|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  588 589 [590] 591 592   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
11.6.2011 11:58:04   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Dijamant nece ti nista biti, jer koliko ja znam po sastavu soda bikarbona je zdravija od kvasca(germe).

Mene izgleda da gripa fata, grlo me boli, nos procurio, glava, ma svaka koscica...jedva na oci gledam, a sama sa malom tako da od odmora nema ni govora. Sad sam skuhala horoza(sto neko ovdje kazeuser posted image ) imam osjecaj da ce me malo dici, jer se vucem kao prebijena macka.

Hvala Jelo!

Da nije i kod tebe alergija. Ja sam takva od alergije. Usvakom slučaju pileća supica će dobro doći.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14726
11.6.2011 11:59:06   
sanela.asja
Mene izgleda da gripa fata, grlo me boli, nos procurio, glava, ma svaka koscica...jedva na oci gledam, a sama sa malom tako da od odmora nema ni govora. Sad sam skuhala horoza(sto neko ovdje kaze ) imam osjecaj da ce me malo dici, jer se vucem kao prebijena macka.

Jelena ti pravo nadrljala tebe jedno prodje drugo dodje user posted image user posted image cuvaj se bona..
Ja odo malo u skotnju hocu Asji da kupim storu za djecje sobe i nako nekih sitnica user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 14727
11.6.2011 12:07:27   
DIJAMANT

IZVORNA PORUKA: Gift

slusa lutka draga jos da nam bubrezi budu ok i nema me sretnije...
idem na pregled u petak pa ga cekam ko ozeblo sunce, bas brojim dane..

Gift draga sad će petak aBd! Želim ti puno sreće. A dr. puno puta znaju pogriješiti. Ja kad sam bila trudna sa prvim djetetom, tek ušla u 8. mj. dr. mi rekao da mi je beba puno mršava, kao stomak je puno tanak za sedmicu u kojoj se nalazim. Poslao me da ponovo prekontrolišem KS i rekao da mu donesem nalaze za 5 dana. Ja kad se tad nisam porodila od brige i plača. I još mi rekao kao smjestit će me u bolnicu na infuziju i da strogo mirujem da bi beba dobijala na kilaži. Nalazi su bili uredni, a ja sam od stresa imala jake bolove u stomaku pa je muž odnio rezultate nalaza dr. On ih je pročitao i rekao da je sve uredu. I mm čeka šta sad dalje, pita ga treba li žena u bolnicu, a dr. se čudi kao zašto će u bolnici kad je sve ok?!. Kaže mm "pa rekli ste da je beba mršava i da žena mora na infuziju" Muž mu pružio njegov nalaz na uvid. DR. gleda i kaže "pa sve je uredu, ta kilaža odgovara sedmici u kojoj se nalazi". MM zabezeknut. A dr. nije priznao da je pogriješio, on je mislio da sam ja na pregledu ušla u 9. mj., a ja tek ušla u 8. Tako da je sve bilo u najboljem redu. A meni je tih pet dana bilo kao pet godina.

Zato, nastoj da se ne sikiraš previše....nikad se ne zna................

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 14728
11.6.2011 12:08:05   
Anoniman
Meni se cini sto se vise cuvam vise me safata. Da mi se vise poroditi pa kad sta zaboli da mogu sta popiti, ovako imam osjecaj da sad jedan aspirin sumeci drmnem bila bi kao nova, a o tome mogu samo da mastam.

(odgovor članu sanela.asja)
  Neposredna veza do poruke: 14729
11.6.2011 12:11:58   
palachinken
Mahanje tete! Ja sad iz čaršije, taman pobjegla od prejakog sunca. Išla sam u baby šoping, onaj kozmetičko-apotekarni (i bome košta user posted image ) pa usput svrati ovdje-ondje i pretrpam se kesama, budala.
Sutra još do FIS-a po neke finalne stvari i onda smo spremni user posted image

Joj Jelena, meščini da si ti najveći peh na temi, kako ti sanela kaže...vazda nešto. Čuvaj se.

Dobrodošlica novoj user posted image

Dijamant, ništa se ne sikiraj zbog sode. Kako ti neko reče, zdravija je od instant kvasaca, a koliko tek njih pojedemo.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 14730
11.6.2011 12:14:57   
ciciban26
Hello drage user posted image
Novima ( mada ni ja nemam nekog staza ovdje) zelim dobrodoslicu user posted image
Eto samo da vam se javnemo i nas DVIJE jer doc. misli da je user posted image i presretna sam. mada ko zna,mozda i moja user posted image dobije cunu user posted image user posted image user posted image

Gift drago mi je da si bolje i da bebac slusa mamu i tatu te lupka po narudzbi. MM cim stavi ruku na stomak user posted image nece ni da mrdne,heh odmah se zna koga vise voli user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 14731
11.6.2011 12:25:34   
Anoniman
Ma meni se cini da sam najveci peh na svijetu user posted image .
Danas malu treba u 15.30 voditi na timpanometriju i audiometriju pa sam sva kao na iglama, samo da hoce vise dvije godine napuniti pa da se rijesimo i toga, a ovako non stop problemi, vise sam kao manita hodajuci za njom i dozivajuci je da vidim hoce li se okrenuti, cuje li.

(odgovor članu ciciban26)
  Neposredna veza do poruke: 14732
11.6.2011 12:33:09   
Selma.A.M

Ljudi moji mene ovo moje rasteže kud stigne user posted image  ajde razumijem da mora biti vrijedno na mamu i da voli da je kuća prostrana i čista ali što je puno-puno je user posted image user posted image  ili se gisteže tj širi si dom ili štuca jer si ijenja vodu u tibi user posted image user posted image user posted image  Tako sam ja svom malcu objasnila šta se dešava u stomaku kad se ja trgnem dijete se prepadne pa sve pit : Mama jesi uledu ??? user posted image  user posted image  

Palachinken šta si uzela od kozmetike ??

Sweet ako svratiš na temu ,molim te napiši jeli beba dobila na pupku štipaljku ili je umotano gazom ?
Kod mene se drugarica porodila dvojke rodila jedno ima štipaljku na pupku drugo gazu user posted image  na pitanje zašto? Oni rekli da im je nestašica štipalica za pupak user posted image user posted image user posted image user posted image  ...Pa kao makar jednom neka previja a drugo ne mora (kao olakšali joj malo user posted image user posted image user posted image ) mislim,halloooo ????

I da oni još uvijek koriste Johnson kozmetiku npr šampon user posted image  a kažu kao da nevalja da je jak i bla,bla

Šamponi "johnson & johnson" pozitivni su na kancerogene hemikalije, upozorila je zdravstvena grupa "Kampanja za sigurnu kozmetiku", međunarodno udruženje koje okuplja grupe za zaštitu okoliša, prenijela je hrvatska štampa.

Ta grupa analizirala je 48 dječijih preparata, među kojima "johnson & johnson" i losion za tijelo "baby magic". U šamponu su nađeni tragovi formaldehida i dioksina, koji u određenim količinama mogu biti opasni. Isti sastojci nađeni su i u losionu "baby magic".

Anis Ajdinović, portparol Federalne uprave za inspekcijske poslove, jučer nam je rekao da do njega nije došla informacija o toj analizi i pronalasku štetnih sastojaka u dječijem šamponu.

- Mi nismo dobili nikakvu obavijest o tome. Procedura je takva da nas obavijesti Agencija za nadzor nad tržištem BiH. Ona primjenjuje Rapex sistem obavještavanja, što je ustvari brza razmjena informacija o opasnim potrošačkim proizvodima na tržištu u Evropi - kaže Ajdinović, dodajući da će više informacija imati danas.

Mislim ko je sad ovdje normalana  a ko lud ???

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 14733
11.6.2011 12:38:43   
Anoniman
Selma nama je pedijatrica na prvom pregledu skrenula paznju da niposto ne koristimo Jonson. Skoro je neko na temi bebe od 1-2 pisao da je prao kosu njihovim samponom i sagorio tjeme, tako nesto... ali sama uzmi i umije senjihovim samponom vidjeces kako stipa za oci, bar mene.
Ja Ani od rodjenja koristim samo Niveu i prezadovoljna sam, jedino koristi za svakodnevno pranje guze prilikom presvlacenje pelene onaj DM-ov tecni sapun i super je. Na njemu pise za cijelo tijelo i kosu, ja dam jednom Anuski oprala kosu i dosta se zapetljala, tako da ga koristim samo za guzu, dosta je praktican. Cak imaju se kupiti i mala pakovanja, skroz majusna, to uvijek imam u ruksaku njenom kad gdje podjem.

(odgovor članu Selma.A.M)
  Neposredna veza do poruke: 14734
11.6.2011 12:41:33   
palachinken
Kupila sam Becutan: kupka, sapun i ulje. Kremu i puder Pavloderm. Čula sam da valjaju iz više izvora, a i ja im vjerujem više nego nekim koorporacijskim gigantima tipa ovaj gore što si navela user posted image Vlažne maramice uzela nivea sof&nešto, ima u dm-u 2+1 gratis pakovanje, uzela široke štapiće za uši. Ostalo mi da uzmem pelene, ali nije bilo malih pampers, samo babylove. Kakve li su one po kvaliteti? Tetra pelene poskupile na pijaci, sad su 2km/komad user posted image To ću još vidjeti u FISu šta se nudi. Alkohol 70%, bivacin, sterilne gaze za pupak.
Kupila jos sebi onih džidža, uložaka, jastučića za grudnjake, kremu za bradavice.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 14735
11.6.2011 12:42:39   
Selma.A.M
Jelena ma ne koristim ni ja J&J ali  gore na gradini beba se kupa  tim J&J šamponom pa mi malo čudno ....

A kod mene malac ima problema sa urtikarijom pa mu za sad Becutan šampon samo godi pa njega i koristimo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14736
11.6.2011 12:45:16   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Kupila sam Becutan: kupka, sapun i ulje. Kremu i puder Pavloderm.

Jedino što sam koristila a nastavljam da koristim user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 14737
11.6.2011 12:46:40   
Anoniman
Palachinken ja Ani koristim baby love, dva puta sam uzela pampers i svaki put djetetu propuste, svako jutro mokra. Ja sam pravo babylove pelenama zadovoljna. Sad moguce da je to do Aninih debelih butina pa je i pampers oko nogica bas steze i kad je olabavim.

Selma dobro i kupaju bebu user posted image , kod nas ovdje samo je prebrisu i malo pod vodu. Kad sam dosla kuci i razmotala dijete svo jadno prljavo, jedva sam docekala da je okupam.

Neposredna veza do poruke: 14738
11.6.2011 12:47:02   
palachinken
Ulje sam više sebi kupila user posted image a i puder, za suho pranje kose u kriznim situacijama user posted image

Neposredna veza do poruke: 14739
11.6.2011 12:49:32   
Anoniman
Ulje ce ti trebati, mada sam ja u tim situacijama i jekoderm koristila... negdje par dana po rodjenju bebina koza se sva ljusti ja sam jedno vece uljem namazala, jedno vece jekodermom i sve odmah spalo. Moj savjet imajte jekoderm uvijek u kuci jer je dobar i za suvu kozu i za osipe, ma za sve. Takode puder ce ti trebati posto ce biti vrucine, a bebe se znoje, jos kad doje vratic bude mokar od znoja pa stavis puder da se ne iritira koza po prevojima.

Neposredna veza do poruke: 14740
11.6.2011 12:53:35   
Selma.A.M
Samo pazit sa baby puderom jer zna biti gadan kada se pospe direkt na kožu pa nedo Bog udahne user posted image user posted image  Govorim iz iskustva user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14741
11.6.2011 12:55:01   
palachinken
Eh super onda, i meni se puder učinio kao dobra stvar zbog vrućina. Vjerovatno ću probati sa babylove pelenama, inače imam dobro iskustvo sa dm-ovim robnim markama.
Vidjela sam njihov čaj za dojilje, pa ne znam treba li mi to čudo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14742
11.6.2011 13:17:17   
Semica
Evo i mene opet...

isla na predavanje za trudnice i malo prohodala do mm na posao-bas mi je prijala setnja...

malo me krsta muce al bit ce to okiuser posted image

Ina86-upravo tako-jadne nase knjige...ja prekosutra imam ispit a pipnula nisam nistauser posted image Nema od ispita nista haman...pufff

Selma-kod tebe mozak bar nesto detektuje...moj funkcionise samo kad je beba u pitanjuuser posted image za sve ostalo je offlineuser posted image user posted image

Nina_Lana-welcome user posted image user posted image

Gift MNOGOOOOO mi je drago sto si bolje...moja bebaca ispocetka nikog nije htjela da tuce-samo mene...kad bi mm stavio ruku ona kao namjerno-umiri se...lopuza user posted image

Sanela.asja Bjezim bjezim...ali nista ne znaci to...mozes ti prije mene postati mama-nikada se ne znauser posted image
A sto se zgaravica tice-ja sam ih imala hB samo 2 dana,ali kad nisam crkla...bas kao sto kazes-przi grlo...uhh bas fuj osjecaj...meni su savjetovali bademe ili jogurt pa eto pokusaj i tiuser posted image

Ostale-evo jedan velikiuser posted image

Neposredna veza do poruke: 14743
11.6.2011 17:27:11   
samedi
IZVORNA PORUKA: Selma.A.M
Oni rekli da im je nestašica štipalica za pupak user posted image user posted image user posted image user posted image  ...Pa kao makar jednom neka previja a drugo ne mora (kao olakšali joj malo user posted image user posted image user posted image ) mislim,halloooo ????

Sad mi nista nije jasno,mojoj su stavili stipaljku na pupak i rekli da joj previjamo gazom,cistimo alkoholom i posipamo bivacinom. Njoj je tek 11.dan otpao pupak user posted image Mozda nije trebalo previjati user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

Neposredna veza do poruke: 14744
11.6.2011 18:24:10   
palachinken
Kako je tiho ovdje...šta ste se razbježale user posted image
Ja sam oficijelno oprala jednu turu bebinje odjeće, bez omekšivača sa duplim ispiranjem, baš kako sam naučila na rr user posted image user posted image
Odoh onda i ja odspavati satić, kad već niko neće da se druži

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 14745
11.6.2011 18:30:08   
Anoniman
Palachinken i tebi se bas primaklo user posted image

Mi bili kod ORL, Ani mi sirup nije pomogao nista takod a je dusa moja sad na penicilinima, dusa me boli, ne zna se ko je vise se isplakao ili ona ili jauser posted image

Neposredna veza do poruke: 14746
11.6.2011 18:32:56   
samedi
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Palachinken i tebi se bas primaklo user posted image

Mi bili kod ORL, Ani mi sirup nije pomogao nista takod a je dusa moja sad na penicilinima, dusa me boli, ne zna se ko je vise se isplakao ili ona ili jauser posted image

user posted image user posted image user posted image ajoj Jelo,bas vam se ne da user posted image user posted image user posted image ddusa me boli kad su djecica bolesna user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14747
11.6.2011 18:58:43   
sweet insanity
Di ste zene? Ja evo malu nahranila pa je stavila da se sunča, kaze patronazna da to izvlaci zutilo koje se tek blago primjecuje al kaze da je to normalno kod beba.....Mi eto jedemo,spavamo,kakimo, piškimo, a vi?user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 14748
11.6.2011 19:03:56   
Semica

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

Di ste zene? Ja evo malu nahranila pa je stavila da se sunča, kaze patronazna da to izvlaci zutilo koje se tek blago primjecuje al kaze da je to normalno kod beba.....Mi eto jedemo,spavamo,kakimo, piškimo, a vi?user posted image

eheeeej :D Kako nam je pisulja nasa? Ja evo od 1 cekam da se ko javi...nigdje nikog???

kako ide dojenje? je li sve okic?

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 14749
11.6.2011 19:05:31   
sweet insanity
Ide fino hB, jos se ucimo ali ide na bolje :) Kako si nam ti?

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 14750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  588 589 [590] 591 592   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  588 589 [590] 591 592   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *