|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
19.5.2011 23:47:59   
sweet insanity
Dobro vece, evo ja uhvatila pauzuuser posted image Meni sve cesce postaju ove B.Hicksove kontrakcije, ona grcenja koja ne bole...hajd valjda to tako treba al sve cesce se zgrci trbo..... Procitah da su jos nekom cini mi se trombociti niski (u smislu da se razrijedila krv) ili sam ja to sanjala. Ako jeste, voljela bih da podijelimo iskustva jer sam i ja u trudnoci dobila trombocitopeniu.....Sutra idem raditi koagulogram, btw. Tuzlanke znate li od kada radi transfuziologija i koliko seceka taj nalaz?

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 11176
19.5.2011 23:51:41   
bambi7
ih pa moglo bi to, ja sam na dobrinji. kako ja nisam za to cula, aman jarabi sto sam se ulijenila!!!gdje to bude na dobrinji?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 11177
19.5.2011 23:55:54   
enči80
Meni je urin osim par leukocita i koje živine ,ok a i to je ono naknadno što se dopiše.

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 11178
20.5.2011 0:00:05   
enči80

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Dobro vece, evo ja uhvatila pauzuuser posted image Meni sve cesce postaju ove B.Hicksove kontrakcije, ona grcenja koja ne bole...hajd valjda to tako treba al sve cesce se zgrci trbo..... Procitah da su jos nekom cini mi se trombociti niski (u smislu da se razrijedila krv) ili sam ja to sanjala. Ako jeste, voljela bih da podijelimo iskustva jer sam i ja u trudnoci dobila trombocitopeniu.....Sutra idem raditi koagulogram, btw. Tuzlanke znate li od kada radi transfuziologija i koliko seceka taj nalaz?

Sweet meni su trombociti 152,pa mi je dr.rekla što više na zrak ,šetnjice itd.a probat ću i ovu čorbicu.Ako je ne nađem ,molim te samo mi je na pp ili na fb pošalji.Mada da je nešto posebno ozbiljno rekla bi mi dr. a ti si hvala Bogu pred kraj dogurala tako da za tebe nema frke.

'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 11179
20.5.2011 0:06:35   
animagical
bambi evo ti kopirano s teme dojenje i dodavanje
Drage naše trudnice, Udruženje DjeCa u okviru projekta Dojenje je IN pokreće "Trudničke pričaonice", radionice za trudnice.

U subotu, 21.05.2011. u prostorijama udruženja, Nadežde Petrović 18 (Dobrinja C5), održat će se prva pričaonica na temu "Prvi sati sa bebom - o dojenju i svemu ostalom".

Radionicu vode Mame savjetnice za dojenje, a počinje u 17h i planirano je da traje jedan sat.

Ako ste zainteresirane, a vjerujte da će biti i zabavno i korisno, molimo da nam se prijavite na mail dojenje@djeca.org, koji možete iskoristiti i za dobijanje detaljnijih informacija.

Dođite, prostor je ugodan, možete sjediti kako god vam je ugodno, bit će prilike i da poravnite ako treba.

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11180
20.5.2011 0:10:15   
sweet insanity
IZVORNA PORUKA: enči80

Sweet meni su trombociti 152,pa mi je dr.rekla što više na zrak ,šetnjice itd.a probat ću i ovu čorbicu.Ako je ne nađem ,molim te samo mi je na pp ili na fb pošalji.Mada da je nešto posebno ozbiljno rekla bi mi dr. a ti si hvala Bogu pred kraj dogurala tako da za tebe nema frke.

Meni su sad trombociti 141, kod tebe je to normala cini mi se, donja granica. Bili mi 100 pa 148 pa 149 pa sad 141 pa sad trebam iz mjera predostroznosti uraditi koagulogram pa aako bude potrebe hospitalizirat ce me na par dana da primim neku terapiju....A ako bude trebao recept, poslat cu ti :) Jel tebi dr. rekla/o da se to desava u trudnoci ili...user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11181
20.5.2011 0:10:56   
animagical
cuvajte zene trombocite, oni i jesu vazni poslije poroda,ako ih nema-nema sta ni zaustaviti krvarenje...zato navalite na tikvuuser posted image
uh, evo mojih falinki od danas.visoki leukociti, niski eritrociti i hgb, trombokrit dupliuser posted image sva frljava, pa nakrivouser posted image aptt mi sada ispod donje granice, kao i inruser posted image u urinu nemam bajauser posted image ali ima eritrocita i leukocita...nikad dva dobra sastaviti...da mi je da rodim, da ne sekiram ovo dijete jadno... jos cu sacekati antitijela, pa onda kod doktora...

Neposredna veza do poruke: 11182
20.5.2011 0:12:57   
sweet insanity
Animagical i kod mene su leukociti cijelu trudnocu blago poviseni. A trombociti ,hmmm kazu da sve sto je iznad 100 ne predstavlja opasnost, pa se nadam da je tako zaista....

Neposredna veza do poruke: 11183
20.5.2011 0:13:09   
bambi7
mogla bih doci vala cisto radi druzenja,a malu sam dojila haman 2 godine a i ovu planiram aBd pa koliko god uhar je. hvala na informaciji mozemo se dogovoriti da se nadjemo(ako se ne porodim) Poznaces me po ogromnom stomaku,,, salim se. posalji poruku gdje ti paše na rr ili me dodaj na fb svejedno!

Neposredna veza do poruke: 11184
20.5.2011 0:15:10   
enči80
Vjeruj da nisam ni pitala a kako se u trudnoći sve vrijednosti poremete vrlo moguće tj.sigurno je takouser posted image
Uradit ću i ja na svoju ruku ponovo trombocite ovih dana pa ću da vidim stanje mada da je nešto opasno ova bi mene moja dr.odmah upozorila pogotovo s obzirom na prethodnu trudnoću.

Neposredna veza do poruke: 11185
20.5.2011 0:18:03   
enči80

IZVORNA PORUKA: bambi7

mogla bih doci vala cisto radi druzenja,a malu sam dojila haman 2 godine a i ovu planiram aBd pa koliko god uhar je. hvala na informaciji mozemo se dogovoriti da se nadjemo(ako se ne porodim) Poznaces me po ogromnom stomaku,,, salim se. posalji poruku gdje ti paše na rr ili me dodaj na fb svejedno!

Ja čekam "još samo 100 dana" pa da uslikam stomačinuuser posted image ,čim mi danas mm kaže da mi je narastao onda je stvarno tako.

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 11186
20.5.2011 0:19:00   
sweet insanity
Ma eto meni kazu da su imali i dosta nize od mojih trenutnih vrijednosti koje su 141 i d anije bilo nikakvih problema i d auopste nije alarmantn ali eto mjere predostroznosti pa cu cutra raditi koagulogram da se vidi fibrinogen i ostalo pred porod i eto eventualna terapija.....moguce je malo duze krvarenje ali ne vjerujem da se sa vrijednostima preko 100 moze iskrcarit, tako sam ja to sve skontala.....Jedna mi se na forumu javila koja je imala 90 i kusur trombocite na porodu cini mi se i sve hB proteklo OK. Jel i kod vas granica 158?

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11187
20.5.2011 0:21:44   
bambi7

IZVORNA PORUKA: bambi7

Ja čekam "još samo 100 dana" pa da uslikam stomačinuuser posted image ,čim mi danas mm kaže da mi je narastao onda je stvarno tako.
ma ti si super, mene je lakse preskociti nego zaobici. hem mala hem simpaticno popunjena. a cujem da je i o dijetama bila neka prica, e pa fakat sam se kasno pridruzila RR!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11188
20.5.2011 0:24:02   
enči80

Ma eto meni kazu da su imali i dosta nize od mojih trenutnih vrijednosti koje su 141 i d anije bilo nikakvih problema i d auopste nije alarmantn ali eto mjere predostroznosti pa cu cutra raditi koagulogram da se vidi fibrinogen i ostalo pred porod i eto eventualna terapija.....moguce je malo duze krvarenje ali ne vjerujem da se sa vrijednostima preko 100 moze iskrcarit, tako sam ja to sve skontala.....Jedna mi se na forumu javila koja je imala 90 i kusur trombocite na porodu cini mi se i sve hB proteklo OK. Jel i kod vas granica 158?

Donja 150 tako da sam ti ja baš na granici.

Bambi to animagical drži dijetu na puri a u puru sve ostalo stavlja.user posted image

Neposredna veza do poruke: 11189
20.5.2011 0:28:05   
sweet insanity
Ma nadam se da ce nam to biti OKuser posted image Idem ja sada,mm nastavlja sa poslom. Evo ti recept za corbicu koji sam ja dobila od honey bunny:)
Evo ti recept za čorbu:
1 glavica crvenog luka
3-4 mrkve
3-4 komada (malo veća) stambolke
1 krompir
peršun, so, biber, vegata, kopar, malo mlijeka i vrhnja za kuhanje
Luk i mrkvu isjeckaš, posoliš i dinstaš na maslinovom ulju,dodaš isjeckan krompir, oguliš stambolku i staviš zajedno sa mrkvom i lukom i naspeš vode toliko da potopi stambolku. Kada omekša izmiksaš je sa štapićastim mikserom, dodaš mijeka, začine i vrhnje za kuhanje. Uzmi u obzir da čorba postane gušća kada se ohladi :)

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11190
20.5.2011 0:28:49   
sweet insanity
Laku vam nocuser posted image

Neposredna veza do poruke: 11191
20.5.2011 0:28:52   
enči80
Hvalauser posted image

Neposredna veza do poruke: 11192
20.5.2011 0:29:28   
bambi7
user posted image user posted image user posted image e pa dobra ta onda dijeta! kad se rodi bebenzi nece puru htjeti primirisati!!!!!

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11193
20.5.2011 0:35:02   
enči80
Animagical user posted image a evo još za šta me možeš zezati.Otvorila sam temu za Gemelli na pogrešnom mjestu tako da eto imaš u viduuser posted image Odoh i ja narode u krpe,slaba nam ova treća smjena večeras.

Sweet laku noć a i ja vama ostalima želim lijepe snove.Ako bude kao sinoć kad nisam spavala haman ništa loše mi se piše a još moram imati u vidu da ću ujutru imati goste.Vampit mi ravan neće biti.

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 11194
20.5.2011 0:37:10   
animagical
haha jeste pokvarene, ja se jadna prepala doktora kad me naruzio pa suhu puru jedem-znaci samo malo soliuser posted image i umjesto da dobijem kilu ja kilu izgubilauser posted image majke mi od pure i paprika se bas mrsa..... 

(odgovor članu bambi7)
Neposredna veza do poruke: 11195
20.5.2011 0:38:57   
animagical
vidi je pobjeze miuser posted image i sweet isto... slaba treca smjena, nema stauser posted image

bambi ako se ne porodis vidimo se u subotuuser posted image iako ja mislim da bi ti radije drzala bebicu u rukama tadauser posted image

Neposredna veza do poruke: 11196
20.5.2011 0:45:28   
malena27 RR
ma sta je slaba treca smjena? user posted image user posted image user posted image

ja se evo istusirala, namazala i oci mi se polako sklapaju... laku noc cure...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

Neposredna veza do poruke: 11197
20.5.2011 0:53:14   
animagical
malena, jel to stigao jastuk pa te nema?user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 11198
20.5.2011 0:55:46   
enči80
Animagical ima da budeš ovakva nakon mjesec dana poslije poroda:
user posted image

Odoh sad stvarno spavati....

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 11199
20.5.2011 1:00:26   
animagical

Animagical ima da budeš ovakva nakon mjesec dana poslije poroda:
user posted image

Odoh sad stvarno spavati....

pokvarena zeno hoces na plac da me natjerasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image e bas si sejtanuser posted image   znas sta? ima od ovog stresa da rodim makar sedmicu prije nego tiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enči80)
Neposredna veza do poruke: 11200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  446 447 [448] 449 450   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *