idana_85
|
Draga acudesa, mene je napala sto hocu da dojim dijete, kaze ovdjeje sito dijete, ne trebas ga dojiti,samo da ga naljutis pa da se dernja. Ja reko vidim da ima refleks iako je sito,necem u nista biti da podoji,sem da bljucne, kaze ona pa kad se pravis pametna ti ces ga umirivati kad bude vristo, rekoh dobro. Tu noc su sva dijeca vristala i plakala, samo je rijad spavao ko janje....grozno, isto tako sam ih zvala par puta, nisu dosle,samo me pogledaju, jedna se u facu nasmijala i ode. a dezurna me pitala jesam li isal u wc, ja reklad a nisam, jer stvarno nisam imala ni potrebu, kaze ili idi odmah ili cu ti ugraditi kateter, pravo drsko i ode....doduse ja sam hvala Bogu imala lagan porod, svekrva je mogla uci jer je zdravstveni radnik pa mi je donijela da jedem i presvucem se, sama sam mogla ici do wc, mijenjati uloske, kupala se nisam jer nisam imal akapi znoja,cak su mi i carape ostale ciste nakon poroda, nisam dala da mi ih skinu. Porodio me begic, tj probio vodenjak, recno me i usio,ostalo je sve radila jedna divna sestra Fatima Avdic, kojoj smo par puta stavjali pare u dzep a ona ih je vracala. Trudnocu mi je vodio dr Dekovic i milion milion puta mu hvala, jer je divan i dao je sve od sebe da mi preglede ucini ugodnim. Uvijek se izvinjavao na uslove,gledao da ne cekam, da dodjem kad mi odgovara i da mi radi 4 D uz, nije stalno trazio uputnice itd... Naravno obilazio me,davao mi savjete i sl....tom covjeku se klanjam.