|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  712 713 [714] 715 716   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
29.6.2011 9:32:36   
Semica

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

IZVORNA PORUKA: jelenaT

jao i moja se u pola 2 probudila, ja je nahranila i bila je do nekih 3 budna sigurno i eto je opet oko 5 i jos nije zaspala tj evo je na siki zmiri, prestala je jest al cim bi ju pomjerila pocne kenjkat pa je pustim nek sisa i spava....navikla mi se izgleda cesto jest......zna se desit da jede sat vremena pa sat spava pa jede 15 min pa 15 kenjka pa opet jede 5 min pa se ukaki i opet evo sisa po malo.....il je stalno gladna il je onak sika umiruje......dodje mi nekadnavecer dohranu da joj dam da vidim kako ce spavat jer me bude strah da se ne najede jer uglavnom sisa po malo.......uhhh ja roman napisah

Sweet draga nemoj dohranu davat...bas nam je o tome dr.Balic "zvocao" na zadnjem predavanju---naglasio je da bebi nista nece biti ako cak 2 sata place i kenjka...kaze ovako: "umrijet od gladi nece sigurno"...Ukoliko se na flasicu pocne davati bilo sta - kasnije ce siku odbijati jer da bi dojila siku treba joj veliki fizicki napor a na flasicu to samo ide i onda skonta kako joj je lakse i pocne traziti flasicu uvijek i onda mozes slobodno dojenju reci pa pa---pa je tek onda zafrkancija oko spremanja hrane svaki put (narocito navece)..Caj ili vodicu kaze treba na kasikicu davati a ne na flasicu (zbog navedenog razloga)...najvaznije je da se istraje nekih hajdemo reci mjesec dana u dojenju i onda to sve ide kasnije kako treba...Ljubi mi bebacu punooo!!! :*

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu sweet insanity)
Neposredna veza do poruke: 17826
29.6.2011 9:36:03   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: Hannica

Gdje nam je sporty mama,nisam primjetila da se javljala u posljednje vrijeme.user posted image

Evo me, hvala sto pitasuser posted image user posted image user posted image user posted image Uletim ja s vreena na vrijeme, al kako non stop negdje "zujam", nisam na internetu, a laptom nemogu nosati za sobom. Mozda ja i bi da mi je bezicni internetuser posted image user posted image user posted image Ako i budem na netu pratim slucaj ove netsale djevojke u hrvatskoj, bas me nesto potresla prica, kakvih sve manijaka ima, a da toga nismo ni svjesniuser posted image user posted image
Mene dr. pustio na more, tako da sljedeci tjedan, idemo pa pa. Jedva cekam da se bucnem, vec sam pocela neke stvarcice kupovat, sinoc kupila one papuce za kupanje, jer je plaza dosta kamenita. I djevojcici kupaci. Kremu i tako te stvarciceuser posted image Hipp nisam popila ima i 10 dana muka mi uzasna od njega, kontam malo pauzu napravit pa opet pocet pit. Beba udara i to jako, moja djevojcica nije ovako nikad, a ovo ubiuser posted image
Idacha, tebi cestitam oduser posted image , da ti bude zdrav i veseo puno godina. ostale, imate veliki zagrljaj......

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17827
29.6.2011 9:36:12   
Semica
Jutro i od mene drage moje...

Nisam vam se javljala-nisam imala kad...

Vidim Idacha se porodila user posted image user posted image user posted image ...tako mi je drago sto je proslo sve kako treba...odmah se i ja nekako lijepo osjecam kad cujem da moze proci sve glatkouser posted image Idacho draga,zelim sve najbolje tvojoj bebici i porodici...Volite se,ljubite..pazite...ma sve naj naj naaaaaaaj....vjeruj mi da ti zavidim na tako lijepom poroduuser posted image :*

Ostale kako ste mi...??

ja juce zavrsila sa skolom za trudnjace i dobila sam diplomu user posted image kaze moja mama eto sad si dobila dozvolu da se porodis user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 17828
29.6.2011 9:38:09   
Hannica
user posted image user posted image user posted image   Naslutila sam tvoje javljanje.user posted image Vidovita ja.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 17829
29.6.2011 9:47:48   
Gift
da vam mahnem, pa odo da se spremam danas idem na kontrolu i jedva cwkam da vidim svoje bebce..
Semice na kakva si to predavanja isla, kad i gdje, hocu i ja..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17830
29.6.2011 9:50:43   
Semica

IZVORNA PORUKA: Gift

da vam mahnem, pa odo da se spremam danas idem na kontrolu i jedva cwkam da vidim svoje bebce..
Semice na kakva si to predavanja isla, kad i gdje, hocu i ja..

u dom zdravlja...ali nema u julu i avgustu vjezbi i predavanja....tek od septembra...sad su im godisnji odmori...

fino iskustvo...neces se pokajati user posted image

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17831
29.6.2011 9:50:52   
Hannica
Sretno gift. user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17832
29.6.2011 9:52:56   
Gift
Hvala Hanice
Hvala Semice, nista onda od septembra idem..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
AMAR mamina ljubav stigla 25.10.2011.g

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17833
29.6.2011 9:54:02   
ciciban26
Jutro dage moje
Kako ste mi,ja evo vucem lijevu nogu po kuci,sto su ovi grcevi gadni...haj sto boli kad uhvati ali sto boli i poslije user posted image user posted image user posted image

Sensia eto i tebe u 6. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image rekoh ti ja juce 22+2,kakva Mea i njena stela user posted image user posted image user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Gift)
Neposredna veza do poruke: 17834
29.6.2011 9:57:16   
Hannica
Ja se juce pohvalila kako nemam grceva a danas me uhvatio.user posted image Nisam nista osjetila dok sam lezala,ali kad sam ustala boli me noga,zgrcio mi se misic na lijevoj noz,jedva hodam.
Necu se vise hvalit.user posted image

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 17835
29.6.2011 10:01:03   
ciciban26
Joj i mene hvata samo u lijevom listu jos kao pratecu opremu dobijem veeeliki puknuti kapilar..Nista MG + kalcij user posted image user posted image ..ali tjesim se bar sto ne povracam zadnjih danauser posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17836
29.6.2011 10:01:17   
mea29
IZVORNA PORUKA: ciciban26

Jutro dage moje
Kako ste mi,ja evo vucem lijevu nogu po kuci,sto su ovi grcevi gadni...haj sto boli kad uhvati ali sto boli i poslije user posted image user posted image user posted image

Sensia eto i tebe u 6. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image rekoh ti ja juce 22+2,kakva Mea i njena stela user posted image user posted image user posted image

vidi sto me prozivaju za stelu...neka, neka vidjet cu vas opet kad budemo trebali preci u 7-mi...hi hi hi...

Sunce mamino 24.10.2011.g

Neposredna veza do poruke: 17837
29.6.2011 10:02:21   
Hannica

Joj i mene hvata samo u lijevom listu jos kao pratecu opremu dobijem veeeliki puknuti kapilar..Nista MG + kalcij user posted image user posted image ..ali tjesim se bar sto ne povracam zadnjih danauser posted image

Zar jos uvijek imas mucnine? Tebe bas krenulo.user posted image

Neposredna veza do poruke: 17838
29.6.2011 10:17:27   
mea29
meni dosadno  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17839
29.6.2011 10:26:08   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: Hannica

Zar jos uvijek imas mucnine? Tebe bas krenulo.user posted image

Meni su mucnine krenule krajem treceg mjeseca tako da deveam jos s njima ali da ne ureknem evo par dana hB nista ali zato ima grcOva user posted image ..a sta da se radi

Mea evo neko je predlagao gimnastiku,ubij dosadu user posted image user posted image . Nesto si nam zakazala sa stelom za Sticker.opet cemo mi tebi nuditi mito kad bude trebalo user posted image user posted image

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 17840
29.6.2011 10:32:37   
mea29
jedinu gimnastiku koju ja radim je trepuskama i glavom kad mi neko uđe u kancelariju...i prsti su mi aktivni...ostalo zapeklo user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 17841
29.6.2011 10:34:46   
ciciban26
hahhaha ukljuci malo i nozne prstice kazu dobro je cirkulaciju user posted image user posted image .. Ja odoh u skitnju,moja najbolja gimnastika je ispijanje kafice pa rekoh da danas ne propustimuser posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 17842
29.6.2011 10:40:23   
animagical
gdje ste user posted image
ja tek ustala, a budna od 6...ne da beba spavati i gotovouser posted image ali zato sad kad sam ustala on spava...ni da mrdne...
nadam se da ste sve dobro...user posted image

Neposredna veza do poruke: 17843
29.6.2011 10:42:35   
mea29

hahhaha ukljuci malo i nozne prstice kazu dobro je cirkulaciju user posted image user posted image .. Ja odoh u skitnju,moja najbolja gimnastika je ispijanje kafice pa rekoh da danas ne propustimuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image i ja cu od ponedjeljka tralalalaalalala

Neposredna veza do poruke: 17844
29.6.2011 10:43:48   
Selma.A.M
Jutro i od mene iako je davno počelo user posted image  

Gift sretno danas na pregledu i da nam se javiš sa ljepim vijestima........
Sweet izdrži tako ti je u prvim mjesecima samo dojiš bebu,mjenjaš pelene,nosaš i između toga spavaš u prekidima..............Znaj da je svakoj skoro tako.........................Dok se bebica ne navikne na krevetić...Ja sam baš iz ovog razloga prenjela Amara sebi u krevet i nažalost dijete i danas dan spava u krevetu ,krevetić je bio samo za igračke user posted image  ...........

JelenaT sretni i tebi danas...........

Palachinken znači počelo je-počelo ..,.............I ja jedva čekam da prođe i ovi desetak dana pa da počenem kukati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Semice čestitam na diplomi user posted image user posted image user posted image user posted image  

Ja još nemam grčeve ali zato oni mravi što "kao" hodaju po nogama to mi je za pobudaliti user posted image  ima li za to kakvog ljeka

Neposredna veza do poruke: 17845
29.6.2011 10:57:24   
palachinken
Selma, i tebi se primaklo user posted image Ja jutros imam vrtoglavicu i mucninu čim prominjenim položaj, nađoh na netu da je i to normalno u ovoj fazi user posted image A i ti tvoji mravi...to je zato što maternica pritišće sve živo oko sebe i usporila je cirkulaciju, pa se meni nesvijesti a ti imaš trnce user posted image
Hajd još malo! Iako ja ne bih još makar 2 sedmice, još mi nije dodijalo, tek sad se odmaram ko čo'ek, pa bih još malo iskoristila user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 17846
29.6.2011 11:00:13   
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: palachinken

Selma, i tebi se primaklo user posted image Ja jutros imam vrtoglavicu i mucninu čim prominjenim položaj, nađoh na netu da je i to normalno u ovoj fazi user posted image A i ti tvoji mravi...to je zato što maternica pritišće sve živo oko sebe i usporila je cirkulaciju, pa se meni nesvijesti a ti imaš trnce user posted image
Hajd još malo! Iako ja ne bih još makar 2 sedmice, još mi nije dodijalo, tek sad se odmaram ko čo'ek, pa bih još malo iskoristila user posted image

Pa ti sad na godišnjem pa ti ljepo................Ja sam čekam da uđem u deveti mjesec čini mi se da bi mi bilo lakše da ne brinem,ono neka krene kad hoće ,a ovako sve nešto me strah jer sve prije 9 mjeseca je rano pa se baššššš čuvam ............Ali još malo user posted image user posted image user posted image

A tebi još 23 dana i ode i ti aBd a  osta ja ovdje da kukam  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 17847
29.6.2011 11:47:56   
Bebica11
Jutro zenice(meni je tek pocelouser posted image )

sensia hvala ti milauser posted image , i ja evo sad PIJEM utrogestan 3puta1 jer imam malo b.pranja pa imam mazu pa dok to izmazem piti cu. Zanimljivo je sto ja izgleda stalno imam te kontrakcije samo se dosad nikad nisu vidjele, i sad se na ultrazvuku pokazala i poslije par minuta popustila...user posted image pa se bebi provrtiouser posted image

Gift hvala ti, uzecu sad taj Mg sto se saspe, napisala sam sebi naziv da promijenim jer od onog mi je mukauser posted image , i sretno na pregledu

Nazalost necu moci teticu na svadbu u subotu, al bebi mi je najbitnijiuser posted image

Gerberka ismijah se tvojoj jutarnjoj gimnastici...hajde vise dr na uzv da nam javis sretne vijesti i napravis ticker

palachinken i ja sam 11 sati spavalauser posted image hB, sad me muz zeza, kako ga mogu do 12h navecer zadrzavati kad mogu spavati a on mora ustati, a nisam ga ja zadrzavala..sta cu kad mi se ne spava naveceruser posted image

ostale, vidim grcevi vas hvataju, odmah gledam sedmice da znam kad da ocekujem...znaci mirna sam jos jedno mjesecuser posted image , hajde sve cemo izdrzati za nase bebice

(odgovor članu Selma.A.M)
Neposredna veza do poruke: 17848
29.6.2011 11:55:32   
nina25
pozdrav buduce mamice, evo samo da vam se ukratko javimo, 26.06.2011 u 13:55 rodio se nas mali princ Arian. Tezak 3870 i dug 50 cm. Porod je bio kakav se samo pozeliti moze. zelim vam svima da prodjete kao ja. Pusaaaaaaaaaaaaaaaaa

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 17849
29.6.2011 12:18:45   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: nina25

pozdrav buduce mamice, evo samo da vam se ukratko javimo, 26.06.2011 u 13:55 rodio se nas mali princ Arian. Tezak 3870 i dug 50 cm. Porod je bio kakav se samo pozeliti moze. zelim vam svima da prodjete kao ja. Pusaaaaaaaaaaaaaaaaa

cestitamouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nina25)
Neposredna veza do poruke: 17850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  712 713 [714] 715 716   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  712 713 [714] 715 716   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

je li ginekolog u pravu?
milenium

smiju li se antibiotici piti u trudnoći?svugdje sam pročitala da ne smiju.ali mi je ginekolog probisao zbog bakterije.da li da ih pijem ili ne?

molim mišljenje (12%)

ne (9%)

da (78%)

Broj svih glasova: 64

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *