Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 11:37:22
animagical
IZVORNA PORUKA: ciciban26
Animagical gdje ti to izrovi u Kiseljaku? Slike krevetica se sjecam i stvarno je ... Bebara samo sto se nije smjestila unutra
Enci mozda ti bolovi predju u jace pa bebace i danas izlete van.. Sjeti se Palachinke ona je u 17 h govorila kako to i nisu neki bolovi a u 19h rodila
ma evo ove radnje sto sam pisala sve obisli po sto puta i neko nam rece za taj tradelli u kiseljaku...mi hajd bili besposleni, otisli se provozati (sada npr ne bih mogla,nema sanse) i nasli tamo...nije neki izbor sad da ima 30 krevetaca, ali ima finih i puno drvo...madrac bili uzeli neki obicni,ali hej pameti nismo gledali dimenzije, pa mm isao da zamijeni i uzeo ovaj....prefin a jeftin, skida mu se ta pamucna mekana navlaka na rajfeslus pa se osim carsafa i to moze oprati ako zapiski bebic
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 11:38:39
animagical
eeee ko namjerava kupovati onu lezecu ljulju s polozajima i lukom s igrackama-u amku na mojmilu ima za 55km, vise disney igrackice iznad, ma super, mi kupili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 11:39:30
drznica
IZVORNA PORUKA: Selminja
Gerbo, ja ti nisam imala visok pritisak, pa i nemam savjeta, ali moj brat ima, znam da često potopi laneno sjeme u jogurt i sve to pije, njemu pravo pomogne, i bijeli luk naravno. Drugarice sarajke, pošto sljedeće sedmice dolazim u Sa, usput cu potražiti i krevetić, i kupiti nadam se ako mi se šta svidi,jer ovdje zaista nema izbora Recite mi sad, koje radnje su dobre, a da nisu skupe, gdje je lijep izbor, tražimo drveni krevetić, i jogi i ogradicu Krevetic preko 250km mi je skup, da me ne biste uputile u neku "krema" radnju. Sensia ja te pitah nešto tamo prije par dana, al valjda nisi vidjela, zanima me kako praviš taj paradajz što si pisala pa stavljaš u tegle? Ja ga imam dosta, domaćeg a ne znam kako se to radi, pa eto ako ti nije zahmet da mi napišeš recept Svima velika pusa
Ja sam samo u BBI vidjela ove drvene i OK su mi, pogledacu jos po radnjama, evo Animagical je sve napisala Animagical, taj jogi uopste nije skup, moracu i to pogledati Dajo...sad sam citala...pa zar je tako lose bilo??? Pisi ti nama, da znamo sta se desava i gdje?
< Poruku je uredio drznica -- 31.8.2011 11:40:38 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 11:39:42
Selminja
Hvala animagical ček da popišem sve ove radnje ma mora biti veći izbor nego ovdje, ovdje nadjem 2-3 krevetica kineska sva klimava ja mislim kad bi dijete skočilo na njemu on bi se i raspo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 11:45:31
animagical
ma u adaxu je divan izbor, aj se raspametila, sve imam a opet hocu da gledam...jedva izasla iz radnje cijene stvarno ne znam kakve su kod njih... nema na cemu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 11:55:26
malena27 RR
ma hajde proce to, jos malo...sva sreca nije prevruce ko sto je bilo nedavno.... izaci moraju svakako te male bebare... sto rece skvo, najrahatnije smo dok su u stomaku...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:00:17
drznica
Recite vi meni jel mi nesmijemo spavati na leđima??? Nikako mi nije jasno kako smijem, a kako ne. Kako sam muzu rekla da na leđima nesmijem, citavu noc me sinoc budio i opominjao da sam na leđima, ali tako mi najvise prija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:01:02
enči80
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
aaaaaaaaaa jos uvijek se ni jedna nije porodila? [sm=smiley36.gif]
curama koje slave Bajram serif mubarek olsun i vasim bebarama
Ima nas i preko termina
Allah Razi Olsun a i tebi BŠMO!!!!
Skvo
Ciciban i ja se iskreno nadam da će kreenuti
< Poruku je uredio enči80 -- 31.8.2011 12:05:40 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:02:33
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste cure?
ne mogu a da se ne požalim pitala sam za visok tlak, đta ste radile da se snizi i kome ste doktoru išli osim interniste..samo mi je helena odgovorila..meni je stvarno visok tlak, nikako ne spada, dr mi je rekao da probam hranom i aldometom da snizim, pa da se javim za 7 dana, ako bude isti - bolnica...
a ja ovdje nemam od koga dobiti savjet ispravite me ako je glupiost i nesto prolazno ovo moje stanje... i tebi sam skvo pisala
mislim da ne paniarim..ve mi s razlogom treba savjet..imam uputnicu za prijem..ali to mi je zadnja opcija... pusa svima
Nisam vidjela...juce Bajram..pa sam saml ovlas pogledala temu...
Prvo koliko ti je pritisak? Koliko si kg dobila? Pijes li kafu?
Ja sam pila metildopa, i apaurin. Koliko pijes aldometa i koliko apaurina dnevno...uz te lijekove ide obavezno apaurin..ja sam pila 2X dnevno 2mg apaurin uz metildopu. Ako si kojim slucajem izbacila kafu, vrati je...kafa je diuretik. Kako piskis? Sa obzirom koliko pijes tekucine...Bitno je da ti je "piskenje" kako treba..jer visok pritisak moze biti i od bubrega. Onda slano...pokusaj ograniciti slano...samo koliko je potrebno...VAZNO, je da ne smijes so skroz izbaciti..samo umjereno soli. Ja sam dosta pila jogurta...Savjet ti nemam za internistu, jer smo u drugom gradu, ali bi trebala otici kod interniste na vasem GAK-u..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:06:38
minie
Dobar dan drage moje
Evo i ja uhvatih vremena malo da virnem o cemu se prica, ocekujem goste pa nesto malo spremala, jucer su svi oko mene "igrali", a evo danas dosao red i na mene
Vidim pricate o kreveticima, ja sam gledala u FIS-u (kada se krene prema Rajlovcu) i tu ima jedan koji cemo sredinom mjeseca kupiti (kombinacije smedje i bijele boje i na stranici ima zirafica - cim sam ga vidjela rekla sam to je taj), a ima ih jos pravo lijepih, a nisu skupi. Isto tako ima i lijepih bodica koji se skroz raskopcavaju, ne moraju se bebacu preko glave navlaciti, a cijena im je oko 6 KM. Jos sam finih stvarcica vidjela i u Robotu u Rajlovcu - tako da kome nije tesko hodati, moze lijepe robice naci. Eh da, u Robotu sam vidjela lijepe kompletice ono: ogradica, jastuk, jorgancic i posteljina sve dodje oko 50 KM i ima lijepih dezena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:08:47
enči80
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: enči80
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
aaaaaaaaaa jos uvijek se ni jedna nije porodila? [sm=smiley36.gif]
curama koje slave Bajram serif mubarek olsun i vasim bebarama
Ima nas i preko termina
Allah Razi Olsun a i tebi BŠMO!!!!
Jao halali sto se ismijah..
Halal olsun ,ma i ja se sama sebi smijem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:10:02
minie
Meni je doktor, a i sestra Berina na vjezbama za trudnice rekla da to nije dobar polozaj za spavanje. Najbolje je spavati na lijevom boku jer je "prokrvljenost", kako kaze doktor, tada najbolja, a mozes i na desnom, mada je lijevi bok najbolji. Ja svakako i ne mogu spavati na ledjima, imam veliki pritisak na mokracni mjehur, cim se okrenem na ledja, moram ici u wc, pa makar dvije kapi , ali moram.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:33:44
Anica1
zenice znate li vi ista za Mrsu gore na Jezeru? Meni sad prijateljica rece da joj je neka doktorica (inace su komsije) rekla kako ima puno slucajeva mrse u zadnje vrijeme i posto je ona 8 mjesec doktorica ta je savjetovala da predje u Vojnu za porod ako se ovo do tada malo ne smiri
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:36:53
gerberka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: gerberka
gdje ste cure?
ne mogu a da se ne požalim pitala sam za visok tlak, đta ste radile da se snizi i kome ste doktoru išli osim interniste..samo mi je helena odgovorila..meni je stvarno visok tlak, nikako ne spada, dr mi je rekao da probam hranom i aldometom da snizim, pa da se javim za 7 dana, ako bude isti - bolnica...
a ja ovdje nemam od koga dobiti savjet ispravite me ako je glupiost i nesto prolazno ovo moje stanje... i tebi sam skvo pisala
mislim da ne paniarim..ve mi s razlogom treba savjet..imam uputnicu za prijem..ali to mi je zadnja opcija... pusa svima
Nisam vidjela...juce Bajram..pa sam saml ovlas pogledala temu...
Prvo koliko ti je pritisak? Koliko si kg dobila? Pijes li kafu?
Ja sam pila metildopa, i apaurin. Koliko pijes aldometa i koliko apaurina dnevno...uz te lijekove ide obavezno apaurin..ja sam pila 2X dnevno 2mg apaurin uz metildopu. Ako si kojim slucajem izbacila kafu, vrati je...kafa je diuretik. Kako piskis? Sa obzirom koliko pijes tekucine...Bitno je da ti je "piskenje" kako treba..jer visok pritisak moze biti i od bubrega. Onda slano...pokusaj ograniciti slano...samo koliko je potrebno...VAZNO, je da ne smijes so skroz izbaciti..samo umjereno soli. Ja sam dosta pila jogurta...Savjet ti nemam za internistu, jer smo u drugom gradu, ali bi trebala otici kod interniste na vasem GAK-u..
evo mene, pustili me s posla moj je 140 / 90, 150 / 90..pijem za sad jedan aldomet i apaurin, a rekao mi ako bude i ivši onda dva aldometa. Mene brine jer sam tek 17 sedmica ja sam uzela uputnicu za bolnicu, idem ja gore da vidim sa njima sta cu..jer meni glava puca jedva je držim na ramenima...
hvala ti skvo..i cure ostale na savjetima...evo cekam muza s posla pa da zapucam u kantonalnu.. sve zavisi od ginekologa..neki odmah posalje u bolnicu dok se ne stabiliuzuje..a meni moj napisao lijekova i doza da ni sama ne znam kako sve da svarim...
bojim se..da sam barem više trudna teta iz apoteke mi rece da odmah idem do bolnice pih, hebemu...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 31.8.2011 12:40:20
Skvo RR
Nemoj se previse sekirati, jer znam da moras...ali eto nemoj previse ....Recimo moj doktor..vrlo rijetko hospitalizira radi pritiska...mozda ti lijek i doza ne odgovaraju...Ja sam pila vise....ali eto vidi sa doktorom...ocigledno ti je to malo..
Cuvaj nam se.