Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:28:46
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: animagical
ako se iko pojavi na rr-ja odbila hospitalizaciju otvorenost 4 cm,ali ctg uredan, kontrakcije nisu prejake i trajanja 40 sec na 6 min...pa reko doktore ja cu ionako ujutru u sedam na odjel kod masica...sta cu ja vama ako se necu poroditi? kaze on pa ctg svako dva sata pa ujutru pregled opet ako ne pukne vodenjak...eh reko ja blizu zivim...i tako se mi fino dogovorimo...bio miseljic bas je bio fin, i neka babca jos finija... sta cu u bolnici, kad mogu i kuci cekati...realno treba 10 cm da se beba rodi, na ova 4 nece ispasti...
Ja se nadam da je ovo neka bliža budućnost našeg pordništva. Upućena trudnica u saradnji sa ljekarom. Nakon toga će ljekari i neupućene trudnice ohrabrivati da da one znaju roditi i da im oni, osim za ne predviđene situacije ne trebaju.
Lejla Ka kod nas je vec tako mozes se poroditi kod kuce ako je sve uredu biras
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:32:03
Sensia
Vodolijo, cuvaj se, samo ti sad jos treba nahlada. uspinuj sebi jedan caj pa to presijeci i no no hladno mlijeko..... Ja se ljudi pitam kako uopste "izgledaju" trudovi i kako ih prepoznati ja kontam da cu to fuliti mislim bol ko bol al kako znati je li lazno ili ono pravo, po oravilnim razmacima između svakog ili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:34:48
palachinken
ako se iko pojavi na rr-ja odbila hospitalizaciju otvorenost 4 cm,ali ctg uredan, kontrakcije nisu prejake i trajanja 40 sec na 6 min...pa reko doktore ja cu ionako ujutru u sedam na odjel kod masica...sta cu ja vama ako se necu poroditi? kaze on pa ctg svako dva sata pa ujutru pregled opet ako ne pukne vodenjak...eh reko ja blizu zivim...i tako se mi fino dogovorimo...bio miseljic bas je bio fin, i neka babca jos finija... sta cu u bolnici, kad mogu i kuci cekati...realno treba 10 cm da se beba rodi, na ova 4 nece ispasti...
Ja se nadam da je ovo neka bliža budućnost našeg pordništva. Upućena trudnica u saradnji sa ljekarom. Nakon toga će ljekari i neupućene trudnice ohrabrivati da da one znaju roditi i da im oni, osim za ne predviđene situacije ne trebaju.
Dok sam ja bila gore, dodje zena, porodila se kod kuce i donijela posteljicu u kesi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:39:01
Vodolija83
Sad cu ja sebi uspinovati cajku,cim popijem ness.Hvala ti Sensia I ja sam sva zbunjena oko tih bolova,al mislim da je bitan pravilan razmak,a ne i jacina bola.Svaka od nas ima razlicit prag boli,nekog manje boli,nekog vise ili na drugaciji nacin.Najcesce to treba biti bol iz krsta,pa u dno stomaka,ali neko kaze da je pak imao samo izrazeniju bol u krstima ili pak izrazeniju bol u stomaku. Mislim da je u bolnicu najbolje otici kada bol dodje na svaki 4-5 min...iako tada dolazi pitanje,a sta ako sam ja pila gynipral ili utrogestan,pa se zabetoniram?! Ma prepoznacemo nekako Sensia,vidjecemo kad dodje vrijeme aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:42:50
Vodolija83
IZVORNA PORUKA: Vodolija83
Sad cu ja sebi uspinovati cajku,cim popijem ness.Hvala ti Sensia I ja sam sva zbunjena oko tih bolova,al mislim da je bitan pravilan razmak,a ne i jacina bola.Svaka od nas ima razlicit prag boli,nekog manje boli,nekog vise ili na drugaciji nacin.Najcesce to treba biti bol iz krsta,pa u dno stomaka,ali neko kaze da je pak imao samo izrazeniju bol u krstima ili pak izrazeniju bol u stomaku. Mislim da je u bolnicu najbolje otici kada bol dodje na svaki 4-5 min...iako tada dolazi pitanje,a sta ako sam ja pila gynipral ili utrogestan,pa se zabetoniram?! Ma prepoznacemo nekako Sensia,vidjecemo kad dodje vrijeme aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:44:28
Sensia
Hehehehe pa i ja se nadam da cu ih prepoznati ako nista skontacu da me nesto boli valjda toliko mogu
ma ja sam imala sve kombinacije utrogestan jedan mjesec, pa dabroston, pa sad gynipral sve vrijeme radila i nisam nista posebno osjecala neke probleme al ako dr kaze da imam kontrakcije valjda zna. al se tjesim jer nisu to bile neke znacajne kolicine niti dug period..... a popisala sami listu nacina za delozirati bebija
Sta nam je sa Anicom? nikako se ne javlja? nadam se da je ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:49:06
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken
Dok sam ja bila gore, dodje zena, porodila se kod kuce i donijela posteljicu u kesi.
nemoj zezat? Šta su joj rekli? Je li imala neku pomoć ili se porodila sama (mislim bez stručne osobe)? Jel to bila neka hića ili njen izbor? Jesam ja luda!?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 10:49:14
Vodolija83
Ma naravno da cemo bar to prepoznati A nacin za delozaciju ,No.1 Rostilj A stvarno sta je sa Anicom? I ja se nadam da je ok,kad je ona trebala leci na patologiju? Da li je vec otisla ili kuci miruje,posto misli da joj je bebica skroz prenisko? Mislim da je govorila da ide 12.ili 13.al nisam sad sigurna...Ako imas njen mob.kontaktiraj je.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:03:05
Sensia
hej zemske,
Anica je dobro, ali osjeca bebi bas nisko i samo miruje do kontrole kaze da nas cita sa mob redovno i sve pozdravlja, eto mozda i sad cita pa da joj mahnemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:07:31
sanela.asja
Hannice sad ces ti u XXL Ja imam internet na mob.Facebook i google al nikako nemogu da napravim RR bas bi volila iz bolnice da vas citam .. Palachiken i jel ok ta sto se porodla kod kuce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:10:15
animagical
ja jos cekam, setam, ljuljam se rasirenih nogu, tusiram....ide polako ali bitno da ide jutros u 7 kod doktora 5 cm, pvu zbrisan...jos imam krvarenje, ali je blijedo rozo pa je to ok... kontrakcije dobivaju na snazi, ali mogu se predisati jos uvijek... masic rekao ako prije 6 ne pukne vodenjak ili ne buidem mogla vise izdzati, da dodjem odmah, a ako mognem prehodati, disati...sve iznad na tri minute-da onda dodjem u 6 veceras, on je dezurni, pa cemo se lagano aBd poradjati
ovo pustanje kuci je zbog toga sto nisam sama, mm je sa mnom i malo na lijepe oci
kako je semica? nadam se da je nasla neki ritam koji joj odgovara ako je u bolovima....meni godi njihanje kukova i onaj prvi tip disanja...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:11:14
pahuljica_25
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:12:14
sanela.asja
ja jos cekam, setam, ljuljam se rasirenih nogu, tusiram....ide polako ali bitno da ide jutros u 7 kod doktora 5 cm, pvu zbrisan...jos imam krvarenje, ali je blijedo rozo pa je to ok... kontrakcije dobivaju na snazi, ali mogu se predisati jos uvijek... masic rekao ako prije 6 ne pukne vodenjak ili ne buidem mogla vise izdzati, da dodjem odmah, a ako mognem prehodati, disati...sve iznad na tri minute-da onda dodjem u 6 veceras, on je dezurni, pa cemo se lagano aBd poradjati
ovo pustanje kuci je zbog toga sto nisam sama, mm je sa mnom i malo na lijepe oci
Anci svaka ti cast drzi se.. Ovaj moj mali ce izgleda biti rudar opet nesto kopa dole
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:23:33
Vodolija83
Hahahaa,ma znam na sta mislis Pahuljice Takva greska mi je jednostavno neoprostiva.Jao kad sam je skuzila,uhhh... Sensia,super pa je sve uredu sa Anicom,evo saljem joj ,a ti ej pozz kad se cujete. Animagical,ja mislila ti vec sa svojim malenim pilencetom,al eto njega veceras aBd Drzi se,super se ti snalazis Hannice,cestitke na ulasku u 8.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:28:16
Sensia
kako je semica? nadam se da je nasla neki ritam koji joj odgovara ako je u bolovima....meni godi njihanje kukova i onaj prvi tip disanja...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:34:28
Lejla Ka
BRAVO!!!!!!!!
Prvo za tebe, drugo za tvog muža i treće za dr. Mašića.
Slušaj sebe, svoje tijelo, ono će ti sve reći!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 11:53:54
Bebica11
Zdravo zenice
Animagical kraljice, drzi se , blago se tebi, danas ces uzeti svoje bebce u narucje aBd
Semica se ne javlja???
Palachinken smuci mi se od opisa posteljice u kesi , koliko god je to i nekad zanimljivo i dobro, ne daj Boze moze krenuti i naopako, prije par mj jedna zena iz okoline Sarajeva se porodila kuci i iskrvarila je do jutra, ostalo 5-tero djece iza nje
Mrgice ne brini se, malo primiri na lijevom boku,ako ne pomogne idi dr da ti nesto daju, al ne brini se...
Hannice cestitke na 8.mj a Senka27 tebi na dvocifrenim
Anica se i meni javila,miruje do cetvrtka, da joj bude s hajrom aBd
sta je s Gerberkom, jel iko saznao???
< Poruku je uredio Bebica11 -- 13.9.2011 11:55:55 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 12:04:57
Hanady RR
Drage moje.... kako je MRSA zaista postala veliki porblem u našim porodilištima a o istoj se u javnosti jako malo govori...pozitvini novinari dnevne novine ( koju za sada neću imenovati) su se obratili našem portalu sa inicijativom da napišu priču koja će potvrditi sve porbleme koji se javljaju našim porodiljama i bebama.
Zato vas molim da one koje su svježe porođene i kod kojih jeste konstatiran problem mrse kao i kod beba da se jave našoj administratorici Višnji RR...možete putem PP poruka ali isto tako možete meni pa da vam pošaljem njen broj telefona da se dogovorite.
Izlava novinarima može biti i anonimna, oni moraju imati tačan izvor naravno al mogu u novinama sačivati vašu anonimnost zato vas molim da za dobro svih naših budućih mama i beba podjelite svoje iskustvo i tako konačno u javnosti otvorimo temu msre i pokušamo na ovaj način regiarti na popravaljanje stanja...ovo bi bio naš doprinos boljem sutra u porodilištima.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 13.9.2011 12:05:26
star
ja ko leteca nabrzinu samo...pozdrav svima
ja sad sa ctg-a, uradili jutros jedan al se mali umirio spava ko top..kaze meni dr hajd ti malo prosetaj, nesto pojedi pa za 2 sata dodji opet...dok sam jela mali se vrtio..mi opet dole na ctg za 2h mali ni makac..nece da vrti..spava opet...ko namjerno..kaze meni dr idi ti na GAO odmah jer kao vidi na ctg-u da imam i nesto bolova a mene nista ne boli osim sto osjetim da me gospodja malcice bolucka, pritisce..al tako mi je vec 2 sedmice..kaze ona meni ako ti oni na GAO kazu da nije nista onda opet ujutro kaod nej na CTG...danas u 15,10h sam narucena kod svog doktora koji mi vodi citavu trudnocu(privatno) pa sam odlucila posto ne osjecam bolove da sacekam prvo da me on pregleda da vidim sta ce mi reci..da ne idem u bolnicu bezveze..on bi me svejedno u bolnici docekao..
uz svu frku jutros auto nase na popravci u Vitezu, mm otisao u Sarajevo da potpise ugovor za posao i to uzeo auto od moga tate, tako da ako beba krene van ne gine mi gradski prevoz do bolnice
sad idem da citam sta ima novo..vidim da je animagical gdje-je-tu-je..minute su u pitanju samo napred hrabro...sta je sa semicom? ostale?