|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  596 597 [598] 599 600   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
12.6.2011 11:14:44   
gerberka
cure ja još imam jedno pitanjce..mislim uzeti hippov natal active sirup i da ga pijem umjesto propisanog prenatala. Jel tako da to mogu zamijeniti na svoju ruku? vitamini su u pitanju...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 14926
12.6.2011 11:16:53   
animagical
joj gerbo vitaminko jednauser posted image user posted image user posted image naravno da smijes, sve je to isto, pijes onaj koji se tebi svidjauser posted image ja sam pila prenatal pa hipp pa mi okus dodijao brzo pa sada pregnital...vazno da pijes nesto, a sta...ma sve isto

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14927
12.6.2011 11:18:52   
Sandrich
a cure jel te vitamine prvo mora propisati ginic???

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

Neposredna veza do poruke: 14928
12.6.2011 11:24:12   
Ina86
IZVORNA PORUKA: Sandrich

a cure jel te vitamine prvo mora propisati ginic???

Ja mislim da ne mora, al cekaj da ti jos koja zenica odgovoriuser posted image

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 14929
12.6.2011 11:25:31   
Sonja
dok ja uspava malog user posted image vi svasta napisasteuser posted image

vidim ko o cemu vi o kilamauser posted image mucninama cudo niste o keksu al to je ipak za sitne sate jel de:)

meni su mucnine i dalje tuuser posted image a eto 15.mi sedmicauser posted image
u prvojuser posted image prestale sa 11.sed.
meni ujutro pomogne kifla al stvarno pojedem 1 u bude mi bolje...samo sto meni i navece dodje muka tu nista ne pomazeuser posted image
uglavnom suha hrana mi je spas za mucninu ali zato za crijevauser posted image

kad sam rodila A odmah sam izgubila 10kg al ja umjesto da i dalje mrsam i skinem i one 4 sto su ostale ja se udebljam 8kguser posted image user posted image
sad kad sam ostala user posted image imala sam 75kguser posted image ali eto sad ima 70 jer sam smrsala 5kg iako sam samo kifle jelauser posted image

Hannice meni je to super sto ces imati 3user posted image
jest da ce tebi biti tesko na pocetku sigurno ali kasnijeuser posted image

ja imam 23g. i imat cu 2 djece aBduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i da zab. sam vam ispricati..
mene strasno nervira sto ljudi cudno reaguju kad kazem da smo planirali i prvu a hB evo i drugu bebu..kao pa rano ti!?pa ko kaze gdje pise..zar ima pravila...
neki dan jedna kona"aa ja cula ti trudna reko jesam..kaze ADJ STA CES!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image mislim halllooooooooo reko mi smo i htjeli ovu bebu nije se "omaklo"..pa joj mlada si nisi nista prosla...
ma daj ba sve sto sam prosla u zivotu i jesam sa mm..i izlazili provodili se isli gdje nam je volja..more planina izleti zabave ma sve sve...

npr. ja nebi nikad cekala 30. da se udam i rodim...naravno ako ne mogu prije boze moj bit ce kad moze ali nisam NIKAD ni pomislila nekoj da kazem joj pa ovako ili onako
svako ima svoj zivot i neka ga planira kako misli da mu je najbolje...

uh sorry na dugom postu ali stvarno sam se iznerviralauser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 14930
12.6.2011 11:25:41   
animagical
ne idu na recept, ali iz razloga sto neki dr preporuci folnu kiseinu samostalno prvih 12 sedmica, a neki odmah krene s prenatalom, preporucuje se ipak da vidis s njim/njomuser posted image u biti, mozes bar folacin sama da uzimas do prvog pregleda, jer je jako vazan,narocito u prvim danima i sedmicama trudnoce, zbog razvoja neuralne cijevi...imas Folacin i na recept, ako si osiguranauser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 12.6.2011 11:28:53 >

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 14931
12.6.2011 11:30:07   
Sonja
SWEET neoj viritiuser posted image user posted image user posted image

sandrich ne treba ti dok. prepisati mozes i sama uzeti u apoteci

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

Neposredna veza do poruke: 14932
12.6.2011 11:32:36   
Ina86
Sonja, takve kone ja samo na ignore, sta je koga briga koliko cu ja imati djece i u kojoj godini... to je moja odluka i volja Bozjauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 14933
12.6.2011 11:35:32   
gerberka
animagical jelde jesam biser user posted image user posted image user posted image ma meni je moj dr prije prvog uzv rekao da krenem sa folacinom i prenatalom, ali mi prenatal zadnjih dana tesko pada na zeludac. jesi ti od pocetka trudnoce pila vitamine? ili si prvih 12 sedmica pila samo folacin? user posted image
hajd hvala..ma sve je u user posted image drugacije user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 14934
12.6.2011 11:35:41   
Hannica
Joj Sonja,takav ti ja nas narod,ne mozes ugodit nikako,ako napravis malu razliku ne valja,ako napravis veliku onda pitaju sta vi cekate,ma hiljadu komentara.Mi nismo nikom rekli da cekamo blizance a da nismo culi komentar "Nek' vam je Bog na pomoci."user posted image Eto,kao da bilo ko od njih zna kako je imati blizance,ali eto,moraju nesto reci.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Neposredna veza do poruke: 14935
12.6.2011 11:37:59   
Hannica
Pije li neko od vas heferol kapsule? Ja bih trebala,ali vrlo cesto preskocim jer mi budemuka od njih.Jel to samo kod mene slucaj ili se cesto desava.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 14936
12.6.2011 11:40:38   
Sonja

IZVORNA PORUKA: Hannica

Joj Sonja,takav ti ja nas narod,ne mozes ugodit nikako,ako napravis malu razliku ne valja,ako napravis veliku onda pitaju sta vi cekate,ma hiljadu komentara.Mi nismo nikom rekli da cekamo blizance a da nismo culi komentar "Nek' vam je Bog na pomoci."user posted image Eto,kao da bilo ko od njih zna kako je imati blizance,ali eto,moraju nesto reci.

meni je najgore kad sveki pocne..joj kako ces dvoje pogotovo 40.dana valja tebi lezat de ti meni onda nek adin bude kod mene..kako ovo kako ono..bit ce ti tesko....
reko kako ti znas kako ce mi bit kad ti je razlika 9 godina izmedju djeceuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 14937
12.6.2011 11:43:56   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: Sonja

[

meni je najgore kad sveki pocne..joj kako ces dvoje pogotovo 40.dana valja tebi lezat de ti meni onda nek adin bude kod mene..kako ovo kako ono..bit ce ti tesko....
reko kako ti znas kako ce mi bit kad ti je razlika 9 godina izmedju djeceuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

neka si joj rekla
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 14938
12.6.2011 11:44:02   
Hannica

user posted image user posted image user posted image Dobro si rekla.Ja ne mogu zamislit da Hanu neko drugi cuva,mozda nadjem neku tetu da nam malo pomogne oko svega,ali ne pada mi na pamet da odvajam djete od sebe,pa i ona je jos mala,bas bi se osjecala ruzno.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 14939
12.6.2011 11:45:56   
gerberka
i onda mi kažu ah draga jesi temperamentna user posted image pa  moram ti reći kad tražiš user posted image meni je poznanica ( 36 godina, neudata, nesamostalna i td )prije 2 mjeseca rekla da joj je žao kroz šta sve prolazim i ganjam user posted image , javi bona kad bude prinove..ja njoj kažem hajd ti bona javi ako kakvog upoznaš, žao mi te vazda samu gledati, pa ni posla nemaš sirotice..kad vidim takve kao ti vidim da je moja muka mala.

user posted image user posted image user posted image a nesekirala se nisam..nikog ne žalim, svako ima svoju nafaku pod ovim nebom i ne želim da me žale

et onda gerba najgora..kod nje nema ništa okolo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 14940
12.6.2011 11:48:35   
idacha
caooo...

evo i mene da malko virnem..

kod nas neko tmurno vrijeme, kao da ce kisa.. nista novo, nazalost...
mm i imi otisli kod sveki da ja odmaram... :)

btw, juce sam bila na gaku, na pregledu... otvorena  2 prsta, dr kaze nisam ''nepovoljna'' za porod, ali ce me ostaviti jos 7 dana..
rekla mi ako ne krene do subote, u subotu da dodjem i sigurno ostajem...
brrrrr.. ne znam kako je gore iliti bolje.. kad ne znas kad ce krenuti ili kad ovako znasuser posted image user posted image user posted image
helem, drage moje, eto, aBd slijedece nedjelje meni mog bebija...

kako ste vi?
odoh da citam sta se desava kod vas...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 14941
12.6.2011 11:49:06   
Sandrich

IZVORNA PORUKA: gerberka

i onda mi kažu ah draga jesi temperamentna user posted image pa  moram ti reći kad tražiš user posted image meni je poznanica ( 36 godina, neudata, nesamostalna i td )prije 2 mjeseca rekla da joj je žao kroz šta sve prolazim i ganjam user posted image , javi bona kad bude prinove..ja njoj kažem hajd ti bona javi ako kakvog upoznaš, žao mi te vazda samu gledati, pa ni posla nemaš sirotice..kad vidim takve kao ti vidim da je moja muka mala.

user posted image user posted image user posted image a nesekirala se nisam..nikog ne žalim, svako ima svoju nafaku pod ovim nebom i ne želim da me žale

et onda gerba najgora..kod nje nema ništa okolo user posted image user posted image user posted image

ismijah se user posted image user posted image user posted image a takve se uvijek nadju pametovat...a ni trunke iskustva nemaju

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 14942
12.6.2011 11:51:05   
Hannica
Mozda i ne znas,mozda krene vec sutra,pa se iznenadis. user posted image

(odgovor članu idacha)
Neposredna veza do poruke: 14943
12.6.2011 11:52:54   
Hannica
Gerberko meni nesto zao te tvoje poznanice,mogu mislit ksko se ispalakala kad je dosla kuci. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 14944
12.6.2011 11:55:39   
Anoniman
Gerberka prvo da pozelim dobrodoslicuuser posted image user posted image , meni ej za mucninu pomagali oni integralni stapici, ujutru kad se probudis pojedes koji i ostanes u krevetu dok se malo ne svari da pokupi "ljutinu" u zeludcu. A isto tako mogu i neki drugi stapici, ribice ili kifle obicne.

Idacha kazem ti ja bebi ce na moj rodjendan user posted image . Kako nam je Imi? Ljubimo vasuser posted image

Mi vodili Anu na injekciju, dijete se zacenulo, pa poplavilo, jedva smo je dozvali, nisam panicar sekunde, ali bila sam i prosla bukvalno, par minuta dijete nije moglo do daha doci.

(odgovor članu Hannica)
  Neposredna veza do poruke: 14945
12.6.2011 11:57:20   
Ina86
Uh Idacho, eto tebi ubrzo tvoje bebare, bas ti se primaklo....user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 14946
12.6.2011 11:58:11   
Sonja

user posted image user posted image user posted image Dobro si rekla.Ja ne mogu zamislit da Hanu neko drugi cuva,mozda nadjem neku tetu da nam malo pomogne oko svega,ali ne pada mi na pamet da odvajam djete od sebe,pa i ona je jos mala,bas bi se osjecala ruzno.

meni je to glupo..nisam se niti jedan dan od njega odvajala ove 2 godine i bas kad bude trebao biti sa nama da se navikne na bebu..da vidi da i njega volimo i sve to ona bi da ja njega njoj damuser posted image
stvarno ludo
kako bi se on jadan osjecao odbaceno ili kako vecuser posted image
ne pada mi napamet to
a nije se sjetila rec hajd docu ti ja pomoci ne brini(zivi 3-4 ulice od nas)
sreca pa imam svoju mamu..i prosli put je uzela godisnji i pazila nas iako sam tad zivila kod sveki...i sad ce moja mamica uzeti godisnji i biti samnom...hB pa imam je zivu
moja sveki je stvarno ok i rijetko dolazimo u sukobe ali sto se tice djece i tih razmisljanja ne slazemo se..ona ima neke fiks ideje boze sacuvaj..cuj da dam adina kod nje...oj bozeeeeeee

gerberka nek si joj vala reklauser posted image

idacha ne znas moze sutra krenutiuser posted image bitno je da bude sve ok prije ili kansije
sretnooo

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 14947
12.6.2011 12:00:50   
Sonja

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Gerberka prvo da pozelim dobrodoslicuuser posted image user posted image , meni ej za mucninu pomagali oni integralni stapici, ujutru kad se probudis pojedes koji i ostanes u krevetu dok se malo ne svari da pokupi "ljutinu" u zeludcu. A isto tako mogu i neki drugi stapici, ribice ili kifle obicne.

Idacha kazem ti ja bebi ce na moj rodjendan user posted image . Kako nam je Imi? Ljubimo vasuser posted image

Mi vodili Anu na injekciju, dijete se zacenulo, pa poplavilo, jedva smo je dozvali, nisam panicar sekunde, ali bila sam i prosla bukvalno, par minuta dijete nije moglo do daha doci.

uh draga bas mi je zaouser posted image user posted image user posted image
moj nikad nije primio inekciju hB ali i one vakcine su meni bile nocne more
jadna djeca
nadam se da ce joj biti bolje uskoro..ljubi je puno

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14948
12.6.2011 12:01:27   
animagical
jelo kako je ana sada? jel se pile smirilo?
gerbouser posted image ma bona ne brini, uzivaj...ja sam pil a12 sedmica samo folacin, ali ne onu malu dozu vec 5mg, zbog epilepsije i rizika za neuralnu cijev...mah duga prica, ugl sve dobrouser posted image koji gos vidis prenetal samo pogledaj da ima oko 800 folne onih cuda, mikrograma jel... 400 je knap mjera, mozda sve ne apsorbujesuser posted image sad te vec zezam ;)
hannice pa sto ne pitas da predjes na ferum lek sirup? meni on isto lakse pada od kapsula...zbog probaveuser posted image

idacho tek te sada vidimuser posted image vau izgurala si do krajauser posted image

< Poruku je uredio animagical -- 12.6.2011 12:03:11 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14949
12.6.2011 12:01:54   
Ina86
IZVORNA PORUKA: jelenaT

Jelena bas mi je zao sto te to snaslo s Anom, ja sam bas osjetljiva na djecije probleme i suze, nek mi je Bog na pomoci... Nego, Jelo bjezis mi samo par dana, da mi zajedno ne budemo dernecile u porodilistuuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 14950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  596 597 [598] 599 600   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  596 597 [598] 599 600   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mama dječaka.
пеперутка16

Jeste li stavili penis/skrotum/kurac svog dječaka licem prema gore prije nego što ste ga povili? I ako jeste, zašto?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *