LieToMe RR
|
Jutro ja se raspisala na onoj tamo temi beba i sjetim se da nisam pozdravila drugarice. Moji ukucani spavaju, N je ubandacena, budila se oko 4 i nesto (vise ni ja ne znam kad tacno), opet je sastavila 6 sati u komadu i oko pola 7 je sikila i evo drinca, a i oni separatisti u spavacoj drincaju ja se vise nisam vracala u krevet nego sam bila vrijedna, sredila kuhinju tip top, arfom izribala radnu plocu, sporet, rernu...sudoper...cak i visece prebrisala. onda uzela pronto pa i stolove uglancala. ostane mi kasnije kupatilo. mm je juce usisao, za vikend cu balkon, prozore i cvijece i ko pista sve. imam nesto malo za peglat ali sutra cu, danas mi dolazi kuma na kafu...rucak imam, ma milina... carobno jutro mila, sretno danas. drzim ti fige i javni se obavezno. ostale imate mahanje i pusu ninuska tvoj masala kaki i N je tako u pocetku sad jednom dnevno ili jednom u 2 dana...valjda kako puno doji a i ja pazim sta jedem... tacnije pravo malo toga mogu da jedem a da njoj ne skodi. paradajz mi je preksinoc prisjeo...a i patronazna mi je rekla da krupnije bebe koje doje ne smiju puno zeljeza da unose tj da ja ne jedem voce i povrce sa puno zeljeza jer to im uzrokuje grceve kad je pocela nabrajati zamantalo mi se... u principu sve sa korom paprike, krastavice, grozdje, kruske, spinat, kupus, prokule, grah...smokve, sljive...jal ima koru, jal je bogato zeljezom a smijala sam se drugarici kad rece jelovnik joj meso, hljeb, makaroni, krompir... sinoc mi oci ostale na domacem grozdju, da sam trudna koni bi mi cmicak iskocio ali kontam bolje da ne jedem a da ona spava nego da ko zombi tumaram