Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Joj žene, postoji li pretjerana aktivnost bebe u stomaku? U smislu da me unutrašnjost boli od udarac, da ne mogu udahnuti kako treba a kretanje ne spominjem. Sad se malo primrio, na svu sreću. Stomak se talasa ko da bura puše. Šta li on unutra izvodi, ptice znaju, ali nije nimalo ugodno. Valjda je normalno Sve kontam da mu nije šta, pa se kolobata? A popila sam večeras nakon x vremena bosansku kafu i čašu kole. Kontam da mu nije, kao i meni, udario kofein pa je pun energije Elem, veselo je.
No sikiriki, kod mene je bilo tako s prvim djetetom. Mislila sam da on nikada ne spava. Kad se sjetim kako mi je stomak znao biti "deformisan"
28.10.2008.,jedna ptičica:( 07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:) 'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.
IZVORNA PORUKA: Bebica11 i ja sam sa 80kg...a trenutno imam 82kg i doktorica se zacudila, kaze "ma ne izgledas tako"
a neki dan drugaricu pitam da mi pogodi kilazu, kaze "62", rekoh -plus 20
ja sam do sada nagurala 6 kg...ali sam pazila u pocetku na ishranu...sad sam se vec malo opustila.... valjda tako treba
ma ne sekiram se ja zbog kila, meni se svugdje lijepe osim za struk al necu ni da naskodim zdravlju a i da se vala mogu poroditi , eto samo to dvoje me brine al ja lahko mogu skinuti kad nisam trudna i kad nemam napade gladi
Još jučer jela vam ja cornflakes sa mlijekom i slučajno pogledam u zdijelu kad tamo dvije crne dlake(ja smeđa) ma duša mi je na usta izišla. Kad mi neko kaže da samo izvadi i nastavi,ja ne bih mogla mislim da bi crkla
Uh, kako sam ja na ovo osjetljiva, bljak. Eto Enči, prođe me volja za jelom u ova doba
uh...a ja sam jednom nasla "pipak" od zohara u foliji u kojoj je bila zamotana pita odnosno nogicu...tacno se ono fino vidi nogica smedjeg insekta...garant zohar...to mi je najgore bilo
Otkriven cudotvorni metod tzv. Kako ubiti zelju za hranom
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
uradi test Inzulinske rezistencije i OGTT test....
Vjerovala ili ne, ne smijem ovo uraditi Umrla bih dok bi dočekala rezultate. Nego ja uradim klasičnu KS i ŠUK i ako je to ok, kažem sebi nema razloga za brigu
Joj žene, postoji li pretjerana aktivnost bebe u stomaku? U smislu da me unutrašnjost boli od udarac, da ne mogu udahnuti kako treba a kretanje ne spominjem. Sad se malo primrio, na svu sreću. Stomak se talasa ko da bura puše. Šta li on unutra izvodi, ptice znaju, ali nije nimalo ugodno. Valjda je normalno Sve kontam da mu nije šta, pa se kolobata? A popila sam večeras nakon x vremena bosansku kafu i čašu kole. Kontam da mu nije, kao i meni, udario kofein pa je pun energije Elem, veselo je.
No sikiriki, kod mene je bilo tako s prvim djetetom. Mislila sam da on nikada ne spava. Kad se sjetim kako mi je stomak znao biti "deformisan"
E baš tako, trenutno je naheravo, valjda dupence izbacio i kulira A maloprije, kad je dernečio u punom jeku, muž mi mokrm peškirom brisao čelo jer mi je loše došlo od bolova....a nema ni 2,5kile, šmizlo mali
Al bolje da mlati, nego da ga ne osjetim
Još jučer jela vam ja cornflakes sa mlijekom i slučajno pogledam u zdijelu kad tamo dvije crne dlake(ja smeđa) ma duša mi je na usta izišla. Kad mi neko kaže da samo izvadi i nastavi,ja ne bih mogla mislim da bi crkla
Uh, kako sam ja na ovo osjetljiva, bljak. Eto Enči, prođe me volja za jelom u ova doba
Ne možeš biti gora od mene,meni se evo na samo sjećanje smučilo. Nova dijeta-Dlaka dijeta
Malena upravu si za to opuštanje,ali što kaže skvo više mi je dosta i lešo mesa
< Poruku je uredio enči80 -- 11.6.2011 0:16:27 >
moze biti i razlog spontanih pobacaja, zato nemoj odlagati...
uradi test Inzulinske rezistencije i OGTT test....
Vjerovala ili ne, ne smijem ovo uraditi Umrla bih dok bi dočekala rezultate. Nego ja uradim klasičnu KS i ŠUK i ako je to ok, kažem sebi nema razloga za brigu
moze biti i razlog spontanih pobacaja, zato nemoj odlagati...
Uh, kako ću sad zaspati .........ali nije mi to dr. predlagao.........valjda bi ne daj Bože bili kakvi simpt. Joj, vidi mene jesam uskukala. Ti si mi sad došla kao onaj "glasić iz malog mozga" koji te na nešto tjera, kao savjest.... A gdje se to radi? Može u Medicom-u?
ma kakvi nasi zenicki ljekari, ja sam ih prosla 100....tako da znam sta ti govorim, sve uzimaju zdravo za gotovo... oba testa se rade istovremeno u centralnoj laboratoriji.... rjesenje je jednostavno i ako imas tu inzulinsku rezistenciju, pijes siofor i moras izmijeniti prehranu...lijek se pije i u trudnoci.....a takodjer potpomaze zenama sa sindromom policisticnih jajnika.... ne moras ti to raditi sad, vec uradi cisto radi sebe nakon poroda aBd.... ja cu takodjer raditi ove testove, jer su mi ovi hormoni koje sam uzimala u toku postupaka uzrokovali naglo debljanje i cesto padanje secera pa sam se znala i tresti kao da cu pasti u nesvijest od gladi.... obicno hormonska terapija poremeti i metabolizam inzulina i secera....
Ma ako Bog da bice hajr.Nemoj se sekirat, odmah se i ja nasekiram. Cim je dosad kako treba hB nece nista biti al provjeravaj to sto trebas.
Bebice hvala
Evo vam nešto da se nasmijete ,mislim da sam danas x puta pregledala ovaj snimak Šta je to simpatija?
< Poruku je uredio enči80 -- 11.6.2011 0:51:42 >
Malena hvala ti na savjetu. Znači u bolničkoj centr.lab., ako sam dobro razumjela. Otići ću ako skupim hrabrosti. Inače kada nisam trudna ŠUK mi je uvijek bio na donjoj granici, ali s obzirom na gen. predisp. i sklonost sikiraciji, svašta je moguće. Taman sam mislila nekad slijedeće sedmice ponoviti KS, pa možda uradim i te testove. Uglavnom, ako uradim, javim.
samo insistiraj da uradis oba testa zajedno - ide na jednu veliku uputnicu za centralnu laboratoriju u bolnici, jer je to jedini pravi nacin za otkrivanje inzulinske rezistencije....nije mi bila namjera da te prepadnem, ali vjeruj da sam cekala nekoga od doktora da uputi mene i mm, jos uvijek bi mm pio sirce i med za poboljsanje spermograma hB pa sam naisla na RR
Ženice, ja vas pozdravljam. Laka vam noć i slatki snovi. (Onim koje su u zabrani želim bar snove bez zabrane )
Laku noć,a ja evo za zamjenu gldam Sex&City
Dobro vece...mozda je vec i dobro jutro heheheh. Ja sebe evo citav dan tjeram da nesto pojedem al nece. Ne mogu, osjetim da sam prazna ali nisam gladna. Jela sam lubenice, nekako prija. UH kako vi bez keksa??? Ja se radujem sljedecem pregledu i nadam odobrenju hahah. Enci ova haljina je supeeeerrr. Gdje ovo ima? Ja sam danas jednu dugu jednobojnu kupila u Bagateli super ce doci kad pocne vrelina.