|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  448 449 [450] 451 452   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
20.5.2011 10:18:16   
palachinken
Anice, idi na temu oprema za novorođenče, tamo imaš spiskove opreme user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 11226
20.5.2011 10:21:55   
Anica1
Hvala ti, sad cu je potraziti user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 11227
20.5.2011 10:27:45   
idacha
palachinken, draga, ne daju mi moji momci :) evo, uspavala imija, a ovaj mali sopa li sopa.. kako si nam ti, kako ti guras? ne zalis se, bas si finauser posted image
Skvo, nadam se da ce Umce brzo ozdraviti.. evo i moj Imran slini i kaslje 20 dana i danas hocu da ga vodim pedijatru da vidim sto ovo ovoliko traje... a, fakat, kad je dijete bolesljivo, nisi nizasta...

ja se sve kanim da opet preslazem imijevu odjecu.. djeca u ovoj dobi bukvalno za nedelju dana prerastu stvari, pa ja sve imijevo pakujem i cuvam, naravno.. uskoro ce nam opet trebati..
kaze mi mama bas danas da sam skroz nonsalantna.. rekoh zasto.. kaze, pa samo sto nisi usla u 9ti, a nista pripremljeno nemas..
Bitno da sam ja sve ''dogovorila'', ciscenje tepiha i garniture, stana, pravljenje ormara i sl, a nista od toga jos ne zavrsavam...
meni je vrijeme prohujalo bas sa vihorom, sve kontam da sam neki 6ti mjesec i da jos imam fore... hehehe, samo da me beban ne iznenadi za 10ak dana...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

Neposredna veza do poruke: 11228
20.5.2011 10:39:07   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Sarajčice, u subotu je radionica za trudnice, fina, zanimljiva, iz majčinske perspektive. Trudnice koje su nam već dolazile kažu da su na našim susretima čule o njezi bebe potpuno drugačije nego na vježbama za trudnice. Mi se trudimo da vam predočimo kako to izgleda mami, i kako da preskočite neke zamke koje je lako preskočiti ako znate kako. I što je najvažnije user posted image besplatni smo. Donijet ćemo rekvizite o kojima se stalno priča, izdajalice, školjkice, jastučiće za dojilje, bit će jedna mama slingašica, ja ću donijet svoju maramu, nadam se da će vam biti korisno.

http://www.ringeraja.ba/forum/m_849497/mpage_2/tm.htm (post od 16.05.)

Wow, jeste vrijedne, četiri strane ste nabacile user posted image

Sutra poslije ručka, fino na Dobrinju, nakon radionice u šetnju do Zare i Azela, dole je najveći izbor slatkih, kvalitetnih, a veoma povoljnih stvarčica za vaše mrvičice!

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 11229
20.5.2011 10:39:41   
ziki
Annice na spiskovima imaš ono najosnovnije. Kad već ideš iskoristi priliku i uzmi stavri za razne sezone, uskladi veličine po sezonama. E sad za veličine to zavisi od bebe do bebe. 56 je neka za 1 mj al krupne bebe u nju ne staju. Vel 62(62 cm bebe) ti je od 1-3 mj, 68 3-6 mj, 74 6-9 mj, 80 za cca 1 godinu. Ja sam najviše iskoristila odjeću 68 i 74, normalno 80. Tad se manje više sve bebe izjednače. Super su im  marke c&a, topolino i naravno H&M, bar su meni bile najbolje. Kod njih uglavnom pored veličine piše i za koliko su mjeseci. Tamo možeš potražit i onu dekicu za igranje baby gym imaju bolji izbor nego ovdje a i cijene su normalnije.
Pozitivno ti zavidim što ideš, jes da imam sve za bebu od prvog al opet.... a svekrva me ne sluša i obećala neće ništa da donese, kaže šta će ti bezveze samo da slažeš. Hoću i ja u Njemačkuuser posted image user posted image user posted image a ne smijem ni do Sarajeva da krenem

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 11230
20.5.2011 10:43:06   
idacha

Sarajčice, u subotu je radionica za trudnice, fina, zanimljiva, iz majčinske perspektive. Trudnice koje su nam već dolazile kažu da su na našim susretima čule o njezi bebe potpuno drugačije nego na vježbama za trudnice. Mi se trudimo da vam predočimo kako to izgleda mami, i kako da preskočite neke zamke koje je lako preskočiti ako znate kako. I što je najvažnije user posted image besplatni smo. Donijet ćemo rekvizite o kojima se stalno priča, izdajalice, školjkice, jastučiće za dojilje, bit će jedna mama slingašica, ja ću donijet svoju maramu, nadam se da će vam biti korisno.

Sutra poslije ručka, fino na Dobrinju, nakon radionice u šetnju do Zare i Azela, dole je najveći izbor slatkih, kvalitetnih, a veoma povoljnih stvarčica za vaše mrvičice!

ja prosto ljubomorna na vasa druzenjauser posted image user posted image user posted image bravo, sarajkice... bas lijepo...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 11231
20.5.2011 10:43:28   
babilon
Jutro user posted image

napokon petak, iako mi je sedmica proletila brzinom svjetlosti... a za mene vam je brzina svjetlosti - penizioner koji vidi prazno mjesto u trolejbusu :))) pa sad vi racunajte ::))))

YAAAAAAAY VIKEND! Druzenje  s curama i malo relaxacije.

Kakva se ovo dijeta spominje, sta je ovo? Animagical? Moze li objasnjenje da se i ja zadam :)) doduse, u ovih 5mj sam se udebljala 2kg, a moja fina prijateljica kaze 'sto ne znaci da se sad neces naglo poceti debljati'  ahhahahah inace je pravi moralista i podrska hahaha... Ali razumijem je, ona je zbog tableta skocila sa 57kg na 98kg :/

CMOKA ZA VAS, bujrum, evo kafa i cokolada za dijabeticare :D (kofol se pazim :)))

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 11232
20.5.2011 10:45:10   
idacha
ziki, draga, kako  si ti? vidim i ti imas vec jednog guzija, mashallah... razmisljas li o porodu? hehehhehe, ja sve vise i vise.. smijesno je pravo.. o prvom porodu ni ne mislis maltene, jer ne mozes ni zamisliti sta te ceka, a vec o drugom... hmuser posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 11233
20.5.2011 10:45:41   
palachinken
IZVORNA PORUKA: idacha

ja prosto ljubomorna na vasa druzenjauser posted image user posted image user posted image bravo, sarajkice... bas lijepo...

Isto! Sve sam neke opcije razmatrala kako da se prebacim do SA jer ne radim sutra, ali muž radi pa nemam šofera user posted image a autobus pa trola ili taxi...to mi je previše za ovo stanje kvasanja stomaka.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 11234
20.5.2011 10:47:23   
idacha
babilon, milion dusebriznika... zanemari komentare i uzivaj...
uh, da mi je se nakaniti jos otici da osusim kosu, a to mi je haman pa najtezeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 11235
20.5.2011 10:57:58   
ziki
Idacho ja se poroda ne bojim, ja se bojim posle kako i šta. Nemirko mi je dosta ljubomoran, vezan za mene puno i baš maza. Navikao da moju i mm pažnju ne dijeli sa nikim. Čak ne može da podnese da ja i mm nešto pričamo a on ne učestvje. Ne znam ni kako da se organizujem sa obdaništem da li da nastavi ili da je kući samnom i bebom... sa jedne strane ne bih da mu remetim rutinu, oko bebe će bit posla i voljela bih da se i junoru posvjetim kao i starijem a opet šta će se  njegovoj glavici dešavat, hoće li se on osjećat odbačeno da ja ostajem kući a on "mora" u obdanište. Na žalost naviki smo da ja ako sam nešto loše i ne radim on ostaje kući, jedino kad sam prošle godine imala alergiju i primala injekcije od koji sam po čitav dan spavala on je išao a ja ostajala kući... Čitav roman ispisah al izludeh

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 11236
20.5.2011 11:03:42   
ivanak
ziki bit će to dobro. prvih par tjedana će biti problem dok se navikne na drugu bebu, ali npr. ja sam antonio još više grlila i mazila kad je paula došla i govorila tvoja mala seka, nju treba maziti, paziti, ljubiti.... ajde idemo skupa seku pomaziti, poljubiit.
i tako su ti sad njih dvoje postali veliki prijatelji.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 11237
20.5.2011 11:04:17   
Anica1
IZVORNA PORUKA: ziki

Annice na spiskovima imaš ono najosnovnije. Kad već ideš iskoristi priliku i uzmi stavri za razne sezone, uskladi veličine po sezonama. E sad za veličine to zavisi od bebe do bebe. 56 je neka za 1 mj al krupne bebe u nju ne staju. Vel 62(62 cm bebe) ti je od 1-3 mj, 68 3-6 mj, 74 6-9 mj, 80 za cca 1 godinu. Ja sam najviše iskoristila odjeću 68 i 74, normalno 80. Tad se manje više sve bebe izjednače. Super su im  marke c&a, topolino i naravno H&M, bar su meni bile najbolje. Kod njih uglavnom pored veličine piše i za koliko su mjeseci. Tamo možeš potražit i onu dekicu za igranje baby gym imaju bolji izbor nego ovdje a i cijene su normalnije.
Pozitivno ti zavidim što ideš, jes da imam sve za bebu od prvog al opet.... a svekrva me ne sluša i obećala neće ništa da donese, kaže šta će ti bezveze samo da slažeš. Hoću i ja u Njemačkuuser posted image user posted image user posted image a ne smijem ni do Sarajeva da krenem

Hvala ti ziki user posted image To i kontam kad vec idem da iskoristim i kupim sve sto budem mogla, bolje tamo jeftinije bude bas po H&M i slicnim radnjama. Ali bas sa tim velicinama i odjecom po sezonama nemam iskustva :)
Bas juce kontam s obzirom da ce biti ako Bog da decembarska bebica za pocetak mi i ne trebaju kolica ide zima user posted image   Eh i ja reko da sad iskoristim ovaj put, ko zna kad ce se opet putovati user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 11238
20.5.2011 11:07:12   
babilon

babilon, milion dusebriznika... zanemari komentare i uzivaj...
uh, da mi je se nakaniti jos otici da osusim kosu, a to mi je haman pa najtezeuser posted image

hehehe, vidim ja frka opsta :D zelim vam svima fin dan i da sve rijesite, od frizure, preko probave do nenabijanja kila :)))

cmoka svima

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 11239
20.5.2011 11:13:20   
idacha
ziki, draga, sve to mora doci na svoje...bar se ja tako tjesim...user posted image mozda se iznenadis koliko nemirko lijepo prihvati bebu.. bitno je samo da ga ukljucis u sve oko bebe, i oko ishrane, i oko kupanja, presvlacenja i sve ostalo(tako ja cula, pa da mudrujemuser posted image user posted image user posted image ).. tako isto cujem da se ''starijem'' djetetu treba posvetiti 70% paznje, a ''novoj'' bebi 30%... kazem, kada je o ovome rijec, apsurdno je govoriti u procentima, ali je fakat da starija djeca traze vise paznje.. ja isto kontam mog imija u sve ukljuciti sto budem mogla, jer je i on sam jos beba... nekada se cak uhvatim kako razmisljam da sve koji su mi pri ruci da pomognu angazujem oko bebe, da bih ja mogla Imiju da se posvetim... naravno da se sve to nekako raspodijeli i nivelise i bude sve ok..
eh, kad se sjetim koliko sam upitnika imala iznad glave i kada sam Imrana trebala roditi, pa eto Bog da da se sve moze i znauser posted image
neka su samo oni nama zivi i zdravi..

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 11240
20.5.2011 11:15:12   
bebana27
evo da se i ja malo javim
iduce sedmice idem na kontrolu sad imam oko 23 sedmice dobila sam 7 kg super se osjecam
meni su odma rekli da necu moci prirodno roditi jer posteljica kako stoji ne moze se pomjeriti jer je zauzela svoj polozaj
i sad kako je beba veca sve me dole udara tako da imam jace bolove

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 11241
20.5.2011 11:18:46   
idacha
bebanaaaauser posted image user posted image user posted image pa, gdje si nam ti, nema te sto godina....
bas mi je drago sto si se javila...
ljubimo te puno i cuvaj nam se

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 11242
20.5.2011 11:19:09   
Lejla Ka

Idacho ja se poroda ne bojim, ja se bojim posle kako i šta. Nemirko mi je dosta ljubomoran, vezan za mene puno i baš maza. Navikao da moju i mm pažnju ne dijeli sa nikim. Čak ne može da podnese da ja i mm nešto pričamo a on ne učestvje. Ne znam ni kako da se organizujem sa obdaništem da li da nastavi ili da je kući samnom i bebom... sa jedne strane ne bih da mu remetim rutinu, oko bebe će bit posla i voljela bih da se i junoru posvjetim kao i starijem a opet šta će se  njegovoj glavici dešavat, hoće li se on osjećat odbačeno da ja ostajem kući a on "mora" u obdanište. Na žalost naviki smo da ja ako sam nešto loše i ne radim on ostaje kući, jedino kad sam prošle godine imala alergiju i primala injekcije od koji sam po čitav dan spavala on je išao a ja ostajala kući... Čitav roman ispisah al izludeh

Ko se puno sekira obično mu ispadne tako dobro da ne može da vjeruje user posted image

Ja sam svoju kčer kad je beba došla iz porodilišta planirala ostaviti prvu sedmicu kod kuće. Njoj je postalo dosadno već 3. dan, u četvrtak je dobrovoljno otišla u vrtić. Nemoj puno razmišljati u naprijed. Kako krene tako ćeš se snalaziti. Daj sinu puno važnosti u brizi oko bebe. Neka pomaže ako želi, ako ne nemoj forsirati. Ohrabri ga da uspostavi tjelesni kontakt sa bebom, dodiruj ga bebinim ručicama i nožicama uz to pričaj " to je tvoj veliki brat, on tebe pazi i čuva...", kad se beba presvlači neka je Nemirko dodiruje. Kad plače nastoj mu objasniti da beba tako priča jer ne zna drugačije. Nekako se zbune kad bebe plaču, jer oni plaču kad im je nešto teško ili ih boli pa računaju da je i sa bebom neki problem.

I opet ti kažem, o tom po tom, nema razloga da se u naprijed brineš.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 11243
20.5.2011 11:27:34   
Anica1
Ziki i moja prijateljica je do tada uzasno ljubomorunu curicu priblizila bebici, zamolila je da bude od pomoci mami, da joj pomogne kod presvlacenja, cuvanja bebice (kada ode do kuhinje malena ostane kao pored kreveca da cuva bebicu) i tako je curica postala sva vazna jer se osjecala kao od velike pomoci mami.

Bice to super vidjeces, pusti njega da odluci hoce li ostati kuci ilic e ici u obdeniste, mozda bude i on sam trazio da ide user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 11244
20.5.2011 11:33:16   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: palachinken

Isto! Sve sam neke opcije razmatrala kako da se prebacim do SA jer ne radim sutra, ali muž radi pa nemam šofera user posted image a autobus pa trola ili taxi...to mi je previše za ovo stanje kvasanja stomaka.

E da znate, onda vas računamo, kad se skuckamo da dođemo do vas da nam budete logistička podrška!

Joj Palachinken, počinjemo u 17, zar nije kako skraćeno subotom, volila bih vala koju zeničanku, ima nas savjetnica iz zenice i zeničkih snaha user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

Neposredna veza do poruke: 11245
20.5.2011 11:36:27   
bebana27

bebanaaaauser posted image user posted image user posted image pa, gdje si nam ti, nema te sto godina....
bas mi je drago sto si se javila...
ljubimo te puno i cuvaj nam se

ej draga evo me rijetko se javim jer mi kom nije u funkciji pa ovako nadjem malo vremena da se javim
vidim i ti ocekujes drugog princa da ti bude sa srecom i da se hajram rastavis sto bi rekli stari;))
poljubac od nas

20.09.2009 sam postala najsretnija osoba na svijetu jer sam u zagrljaj dobila svoga sina....Vole te mama i tata
06.09.2010 god.dobili smo prvi zubic sedam dana kasnije i drugi zubic
13.09.2011 rodio se drugi sin Adem

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 11246
20.5.2011 11:39:01   
palachinken
LejlaKa, ma kakvi skraceno, do 17.00, može duže, nema kraće user posted image Prenijet će meni ove Sarajke sve što se pričalo user posted image

(odgovor članu bebana27)
Neposredna veza do poruke: 11247
20.5.2011 11:44:56   
ziki
Idacho. Lejla, Anice, ivanak,  hvalauser posted image sve sam teme o ljubomori starijeg, pripremanju starije  i sl isčitala. Pričamo i ja i mm ko navijeni, on je oduševljen što će dobit brata. Svako malo traži da mu pokažem stavri za bebu, igračke koje smo odvojili da odmah da bebi, odavno kupili lego zoo koji je poručio batu.... al opet neki strah ne mogu da odagnam od sebe, zato mi je sve drugo preče samo da ne krenem da razmišljam, zato i ove zadnje pripreme odgađam

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 11248
20.5.2011 11:48:34   
ziki
Palačinko da ti ne radiš kod jedne poznate zeničke projektantice na slovo V. To radno vrijeme i radne subote mi na nju liče(moja drugarica i koleginica je radila kod nje prije neke 2,5 godine )

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 11249
20.5.2011 12:03:09   
Nedi

Palačinko da ti ne radiš kod jedne poznate zeničke projektantice na slovo V. To radno vrijeme i radne subote mi na nju liče(moja drugarica i koleginica je radila kod nje prije neke 2,5 godine )

Da, da user posted image user posted image kod V

A m od te tvoje kolegive je radio sa mnom. Jest svijet maliuser posted image

< Poruku je uredio Nedi -- 20.5.2011 12:05:59 >

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 11250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  448 449 [450] 451 452   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  448 449 [450] 451 452   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Filmovi za odrasle.
пеперутка16

Volite li gledati "filmove za odrasle"?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *