Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 15:54:51
palachinken
Pa nama ne daju da unosimo svoju odjecu, nego nam daju njihove spavaćice, koje su btw razderane krpe, nema ogrtača i sličnog, niti bilo ko osim osoblja GAK-a moze ući. Vjerujem da to ima veze sa nepostojanjem MRSe (ili je dobro zataškaju ako se pojavi)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 15:57:52
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
Pa nama ne daju da unosimo svoju odjecu, nego nam daju njihove spavaćice, koje su btw razderane krpe, nema ogrtača i sličnog, niti bilo ko osim osoblja GAK-a moze ući. Vjerujem da to ima veze sa nepostojanjem MRSe (ili je dobro zataškaju ako se pojavi)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 16:39:56
animagical
ima koga u drugoj smjeni?? ja dosla iz setnje, kupila prugastu majicu-morala sam crkla bi da nisam, tako fino cuci na okruglom trbi kuham kukuruze i jedem visnje eh..i otkrila sam cari onog novog sladoleda juicy smoothie okus naranca pravi ljetni...ko o cemu ja o hrani...
eh sad sta sam upratila jelena ide na carski a sta ces draga bar ces vid sacuvati...proci ce i to... kada ces na komisiju da te zakazu?? vjerovatno ce ici neki raniji porod...? sve sam drugo zaboravila a citala sam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 16:48:54
drznica
Drage moje, ja vas pozelila...nemam kad da vam pisem. Uzela godisnji do ponedjeljka, kucu radim tj.krecimo, stemamo...ma svasta...Sve vas ljubim...cuvajte mi se!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 16:53:56
animagical
dr ti nema pojma ako trudnoca traje 40 sedmica-onda je 20 tacno pola ili 4 i po mjeseca, sto je sredina petog fino ti to njemu preracunaj kad ga vidis uuu krecenje...sretno...moramo i mi u julu...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 17:02:50
Anoniman
Animagical javila sam dr sms-om da su mi rekli carski i ona mi rece da u 36. nedjelji moram na komisiju da vidimo kad i sta, a sledece sedmice cu na kontrolu pa cemo vidjeti. Ma danas mi je dr detaljno objasnila sto carski. Kaze ona tokom trudnoce luduje vid kod miopije strasno, a tokom poroda ne, vec tokom poroda moze da dodje do pucanja ocnog dna i ne daj boze iskakanja oka, sve se to moze posle vratiti operaciono, ali sto rizikovati i izazivati sudbinu. E sad meni jeocno dno dobro na desnom oku, a na lijevom sa desne i lijeve strane je doooosta istanjeno, a na jednom mjestu malo i napuklo sto je mozda u toku proslog poroda ali meni niko nista nije rekao pa nisam ni kontrolisala. Tako da mi je sad dala neke vitamine za oci da pijem, a nisam znala ni da postoje i neke vitaminske kapi da stavljam u oko, ne bi li se to malo zamladilo, ali o prirodnom porodu mogu samo mastati. Ona kaze 90% su sanse da prilikom prirodnog poroda krene naopako, a 10% kako treba, sto je mali procenat i naravno ona nece da da saglasnost za prirodan porod, a ne zelim ni ja da rizikujem i pored ogromne zelje za prirodnim porodom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 17:10:17
animagical
a sta ces jelo, vazniji je vid...a i beba se nece nista namuciti u porodu, sto je isto dobro...meni je dr u opstoj rekao da me u 34 sedmici salje internisti da vidimo sta cemo, pa sam sad u iscekivanju... malo mi nervoza, priznajem...ej pa tvoja mrvica uskoro stize
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 18:26:23
sanela.asja
Evo i mene imala sam nekih obaveza pa se nisam javljala.. Idacha cestitam sve najbolje... I ja samm danas bila na kontrolu svecano sam usla u 7-mi ,bebica napredna teska 1.125kg,i mogu ici na more jedva cekam iduci petak .. Kako ste mi vi,uzelila sam vas se
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 19:02:26
Gift
Jelena pored svega toga sto su i tebi rekli, meni kaze dr. da je moguce i potpuno sljepilo, sto je mene isprepadalo nacisto..ja sutra idem po uputnicu za oftalmologa, pa cemo vidjeti.. Da li neko zna sta znaci ''pijeloni'' to mi pise kod bubrega..
Sanela drago mi je da ti je kontrola prosla dobro..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 19:25:00
animagical
gift pijeloni su ti bubrezne casice u koje se izlivaju sabirni kanalici koji nose profiltrirani urin a pijelon se izlijeva u ureter ili mokracovod... to je znaci dio bubrega, ne mora da pravi problem, a moze. ja npr imam prosirenje pijelona uoceno tek u trudnci ( na meni) a nikada dosada mi nije pravilo problem...da te utjesim moram malo i o hrani, pravim paprike (zute) nasitno izrezane s gljivama lisicarkama, to su one zute....sada planiram da to prelijem vrhnjem light i da jos malo kuha...bas mirise
sanela ides na more?? uzivaj i drzi se hlada ja cu mozda jos jednu turu oko 5. jula ali malo duzu ovaj put ako dr odobri, idem dan ranije kod njega na pregled i po zeleno svjetlo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 19:36:02
animagical
heheh sad bolje ide ovaj pravni dio ali otom potom bitno je da mi paprike dobro idu ma ne brini, to obicno bude ok...u svakom slucaju i ako ostane tako rjesivo je potpuno! ti kad se brines beba misli-mama ne nerviraj me, vidis da rastem... pomilki trbu, odoh da jedem pa u setnju...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 19:47:37
gerberka
cure, kako dr izmjere tezinu bebe? mozda bezze pitanje, ali ne znamo
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
te neke tabele i kalkulatore. Ja sam unijela podatke sa pregleda u 33.oj sedmici, a tad je mrva bila 2073grama i imao je opet poveliku glavu u odnosu na ostale ograne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 20:21:45
palachinken
Joj pa on je duplo laški od velike milke Srce malo. Ja sam pročitala da je prosječna težina ploda u ovoj mojoj sedmici 2600. Valja to nosati 24h dnevno, nije šala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 29.6.2011 20:59:34
Bebica11
IZVORNA PORUKA: palachinken
Joj pa on je duplo laški od velike milke Srce malo. Ja sam pročitala da je prosječna težina ploda u ovoj mojoj sedmici 2600. Valja to nosati 24h dnevno, nije šala
Bog zna koliko ce nabrati do kraja...a mozda ga bas zato osjetim vec pomalo jer je krupniji nego bebe za njegovu dob
i danas me nesto skakiljalo, titralo...bas izapodne i evo smirilo se, ja mislim da je bebi jer je sve cesce i ponavlja se svaki dan u neka doba , obicno po jednom ili dva puta na dan...ja mislim da je to-to aBd
< Poruku je uredio Bebica11 -- 29.6.2011 21:00:30 >
Porodilište Plave poliklinike Tuzla koje je uređeno po svjet
Anketa
kravlje mlijeko Paoly
kad ste svojim bebačima uvele kravlje mlijeko?ja nisam mislila prije god dana,al kreće u jaslice s 10,5 mj pa nisam sigurna da će oni pristati na moje planove.malac ima k tome atopijski dermatitis.
prije navršene 1.godine (59%) oko navršene 1.godine (15%) poslije navršene godine dana (26%)
Broj svih glasova: 73
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!