Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 12:20:43
Gift
evo nas sa pregleda... bubrezi jos uvijek nisu bas bas dobro, ustvari ne bubrezi nego te neke casice oko bubrega ma ne razumijem se, al dr. samo kaze da to pratimo i da se ne brinem (kako da se ne brinem ), uglavnom bebica fino napreduje ima 510 gr. i gledali se na 4d i kontam bebce stvarno lici na mene ja i dalje mirujem, terapija ista i tako..kaze sekreta se necu rijesiti do iza poroda, uzet mi je i bris...smrsala sam 100gr eh da kaze da sam kandidat za carski i to samo zbog dioptrije, ali obzirom da sam mlada, pritisak ok i bla,bla, ipak postoje sanse i za prirodni, dakle mora se pratiti stanje ocnog dna, pa kako bude...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 12:28:10
DIJAMANT
Gift - baš mi žao što se brineš, ali bit će aBd sve ok, samo polako i optimistično!
Idacha - Čestitam od srca!
Ostale
Inače, i sama sam zabrinuta....imam neke strašne žigove u stomaku, sijeku mi dah, pa evo već dva dana ležim. Sad sam samo nakratko ustala da vam mahnem. Ako ne bude bolje, odoh doktoru. Nemam pojma šta je ovo ovako. Nije materica, nije razvlačenje, nego nešto u visini pupka i više sa desne strane. Kad me prožiga odmah upadnem (bukvalno).
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 12:35:46
Bebica11
IZVORNA PORUKA: DIJAMANT
Gift - baš mi žao što se brineš, ali bit će aBd sve ok, samo polako i optimistično!
Idacha - Čestitam od srca!
Ostale
Inače, i sama sam zabrinuta....imam neke strašne žigove u stomaku, sijeku mi dah, pa evo već dva dana ležim. Sad sam samo nakratko ustala da vam mahnem. Ako ne bude bolje, odoh doktoru. Nemam pojma šta je ovo ovako. Nije materica, nije razvlačenje, nego nešto u visini pupka i više sa desne strane. Kad me prožiga odmah upadnem (bukvalno).
DIJAMANT nemoj zapustati, najbolje je da odes da vidis i da si mirna, popij Mg i Ca, to je prirodno i smijes na svoju ruku pa vidi hoce li te popustiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 12:48:49
DIJAMANT
Ma nemam pojma, reko da ne paničim. Dok ležim, nema žigova. Najgore je kad tek ustanem ili sjednem. Vidjet ću danas i sutra. Ako se nastavi, odoh dr. obavezno. P.S. Hvala na podršci! Odoh leći opet.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 13:06:46
mea29
ja bila vani...joj da se udavis od nekakvog pritiska...temperatura +21 nema sekundu zraka da udahnes...a meni se zeludac zacepio, nista ne moze da prodje ni gore ni dole pa evo pijem kiselu inace cu puknuti...
gift draga moras biti pozitivna, bit ce sve uredu sa bubrezima aBd, beba inace lijepo napreduje, pola kile dusa draga :) cuvaj se mila
DIJAMANT mislim da tako jaku bol ne trebas ignorisati, ne treba ni paniciti ali ako te bas bas boli moras vidjeti sta je u pitanju nina25 cestitam od srca...bebi puno zdravlja i srece u zivotu sto nas je krenulo sa lijepim i laganim porodima, samo da tako i nastavi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 13:10:59
Anoniman
Samo da vam se javim, ne mogu da citam sta ste pisale jer mi sve mutno ispred ociju od prosirivanja zjenica i nekih injekcija sto mi davala u oko. Uglavnom carski pod OBAVEZNO. Retina lijevog oka skroz slaba, tako d amoze popucati, bilo kakav napor do kraja trudnoce zabranjen, a ne tek porod. neke vitamine sam dobila da pijem za oko. Rekla mi je dr da prilikom poroda ne ide vid, vec puca ocnodno i moze da ne daj boze dodje do iskakanja oka iz lezista, akod minus dioptrije tokom trudnoce skace vidi, bukvalno divlja, jer hormoni dosta uticu na vid.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 13:41:37
palachinken
Nešto kontam, moj će se aBd roditi u drugoj polovini jula, znači bit će +30 stepeni. Ne znam šta da spakujem za iznijeti ga i generalno za dane poslije. Neko mi kaže, obuci ga u kratke rukave, bit ce vruće, a novorođenčad nema termoregulaciju pa je njima jos toplije, drugi opet kazu, obavezno dugi rukav, novorođenčad nemaju cirkulaciju i hladno im je. Treba li mu kapica, rukavice i čarapice? Ja sam mislila spremiti kratku i dugu varijantu, pa nek muž donese zavisno od temperature tog dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 13:46:26
Sonja
palacinko prvo sto ce ti i patronazna reci je da ne utopljavas bebu puno..gledaj spram sebe.. ja sam A rodila u maju i maj je bio bas topal cijelo ljeto je bio samo u bodiju kratkih rukava.. ako bude malo hladniji koji dan onda dugih...nema potrebe da previse oblacis bebu to ti je moj savjet
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 14:40:05
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
Nešto kontam, moj će se aBd roditi u drugoj polovini jula, znači bit će +30 stepeni. Ne znam šta da spakujem za iznijeti ga i generalno za dane poslije. Neko mi kaže, obuci ga u kratke rukave, bit ce vruće, a novorođenčad nema termoregulaciju pa je njima jos toplije, drugi opet kazu, obavezno dugi rukav, novorođenčad nemaju cirkulaciju i hladno im je. Treba li mu kapica, rukavice i čarapice? Ja sam mislila spremiti kratku i dugu varijantu, pa nek muž donese zavisno od temperature tog dana
ja sam negdje citala da bebi uvijek ide JEDAN SLOJ odjece vise nego tebi...pa sad ako je toplo, ti kratki rukav, po toj logici, njemu jedan sloj al dugi rukavici...valjda to tako ide do 3.mj. dok se ne uspostavi termoregulacija
jelena, ma nek je sve ostalo ok, a preguraces i CR, sta ces, samo nek si ti i bebi ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 15:46:05
Bebica11
Uh zene...sad jedem gumene bonbone i zagrizoh NESTO TVRDO...malo bijelo...jos nisam skontala sta je..kontam da mi nije plomba-nije, nije ni zub,sve je na mjestu...svasta
Gift tako i treba , evo i ja se trudim samo pozz misliti, kad me zaboli,smirim i pokusavam sebi odvuci paznju i tako...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 15:47:24
babilon
Hej zene drage, ja tek asd sjedoh za comp da fino iscitam i da napisem koju. Posla preko glave, a oci na pola otvorene, uzas. Da mi je spavat, platila bih!
Gift bas mi je zao za bubrege, ali bice to ok, cim doktor nije nikakavu paniku napravio, znaci da ide nabolje, samo pozitivno i to ce biti veliki, dobri uticaj za bebija ;). Hvala za uclenjeenje u RR na fb ;)
Mea joj zeno draga, i meni dosadno pravo, ali eto vi za 15min razguli a ja sjedi jos 1h ;((
Jutros sam isla da dam drugu turu urina, jos sutra i onda nalazi, valjda ce biti ok... Joj covjee, same traume kod nas zena, od nalaze, doktora, uzv, uzas ;))