Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Jutro svima, ja tek malo prije ustala. Sinoc me stomak bolio, nemam pojma od cega, ali bas me ruzno probadalo s lijeve strane stomaka, tako da sam popila jedan apaurincic tako da sam jedva jutros ustala, valjda od apaurina ...
Sonja draga uvijek ima nesto da nas za sto rece gift. Ja se nesto pretjerano ne sikiram, valjda zbog iskustva u prvoj trudnoci, tako da sad ne letim doktoru za svaki bol koji osjetim, ali me nekad zaista bude i strah ...
Ove kiflice i kukuruzi izgledaju odlicno, njammmmiiii, ali od kako sam operisala zuc prije pola godine ubijena mi je glad ujutro, mislila sam da ce u trudnoci drugacije da bude ali nije, a sreca pa i nije jer sam sad sklonija debljanju, a na srecu jos uvijek stojim na +3 kg, bas me zanima do kad ...
Ja vas citam svako jutro ali nemam bas cesto vremena da pisem...uglavnom tu sam s vama i bas mi je drago da postoji jedan ovako lijepi forum, gdje se sve drzimo zajedno i uvijek tu jedna za sve , sve za jednu
jutro Ova moja mla po danu spava a zorom lumpuje (ko i mati joj prije ) Sonja, zao mi je ali ucini sto mozes tj. miruj ako su ti rekli jbg Gift, ti isto mirujes??? Ja mislila malu izvest u setnju kolicima kratko pa ako zelis da nam se pridruzis? Joj imam osjecaj da ce neki kad nas vide rec "sta ste to vi izasle, da nije rano?!"
N mi je dobila neke bubuljice po licu al haj valjda prodje i valjda nije nis.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:17:06
Anoniman
Sweet ja sam Anu izvela prvi put u klasicnu setnju negdje sa mjesec dana, ali ja sam nju rodila u zimu pa je bilo bas hladno. bebu smijes izvoditi cak od prvog dana rodjenja samo je bitno da je temperatura veca od 15, a manja od 25 stepeni, prvih 40dana. Posto sam procitala da si uzela graco kolica, ako nemas kisobran ponesi neku tanju plahtu pa samo prebaci preko kolica kad joj sunce ide u nju, cisto malo da je zastitis i uzivaj draga.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:29:52
sweet insanity
Ja se taman spremila kad ono neki vjetric napolju Tako bih je izvela a sam nervozna isto ko ne znam ti ni ja sta hocu da uradim A kisobran cu da kupim u TL ima onaj sto ide uz bilo koja kolica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:32:12
vila_7
ma sweet ljetni vjetric joj nista nece-kapicu ili trakicu na glavu i pazi da se ne znoji ispod. A prvi izlazak je naucna fantastika, a vec drugi ce ti biti normala!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:37:22
babilon
jutro zenice! vi se najele, napile kafe i svasta promahalale ;)))) Joj da mi je kukuruza, uh sta bih dala za njih, hahaha.
Sonja bas mi je zao da je opet neka ali drzim fige i nadam se da ce se sve brzo i dobro rijesiti ;) samo pozitivno!
Mea i mene je neki dan, doduse tacno s djesne strane kod pupka, sijevne tito dragi, ja pritisnem prstima i prodje ya 4-5sec, i tako opet, pop ar puta... kontam ad se nisam sta uvijala dok sam spavala, i prodje hB Ti jos sutra i godisnji, a?
Danas predala zadnju dozu za urinokulturu ;))) nadam se da ce biti gotova do utorka, idem kod divnog Divanovica ;)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:38:13
palachinken
Opet me sinoć u nekom od silnih ustajanja na wc bolio stomak, kao pred menstruaciju ono nekad A ja sve kontam da ga nisam pritisla u snu, okrenula se nezgodno ili nešto - ili su fakat počeli prvi bolovi A ako duze stojim, safata me nesvjestica - ovaj ogromni stomak usporio cirkulaciju skroz. Našla sam ultimativni lijek protiv hemoroida, ako kome zatreba - na gazu acidi borici i svježi kvasac i to na gospodu hemiće staviti 10minuta, 3x dnevno. Stavjlala sam ja i onu kremu herbalrektal, i prošlo je, amin! Sonja, dušo, žao mi je što ti se more izjalovilo, ali to je ništa šta mi trpimo za naše bebice.
sweet, kazu ti mame da vodiš dijete napolji, pa ti vodi. Nek nam se Nelić malo osunča :) Ja sam negdje čitala o medicinskoj važnosti babinja oliti četeresnice, ali to se odnosi na majku - u principu bitno je što više odmirovati tih 40-ak dana iako se možda subjektivno dobro osjećaš, jer toliko treba tijelu da se ponovo vrati u normalu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:44:23
sweet insanity
Malo cemo ipak odgoditi set_nju, neki oblak se nadvio...... Palachinken, meni je i babica rekla da je set_nja preporucljiva i smao da ne radim i ne dizem nista tesko...... sestra od mm koja zivi u Americi kaze isto tak, oni su vec 7. dan isli na veceru sa bebom i tamo kazu da kretanje potpomaze vracanju svega u normalu i smanjuje rizik od tromboze, a i meni je moja dr. rekla da smijem hodat ali sve umjereno-da se razumijemo vise se krecem i uradim u kucu oko bebe nego u jednoj set_nji, sto je je...
< Poruku je uredio sweet insanity -- 30.6.2011 10:45:05 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:46:31
mea29
babilon ja jos sutra i godisnji...i sensia juhuhuhuhuhu....a kad ces ti
proslo me je probadanje, bice da je od propuha kod mene non stop neko ulazi u kancelariju i pravi mi propuh...
i ja sam citala koliko je za mamu bitno onih 40-tak dana da se oporavi i tjelo vrati u normalu...mada je to danas skoro pa nemoguce uz sve obaveze koje mlade mame imaju a prije cak i svekrve koje su "mrzile" snahe ispostovale su ih tih 40 dana pa im kupale djecu i sve prinosile...he he he he...a opet 40 dana je puno moze se covjek ucrvati u kuci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 10:50:13
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sonja
poz i od mene
ja bila na kontroli i opet se posteljica spustila do usca jos se okrenula glavicom i pritisce dole pa opet mirovanje i bez keksa kaze i da imam blage kontrakcije ..mada ja nista ne osjetim
i jedna radosna za mene 17+4 +1kg i sve u stomaku
Sonja evo i ja sam od ponedjeljka na mirovanju zbog kontrakcija, sta ces...jel ti sta dala da pijes za njih???
Zenice, jucer me probolo u stomaku, na par sek, jedva sam do daha dosla,bas sam se bila prepala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 11:01:31
gerberka
ja opet nekako planiram akoBogda ostati 40 dana nakon porođaja kuci..za to je mnogo razloga...
evo i mene nakon 2 dana u wc bila tako da sam sebi obecala jogurt, jabuke, kompot ..sve kako bi prevenirala hemice..pu, pu, puuuuu!!
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 11:21:33
gerberka
palacinko i de prijavi se u prisutne, prepadas me bona
pisala sam ti, mozda nisi vidjela na ovoj temi..kad ti je mila zadnji pregled kod dr ?
blago ti se a tamn ga pitaj za to boluckanje..izgleda da kuca, da izađe polako ali sigurno
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 30.6.2011 11:27:21
Sonja
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sonja
poz i od mene
ja bila na kontroli i opet se posteljica spustila do usca jos se okrenula glavicom i pritisce dole pa opet mirovanje i bez keksa kaze i da imam blage kontrakcije ..mada ja nista ne osjetim
i jedna radosna za mene 17+4 +1kg i sve u stomaku
Sonja evo i ja sam od ponedjeljka na mirovanju zbog kontrakcija, sta ces...jel ti sta dala da pijes za njih???
Zenice, jucer me probolo u stomaku, na par sek, jedva sam do daha dosla,bas sam se bila prepala
samo Buskopan 2x1 i Apaurin 2mg po potrebi
a jesil ti sta osjetila te kontrakcije ja nista nisam osjetila nikakve bolove i to
sto se tice 40 dana sto je puno puno je mi smo s adinom 10. dan isli da ga upisemo u knjigu rodjenih i prosetali na cevape a kao sto sam rekla 20. dan isli u pravu setnju...posto je bilo vruce isli smo oko 17h
al opet sto Bebica kaze sve se moze sto se mora..evo da mi je neko rekao da cu morati lezati 2mj. mislila bi da nebi to mogla al et vidis mora se
Bebice jesil naglo ustala ili legla kad te to presjeklo u stomaku mene tako zna zaboliti kad naglo ustanem i danas sam pitala dr. za to kaze da to mora tako kad je nisko beba...