bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: Simran E pa sad ženice moje hvala vam na odgovorima ali ste me malo isprepadale ,ja sama ne biram carski već su tri doktora rekla da je tako sigurnije za bebu.Kao što sam predhodno napisala prvo dijete sam rodila prirodnim putem iako su govorili da će to biti teško jer je bebi bila krupna 4.100 a ja sam takoreći sitne tj tanje građe ,ali su se prevarili i prvo što pamtim je mj bebi na rukama namirisan okupan 5 minuta tek na svijetu.. Ali sad na žalost prvi uvjet za CR je uvećana štitna,zatim njen ubrzan rast,tahikardija i poremećaj na desnom očnom živcu tako da ne želim da biram već mi je najvažnije da beba bude zdrava a sve ostalo proći će...A kada sam zamolila žene kakva su iskustva htjela sam zamoliti da pišu o samim pripremama,buđenju,tok liječenja i tako to...A koliko god CR bio težak za žene koje su ga prošle i ja ga iskreno ne podržavam ali isto tako bi i ja svim mamama koje pitaju za vaginalni porođaj mogla napisati hiljadu mana od bolova do pucanja ali sve smo mi spremne na to i najvažnija je beba zato bez ljutnje ali ja ne mogu birati kao ni mnoge mame koje su morale tako se poroditi a sad sam isprepadana Prvu sreću rodila prirodno (dugo trajalo, idukovan porod, završen vakuumom i strašnim rezom i puknutim grlićem) Drugu sreću rodila, skoro 14 godina kasnije, dogovorenim carskim, s epiduralnom. Rodila u utorak, kući bila u četvrtak, kateter nisam imala. Predivan porod, prekrasno iskustvo. Rana boljela neopisivo manje od one u rodnici... Ako bih rodila opet, izabrala bih carski bez dileme i razmišljanja.