|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   glasajte za vaše porodilište
1.10.2007 20:30:25   
STUHA
Drage majke,

pošto sve dolazimo iz razlićitih krajeva predlažem d a ipak otvorimo i temu gde možete glasati za svoje najbolje porodilište ili čak staviti kakvu kritiku zašto ne!?user posted image

Svakako je dobrodošlo da napišete i ime vaše babice i porodićara!!

pa da vidimo tko će bit najbolji!!user posted image

_____________________________

Ti si sreča moja največa
ALVIN 04. avgust
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: glasajte za vaše porodilište
4.10.2007 11:55:15   
Blue rose RR
Definitivno Koševo, a za porođaj ovisno koji doco je dežurni. ako će muž prisustvovati onda ti je suđen dr. Begić, mene je porodio, i cool je.
Opšta bolnica user posted image  -u svojoj bližoj familiji i prijateljicama koje su se dole porodile, imam samo riječi - UŽAS. Znam da će reći da je usluga i komfort odličan, ali beni je bitno moje dijete, i naše zdravlje. Onu jednu noć što se strpam sa porodiljama u maloj sobi u Koševu, zaradi moje kikice, mogu podnijeti i na glavi dubeći. A usput svi stručnjaci pedijatri su na Koševu.
Većina doktora u Opštoj (čast izuzecim, koji daj Bože da te zapadnu) su neodgovorni i neprofesionalni. Rodica mi radi na pedijatriji na Koševu, i kaže sve što beba dođu sa nekim problemima (i to ne mali problemi) dolaze iz Opšte bolnice.
Odluka je na Vama.
Drugom prilikom ću da vam pričam događaje koje sam čula (i živim pored beba) iz rađaonice Opšte bolnice.

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: glasajte za vaše porodilište
4.10.2007 15:46:13   
mirjana
ja jos nemam nikakvo licno iskustvo, ali sam cula potpuno drugacije price...
da u opstoj bolnici rade dva najbolja doktora, kad je prirodni porod u pitanju, kad je sa mamom i bebom sve ok. I to mi je preporucio moj gin. (privatnik), cak mi je rekao da najboljem doktoru na kosevu moras platiti, a ovima u opstoj ne. Ja sam rekla da cu sve uraditi kako mi moj doktor kaze, potpuno mu vjerujem, cak je moju mamu vodio kad je bila trudna sa sestrom, sto znaci da ima puno iskustva. Kaze da su uslovi daleko bolji, intimnije je, cistije, imaju dobru pedijatricu za nedaj boze...
A imam i par prijateljica koje su mi isto preporucile i to da ganjam stele kako god znam samo da ne idem na kosevo...
Ja sam odlucila, a vi odlucuite za sebe kako mislite da je najbolje...

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: glasajte za vaše porodilište
5.5.2008 14:04:31   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: mirjana

ja jos nemam nikakvo licno iskustvo, ali sam cula potpuno drugacije price...
da u opstoj bolnici rade dva najbolja doktora, kad je prirodni porod u pitanju, kad je sa mamom i bebom sve ok. I to mi je preporucio moj gin. (privatnik), cak mi je rekao da najboljem doktoru na kosevu moras platiti, a ovima u opstoj ne.

...Kaze da su uslovi daleko bolji, intimnije je, cistije, imaju dobru pedijatricu za nedaj boze...



Promašio mi je ovaj komentar, pa čisto da ne dolaze u zabludu buduće mame..

Iz ličnog iskustva kažem da se na Koševu doktoru ne mora platiti...i vjerujem da gore "neimenovani" doktor ili je u stalnom radnom odnosu u Opštoj bolnici, a vodi privatnu praksu, ili nabacuje porodilje nekome svome...

S druge strane kada je riječ o najboljim pedijatrima, zašto onda u svim slučajevima problema sa novorođenčadima (pu,pu,pu daleko i gluho bilo), iste šalju na pedijatriju na to isto podcijenjeno Koševo, o kojem se stalno ružno priča.

A i da se nadovežem..zašto se ružno priča..upravo iz razloga što majke (žao mi je što će grubo zvučati), žele komfort, za ta manje od 24 sata, koliko će proboraviti u bolnici nakon poroda...i iz razloga što su određeni doktori, ili mogu reći samo jedan doktor na "dobrom" glasu.

A gdje su svi ostali, kako doktori tako i te famozne babice od 150 i manje kg, koji, navest ću "frišak" primjer naše Eminice, psiho-fizički kasape i maltretiraju porodilje, u Opštoj bolnici.

Napominjem da iskustvo iz Koševa je moje lično, a priče iz Opšte su stigle do mene, iz najbližih porodično-prijateljskih iskustava, i to nažalost - loših.





_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mirjana)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: glasajte za vaše porodilište
5.5.2008 15:48:25   
mamina princeza
Da bi na ovo pitanje sasvim odgovorila morala bih imati iskustvo i u jednoj i u drugoj bolnici a nemam.
Istina imam iskustvo iz Opšte bolnice -al ne sam porod- to me tek ceka -  nego na odjelu patologija trudnoce.

Licno sam cula sasvim obrnuta iskustva od tebe draga maryam amina. Punovise znam pozitivnih iskustava iz opce bolnice mada znam i za ovaj Eminin i jos jedan koji su strasni. Ali ipak mnogo cesce cujem da se neka zena napatila na kosevu da je kasnije imala proble da se inficiralo pa cak i da je nastala sepsa jer je neki komadic ostao.

Ne moze niko od nas ocekivati da je bolnica hotel al ipak mislim da sto se higijene i uslova tice opca bolnica prednjaci dosta. 
Sto se tice doktora  - to vezano za pedijatriju se slazem s tobom jer sve bebe s nekim problemom idu gore al ne daj Boze da do toga dodje. Ali o ginekolozima ne znam zasto kazes da je samo jedan doktor na dobrom glasu.Ja sam ih upoznala vise i svi su ok za svaku pohvalu.
Naravno da za ovo sto ja pricam treba imati i iskustvo  sva moja prica se zasniva na tudjim utiscima.
Mozda cu i pogrjesiti, tosamo Bog zna ovako unaprijed..

A i inace sva ta prica babice sa koseva kazu ne valja opsta, i obrnuto - sve mije to nekako glupo. Kod nas opcenito moramo priznatistose tice poroda i nemamo neke uslove ni nekiposeban izbor ( u odnosu na druge zemlje) I mislim da bi mi trudnice trebale u tom smjeru da gledamo. Bar da se nadamo da ce uslovi - i higijenski i vezano za doktore biti bolji za par godina- recimo kad profunkcionise jezero- da ce nas kao zene i majke vise uzimati u obzir.



(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: glasajte za vaše porodilište
5.5.2008 16:17:36   
Emina*
ehhhh
Razlicita su misljenja...
Da mi je samo ko rekao sta cu sve prezivjeti u Opcoj, sigurno ne bih tamo isla...
Tamo je jedan doktor, ali samo jedan doktor u porodilistu, znaci na citavm spratu, mada vecu ulogu babica igra, jer doktora uopste nema, u mom slucaju je dosao kad sam usla u salu, i porod je vec bio poceo, tek tada se dr pojavio......

Mada, moja seka se tamo porodila, i jos par prijateljica i imaju sve rijeci hvale....
Zavisi ko te potrefi, ciju smjenu ti potrefis, kojeg doktora, koju babicu....
Moje iskustvo je jako ruzno sto ne znaci da ce se jos nekome desiti isto ovo,
a iskreno se nadam da nece, jer sto sam ja prozivjela ne bih ni najgorem neprijatelju pozeljela....

Kao sto Suncica negdje napisa, sljedeci put cu u Zambiju i tamo cu da se poradjam....


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: glasajte za vaše porodilište
5.5.2008 18:08:52   
mamina princeza
Eminice,draga, kad stignes moes lipisatikoji te doktor potrefiobas me zanima.
A vidim ja nista se vise ne zna,moram se potrudit naci stelu kod babica kakvidoktoriuser posted image

A mozda i dakrenem za Zambijuimam ja jos vremena.
Joj drage moje sad me sve nesto pocinje biti strah.....

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 8:52:31   
Blue rose RR
Draga moja, nema tu mjesta strahu, bitno je samo da svaka od nas se nakupi čak i onim nebitnim informacijama (ako takih uopšte u porodu može biti), kako bi smo preventivno djelovali u momentu naših poroda.

Ja sam bila psihički spremna da saslušam majke koje su prošle fenomenalno, ali i onih čiji je ishod poroda bio tragičan.
Zanimalo me ama baš sve...i suma sumare svega toga, bilo je da smo zajedno mm i ja odlučili da će on biti zajedno sa mnom u porođajnoj sali.

Jedan od meni bitnih razloga, jeste taj, što osoblje koje porađa se drugačije ophodi prema porodilji, kada je uz nju njen muž.

Ipak je tu jedan stranac, pred kojim ne mogu reći:"Šta je znala si se  j..., sada trpi i šuti"...moraju se ponašati profesionalno, i ne pristupati prema porodilji kao prema "krpi" koju su bacili na krevet...



_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 11:09:29   
bebano
Mislim da niko od nas ne moze reci "Kosevo je super, a Opsta bez veze" ili obrnuto, jer generalnog pravila nema. Isto tako nije istina da u Opstoj rade losi ljekari, a na Kosevu sami strucnjaci. Ako ti je sudjeno da nadrljas ma mozes ici u privatnu kliniku u Austriji (kao sto je jedna moja poznanica) pa se napatiti uzasno. Sto se tice higijene, tacno je da je na Kosevu grozno, ali isto tako ko rodi prirodno, taj se jedan dan moze izdrzati da su ne znam ti kakvi uslovi. Uglavnom ja nebi generalizirala u stilu ova bolnica valja, a ova ne. Svima nama puno srece, pa gdje god se poradjale. 

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 11:50:17   
Okarica
IZVORNA PORUKA: bebano

Mislim da niko od nas ne moze reci "Kosevo je super, a Opsta bez veze" ili obrnuto, jer generalnog pravila nema. Isto tako nije istina da u Opstoj rade losi ljekari, a na Kosevu sami strucnjaci. Ako ti je sudjeno da nadrljas ma mozes ici u privatnu kliniku u Austriji (kao sto je jedna moja poznanica) pa se napatiti uzasno. Sto se tice higijene, tacno je da je na Kosevu grozno, ali isto tako ko rodi prirodno, taj se jedan dan moze izdrzati da su ne znam ti kakvi uslovi. Uglavnom ja nebi generalizirala u stilu ova bolnica valja, a ova ne. Svima nama puno srece, pa gdje god se poradjale. 


Potpisujem!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 12:36:14   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: maryam amina

Promašio mi je ovaj komentar, pa čisto da ne dolaze u zabludu buduće mame..



IZVORNA PORUKA: mirjana

A imam i par prijateljica koje su mi isto preporucile i to da ganjam stele kako god znam samo da ne idem na kosevo...




Ne osjećam se ugodno kada čujem ovakve komentare.
I sorry ako sam grubo zvučala u ocjeni (ne)sposobnosti doktora iz Opšte bolnice, i preferiranju pozitivnih ličnih iskustava sa GAK-a.

Ali ne želim da se buduće mame koje se odluče ići na Koševo poroditi, osjete u stresnoj nedoumici, odnosno da sa strahom ulaze u tu zgradu, koja jeste neugledna, ali definitivno nije prljava.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 13:11:35   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: maryam amina

Draga moja, nema tu mjesta strahu, bitno je samo da svaka od nas se nakupi čak i onim nebitnim informacijama (ako takih uopšte u porodu može biti), kako bi smo preventivno djelovali u momentu naših poroda.

Ja sam bila psihički spremna da saslušam majke koje su prošle fenomenalno, ali i onih čiji je ishod poroda bio tragičan.
Zanimalo me ama baš sve...i suma sumare svega toga,


E ovako je i meni-hocu nekakoda cujem sve samo se prepadnem svakog ruznog iskustva

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 13:12:37   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: bebano

Ako ti je sudjeno da nadrljas ma mozes ici u privatnu kliniku u Austriji (kao sto je jedna moja poznanica) pa se napatiti uzasno.


I na kraju zakljucim uvijek ovako

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: glasajte za vaše porodilište
6.5.2008 15:26:10   
haidy
Ja cu se ako Bog da poradjati na Kosevu, jer od pocetka trudnoce idem gore na preglede. Cula sam, kao i vi, mnogo pozitivnih i negativnih iskustava o Kosevu, ali kao sto neko rece, ako ti je sudjeno da se napatis, svejedno je gdje ces se poradjati.
Ja sam iskreno malo razocarana u Kosevo, odnosno u tamosnje osoblje. Prije deset dana sam zbog visokog pritiska, hitno ostavljena da lezim gore u bolnici. Bolnica jeste neugledna, ali nije prljava i moze se izdrzati. Ali osoblje je katastrofa, meni za dva dana niko nije prisao da me pogleda. kad je bila vizita, samo su prosli pored mene. Cekala sam mog doktora da dodje, ali ni njega nije bilo. Na kraju kad se pojavio u smjenu, samo me sa vrata pitao kako sam ja, ja rekla dobro, mogu li kuci. On kaze: moze. I to je bilo to, nije me ni pogledao niti sta drugo. Poslije toga mi niko nije prisao da kaze kad mogu ici, koje lijekove da pijem, kad ce biti otpusna lista, ja sam samo pokupila stvari i krenula. na izlaznim vratima sam srela glavnu sestru, koja mi je samo rekla: idi sad kuci najedi se, pa nek ti skoci pritisak. Bas sam se izasno osjecala poslije tog iskustva. Ali ipak idem na kosevo na porod jer kao sto rekoh od pocetka tamo vodim trudnocu, a i sto mislim da je situacija manje- vise slicna i u Opstoj bolnici. A i znam da su na Kosevu sami strucnjaci.
Ali sam se uvjerila da ako ne platis, neces dobiti odgovarajuci tretman. Pa mi je sad dilema kome dati, kad, koliko... Mada sam do sad govorila da ne bih nikome nista davala, da imaju svoju platu, ali oni te svojom nezintresovanoscu natjeraju na to.


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 11:38:24   
Amrino
Porodila sam se u Opcoj i nemam nekih primjedbi. Porod je hvala Bogu prosao u najboljem redu. Sam izgon je trao svega nekih 10- 15 minuta. Beba i ja hvala Bogu super. Sa osobljem sam prezadovoljna.
Necu nikoga da ubjedjujem u nesto- samo mogu da kazem zbog cega sam se ja odlucila na Opcu.
Nisam samo razmisljala o cinu poroda (misljenja sam da je porodilja kljucni faktor, nakon nje babica- a doktor je tu za ne daj Boze. Kao sto moja mama kaze- ako vidis vise od jednog doktora oko sebe treba da se zabrines a ne da ti bude drago) nego i o onome sto slijedi nakon poroda.
Opca bolnica je dio Baby friendly mreze sto znaci da se trude da majka i beba sto prije budu skupa (bebu ti daju u ruke dok si jos uvijek na stolu, a onda ti je donesu poslije 2 sata)  i da budu zajedno cijelo vrijeme dok su tu.
Zatim, da se insistira na dojenju odnosno da vam nece nahraniti bebu adaptiranim mlijekom bez vaseg odobrenja kao sto to rade na Kosevu. Osoblje je poduceno da vam pomogne pri dojenju...itd. Ne znam za vas ali meni su te stvari bile bitne koliko i sam porod.
Komfor svakome treba da bude u drugom planu ali u tom stanju vam je itekako bitno sto imate wc i tus u sobi.



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 11:47:53   
Emina*
IZVORNA PORUKA: amrino

Zatim, da se insistira na dojenju odnosno da vam nece nahraniti bebu adaptiranim mlijekom bez vaseg odobrenja kao sto to rade na Kosevu. Osoblje je poduceno da vam pomogne pri dojenju...itd. Ne znam za vas ali meni su te stvari bile bitne koliko i sam porod.
Komfor svakome treba da bude u drugom planu ali u tom stanju vam je itekako bitno sto imate wc i tus u sobi.




Izvini, ali moram te ispraviti..
Tacno je da bebu dovedu odmah nakon 2 sata kod tebe da dojis, medjutim posto majka obicno nema mlijeka dovoljno,nije joj nadoslo, vjeruj mi da niko nece slusati sto tvoja beba place, nego dodju, uzmu je, odvedu i tamo nahrane.....
Cura koja je bila sa mnom u sboi, bas je imala mlijeka, ali bas mlijeka, nije bio kolostrum, nego mlijeko, i beba joj je bas fino dojila, ali su joj opet uzimali bebu i vodili je u boxove da je hrane.....
I nevezano za to, kad dodju po bebu da bi je presvukli, obavezno je tamo nahrane adaptiranim mlijekom.....

U pravu si sto se tice komfora, ali ne znam kako je na Kosevu, ali vjeruj mi da nije ni u Opcoj BOg zna cisto, prasine ima, WC nije Bog zna sta cist, ali prednost jeste sto su dvije trudnice u sobi....

< Poruku je uredio Eminica -- 7.5.2008 11:49:18 >


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 12:02:11   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Eminica

IZVORNA PORUKA: amrino

Zatim, da se insistira na dojenju odnosno da vam nece nahraniti bebu adaptiranim mlijekom bez vaseg odobrenja kao sto to rade na Kosevu. Osoblje je poduceno da vam pomogne pri dojenju...itd. Ne znam za vas ali meni su te stvari bile bitne koliko i sam porod.
Komfor svakome treba da bude u drugom planu ali u tom stanju vam je itekako bitno sto imate wc i tus u sobi.




Izvini, ali moram te ispraviti..
Tacno je da bebu dovedu odmah nakon 2 sata kod tebe da dojis, medjutim posto majka obicno nema mlijeka dovoljno,nije joj nadoslo, vjeruj mi da niko nece slusati sto tvoja beba place, nego dodju, uzmu je, odvedu i tamo nahrane.....
Cura koja je bila sa mnom u sboi, bas je imala mlijeka, ali bas mlijeka, nije bio kolostrum, nego mlijeko, i beba joj je bas fino dojila, ali su joj opet uzimali bebu i vodili je u boxove da je hrane.....
I nevezano za to, kad dodju po bebu da bi je presvukli, obavezno je tamo nahrane adaptiranim mlijekom.....

U pravu si sto se tice komfora, ali ne znam kako je na Kosevu, ali vjeruj mi da nije ni u Opcoj BOg zna cisto, prasine ima, WC nije Bog zna sta cist, ali prednost jeste sto su dvije trudnice u sobi....


Otkud ti ti podaci?
Ja sam pitala i pedijatricu i sestre i svi su mi potvrdili ovo sto sam napisala. Ne bih se slozila sa ovim, gore podvucenim, jer kad sam ja bila- cim bi koja beba zaplakala babice su odmah isle i govorile majkama da stave bebu na grudi. Zalosno je samo sto su nekima morale uopste govoriti tako nesto mada je nekima trebalo govoriti i po vise puta. Desavalo se cak i to da majke insistiraju na dohrani- sto je meni licno van pameti...sestre bi objasanjavale  prednosti dojenja...ali mi i nas primitivizam. Dakle- ono sto ja znam je da vrse dohranu- kada majke insistiraju. Ja sam ODMAH naglasila da zelim iskljucivo dojiti i vidjela sam da je babici bilo drago- jer izgleda da to nije cest slucaj. Na Kosevu mozes insistirati koliko hoces.
Baby friendly status- bar nesto znaci...njihove clanice se nekih stvari MORAJU pridrzavati.

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 12:10:44   
Blue rose RR
Nakon mog poroda na GAK-u moju kikicu su mi donijeli nakon 2,5 sata, ja sam je dojila, ja sam je uspavljivala, ja sam je mazila i pričala sa njom.
I niko nije došao da mi dijete odnese, već je bila cijelo vrijeme do narednog dana (kada sam izašla iz bolnice) sa mnom.
A što se tiče dojenja ovakvog ili onakvog...lični izbor svakog od nas.
I neka se to poštuje.

Ah i ovo...mi smo (Bosna i Hercegovina) npr. članice svakojakih međunarodnih institucija i organizacija...oprostite je li nek ovdje vidi progres, i je li se svega potpisanog pridržavamo ????user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 12:35:43   
Amrino
IZVORNA PORUKA: maryam amina

Nakon mog poroda na GAK-u moju kikicu su mi donijeli nakon 2,5 sata, ja sam je dojila, ja sam je uspavljivala, ja sam je mazila i pričala sa njom.
I niko nije došao da mi dijete odnese, već je bila cijelo vrijeme do narednog dana (kada sam izašla iz bolnice) sa mnom.
A što se tiče dojenja ovakvog ili onakvog...lični izbor svakog od nas.
I neka se to poštuje.

Ah i ovo...mi smo (Bosna i Hercegovina) npr. članice svakojakih međunarodnih institucija i organizacija...oprostite je li nek ovdje vidi progres, i je li se svega potpisanog pridržavamo ????user posted image


Ako je tako- drago mi je da cujem. Najvaznije je da mama i beba budu skupa. Ja sam o Kosevu cula drugacije price...ali izgleda da se na razne price ne treba obazirati. Svako neka sam za sebe odluci gdje mu vise odgovara a mi koje smo se "kutarisale" ne treba da plasimo one koje tek treba da se porode raznim neprovjerenim informacijama. Svako porodiliste je prica za sebe a glavni do posla odradite ionako vi same.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 13:00:28   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: amrino

[...Ja sam o Kosevu cula drugacije price...ali izgleda da se na razne price ne treba obazirati. Svako neka sam za sebe odluci gdje mu vise odgovara a mi koje smo se "kutarisale" ne treba da plasimo one koje tek treba da se porode raznim neprovjerenim informacijama. Svako porodiliste je prica za sebe a glavni do posla odradite ionako vi same.



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: glasajte za vaše porodilište
7.5.2008 15:16:29   
Emina*
Draga amrino, ocito si ti imala vise srece...
Mene nisu ni pitali, tek na dan kad smo ja i bebi trebali da idemo kuci, ujutro je dosla sestra i pokazala mi pravilno dojenje, iako sam ja to vec sve znala s vjezbica, ali u toku 2 dana koja sam bila tamo, citavo vrijeme sam stavljala malca na dojku, ali on kad malo zaplace, dodje sestra i odvede ga, i vrati ga nakon nekih 10 minuta, i oko usta mu bude sve bijelo, upravo od adaptiranog mlijeka, a on cuti ko zaliven....
Tako su radili dok sam ja bila tamo......
I ne samo meni, nego i svim dojiljama u bolnici....
Apsolutno sam za dojenje, i meni je bilo krivo sto odnesu bebu, a niko ti nista i ne prica....
Izgleda da bas nisam imala srece, ali hvala dragom Bogu sada je sve ok.....


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: glasajte za vaše porodilište
10.7.2008 11:46:17   
trudnica
Opća volnica Sarajevo, definitivno. Cula sam da sada imaju i dva dezurna pedijatra (:

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: glasajte za vaše porodilište
10.7.2008 14:34:06   
Nemirna
Ja sam prije 20 dana rodila u Općoj. Samo riječi hvale imam. I za doktore i za sestre. Meni su došle da mi pokažu ispravno dojenje iako sam rekla da mi je ovo drugo dijete i da sam prvo dojila 9 mjeseci. Na smjeni je bila sestra malo niža, punija, duge plave kose svezane u rep, ne znam kako se zove. Stvarno je super.. Što se tiče hranjenja adaptiranim, hm, i meni nije poznato da ga daju bebama, lezala sam skoro tri dana tamo i baš su se sve smjene izmjenjale... Svaki put kad bi neka beba plakala su govorile da se doji, doji i samo doji. Jednoj mami kojoj je bebica imala kratak zarez (ne znam kako se zove taj dio user posted image ) ispod jezika su dolazile i svaki podoj joj drzale bebu kako treba dok to pedijatri nisu sjecnuli... nije bolno za bebu... eh, odo ja s teme.
Uglavnom, sve mi je super i stvarno se osoblje prema svakoj mami odnosi isto.


_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: glasajte za vaše porodilište
14.7.2008 23:42:11   
neki
Imam iskustva i iz koseva(UZAS),i iz opste bolnice.Prvo se moram obratiti haidy;ma jaki su ti pravo ti tvoji strucnjaci gore na kosevu,dosli su da te obidju i da vide kako si;a ti jos hoces da se poradjas gore,bas smijesno.A neko rece da na kosevu nije prljavo,ma jok gaze i tufercici posvuda na podovima,doktore i sestre moras dozivati i moliti da dodju,a kad kazu porodilji da dodje tad i tad da podoji svoje dijete(koje lezi tu zbog toga sto u opstoj bolnici nemaju uslova za neke stvari) boli ih neka stvar sto je ta porodilja zaboga jedva dosla zbog bolova,ali je ipak dosla radi svog djeteta,jer su zaboga oni vec nahranili to dijete,i nisu dozvolili toj majci koja je jedva dosla,da na prsa stavi svoju bebu!!!!!!!!!Hocete li jos primjera?Ili se stvarno pravite slijepi pred ovakvim stvarima?A ne bih rekla da u opstoj bolnici kasape zene,ama bas nikoga gore ne poznajem,i nemam rijeci za osoblje,HIGIJENU i tako dalje i tako dalje...Mislim hocu reci da nemam stelu gore,a provela sam gore vise vremena nego sto mozete i zamisliti,nebitno zasto.Izvinite sto sam ovoliko ljuta,ali evo bar sam iznijela licno iskustvo iz obje bolnice.A vi kako zelite.Zelim vam sve najboljeuser posted image  

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: glasajte za vaše porodilište
14.7.2008 23:44:05   
neki
Sve najbolje i osoblju opste bolnice,zakon su!

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *