Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 21:28:51
Anoniman
Palachinken po ovoj stranici sto si postavila link moje bebi ispade da je prosle sedmice kad smo bili na kontroli imao preko 2kg, a kod dr UZ izbacio 1450, Ja bih voljela da je ova tvoja tacnija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 21:52:57
sanela.asja
sanela ides na more??
Iduci petak jedva cekam,ma jedva me je pustila Dr .morala sam dva mjeseca mirovat,al kaze znam ja da ti ides da se odmoris mislim necu skakati tamo ...Jedvacekam dosta mi je i majstora i kuhanja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 22:12:37
Sensia
Sta je ovo nigdje trece smjene.... ja cu samo da vam mahnem idem parti suđe, pa u krpice lagano, a sutra poraniti vaditi nalaze.... ako Bog da da bude sve ok...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 22:15:31
sanela.asja
Sta je ovo nigdje trece smjene.... ja cu samo da vam mahnem idem parti suđe, pa u krpice lagano, a sutra poraniti vaditi nalaze.... ako Bog da da bude sve ok...
Laku noc bembele
Laku noc idem i ja sretno sutra
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 23:16:56
Selma.A.M
Evo i mene da se javim,nije me bilo,išla malo mami da se družim jer jedino sa njom još mogu se kontrolisati za ostale nemam živaca
Semice pitala si me za moždane komore ..........Kada sam legla na onaj sto za UZV prije sestrice sam spomenula te komore kao da su bile proširene,pitala me je u kojoj nedelji je to utvrđeno (u 19 nedelji) ona je na to kao : Rano je to da bi se tad reklo jer se mozak razvija a kao budemo vidjeli sad obim glave,i hvala Bogu glava je za tri dana manja od ostali dijelova tijela moždane komorice ok ..........Tako da ne sikiraj se ,ali obavezno skreni pažnju dr kad budeš išla na UZV....Kad trebaš raditi UZV aBd ?
Palachinken po ovoj tvojoj tablici kod mene bebica (mašala) teži 2.200 kg, puno brate ...........
Ženice koje sutra idu na kontrole krvi,urina,očiju ili bebice da im bude sa srećom..................
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 23:20:17
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical
Boga ti jelo koje su bile mjere za kilu i po?? zanima me jel to oni svako razlicito, nama sa 28 sedmica i jedan dan dr rekao oko 1,5kg...
Animagical mislim da to nema veze sa starosti trudnoće već sa bebinim mjerama tj BPD i AC ......A znamo da svaka bebica ima drugačije mjere............Probaj sa ovom tabelom od Palachinken ...........
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 23:23:49
animagical
ma znam da nema toliko veze s gestacijskom staroscu vec me zanima jel daju istu tezinu za slicne mjere ili svako tjera svoje...mjere su bile bpd 77 fl 56 i ac oko 260...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 23:29:57
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: animagical
ma znam da nema toliko veze s gestacijskom staroscu vec me zanima jel daju istu tezinu za slicne mjere ili svako tjera svoje...mjere su bile bpd 77 fl 56 i ac oko 260...
Meni dosadno pa sam izjerila i tebi i po ovim mjerama tvoja bebica teži 1567.73
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 23:54:02
animagical
idem 4. na uzv a mi planirali na more dan kasnije...sad nesto kontam...jel mi to pametno treba da rodim crnogorce mozda i ja bez veze brinem, ali danas me pucaju one lazne kontrakcije, i imam neki cudan iscjedak... nekako mi je stomak pretvrd, skoro da boli, a beban lupa ispod pupka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 23:57:57
Selma.A.M
Joj animagical ne znam šta da ti kažem,tebi svaka čast ali ja sam ti neka čudna žena i nebi se usudila u 8 mjescu putovati na duže relacije ja sam čak odustala i od puta u Bijeljinu a treba samo 1 sat do tamo ..........Pogotovo jer sam se prvi put opekla sa malcem,a evo i sad tek trebam ući u deveti a ja već imam neke bolne "lažljivice" koje traju po 3-4 minute ali dovoljno da mene neka panika uhvati........
vjeruj i mene malo strah...nisam jos nista odlucila ono ide se meni, more, pjescane plaze, spavanje do podne, setnje navece...znam da bi mi godilo, samo mi je zbog tih 6 sati voznje... a jos kad uzmem u obzir kako sam frljava trudnica, ne znam...da me sta zaboli ne bi znali sta ce sa mnom tamo vidjecu jos...a i pitacu divanovica dan prije planiranog puta, pa opet, kako on kaze, bas mu vjerujem...
vjeruj i mene malo strah...nisam jos nista odlucila ono ide se meni, more, pjescane plaze, spavanje do podne, setnje navece...znam da bi mi godilo, samo mi je zbog tih 6 sati voznje... a jos kad uzmem u obzir kako sam frljava trudnica, ne znam...da me sta zaboli ne bi znali sta ce sa mnom tamo vidjecu jos...a i pitacu divanovica dan prije planiranog puta, pa opet, kako on kaze, bas mu vjerujem...
Možemo mi naklapati do sutra ovo je najvažnije sumnjam da bi i jedan dr rekao moće ako već postoji mogućnost nedo Bog od kakve komplikacije ................
A što se tiče puta od 6 sati,može on trajati i 7 da se svaki sat zaustavite na 5-10 minuta samo da pokreneš noge i malo rastegneš kičmu i da odeš piš-piš
Ja ti odo lagano u krpe,ustvari prvo od piš-piš pa onda u krpe............Planiram sutra praviti pitu bundevaru pa dami je ustati iole pokretna a ova kompijuterska stolica mi baš ne pomaže u tome
hehehe ovo je 6 sati uz dvije velike pauze, jedna za kafu a jedna za jelo, tako smo dosad sada bi to bilo pisknje na svakoj benzinskoj, vec se vidim... ma nevazno i ako ne odemo bar cemo okreciti na vrijeme kupila sam danas grudnjake za dojenje i gumene papuce na pijaci pripremam se ko da cu sutra...
Ja ti odo lagano u krpe,ustvari prvo od piš-piš pa onda u krpe............Planiram sutra praviti pitu bundevaru pa dami je ustati iole pokretna a ova kompijuterska stolica mi baš ne pomaže u tome
hehehe ovo je 6 sati uz dvije velike pauze, jedna za kafu a jedna za jelo, tako smo dosad sada bi to bilo pisknje na svakoj benzinskoj, vec se vidim... ma nevazno i ako ne odemo bar cemo okreciti na vrijeme kupila sam danas grudnjake za dojenje i gumene papuce na pijacipripremam se ko da cu sutra...
Ista sam ti ma ja sad da mi neko kaže da se porodima ja bi i krenula.........Baš sad kažem mužu evo još 39 dana kaže on 29?? Ja reko da ti bi,da je 29 sad bi se mi keksali nezvala se ja Selma,pa kako bilo samo da poguramo ovo vani ....Kaže on odo spavati,valja mi ujutro na posao
e na ovo sam oplakala, ali bukvalno... ne skaci na covjeka, pusti bebu da jos raste a ti meni bjezis vise od 4 sedmice...ja kad napunim 34 ima da ga vade ili na carski ili cu ga sama istjerati, milom ili silom ne znam jel beba spremna, ja jesam
i da se pohvalim okruglo 30 sedmica napuniliiiiiiiii