|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   glava na desnoj strani
16.7.2009 14:27:34   
Gaba
drage mama moj sin danas puni 4 mjeseca i primijetila sam da glavu drzi nagetu u desnu stranu dok ga drzim da stoji. Okrece je skroz desno i skroz lijevo ali dok ga drzim uspravno ne drzi je pravo nego udesno?
inace je jako napredan ima 8 kg i dug je 70cm

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: glava na desnoj strani
16.7.2009 14:35:29   
Dinkica
I mojoj Adni je tako pa sam joj obrnula polozaj spavanja u kreveticu, gdje su bile none sad je glava tako da malo izbalansiramo jer je uvijek je gledala prema prozoru ili recimo prema lampi , nemoj se brinuti, samo malo vise forsiraj drugu stranu, stavi nesto zanimljivo i sareno na tu stranu krevetica

_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu Gaba)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: glava na desnoj strani
16.7.2009 14:36:41   
R&T@
pozdrav. mi smo ti pravi za tu temu. riana je od rođenja držala glavu samo na desnoj strani. nije se htjela okrenuti ni da jede. pedijatrica na prvoj kontroli nas isprepadala kako beba nije simetricna.
cijeli mjesec do druge kontrole ja samo forsirala lijevu stranu. srecom na drugoj kontroli druga pedijatrica. odmah sam joj to spomenula. ona stavila rianu potrbuške i pokazala mi da je simetricna, tj. povukla je prstom duž kičme i ona nema odstupanja. rekla je da vecina beba dok ne prohodaju forsiraju desnu stranu. sad se može okrenuti na obje strane kad je nešto interesuje, ali uvijek bira desnu.
možda i ti njega hraniš više na toj strani ili dok spava se okrece prema prozoru ili necemu što mu je desno.


_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Gaba)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: glava na desnoj strani
16.7.2009 15:39:55   
Gaba
hvala na odgovorima sad sam malo mirnija a ne volim da idem doktorima nemam puno povjerenja u njih jer sam imala lose iskustvo pa radije pitam iskusne mame.

(odgovor članu Gaba)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: glava na desnoj strani
16.7.2009 23:35:20   
dady
I ova moja Mrvica stalno drži glavu na desnoj strani.Ja se s mužem šalim da nam je dijete svo na desnu stranu!!!user posted image

A dr. mi je rekla dok sam još bila trudna,da beba zaadržava navike iz stomaka do 3. mj. tako da se ne brinem!!!user posted image

_____________________________

DAWUD 20.06.2009.
Mrvica je postala mrvetina!!!
:)))))))))

ZEJD 07.11.2012.
Nova Mrvica :)))

(odgovor članu Gaba)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: glava na desnoj strani
17.7.2009 14:11:58   
Lucina
Samo da ti kazem da je i moja djevojcica drzala glavu vise udesno otprilike do 5.-6. mjeseca. Mi smo je vodili na ultrazvuk vratnih misica, ali hvala Bogu sve je bilo uredu. To je najvjerovatnije bilo zbog toga jer mi je citavu trudnocu bila okrenuta glavicom prema dolje. Uglavnom, par dana nakon sto smo se isprepadali i nakon sto smo je odveli na ultrazvuk ispravila je glavicu. Neko je gore vec napisao da trebas mijenjati strane prilikom spavanja. Ne sekiraj se, bit ce to uredu :) 

(odgovor članu Gaba)
Neposredna veza do poruke: 6
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *