jezeru, kaze samo je kesicu mogla unijeti, i to u nju stavila uloske, vlazne maramice, jednokratne gacice i mobitel,, cak joj nisu dali ni njenu spavacicu nego joj oni dali njihovu, a sve ostalo da joj donese muz... ovo sigurno neka nova pravila
Mozda...poslije poroda ti sada muz doda torbu...pa kako se istusiras poslije poroda....u cemu...ovo cu vam provjeriti u ponedeljak...mene ne moze NIKO natjerati da udjem bosa u kadu. ..ciji peskir..... ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:38:03
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: senka27
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Nosim za ranu od epija....To su meni unosili prosli put...
ee akoBogda sljedeci put cu pametnije ...analgincice u torbu i rahat...ja sam bas te od epi bolove trpila a ujutro su bas bili grozni valjda kad je popustila anestezija...
a bas bezveze sto nisu dali da se stvari unose ...hvala Bogu pa bar neke stvari ide na bolje u nasoj dragoJ BiH
Pa meni rekla sestra prosli put..kaze neka ti donesu.MM mi dva sta poslije poroda donio supicu i analgincice.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:38:46
Ina86
Mogla je unijeti peskir, ona zaboravila.. Ona pripremila torbu, sestra joj rekla da samo moze unijeti malu kesu, a sve sto je bilo na njoj je skinula samo ostala u papucama i oni joj dali spavacicu.. hajde provjeri molim te, za nas koje smo blizu sa terminom da znamo sta nas ceka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:41:10
bebacha
opet pisem za porodilista Gracanica i Tuzla jer tu imam iskustvo. nema sanse da mozes unijet papuce,spavacicu,ogrtac.mob moras sakrivat.meni su u Tuzli kesu istresli i vratili ono sto su smatrali da je nepotrebno.od hrane nemoze ni keks.grozno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:42:17
Semica
IZVORNA PORUKA: bebacha
opet pisem za porodilista Gracanica i Tuzla jer tu imam iskustvo. nema sanse da mozes unijet papuce,spavacicu,ogrtac.mob moras sakrivat.meni su u Tuzli kesu istresli i vratili ono sto su smatrali da je nepotrebno.od hrane nemoze ni keks.grozno
Joj draga nasikira ti mene sad
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:42:29
Skvo RR
Raspitat cu se u ponedeljak...Mislim meni je okej uci u radjaonu sa malom kesicom. ako se na to misli ..a da ti poslije poroda donesu torbu....na kraju i ne treba torba dok se ne porodis...... A obavezno cu to pitati.
< Poruku je uredio Skvo RR -- 13.8.2011 13:43:23 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 13:50:45
Silver
Cao zene...
Pa to sto pisete vise slici zatvoru nego porodilistu...jeli treba neko da u pitu sakrije mobitel ...ili i za to treba da se podmiti neko eh Bosno moja...
Skvo obavezno javi u ponedeljak...jeli sve tako crno kao sto zvuci
zene moje...nocas sam sanjala moje pile malo...tako je prelijep bio...veseo...tako sam bila tuzna kad sam se probudila i shvatila da sam samo sanjala....
Ja sad dosla sa pijace...kupila kupina malina borovnica...malo za slatkog malo za kompota...malo kajmaka i paprika sa sirom mmmm i sad sam jela i sad mi je muka
Nadam se da ste mi vi sve dobro i zdravo!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 14:08:01
Ina86
Evo ja nju sad zvala bas da vidim, kaze kad je tek dosla samo kesu unijela i osnovne stvari, a kad su prosla ona 2 sata mirovanja muz joj donio ostatak stvari
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 14:39:37
animagical
hj zene, sta ima kod vas? jeste sve na broju? gdje su enci i skvo, da mi nisu pobjegle na drugu temu ja evo udaram po pekmezu od sljiva i somunu, bas sam ogladnila...i kontam sta sam spakovala za bolnicu, mislim sve sti i skvo, doduse nisam jos stavila punjac, sminku, sokice i slatkise,njih cuvam u frizideru, otopilo bi se...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 14:57:00
Bebica11
Zdravo zenice
evo da se i mi javimo, bebica je nemirna hvala Bogu,lupala je i babu:) a od danas mi mm na godisnjem,uzeo da isposti do kraja pa cu se rjedje javljati dok je on tu... Kontamo sta cemo za iftar, gledamo neke dokumentarne filmove,citamo knjigu i tako.
HVALA BOGU bubrezi su me popustili, bas sam se bila nasekirala, al me danas gospoja bila probola, al eto i to je popustilo hvala Bogu
Pijemo mlijeko i dosli da vidimo jeste li sve na broju
Ja sam skontala prije pregleda ponoviti nalaze jer su oni vec stariji pa da imam svjeze kad odem dr. Posto sam i na dijeti a i jedem-pijem brusnicu, i limun.Nadamo se da ce sve biti ok. To je negdje tek za desetak dana aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 15:29:12
animagical
zene, ako koja uleti-je li se tokom prave ili lazne kontrakcije osjeti potreba za kakanjem? zabolilo me sad nesto od vrha stomaka, tupo, prema dnu i kukovima i ukocilo onda u krsta, kontrakcija nekakva jeste, jer se stomak stvrdnuo, ali imam osjecaj da moram u wc a bila tri puta od jutros... nema vise sta da izade, pardon na objasnjenju... doduse reci ce mi se i samo, ako se nakani ponoviti u iducih sat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 15:48:04
Bebica11
IZVORNA PORUKA: animagical
zene, ako koja uleti-je li se tokom prave ili lazne kontrakcije osjeti potreba za kakanjem? zabolilo me sad nesto od vrha stomaka, tupo, prema dnu i kukovima i ukocilo onda u krsta, kontrakcija nekakva jeste, jer se stomak stvrdnuo, ali imam osjecaj da moram u wc a bila tri puta od jutros... nema vise sta da izade, pardon na objasnjenju... doduse reci ce mi se i samo, ako se nakani ponoviti u iducih sat
kad su se meni javile one kontrakcije iz krsta i kad sam zavrsila u bolnici isto sam imala da izvinete proljev
a vidjela sam da zene stalno trce u wc pred porod gore u bolnici
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 15:48:57
DIJAMANT
Samo da vam mahnem Ja sam se danas pravo umorila od kućanskih poslova, još evo razvijala kiflice, ma jedva sam sto očistila na kraju. Al kad guz... . zamirišu iz rerne zaboravit ću na umor. Evo i beba me mašAllah dobro lupa, ko da veli ohani, stani malo, dosta ljuljanja za danas...
Animagical- mislim da bi to mogla biti prava kontrakcija. Ja sam samo u bolnici na porodu imala jednu takvu i požurila u wc (mislila zaostaci poslije klizme) da sam bila malo više otvorena moglo je biti svašta u školjci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 15:52:51
animagical
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
da sam bila malo više otvorena moglo je biti svašta u školjci
ooo majko moja...
ma ovaj moj beban zeza, ne bi me iznenadilo da ovo i prestane a fino ga molimo da izadje, mm mu obecao i auto kupiti cim napuni 18 samo da se rodi ako sta bude opet ja cu se pohvaliti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 15:56:39
Bebica11
ooo majko moja...
ma ovaj moj beban zeza, ne bi me iznenadilo da ovo i prestane a fino ga molimo da izadje, mm mu obecao i auto kupiti cim napuni 18 samo da se rodi ako sta bude opet ja cu se pohvaliti
i ova djeca s nama deveraju, prvo ih molimo da ne izadju prije vremena, kljukamo dabroston, ginipral i sad bi da izadju kad mi hocemo
jesi li ga probala keksom istjerati ???
hurmica sad ima na svakom cosetu, samo udri
mene moja mala vec udara da se trznem i pomjerim s mjesta, masaAllah ojjacala pravo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.8.2011 15:56:50
DIJAMANT
ooo majko moja...
Ma obećaj ti njemu i polaganje vozačkog odmah, možda će brže izaći
Nego, javljaj ti nama, ja sam odmah nešto "ko zapeta puška"