sandy82
|
Evo i jedne zaove da se javi. I ja imam zovu, starija je mnogo od mene, voljela da pametuje. U skorom periodu sam je nečim zadužila tako da mislim da me sada mnogo više uvažava i ne gleda kao dijete. Inače nije loša, hoće da pomogne, vrijedna je i darežljiva. A snaha! Takvo stvorenje se rađa jednom u 100 godina. Živjeli smo skupa nekoliko godina, pomagala sam joj uvijek, čuvala djecu, kupovala šta god treba. Njihovo starije dijete je na kraju bilo više moje nego njihovo. Ona me je uvijek ponižavala i to slabo cijenila. Uvijek je svima govorila kako sam nesposobna i glupa. Inače sve ljude gleda s visoka. Skoro sam slala neke molbe za posao, svaku sam proslijedila i njoj. Čak je i počela da radi na jednom mjestu. Ja sam ostala trudna tako da sam odustala za sad od posla. Nije imala ni dana radnog staža, radila je po par mjeseci na raznim mjestima. Sada se toliko napuhala, izbjegava svaki kontakt sa mnom. Gleda me još više s visoka. Nikom nije rekla da sam joj ja pomogla, makar da kaže :"slale smo molbe zajedno". Ništa. Jednom kad sa je srela kod mame, pametuje mi kao da ja nikad nisam to radila, a radila sam još više 5 godina. Nadam se samo da neće dobiti otkaz, onda će me tek udaviti. Zvaće me po 5 puta na dan i kukumavčiti. To se već i dešavalo.
|