acudesa

| 

Prebačeni postovi: "Ideja za pjesmice za uzrast od  2 godine"   IZVORNA PORUKA: Hanady      Naime, internet daje mogućnosti pjesmica koje su duge i komlikovane, a mi smo do sada naučile Ko to ko to šuška, pačiju školi, tašun tašun, satić kuca, Pliva patka... ostale neznam i nemogu se sjetiti nekih manje kompilikovanih a ponavljanjem ovih koje znamo ubismo u mozak i nas i familiju oko nas. Hanadi baš voli recitovati al mama ....presušila. Pomoć!           IZVORNA PORUKA: batterfly      Nabrojala si ih poprilicno sve za taj uzrast,a evo jos koja,mozda niste pjevali               Ko To, Ko To Suska ?   Pticica Sa Grane    Moli I Pjevuska   Daj Mi Malo Hrane   Jednu Mrvu Dvije Tri   Ja Cu Tebi Pjevati    Ciju , Ciju Ci                   Došo medo u dućan   nije reko dobar dan   ajde medo van   nisi reko dobar dan      Došo medo drugi dan u dućan   pa je reko dobar dan   evo medo šećera    da ti bude večera      Ide, ide patak na daleki put   Repić mu je kratak, kljun mu je žut   Kao vojnik stupa tra ta ra ta ta   Ide da se kupa    Kva kva kva kva kva      Ima jos jedna malo je duza,ali ja pjevam samo ovaj dio:      Boc,boc iglicama,   ne diraj ga rucicama,   bode , bode jez,   bice suza bjeeeez...........            LP              IZVORNA PORUKA: lejlašh      A Ringe ringe raja? Nju si zaboravila?   I ja imam sličnih problema, sve sam pozaboravljala, pa sad često izmišljam pjesmice - a najviše volimo Tašun tašun u raznim verzijama              IZVORNA PORUKA: batterfly      Ja znam u tri verzije tasun tasun....,i moram priznati da jesam zaboravila ringeraju            I kod mene je skoro isti problem,ali je meni sjecanje svjezije   ,radi starijeg sina,kojem se pjevalo pa smo i mi trazili .....tako da su neke ostale...a dosta ih se i zaboravilo....   I nama je je najdraza tasun,a volimo i ovu "boc,boc",jer smo izmislili pokrete uz nju.....              IZVORNA PORUKA: amdi      Evo sta smo mi cesto pjevali Amaru:      Cu cu cu cu lale   Snijela koka jaje   Pa ga Amaru daje   Amar ga nece   pa ga amo tamo premece           IZVORNA PORUKA: Hanady      O hvala već smo sad u fazi učenja Mishkinih pjesmica. Ide ide patak joj se baš dopada    .       Super ste!           IZVORNA PORUKA: sarayka      Lamija pjeva Tašun-tašun, Cucu-lale, Širi širi vezeni peškiri, Danas nam je divan dan (rođendanska), pliva patka preko save, Ide maca oko tebe...   Eto sve sam se toga sjetila iz obdanista (nisam stara samo imam dobro pamćenje    )   Iako pjeva ona i ove s tv-a, jer je ove apsolvirala bukvalno pjeva 100 x na dan...Sama pjevuši dok se igra!           IZVORNA PORUKA: pahuljica farah      Vuce vuce bubo lijena   sta ce reci pokoljenjavodio si zivotburan   pa ostao nekulturan.......(cini mi se da ide ovako)      **********      Razbolje se lisica   susi se ko grana    lijecili je brizljivo    nekoliko dana      Aj jaa jajaja 2x      Ali bolest neznana    sve je jace steze   zato lisac zeceve   u fijaker preze      Da ti draga nadjem lijek   preci cu 100 gora   i odvazno preplivati   200 plavih mora      Aj 2x      Krupne suze lisici   padose u krilo   kad bi gusku pojela    lakse bi joj bilo      Aj 2x      ******************   Bila mama kukunka kukunka   bio tata taranta   imali su maloga juju      .........(da ne pisem dalje, svi je znate)              IZVORNA PORUKA: acudesa RR      evo ako može pomoći: ali..najbolje su mamine kakve god da su:      -ringe ringe raja   došo čika Paja   pa pojeo jaja   jedno jaje muć   a mi djeco čuč         -išo medo u dućan   nije reko dobar dan   već je reko dobro veče    pokloni se pa uteče          -eci peci pec   ti si mali zec   a ja mala vjeverica   eci peci pec         -en ten tini    sava raka tini   sava raka tika taka   bija baja buf   trif traf truf         -voli da se mazi   voli i da prede   a najviše voli    miševe da jede   i na kraju tačka   to je djeco mačka            -išo zeko kroz šumicu   izgubio papučicu   koje li boje to mi reci ti   jedan dva tri              IZVORNA PORUKA: remzy      u mene ih (pjesmica) je puna glava,ali trenutno se sjecam ovi      imala sam lutkicu    bila mi je mala   jednog mi je jutra   pala sa ormara   pozvala sam doktora   doktor pozvao medu   medo kaze   hm,hm,hm   sve ce biti uredu!!!!                         mali cuko macu za rep vuk¨o   maca mnjauce ,vice   pomozi mi strice   kako da ti pomognem    kad si i ti mene "tukla"   i za repic vukla!!!!                      daj mi mama iglicu    i zelenog konca   da sasijem beretku   za moga borca!!!                      hopa- cupa skoci    da ti vidim oci   da ti vidim okice    garava djevojcice!!!                   tacka tacka tackica   na grudima znackica   na znackici pise   evo cica glise   cica glisa    cica glisa   cudo od slatkisa!!!!         za sad toliko    javim se opet!!!   a meni je dobra i ona "mama kukunka ,tata taranta i mali juju"!!!                 IZVORNA PORUKA: mamilica      A ova:   Moja mala djevojcica puna je vlikih zelja    bas ko sipak pun kostica    tako je puna veselja.      Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil   jednu malenu bebu   kao sto imaju svi...      Jednog dana resio moj tata   za rodjendan da mi kupi brata...      Mis je dobio grip,   pa je sjeo u dzip   i prevalio put dugacak    da ga pregleda doktor macak...      Mali pacici idu u koloni dva po dva   dosju pred macin stan.   Bjezite pacici, macak je ljut   dodjite drugi put...      i jos puno lijepih za nase pacice :)              IZVORNA PORUKA: mamilica      A ova:   Moja mala djevojcica puna je vlikih zelja    bas ko sipak pun kostica    tako je puna veselja.      Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil   jednu malenu bebu   kao sto imaju svi...      Jednog dana resio moj tata   za rodjendan da mi kupi brata...      Mis je dobio grip,   pa je sjeo u dzip   i prevalio put dugacak    da ga pregleda doktor macak...      Mali pacici idu u koloni dva po dva   dosju pred macin stan.   Bjezite pacici, macak je ljut   dodjite drugi put...      i jos puno lijepih za nase pacice :)           IZVORNA PORUKA: Hannan      Uh kako mi je ova tema trebala...ali prvo mama da nauci pjesmice pa da pjevusi :)   Evo i nekih nasih, koje ovdje nisu spomenute:       Muaz sanja    Kako klanja   Na serdzadi    Na livadi    Gdje jagode    K'o iz vode    Rastu rastu.   A na hrastu    Prica mala   U saku bi stala,    Gnjezdo svila    Da bi ptice    Othranila...          Cico maco laco   nasa mila maco,    sta za obrok zelis ti    to bi tebi dali mi   Za svoj obrok zelim ja   da ulovim misa dva   da ulovim sama    ucila me mama.                       IZVORNA PORUKA: Romali      IZVORNA PORUKA: acudesa      evo ako može pomoći: ali..najbolje su mamine kakve god da su:      -ringe ringe raja   došo čika Paja   pa pojeo jaja   jedno jaje muć   a mi djeco čuč                      Kad smo kod Ringe raje, mi se ovih dana samo vrtimo u krug po dnevnom, muka nam je stalno   . Omar je lud za pjesmom, hvata nas za ruke i pjeva-jaja, jara          Možda dijete osjeti vezu između pjesme i maminih slob.aktivnosti                          IZVORNA PORUKA: Daja_sa      Kozlici kozlici otvorite sami   vasoj miloj mami   u sumi sam bila   hladne vode pila   napasla se travice   iz zelene sumice   nosi vama mama   puno vime mlijeka   pa tece k'o rijeka.... Nakon ovog slijedi veliki aplauz i najdrazi osmijeh moje smizle i lupkanje po koljenu da opet pjevam                  I da...ima jos jedna...      Ciculjko miculjko   'vamo se dovuci   pogodi pogodi sta imam u ruci   jedno parce secera da ti bude veceraaaaaaaa...                          IZVORNA PORUKA: ledena      RINGE RINGE JAJA DOŠO ČIKA PAJA   PA POJEO JAJA   JEDNO JAJE MUĆ A MI DJECO ĆUĆ                    IZVORNA PORUKA: azraj      Medo Miško zaspao   leži potrbuške   sanja da je legao   ispod jedne kruške   pa sve kruške padaju   u zelenu travu   samo medo ne moze   da podigne glavu.   .............................   Evo draga dječice    voća svakojaka   groždja crna,groždja bijela   jabuka i krušaka   sve te lijepe darove   jesen nam je dala zato   draga jeseni   od srca ti hvala.              IZVORNA PORUKA: mišur      Evo šta je kod nas aktuelno:      J.J.Zmaj neprevaziđeni      Ima dijete u selu, ime mu je Laza,    al ga zovu drukčije materina maza.   Kad sva djeca ustanu, on i dalje spava,   kad mu kažu ustani njega boli glava.   Kad ustane ne umije sam da se obuče,   umjesto vode hladne traži vode vruće....      Dalje ne znamo...         Onda volimo.....      Jednog dana riješio moj tata za rođendan da mi kupi brata.....itd.      Vuče vuče bubo lenja....      Ćihu ćihu ćihu hu....Iz kuće je izletio na ulicu Iva....      Ringe ringe raja...naravno, jedna od omiljenih         Eci peci pec...                        

< Poruku je uredio acudesa RR -- 10.2.2010 14:48:18  >					

|