Selma.A.M
|
Evo danas sam pravila Pitu Sirnicu -mnogi je znaju napraviti ali eto kada sam bila vrijedna i napravila usput sam je i slikala .............. Prvo sam podkuhala tijesto (brašno-so-mlaka voda)---------------------- Zatim sam tijesto razdvojila na 2 dijela,prebacila na brašnom posutu podlogu,prekuhala,pokrila i ostavila da odstoji 10-ak minuta A dok je tijesto se uzdizalo ja sam izmješala 1 sir ,2 jaja i malo soli.......... Zatim sam jednu po jednu jufku razvijala oklagijom,zatim malo pouljila i dalje razvijala rukama ............... Kada je jufka dovoljno razvučena tj tanka i providna onda sam po ivicama redala sir i motala pitu Zatim pitu slagala u tepsiju (sirnicu i krompirušu pravim u krug,jedino burek u zvrkove ) Nakon što je složim u tepsiju zagrijem rernu,pitu pouljim i ubacim da se peče,nakon što porumeni ,izvadim je iz rerne i samo je malo iz ruke pospem hladnom vodom ( sirnicu nilkada ne zaljevam,jer je sam od sebe sir mekan a obično i on pusti malo sirutke ) I pokrijem je krpom i ostavim da odstoji 15-ak minuta........ Prijatno!!!
|