|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
12.1.2014 18:31:54   
daisy87

IZVORNA PORUKA: almondray


IZVORNA PORUKA: Hannan

bubamara, ja sam se porodila prije 2 mj, i mogu ti reci da sma se prijatno iznenadila. Puno toga se promijenilo od prije 6g, ne forsiraju porode indukcijom, niko te ne gleda mrko ukoliko imas neke zelje, ja nisam cula da su na bilo koga povisili ton, sestra te prati na prvo tusiranje, voze te na krevetu do sobe.Jedina zamjerka, ali opet mozda zbog toga sto mi je drugo dijete pa imam iskustvo u dojenju, niko nije obracao puno paznje na dojenje, samo je jedna sestra dosla, stisla bradavicu, konstatovala d aima mlijeka i otisla.Hrana , za veceru je bila pura, i za dorucak caj, 2 kriske hljeba i pakovanje salame 6kolutica.Ja sma dosla nedjelju popodne i niko nije ni zavirio u kesu pa sam unijela hurme, stapice, cokoladice...za vrijeme trudova mozes nesmetano piti sok ili vodu.
Da, cini mi se da su izbacili klistir, prvi put su me klistirali odmah ovaj put ne.
Ako te jos nesto detaljnije zanima pitaj.

Pa ti si imala kraljevski tretmanuser posted image . Tačno ukinuli su taj klistir hBuser posted image .Meni se potrefila manje-više prijatna ekipa , nije bilo galame i sl.
U kesi uneseš sve sto misliš da će ti trebati.


isto iskustvo imam kao hannan,izgleda da se procedura promijenila.samo sto se tice dojenja nama isto nisu nista govorile jer su sobi bile sve drugoorotkinje,a na mom prvvom porodjaju prije 3gofd.su nam sve objasniili okko dojenja i tad su u soboi bile vecinomm prvorotkkinje.mozda to ima veze.

(odgovor članu almondray)
Neposredna veza do poruke: 926
   RE: Porodilište Tuzla
19.1.2014 19:03:41   
Dalia_88
Ja sam se pokajala sto nisam muza nagovorila da bude samnom. Jel se to sta placa??
Ispravit cemo greku nekad kad bude druga beba user posted image

_____________________________

05.01.2013 23:50 Moja Dalia
Znaš li milo moje da te volim najviše na svijetu, da dok dišem, tako će biti...
Kad posustajem i počnem gubiti nadu, pogled na tebe, na tvoj osmijeh vraća mi vjeru u bolje sutra..

(odgovor članu daisy87)
Neposredna veza do poruke: 927
   RE: Porodilište Tuzla
21.1.2014 23:21:08   
nova_mama

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Ja sam se pokajala sto nisam muza nagovorila da bude samnom. Jel se to sta placa??
Ispravit cemo greku nekad kad bude druga beba user posted image


Ne placa se, samo treba najaviti ranije, tako je radila moja prijateljica i nije bilo problema. Sto se samog porodilista tice, ja sam prezadovoljna, kod oba poroda imam samo dobra iskustva. Doktori i sestre su bili ljubazni i susretljivi, niko mi nije dirao, niti pregledao kesu, niti su me klistirali. Sve u svemu, od mene imaju sve pohvale.

_____________________________

Moja dva velika D
06.02.2012.
15.09.2013.

(odgovor članu Dalia_88)
Neposredna veza do poruke: 928
   RE: Porodilište Tuzla
9.2.2014 18:25:04   
ita 555
Sad da ja iskreno napišem iskustvo prvi put sam otišla na pregled zbog termina, vratili su me kući jer nisam bila za poroda, sledeću noć su počeli bolovi stigla sam gore u 3 ujutru, na pregledu sam bila godinu jer je ona teta na prijemnom bila pospana pa jedva ispunila paprire za prijem, stigla na porodjajno, uradjen ultra zvuk, i čekala sam, čekala niko nije mi prilazio, dok se nije javila gore babica koju lično poznajem, tek onda su primjetili da sam se za 9 sati samo jedan još prst otvorila, ustanovljeno je da je beba krupna za moju gradju i da joj je glavica pokretna, tako da sam hitno prebačena na carski uz štelu naravno. U bolnici sam bila 4 dana i pretrpila svašta, otom, po tom, ne idite gore bez štele, moj svjet, toliko od mene :)

(odgovor članu *sunce*)
Neposredna veza do poruke: 929
   RE: Porodilište Tuzla
9.3.2014 18:51:01   
maida90
Drage mame nisam bas citala puno ove prije postove i zanima me sta se smije unijeti sa sobom kad se krene na porod,ja sam se porodila prije 4 god a vidim da se to promijenilo i kakvo je osoblje jel makar malo ljubaznije nego prije???user posted image

(odgovor članu daisy87)
Neposredna veza do poruke: 930
   RE: Porodilište Tuzla
11.3.2014 15:22:29   
ženica
Sinoc je bila interesantna emisija na BHT kanalu o korupciji u zdravstvu. Jedan od gostiju je bio direktor zdravstvenog fonda koji je pokrenuo antikorupcijsku kampanju i suspendirao doktore koji su vrsili malverzacije sa propisivanjem recepata. Svima nama je jasno da su rijetki medicinski radnici koji nemaju ugovore sa nekim od farmaceutskih kuca.

Na ovim LINKOVIMA
http://www.scribd.com/doc/211849644/Porez-primanja
http://www.scribd.com/doc/197756219/Ugovor

mozete vidjeti kako ginekolozi sa porodilista i domova zdravlja imaju ugovore sa kompanijom iz Banja Luke koja je predstavnik Cryo Save banke maticnih celija. U ugovoru se spominje da doktori ucestvuju u izradi studije o maticnim celijama sto je dobar primjer kako predstavnici farmaceutskih kuca i banaka maticnih celija vjesto koriste rupe u zakonu i placaju doktore da prepisuju njihove ljekove. Ono sto mi nikako ne ide u glavu da drzava prihvata placanje poreza po osnovu ovakvih ugovora i na jedan nacin legalizuje ono sto je nelagalno i sto se smatra jednim oblikom korupcije u zdravstvu. Sta radi tuzilastvo i policija ? Zasto se jednom ovim stvarima ne stane u kraj ?

(odgovor članu daisy87)
Neposredna veza do poruke: 931
   RE: Porodilište Tuzla
17.3.2014 9:24:32   
jaina
Evo da se javim svježa iz porodilišta, mada se nisam porodila :) maida90 u porodilište smijes unijeti vlazne maramice,toalet papir,vodu ili sok,pelene,uloske i jednokratne gacice.Za licnu higijenu ti ne mogu nista tacno reci,jer ona teta na salteru meni nije dala neseser sa par stvari da unesem,ali poslije 15h tj. kad je ona zavrsila sa smjenom,taj sam neseser dobila bez ikakvih problema.Sto se tice ljubaznosti osoblja...ima svega :) Doktori su me fascinirali strucnoscu i brzinom,ali su me sestre razocarale uzas.Od one na prijemnom,koja je u proslom zivotu bila mesar 100%,do sestara na porodu.Nisam bas vidjela imena,al sam zapamtila dvije sestre sa porodjajnog koje su pravo fine i strpljive ( obje starije ).Ja sam kasnije lezala i na B odjelu, a tu mogu samo izdvojiti sestru Merimu kojoj treba dati medalju.Nasmijana i susretljiva,popravi ti dan kada je vidis.Ostale sestre na B odjelu su strucne,ali im ljudski odnosi nisu bas jaca strana.Eto ako koga jos sta interesuje,dok mi je svjeze da podijelim :)

(odgovor članu ženica)
Neposredna veza do poruke: 932
   RE: Porodilište Tuzla
26.3.2014 22:05:29   
miaaaa
je li za ctg treba uputnica i gdje se predaje,narucuje li se,treba li sebi "naci" doktoricu prije toga i od koje sedmice salju na ctg od 37 ili ?

(odgovor članu jaina)
Neposredna veza do poruke: 933
   RE: Porodilište Tuzla
3.4.2014 11:04:50   
jaina
Za uputnicu ne znam nazalost, a CTG se radi od 32 sedmice ako doktor tako preporuci. U slucaju normalne i nerizicne trudnoce, obicno se radi tek pred kraj trudnoce, par dana prije termina.

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 934
   RE: Porodilište Tuzla
3.4.2014 11:38:18   
miaaaa
jaina je li to i tebi termin blizu,i ja sam frisko sa b odjeljenja sreca pa sam samo noc bilauser posted image , koliko sam imala kontakta sa tim sestrama nisu bile lose, cak i tjese ako pocnes plakat one se trude da te malo podignu, mozda sam potrefila dobar tajming,ali to je moje iskustvo user posted image

(odgovor članu jaina)
Neposredna veza do poruke: 935
   RE: Porodilište Tuzla
7.4.2014 12:30:46   
jaina
Nije mi termin blizu, samo sam imala gresku na ocitavanju CTG-a pa sam bila na "posmatranju". Sve sestre su strucne,al meni je eto sestra Merima ostala bas draga :) Nadam se da si ti ok sad :) Nemoj se puno brinuti,ako ikako mozes...

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 936
   RE: Porodilište Tuzla
7.4.2014 15:34:27   
miaaaa
meni je termin 20 maja,ali je meni to blizu user posted image , ok sam ja, mala uzbunica ali drzimo se mi user posted image

(odgovor članu jaina)
Neposredna veza do poruke: 937
   RE: Porodilište Tuzla
8.4.2014 11:30:49   
jaina
:D moj termin je 17.maj, znaci ja cu prije :) cuvaj se i uzivaj :)

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 938
   RE: Porodilište Tuzla
12.4.2014 18:03:35   
miaaaa
moze li mi neko reci da li trebam nazvati gak ili samo da se pojavim sa uputnicom i nalazom,jer me dr.Latifagic primila i otpustila sa B odjeljenja i rekla da mi je kontrola za 14 dana,tako i pise na nalazu, kako sada da ja opet dodjem do nje ili idem na prijemmnu ambulantu pa mi radi neko od doktora ili trazim nju??????

(odgovor članu jaina)
Neposredna veza do poruke: 939
   RE: Porodilište Tuzla
27.5.2014 15:00:52   
murky
SVE LAZI CRYO-SAVE-a

Pretpostavljam da su neke od vas trudne i razmisljaju o pohrani maticnih celija. Ja vam prenosim svoje iskustvo i istrazivanje o banci maticnih celija koja je dosta zastupljena na nasem trzistu. Ova banka ima sve agresivniju kampanju u medijima, a roditelji koji se odlucuju nisu ni svjesni velikih lazi koji iznose. Ispod su neke od njih koje sam mogla primijetiti tokom istrazivanja, pa ukoliko ste bili u mojoj situaciji, dobro je da obratite paznju.

Cryo Save tvrdi da radi mikrobioloske testove a nije zabiljezen niti jedan slucaj zarazenog uzorka u BiH iz ove banke sto se lako moze provjeriti na porodilistima. Preko 4000 porodica iz BiH se ciljano obmanjuju i dovode u zabludu a ono sto je jos gore od svega jos uvjek se pojedine porodice odlucuju za ovu banku jer im prijatelji dijele vaucere od 100 eura.

Cryo Save nema iste standarde za sve zemlje a uzorci iz Bosne i Hercegovine se tretiraju sa maksimalnom ustedom troskova. Cryo Save posjeduje certifikat AABB koji zahtjeva http://parentsguidecordblood.org/accreditation.php#AABB :
• porodicnu istoriju – medicinsku anamneza porodice
• testove majcine krvi na HIV Sifilis, Hepatitis B i C, CMV i HTLV 1 i 2 - uz uzorak krvi iz pupcanika salje se i majcina krv na analizu
• testove krvi pupcane vrpce na ABO RH, WBC, CD34 +, anitjela, bakterijsku i gljivicnu kontaminaciju – nije zabiljezen niti jedan kontaminiran uzorak iz BIH za 4 godine rada i preko 4000 uzoraka.


Cryo Save se prosle godine nasao u velikim problemima i dva velika fonda su izasla iz vlasnistva ove banke. Ovo je iskoristila kompanija Salveo iz Svicarske, jedna mala banka maticnih celija te preuzela 30 % Cryo Save-a http://group.cryo-save.com/shareholder_information.html . Time je Salveo postao najveci dionicar Cryo Save-a i preuzeo upravljanje ove banke link . http://group.cryo-save.com/homepage_news_detail.html?id_news=1744972 Firma Family Plus iz Banja Luke je kroz svoje obracanje u medijima prvobitno tvrdila kako je ovo potvrda da je Cryo Save najbolja banka jer je interesantan stranim investitorima – sto mozete procitati u obracanju Family Plus-a forumasicama http://www.ringeraja.ba/forum/m_168799/mpage_25/printable.htm Prije nekoliko dana ista ta firma iz Banja Luke, Family Plus, na portalu www.klix.ba u svom promotivnom clanku pod nazivom Cryo Save kupio Salveo, tvrdi da je Cryo Save preuzeo Salveo banku maticnih celija http://www.klix.ba/biznis/privreda/cryo-save-kupio-banku-maticnih-celija-salveo-biotechnology-iz-svicarske/140311080

Cryo Save drustveno odgovoran kompanija??? Projekat Family Plus prijatelj skola za trudnice je jos jedna od prevara ove firme jer njihove tvrdnje da su potrosili 300.000 KM za opremanje skola samo je jos jedna dokaz da vjesto manipulisu medijskim prostorom. Druga stvar je da oni kroz te iste skole vrbuju porodice da uzimaju maticne celije tako da se skole opremaju iz vlastitih inetresa a ne drustveno korisnih.

Family Plus iz Banja Luke, zastupnik Cryo Save banke ima ugovore sa doktorima kojima placa novac po svakoj preporucenoj porodici. Ugovor je upakovan kao Ugovor o autorskom djelu a dokaz na sljedecem linku
http://www.scribd.com/doc/197756219/Ugovor

Doktori sa porodilista Jezero koji se posebno isticu po ovoj saradnji su Boris Nikulin, Vahidin Katica, Senad Murtezic, Lejla Imsirija, Naima Imsirija, Sanjin Dekovic itd..

Vase je da razmislite, a ja sam zeljela da vam prenesem svoje istrazivanje o ovoj banci.

(odgovor članu miaaaa)
Neposredna veza do poruke: 940
   RE: Porodilište Tuzla
1.7.2014 18:31:17   
lejan
Ima li neko sa svjezim iskustvima iz porodilista, termin se bliz, pa me zanima kakva je sad situacija na GAK-uuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu murky)
Neposredna veza do poruke: 941
   RE: Porodilište Tuzla
1.7.2014 23:31:26   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: lejan

Ima li neko sa svjezim iskustvima iz porodilista, termin se bliz, pa me zanima kakva je sad situacija na GAK-uuser posted image user posted image user posted image



Imam ja od prije dvije i po godine al vjerujem da je isto user posted image
Jel ti prvi ili drugi put da ides?
ja sam zadovoljna. samo trazi da ti neko pokaze kako se dise i kako sama sebi da masiras ledja. slobodno trazi infuziju ako osjetis slabost ili da si gladna ili zedna. nemoj se sutrucavati ali slusaj upustva. mozes slobodno setati, ici u wc, tusirati se ali ne smijes odmah nakon probijanja vodenjaka. i ne daj da ti daju indukciju bezveze tj. ako ima jos do termina ili ako si tek koji dan presla termin. nekad tako predloze. ako nije hitno, lijepo kuci pa se porodi kad krene prirodno. tad je i indukcija ok da malo pogura. vjeruj, znam razliku izmedju prvog drugog.
sve fino pitaj i lijepo trazi sta zelis. objasne i dokle je doslo, i sta je dalje i sta ti mogu dati a sta ne mogu.

(odgovor članu lejan)
Neposredna veza do poruke: 942
   RE
6.12.2014 13:37:08   
Amii23
Drage mamice i trudnice, nova sam ovdje user posted image i prva mi je trudnoca. Trenutno sam 24+1 sedmica. Obzirom da cu se aBd poroditi na Gradini da li imate svjezija iskustva odprilike da znam na sta da se pripremim. Ako nekoj od vas ne bude mrsko da mi malo opise taj proces bila bih jako zahvalna. Srdacno vas pozdravljam. user posted image

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 943
   RE: RE
6.12.2014 16:03:33   
Angelica
Amii 23 ja se nadam da ce se neko javiti, ja ti bas i ne mogu pomoć svojim iskustvom od prije 6 godina. I meni trebaju svježija iskustva da se psihički pripremamuser posted image , ljudi jel se išta primijenilo na bolje... pričajte...nemojte da cekam još 6user posted image

(odgovor članu Amii23)
Neposredna veza do poruke: 944
   RE: RE
6.12.2014 22:29:11   
Lala87
Ja sam se u 9.mjesecu porodila u Tuzli, i veoma fino prosla.
Svega sam se naslusala za Tuzlu, ali ja imam veoma pozitivno iskustvo.
Par dana prije poroda sam i lezala gore, sve je super proslo....svi su mi super, sestre, doktori...
Sretno na porodu :)

(odgovor članu Angelica)
Neposredna veza do poruke: 945
   RE: RE
27.12.2014 15:38:57   
Elllma
Pozdrav,drage zene.Ima li nekih friskih iskustava iz naseg porodilista?Meni je prva trudnoca,termin mi je 20.januara i sve me zanima user posted image

Citala sam sve postove od samog pocetka,ali me zanimaju neka novija iskustva,kao npr. sta se moze (mora) ponijeti i sl.?

user posted image svima !

(odgovor članu Lala87)
Neposredna veza do poruke: 946
   RE: RE
27.12.2014 17:09:28   
Amii23
Sa srecom user posted image i da sve prodje kako je najbolje. Nadam se da ce se naci neka ženica da nam opiše svoje iskustvo. Ako ne bude onda ti kad se oporaviš piši obavezno, isto mi je sve samo sto je termin u martu user posted image .

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 947
   RE: RE
27.12.2014 22:41:07   
Elllma
Hvala puno,zelim i ja tebi puno srece i da sve super prodje user posted image

Pa eto nadajmo se sad da ce naci neka dobra dusica da nam malo olaksa.U svakom slucaju ja cu pisati kako je meni bilo aBd,da bar ti znas user posted image

(odgovor članu Amii23)
Neposredna veza do poruke: 948
   RE: RE
19.1.2015 14:42:31   
Dianaa
Pozdrav, ja sam 34+4 i nestrpljivi smo user posted image

Interesuje me da li je neko imao iskustva sa dr.Gordanom Bogdanovic? hvala unaprijed na odgovorima user posted image

(odgovor članu Elllma)
Neposredna veza do poruke: 949
   RE: Porodilište Tuzla
19.1.2015 14:49:08   
Angelica
mene je porodila dr. Bogdanović, insistira prirodan porod, moj je bio baš koplikovan i mnogi su bili za carski ali ona nije dala, malo smo se namučili i na kraju je završilo sve ok

_____________________________

Ljudi postaju nalik na kokoši, slabo vide i rano liježu. A jutrom žure na kopanje zbijeni u gomile duhana. Džepova usukanih od znoja dlanova zalaze svuda i u sve guraju nos.

(odgovor članu Dianaa)
Neposredna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *