|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   11 biljaka koje ne bi trebali imati u basti
14.5.2009 0:31:51   
lely
Nisam znala za ove biljke da su otrovne i da se ne preporucuju drzati u basti radi djece,a i ako ih ipak imate treba obratiti paznju.
Ja nemam ni jedan od ovih cvjetova u basti,ali ima ih par kod svekra,pa cu biti jos opreznija.
Evo da podjelim i sa vamauser posted image
Ovo sam copy sa jedne stranice.


Ljutić
user posted image

Ova biljka se može naći u mnogim baštama, ali vodite računa da je vaše dete slučajno ne pojede, jer može da prozrokuje ozbiljna oštećenja digestivnog trakta. Takođe ne bi smelo da je bere, jer ukoliko ulja iz stabljike dođu u kontakt sa kožom mogu stvoriti plihove.




Narcis
user posted image

Svakodnevni kontakt sa ovom biljkom, branje i mirisanje, može kod vašeg mališana da izazove dijareju, povraćanje i mučninu




Hrizanteme
user posted image
Dodirivanje i branje listova ove biljke, zbog isparenja koja se tom prilikom ispuštaju, mogu da prouzrokuju dermatitis





Bobice zove
user posted image

Starija deca obično koriste ove bobice za tzv. “pljuce”, međutim bobice zove mogu da prouzrokuju ozbiljne probleme sa stomakom.




 Digitalis
user posted image

Digitalis je takođe izuzetno opasan za vaše dete, jer može da izazove srčanu aritmiju, smetenost ili zbunjenost, kao i probleme sa stomakom.




 Zumbul i Zelenkada
user posted image

Lukovice zumbula i zelenkade se veoma lako mogu počupati i one su izuzetno otrovne u slučaju da vaš mališan proguta i najmanji deo.




 Bršljan
user posted image

Bršljan je biljka koja se penje uz drveće, kamenje, zidove, i svi njeni delovi su gorkog ukusa i otrovni ako se progutaju (ne izaziva problem pri dodiru).  Simtomi trovanja su mučnina, povraćanje, proliv…




 Glicinija
user posted image

Ova ukrasna biljka ima grozdaste bele, roze ili ljubičaste cvetove, koji su otrovni, kao i njeni ostali delovi. Trovanje može da uzrokuje vrtoglavicu, povraćanje, grčeve, proliv.




 Hortenzija
user posted image

Ovaj grm najčešće se sadi uz zidove kuća, na travnjacima ili terasama. Cvet je otrovan i uzrokuje bolove u stomaku, znojenje, malaksalost, povraćanje.




 Đurđevak
user posted image

Đurđevak raste u šumama ali se sadi i u dvorištu zbog lepog izgleda i prijatnog mirisa. Međutim, imajte na umu da je cela biljka otrovna. Nakon dodirivanja cveta, stabljike ili korena biljke, neka vaš mališan obavezno opere ruke. Ukoliko proguta i najmanji delić biljke može da oseti sledeće simptome: mučninu, vrtoglavicu, povraćanje, bolove u stomaku, proliv, grčeve. Đurđevak ima i crvene plodove koji su takođe otrovni.




 Oleandar
user posted image

Oleandar raste kao zimzeleno bilje, ali zbog lepote cvetova može se gajiti i u baštama. Međutim, veoma je otrovan (čak i kada se osuši), naročito list, a može čak biti i smrtonosan. Najčešći simptom trovanja je promene u srčanom ritmu i cirkulaciji krvi.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: 11 biljaka koje ne bi trebali imati u basti
14.5.2009 0:38:02   
remzy
lely ,
puno ti hvala na ovome ,jer vidim da ima cvijeca koje ima i kod mojihuser posted image user posted image user posted image a planiramo za par dana da idemo njima!!!(moram pripaziti na pacice)!!!

jos jednom HVALA!!!!!


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: 11 biljaka koje ne bi trebali imati u basti
16.5.2009 11:32:50   
adannn
Hmm,lely hvala draga puno na korisnoj informaciji...Ja strašno volim cvijeće ali vidim da samo sam imala ogromnu hortenziju koja mi je smetala pri izlasku iz kuće pa smo je uklonili....Strašno,tako lijepo a otrovnouser posted image user posted image

_____________________________

Nejra 28.02.2008



(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: 11 biljaka koje ne bi trebali imati u basti
19.5.2009 22:55:06   
lely
Nema na cemu drage moje,ljubim vasuser posted image

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *