Mala Selma

| 

evo mali doprinos i od mene     BRZI KOLAC ILI TORTA OD VISANJA   Kora: 5 jaja, 6 kasika secera, 6 kasika brasna, 1 prasak za pecivo   Fil: 500ml slatkog vrhnja, 250 gr mladog sira, 200 gr secera, 1 kesica vanilinog secera, 750 gr (tegla) visanja bez kospica, 1 limun, 1 kesica zelatina ili preljeva za torte           prvo stavite visnje da se "ocjede" u dzevdzir        u jednu posudu umutite 5 bjelanaca, 6 kasika brasna, 6 kasika secera i 1 prasak za pecivo   a u drugu 5 zumanjaca        potom mase sjedinite        i izlijete u malo pobrasnjenju tepsiju ili kalup za torte        pecite u zagrijanoj pecnici na 200C oko 20min, kada se ispece ostaviti da se malo ohladi i prebaciti koru na p  ladanj za torte ili sl.   umutiti 500ml slatkog vrhnja, 200 gr secera, 250 gr mlaog sira, 1 kesicu vanilijinog i malo soka od limuna        staviti fil na koru i poredati iscijedjene visnje        opet stavti preko visnji slag i preliti prelivom za torte napravljenom prema upustvo a sa sokom od visanja ( u k  ojem su bile visnje)...posto nisam radila u kalupu, preliv nije ravnomjeran i "iscurio" je po krpi     Ostavit da se hladi u frizderu najmanje 1 h, i pocastite se u kaficu          Nekda kada pravim, kora mi bas "nadodje" i od nje napravim dvije kore, pa samim tim ispadne torta.Pravila sam sa svim vocem i uvijek ispadne super i pojede se bas brzo.Sinoc sam imala goste i napravila sam jeza 35 min  Mi volimo visnje i stavim i limun, jer volimo da "kisi", a ko nije ljubitelj moze i bez limuna.Nadam se da ste ste me skontale     PRIATNO                   

|