|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  853 854 [855] 856 857   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe
22.7.2011 23:13:16   
mea29
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: mea29

evo i mene u trecoj smjeni...gledala otvaranje sff, pa neki domaci film, ali kako je tuzan ja se premjestim za racunar....kod mene neki pritisak u donjem dijelu stomaka, iznad gospođe, nije bol nego nekako zategnuto, malo mi trni desna strana gospođje i neki cudan osjecaj kao da cu se upiskiti...

jede mi se supa iz kese...

I MENI

he he he nije ni cudo s obzirom da smo ja i ti ista kategorija user posted image user posted image user posted image ...i da htjela sam ti odgovoriti, negdje si pisala da slabo osjecas bebu, evo iz iskustva teske trudnice, istina je da se beba slabije osjeti i kasnije kod nas sa viskom kg, bar kod mene, ja sam je osjetila oko 20 sedmice i od tada redovno ali dosta slabo...nije me potresalo, sve do prije jednu sedmicu mozda...sad sam 26...osjetim i pomjeranje stomaka, i vidi se to pomjeranje, osjetila sam i dva stucanja, i lupkanje raznog intenziteta i na raznim mjestima...tako da se ne brines...

Sunce mamino 24.10.2011.g

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 21351
22.7.2011 23:18:07   
Bebica11

evo i mene u trecoj smjeni...gledala otvaranje sff, pa neki domaci film, ali kako je tuzan ja se premjestim za racunar....kod mene neki pritisak u donjem dijelu stomaka, iznad gospođe, nije bol nego nekako zategnuto, malo mi trni desna strana gospođje i neki cudan osjecaj kao da cu se upiskiti...

jede mi se supa iz kese...

I MENI

he he he nije ni cudo s obzirom da smo ja i ti ista kategorija user posted image user posted image user posted image ...i da htjela sam ti odgovoriti, negdje si pisala da slabo osjecas bebu, evo iz iskustva teske trudnice, istina je da se beba slabije osjeti i kasnije kod nas sa viskom kg, bar kod mene, ja sam je osjetila oko 20 sedmice i od tada redovno ali dosta slabo...nije me potresalo, sve do prije jednu sedmicu mozda...sad sam 26...osjetim i pomjeranje stomaka, i vidi se to pomjeranje, osjetila sam i dva stucanja, i lupkanje raznog intenziteta i na raznim mjestima...tako da se ne brines...

hahahahauser posted image

hvala na info, smirila si me

osjetim NEKAD nesto skroz blago i to 1-2 puta i to je to...a sad ne znam jel beba....doduse vidim ovdje zene smiruju bebe apaurinima, a ja ih zbog kontrakcija pijem 2 puta na dan pa mozda i to dodatno uticeuser posted image

hvala na odguser posted image user posted image user posted image

a sad sam pojela zdjelu kokicauser posted image i bounty i opet mi se supa jedeuser posted image

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 21352
22.7.2011 23:18:40   
nicaze
ja svoju bebu osjetim svaki dan i to cim ja sjednem ili legnem ona pocne da lupa... neznam dali se to kod vas desava al kod mene da,,pa se nekad i zapitam dali ona ikada spava

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 21353
22.7.2011 23:23:21   
mea29
IZVORNA PORUKA: nicaze

ja svoju bebu osjetim svaki dan i to cim ja sjednem ili legnem ona pocne da lupa... neznam dali se to kod vas desava al kod mene da,,pa se nekad i zapitam dali ona ikada spava

hej pa mi smo blizu u dva tri dana...i ja posljednjih sedmica osjetim uvijek kad legnem navecer, protutnja svoje ali smiri se i mogu spavati normalno....i kad sjedim za racunarom lupka mislim da reaguje jer joj nije udobno, sve mislim da sam savijena i da joj to ne odgovara user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nicaze)
Neposredna veza do poruke: 21354
22.7.2011 23:25:53   
mea29

a sad sam pojela zdjelu kokicauser posted image i bounty i opet mi se supa jedeuser posted image

ja ne pijem apaurine nikada tako da ti ne znam reci ima li to nekog uticaja na lupkanje vjerovatno ima user posted image

ja napravila supu...he he he...sreca pa sam sama...da me mm vidi rekao bi da sam sada i definitivno "otisla"...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 21355
22.7.2011 23:33:20   
nicaze
mozda je i zbog toga al opet nevjerujem  ma joj nek ona lupka meni to ne smeta ja sam sva sretna kad ona to radi....user posted image user posted image
a ni ja nikad nepijem apaurin niti mi je dr neke tablete propisala...jedino sto cu sebi kupiti je onaj omega 3 natan jer cula sam da je to dobro piti u trudnoci....

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 21356
22.7.2011 23:36:49   
mea29
IZVORNA PORUKA: nicaze

mozda je i zbog toga al opet nevjerujem  ma joj nek ona lupka meni to ne smeta ja sam sva sretna kad ona to radi....user posted image user posted image
a ni ja nikad nepijem apaurin niti mi je dr neke tablete propisala...jedino sto cu sebi kupiti je onaj omega 3 natan jer cula sam da je to dobro piti u trudnoci....

ja pijem hipp natal meni odgovara za probavu i ne pada mi tesko na zeludac...

(odgovor članu nicaze)
Neposredna veza do poruke: 21357
23.7.2011 3:13:20   
malena27 RR
ola cure... eto ja ne mogu da spavam...pa da vas malo obidjem i procitam sta ste pisale... ja imam goste, druzimo se lijepo, nasi prijatelji sa RR iz Mostara... dosli nam s bebom koja je med medova user posted image user posted image user posted image user posted image

vidim selmic nam se nije porodila...a i jest i pozurila da se rijesi i upozna bebacu user posted image

i ja danas bila u FIS-u u Vitezu pa sam kupovala neke stvarcice za bebu, flasice, cuce, pelene tetra i svedske... kapice, rukavice, bodice...moj bebac nemiran, evo ga upire guzicom u pluca mi... pa jedva sjedim i jedva disem... ali izgurace se... user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.7.2011 3:14:05 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu mea29)
Neposredna veza do poruke: 21358
23.7.2011 3:14:38   
Medi_87
user posted image user posted image user posted image samo da uletim da user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 21359
23.7.2011 7:41:06   
ciciban26
Jutro zenice user posted image user posted image
Joj ja cijelu vece nisam spavala,pametnica kasno sinoc popila cijedjenu narancu i unisti me zgaravica user posted image user posted image user posted image . Kad dunem i vatru sunem user posted image user posted image user posted image . U 6 sam ustala i pojela par badema ali dzaba...Eh sto smo ti mi trudnjace.
Jooooj moram vam se pohvaliti kako sam kupila jepi kompletic za moju cujicu..Ona lijepa tamno ljubicasta boja,dodje majicica sa nekim leptiricima,pantolice,caparice i trakica za glavu sa masnicom user posted image user posted image user posted image user posted image . Jedva cekam da srdjujem moju malu princezicu...Vi frajeri dobro se pazite user posted image user posted image user posted image

Kakve ste mi vi?
Semice jesi bolje?

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 21360
23.7.2011 7:53:52   
senka27
jutro i od mene...i ja sam vam pravi ranoranioc...tj moj Bakir svako jutro tacno u 6 zove na kafuuser posted image user posted image

a ne bude mi dovoljno...zzato nadoknadim poslije podne ;) ...i mi imamo goste, ne dodje niko pa po 2 mjeseca ali kad se navale budu dupli gosti jedni odlaze drugi dolaze...ali neka lijepo je i touser posted image

eeeeee hvala vam na dobrodoslici....a da i mali mi nekako malo podivljao u zadnje vrijeme...ne znam sta bih ...kad smo sami i kada su odrasli u pitanju sve ok ali kad  dodje neko dijete uzas user posted image  pricam pricam ali ...neda svoje igracke nece nikoga udariti ali sam primijetila da pravi neke poteze i facu kao da bi uplasio....pa mi to strasno ide na zivce...

a tako je bio diva bebica i divno dijete...nadam se da je samo  faza i da ce ga popustiti...cesto kazem "ah vi muskarci " kontam da su djevojcice mirno bi se igrale  s lutkicama ali ovi djecaci su bas ...uh

ali opet velim i nadam se Boljem...zelim vam svima lijep i ugodan danuser posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 21361
23.7.2011 8:14:16   
Skvo RR
Jutro i od mene....
Umce spava, ja kahvenisem...i evo planiram dan.user posted image
A senka....samo ti misli "ah ti muskarci"user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..moja je poludivlja-divlja i kada je sama i kada je u drustvu...A to nece nikoga udariti..Umce zna povremeno iz tersa ugristi po potrebi...user posted image A to za lutke...i igranje..samo cu....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...ma ljubi je majka...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 21362
23.7.2011 8:16:15   
Ina86
Jutro trudnjace, kako ste vi danas?
Semice, jel jutros bolje, nadam se da jesteuser posted image saljem ti veliki user posted image
Ja slabo spavala skroz, neki mi pritisak u gospodji za poluditi, imam osjecaj da mi se dole sve rasklapa da prostite, al valjda su to te pripreme tijela za porodjaj...
Kod mene ovih dana puna kuca gostiju iz dijaspore, i svasta smo dobili za nasu malu mrvicu... ja to sad prelazem, gledam, malo tepamuser posted image user posted image
Medi veliki user posted image user posted image za tebe i tvog bubu i za keku user posted image

Samo jednom se zivi, ali ako to radis kako treba, i jednom je dovoljno...

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 21363
23.7.2011 8:27:32   
malena27 RR
jutro cure...

evo i mene... user posted image bas sam se naspavala. zaspala u 4 jutros user posted image user posted image user posted image

malo je reci da me sve boli i ruke i noge i gospodja i stomak...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Ina86)
Neposredna veza do poruke: 21364
23.7.2011 8:36:41   
Skvo RR
Meni je najsmjesnije kada mi neko kaze "naspavaj se dok mozes".user posted image user posted image user posted image user posted image .ja imam hronicnu nesanicu...nisam vise od 5-6h spavala od aprila.user posted image

< Poruku je uredio Skvo RR -- 23.7.2011 8:41:52 >

Neposredna veza do poruke: 21365
23.7.2011 8:38:16   
malena27 RR
ja maltrene ne spavam od kako sam zatrudnila... posebno od 5. mjeseca trudnoce od kad ovo malo cudo rovi po meni po cijelu noc user posted image user posted image user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
Beta 09.06.15. <5
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 21366
23.7.2011 8:50:15   
babilon
Jutro drage!
Ja od pola 6 na nogama :)) da ne kazem da sam zaspala u pola 10 :)). Gledala sam vas sve na fb, i da vam kazem da je svaka user posted image user posted image user posted image predivne ste mi :D
pjaaave pjavcate user posted image

Odoh se polako spremati pa s curama na kafu :D subota, ja rahatluka :D

cmoka za sve!!

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

Neposredna veza do poruke: 21367
23.7.2011 8:58:53   
Semica
Jutrooo debejeee...

Hvala sto pitate za mene..user posted image

Ne znam sta bih vam rekla kako sam...Proljev imam jos uvijekuser posted image ali hB temp nije rasla...cak mi se cini da je sad normalna...gladnaaaaaaaaaaaaaaa saaaaaaaaaaaaaaaaaaam,a ne smijem cestito da jedemuser posted image ...juce sam dan predeverala sa cajem,cajnim koluticima i supicom iz kese...haman ce i danas tako...doduse danas cu skuhati malo rize i kupiti sebi dvopek...

Neko rece da smijem linex popitiuser posted image user posted image user posted image A smijem li to uzeti ako pijem pregnavit vitamine,tothemu i jos pored toga koristim vaginalete...??? Reko da mi nece puno lijekova biti???

Jos uvijek se nisam odlucila da li da idem u doktoru ili ne...najgore mi je sto je subota ( a moj dr.ne radi subotom) pa ce me nekom drugom uvalit user posted image

Kako ste mi vi ???

user posted image user posted image user posted image

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu babilon)
Neposredna veza do poruke: 21368
23.7.2011 9:02:29   
Semica
Palachinkeeeeeeeeeeen ne viri nego nam napisi sta user posted image kako si?? Kako je bebac?? Snalazis li se???? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 21369
23.7.2011 9:06:35   
DIJAMANT
Jutro ženice! Vidim žalite se sve na nešto pa da se i ja pridružim........

IZVORNA PORUKA: malena27 RR

ja maltrene ne spavam od kako sam zatrudnila... posebno od 5. mjeseca trudnoce od kad ovo malo cudo rovi po meni po cijelu noc user posted image user posted image user posted image

Moja Malena, ni ja ti bona ne spavam po svu noć. Tako i sa prvim djetetom..........Još me jučer i svu noć zub bolio....ma kljuca u glavu....nervozna sam zbog toga.........a mm pita jutros "pa što si sad nervozna? Eto nalazi su uredni, sad se opusti i uživaj!" Rekla sam mu da me ne pita previše dok se nisam na njemu istreslauser posted image user posted image user posted image Kaže on, "odoh ja onda da se šišam dok mi glava sa ramena nije odletjela "user posted image user posted image user posted image Jadan čovjek sa mnomuser posted image user posted image user posted image

A ovo nespavanje će se sigurno odraziti na bebu..mislim, ne bih nikog da prepadam, ali je meni tako bilo sa prvim djetetom. Prvih mjesec dana nije oka sklopio ni noću ni danju. Tek poslije prve vakcine dijete zaspalo sat vremena, a mene panika uhvatilauser posted image user posted image user posted image

Semice kako si ti danas? Ima li temperature?

Neposredna veza do poruke: 21370
23.7.2011 9:09:11   
Semica
Evo upravo mjerim...preko noci nije rasla...sad cu da vidim kakva je jutros situacija...a sa proljevom i dalje deveram ( sad znam sto znaju rec za neke ljude da su dosadni ko proljevuser posted image )

(odgovor članu DIJAMANT)
Neposredna veza do poruke: 21371
23.7.2011 9:09:26   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Semica

Jutrooo debejeee...

Hvala sto pitate za mene..user posted image

Ne znam sta bih vam rekla kako sam...Proljev imam jos uvijekuser posted image ali hB temp nije rasla...cak mi se cini da je sad normalna...gladnaaaaaaaaaaaaaaa saaaaaaaaaaaaaaaaaaam,a ne smijem cestito da jedemuser posted image ...juce sam dan predeverala sa cajem,cajnim koluticima i supicom iz kese...haman ce i danas tako...doduse danas cu skuhati malo rize i kupiti sebi dvopek...

Neko rece da smijem linex popitiuser posted image user posted image user posted image A smijem li to uzeti ako pijem pregnavit vitamine,tothemu i jos pored toga koristim vaginalete...??? Reko da mi nece puno lijekova biti???

Jos uvijek se nisam odlucila da li da idem u doktoru ili ne...najgore mi je sto je subota ( a moj dr.ne radi subotom) pa ce me nekom drugom uvalit user posted image

Kako ste mi vi ???

user posted image user posted image user posted image

slobodno linex...ma mozes danas izbaciti tothemu i te vitamine...a pij linex...nece ti biti nista jedan dan bez vitamina.user posted image

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 21372
23.7.2011 9:11:53   
senka27
Skvo ubi mi snove o finoj i mirnoj djevojcici a ja sve navijam da bude neka malena princeza ...hajde rekoh bit ce  malo mirnijauser posted image user posted image user posted image   ma neka su nam zivi i zdravi

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 21373
23.7.2011 9:13:00   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: senka27

Skvo ubi mi snove o finoj i mirnoj djevojcici a ja sve navijam da bude neka malena princeza ...hajde rekoh bit ce  malo mirnijauser posted image user posted image user posted image   ma neka su nam zivi i zdravi

Hhahhahhha..a ja svaki dan kazem MM-u....mozda ce on biti mirniji..user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu senka27)
Neposredna veza do poruke: 21374
23.7.2011 9:13:39   
DIJAMANT
IZVORNA PORUKA: Semica

Ja za Linex ne znam sa sigurnošću reći, ali mislim da bi ga smjela popiti. Mada, ja bih prvo probala PROLIFE, tu nema hemije, to su samo "dobre" bakterije za crijevnu floru. To ti dođe isto kao B AKTIV. Ali, opet ako ne smiješ, ti nazovi apoteku pa pitaj. Kod nas u Ze u svakoj apoteci hoće dati savjet i kad telefonom nazoveš. A isto tako pazi šta jedeš. Kuhaj sebi rižu, pa je možeš i slanu i slatku (ne mislim dodavati šećer, nego izmiksati sa bananom ili kuhanom jabukom). Pij dosta čaja od šipka ( bolje je da ti neko kupi pravi sa plodovima, nego onaj iz kesice). Smiješ i čokoladu za kuhanje. Čula sam i da COCA COLA zaustavlja proljev, ali ja lično nikada nisam probala. Eto.....nadam se da će brzo proći, a najvažnije je da nema temp.

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 21375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  853 854 [855] 856 857   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  853 854 [855] 856 857   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Pranje guze.
пеперутка16

Da li vaš muž presvlači djetetu odjeću, mislim na pranje guze i mijenjanje pelena?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *