|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
15.1.2008 14:01:28   
ElmaB
Baby!user posted image

To su super vijesti i drago mi je da si ok. Nadam se da ces sada biti puno bolje raspolozena i cesce nam se javljati!
Pusa i cuvaj se!

Elma B.user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
15.1.2008 16:48:59   
baby
Hvalla Elma  naravno da cu se javljati jer i mene zanimate vi duple trudnice kao i ostale naravno sto neznaci da cemo opet biti trudne al sa jednom bebom user posted image  i taj bi osjecaj voljela dozivjet.Sto se tice raspolozenja puno sam bolje evo koliko sam ukratko mogla da procitam ove postove dok me nije bilo vidim da su kod nekih trudnica pala raspolozenja Suzi cuvaj se i zao mi je sto si se razocarala u 4D i sto ti doktorica nije rekla sta nosic dali suuser posted image ,user posted image  meni je doktor cak sinoc rekao moglo bi se vidjet al necu dok jos malo neprodje jer moyda necu biti u prvu. a ja sam u 12 sedmici i 3 dana. pa mi je to malo cudno ti si ipak u vecoj trudnoci a ako je jedna od beba muskic to mi je drago
Pussaaa

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
15.1.2008 17:28:10   
jupajdi
Ćao svima.
Maida28 vidim da si znatiželjna po pitanju epiduralne anestezije. Jesi li pričala o tome sa doktorom? Ja stvarno nisam sama to tražila, doktor je sam predložio. Već sam ranije rekla da sam bila malo uplašena po tom pitanju, ali mi je on sve objasnio. Nije opasna kod carskog , samo može da bude opasna prilikom prirodnog poroda.
U bolnicu sam došla dan ranije da bi me pripremili, nalaze razne uradili, tipa ekg, anesteziolog itd. Ujutro je bila zakazana operacija. Skineš se gola i daju ti neki zeleni mantil.Kada uđeš u salu skineš sve to sjedeš i moraš se fino namjestiti da bi ti mogli dati injekciju u leđa. Stvarno nije boljelo. Onda sam legla,  u jednu ruku su mi dali još jednu injekciju, ili je bila infuzija, više se ne sjećam. Dok su se oni pripremali meni je počelo djelovati. To sam osjetila jer mi se malo počelo mantati i kao da sam se na trenutke gubila. I onda su krenili. Nista nisam osjetila, vidjela sam samo njihove glave, mislim doktora i još dvije pomoćnice.Ljuljala sam se tamo-vamo, valjda dok su vadili bebu. I izvadili su ga, dali meni malo na prsa. Stvarno super osjećaj. Nije uopće bio crven, ni napaćen. I uzeli su ga da ga izmjere, operu itd. A meni su zašili maternicu, stomak. Bikini rez. Mali. Onda me opet uhvatilo ono mantanje, spavanje, pa sam na trenutke otvarala i zatvarala oči. Odveli su me u sobu i bila sam budna. Jedno dva- tri sata trebalo je da počnem da osjetim donji dio tijela. I počelo je boljeti, ali nista strašno. Tu veče sam se već digla malo na noge, a sutra ujutro sam izašla iz intenzivne.
Nadam se da sam ti malo pomogla. SRETNO!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 7:45:44   
Anoniman
Cao cure,
Ja jutros pravo poranila. Hvala  na odgovorima i hocu da odgovorim Elmi, a i svima koje to zanima. Meni se to desilo u 11. nedjelji, s tim da ja i mimo trudnoce imam ubrzan rad srca, nekad i 140 u minuti, to je strasno. S tim da u trudnoci, odnosno u kasnijoj trudnocu kada se poveca volumen krvi, onda je normalno da srce malo brze kuca. Ja sam se o tome bas dobro informisala i raspitala. A sto se tice pritiska, to mi je bio problem i u prvoj trudnoci i najveci je bio 160/100 i kao taj gornji je ok ali donji je dobar samo 89. sad sam u prvom tromesecju u bolnici bila zbog toga. Bio je 160/80 i dva puta 150/90 i kao ovaj drugi put je bilo rizicno ali mislim da mi je to bilo i na psihickoj strani od straha da se opet nesto ne desi. Jer zamislite kad vam kazu jao imacete bkizance i onda cute cute cute... i kazu vam da nijednoj bebi ne kuca srce, meni je to bilo prestrasno. I na kraju sam morala ostat u bolnici jer jekao bila i blizanacka i visoka trudnoca i imala sam carski rez i nisu mi to smjeli radit pod anestezijom nego sto bi rekli na zivo da se ne bi maternica opustila i moze doc do probijanja. Mislim da sam jako hrabra kad sam se posle svega toga odlucila za drugu trudnocu i zato to povezujem sa psihom. A sad sam hvala Bogu dobro i moja bebica se mrda isretni smo sto cemo imati jednog malog bebaca. I mogu vam reci drage moje cuvajte se, ne radite nista sto vas uznemirava, i nesto jako jako bitno  pazite sta jedete, to je mozda na vrhu ljestvice. Ja trenutno pritisak regulisem samo ishranom a da mi je neko nekad govorio sve ovo rekla bi mapusti molim te.

Vidim da se dvoumite oko kolica, odjece..., ja bih preporucila turbo limac, to je iz vise razloga, imaju super cijene, super snizenja, za djecu koja su veca imaju cipele s anatomskim uloskom a jeftinije nego ciciban i druge, a uz sve to imate potrosacku karticu koju mozete koristit i u espritu, doroti perkinsu i jos nekom radnjama i kad skupite odredjene bodove ide na popust, ma znate kako to s tim ide.
Nadam se da nisam pretjerala ovaj put.
Budite mi lijepe, zdrave, sretne i zadovoljne trudnice.
pozdrav svima 

(odgovor članu jupajdi)
  Neposredna veza do poruke: 79
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 15:10:45   
ElmaB
Draga Maida!!!user posted image

Jos jednom cu ti reci da mi je jako zao sto kroz sve to morala proci, ali isto tako veoma mi je drago sto si opet trudna! Samo mi nije jasno kako su ti carski rez radili na zivo???? Bez ikakakve anestezije!? Pa, zar si to mogla izdrzati? user posted image Svaka ti cast!user posted image
Issa i Suzana pa gdje ste na forumu?

Pozdrav!

Elma B.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 15:16:56   
baby
I ja ti zelim Maida 28 puno srece i zdravlja tebi i tvojoj bebici da se rodi ziva i zdrava i tebi naravno  da prodjes sto laksi porod. Sto se tice  pritiska i pulsa meni je uvijek bio puls 90 to je kod mene normalan al mi je pritisak ko u bebe 120 prosli put 60 a sad mi bio 120 70 malo donji visi al kaze doktorica super stvarno jos sam prestala pit kahvu i smanjila cigare sto inace povecavaju same od sebe pritisak.
 
Sto se tice ove epiduralne anestezije  malo da se nadovezem na tu temu jer nisam bas upucena toliko strucno da kazem o njoj . Znam samo da je moj muz prosle godine operisao koljeno i da je bio svjestan daje se u kicimu izmedju prsljenova u neke zivce i samo donji dio bio nepokretan al i ja sam cula da je to problematicno iz tog razloga da ako nedaj Boze profulas mozes ostat nepokretan . Mom muzu su 5 puta boli raznim velicinama igala i zadnja kad su nasli zivac kaze boli strasno  .Ja inace nevolim samu pomisao na injekcije zato i bjezim od tih stvari .Al kad bih birala od te ili totatlne prije bih ovu drugu da nebudem svijsna jer kasnije nije lako poslije te epiduralne puno ti se nesvjesti i moras vazdan lezat, stvarno nezelim nikog prepadat al ja nebih tu .
 
Hej cure pa gdje ste vi ja vas pozeljela nisam mogla svama pricat a sad kad  mogu uspavale ste se user posted image
 
Suzi u kojoj si ti sedmici i kako se osjecas jesil imala u pocetka kakvih problema tipa krvaenja i tako.......
 
Issa sta je stobom kako si ti
 
Elma B naravno ni tebe nisam zaboavila koja si ti sedica 
 
Cinimi se da sam procitala da je se jos jedna dupla trudnica pojavila cinimi se da je Issa zamolila da podjeli svoja iskustva sa nama pa je nisam vise ni vidjela na forumu
 
Pozdravuser posted image
 
 
 
 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 15:18:15   
baby
Moja Elma B dok sam vamo pisala ti se umeduvremenu javiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 16:43:15   
ElmaB
Hej, baby!

Ja sam sada 24 sedmica. Sto znaci 6. mjesec. Nekako jedva cekam da ako Bog da udjem u 7. pa ce mi odmah biti lakse! Kako si ti?

Pozdrav!

Elma B.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 17:07:02   
Anoniman
Cao cure,
Elma, ja sam carski rez radila pod opstom anestezijom ali su me cistili, odnosno radili kiretazu bez anestezije, navodno s lokalnom ali ne bi ja rekla.
Ma gdje bi carski na zivo. Cao cujemo se

(odgovor članu ElmaB)
  Neposredna veza do poruke: 84
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 17:07:50   
baby
Hvala Bogu dobro sam pa vi ste sad bas malo vece i stomak vam je imam osjecaj povelik , mene jedino sto mi smeta sto imam osjecaj da kad jedem nemogu da dise imam kao da mi se zeludac smanjio,Ja evo vazdan radim kako mi je pas otiao hocu sebi da sredim detaljno malo se ukljucim na forum da vidim imal koga i eto tako drago mi sto je vrijeme lijepse odma je i covjek raspolozeniji a i muz mi poceo tenirat pa sam sad malo vise sama u kuci user posted image  user posted image pozelila sam pavo

Kakvo je vrijeme kod vas u Sarajevu ovdje je u Zenici citav dan sunce cak mi je prozor vazdan otvoren

Juce sam kupila sebi malo kremica za stomak da krenem na vrijeme da se koza pripremi za rastezanje i kupila sam bademovo ulje sa vitaminum e kazu da je jako dobro u trudnoci pogotovo kod nas duplihtrudnica i sriet a imam i iz avona od planet spa one kreme od maslinovog ulja pa konbinujem jedva cekam da sve uadim pa da se okupam i namazem kako vi sta vi koristite za stomak i grudi .user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 17:24:20   
issa
Ćao cure moje! Ja sam jutros jako rano ustala i odmah sjela da vidim gdje ste. I kad sam napisala poduzi post, sve izbrišem pa mi se nije dalo opet pisati. Evo probat ću sad u kraćim crtama....
 
ElmaB - Ja "gazim" 20 sedmicu.On je malo rizična ( ne znam zbog čega), ali se treba paziti. Istina, baš sad sam pokupila prehladu, nije jaka ali je prehlada. Nije ni čudno, kad su svi oko mene bili bolesni. Da stvar bude gora, u Bi će ovih dana proglasiti epidemiju gripe, a povrh svega pojavile su se varčele ( vodene kozice) kod odraslih i to masovno. Tako da me užasno strah user posted image
 
Baby - Drago mi je da si tako sretna. Prekrasno je vidjeti svoju dječicu, ja bih svaki dan išla da ih gledamuser posted image  Ali mi ne dajuuser posted image
 
Jupajdi - Meni se epiduralna čini skroz OK!Drugačije je ipak kad nisi izmoren bolovima i primiš svoje dijete na prsa odmah po rođenju. Ja ću, kad za to dođe vrijeme, o tome razgovarati sa svojim dr-om.
 
Maida28 - Tlak zna biti zeznut. Znam neke žene čija su djeca danas bolesna zbog njihovog tlaka u trudnoći. Ipak se on najlakše kontrološe hranom. trudnice misle da mogu jesti šta poežele, jer kao tada nemaju grižnju savjesti. A nisu ni svjesne da samo zlo čine svoje djetetu. Moj je OK,  najčešće je 120/65
 
Baby- Vidim da si se opet javila, pa rekoh da odmah odgovorim. Ja od prvog mjeseca trudnoće koristim ulje na bazi jojobe "mamma", kupljen u dm-ovoj prodavnici. Nije skupo (oko 5km), ali je odlično. Čitala sam na hrvatskim forumima, masovno trudnice koriste to ulje. Ja mažem ujutro i uveče i prezadovljna sam. Koža mi je kao kod user posted image
Toliko drage moje!
Sve vas user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 17:56:10   
baby
Hvalla Issa kupicu sebi 100 o/o vrujem da je dobro ,kaze meni moja mama da fino uzmem jenu bezveze siroku maicu i neke stare gace pamucne lijepo svih tih uljapa se navece namazes da ga ima podosta i da ti nije zao neke pidjame jer je masno pa se nemoze oprat  i lezi spavat

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
16.1.2008 19:59:18   
ElmaB
Baby!

Ja sam u prosloj trudnoci koristila Saljicev melem za strije, crnogorski i super je. Nigdje nisam pukla!! I sada ga koristim! Pozdrav!

Elma B.user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 8:31:18   
ElmaB
Dobro jutro svima!user posted image

Kako ste danas? Evo, nesto razmisljam da Vam napisem kako izgleda kada rodite bebu i kakvi Vas osjecaji prozimaju. Posto ja vec imam iskustva sa prvom bebom nadam se da ce Vas zanimati.user posted image
Meni je termin bio 20.02.2005., a rodila sam 11.02. To jutro otisla sam na redovnu kontrolu otkucaja bebinog srca na kliniku Kosevo kod dr. Senada Murtezica i kako mi je vec nekoliko dana ranije posteljica bila zrela za porod, a stomak se poprilicno spustio, dogovorili smo se da ostanem taj dan. Mogu Vam reci da mi nije bilo svejedno. Poprilicno sam se prepala. Poljubila sm muza i otisla sa ljekarom na sprat. Babica me je klistirala i stavili su mi gel za otvaranje grlica materice. Nakon dva sata otvorila sa se tri prsta, bez ikakvih bolova i uveli su me u porodjajnu salu. Tamo je bila jos jedna zena koja se upravo poradjala i kako je ona vrisnula, ja sam se automatski zatvorila i beba se povukla prema gore. user posted image Kako sam bila prvorotkinja, dr. nije zelio da me vrati na odjeljenje i pati, pa mi je predlozio carski rez. Odveli su me na sprat i poceli pripremati za operaciju. Uzasno sam se prepala, mada su se oni trudili da me oraspoloze. Poceli su mi postavljati razna pitanja dok anestezija nije pocela djelovati, a ja se sjecam da sam stalno pitala hocu li se probuditi!!!!!
Rodila sam u 18 i 05, a probudila sam se vec oko pola sedam. Relativno brzo! Dobila sam infuzije protiv bolova i ostala na intezivnoj njezi dva dana. Bebu su mi donosili da vidim i vracali je na odijeljenje. Drugi dan sam sisla na odijeljenje, kada su mi izvadili kateter i nije bilo bas lako, ali uspjela sam. Kada sam sisla na odijeljenje beba je bila u krevetcu pored mene. Joj osjecaja!!!!!!!!!! user posted image Prvo sam pocela plakati, od srece, a onda sam bila sva zbunjena, jer nisam znala sta da radim. Ali, kasnije to sve dodje na svoje. Cetvrti dan dosla sam kuci! I tako....
Iako imam iskustva opet me je strah. Kazu da su ti osjecaji normalni. Eto, da znate otprilike kako to izgleda!
Issa, to sto kazes da je 20. sedmica rizicna za blizanacku trudnocu, isto tako kazu da je rizican i period poslije dvdesete sedmice. Ko ce im znati!
Veliki pozdrav i javite se!

Pusicaaaaaaaaaaaaaa!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Elma B.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 8:56:54   
baby
Dobro jutro Elma B i tebi i svim ostalim  curama koje jos spavaju

Interesantno ja sam voljela da slusamteme o porudu uvijem mozda iz tog razloga sto sam se uvijek bojala pa mi je moja jadna sestra morala 100 puta prepricavat jer je ona imala lagane sto bi se reklo porode  , sa pvim djetetom malo tezi jedino je bilo bolno sto je ano dosla navecer u 1 a pocelo u 5 ujuto , i sa jednim i sa drugim je bila otvoena 11 cm stim sto u dugom porodu nije osjecala nikakve bolove pa su joj morali dati onu ijekciju za prouzrokovanje bolove * drip* mislim da se tako zove i bas sam jednom pricala da je i bolove i porod imala u 10 min user posted image

Ja nemam tog iskustva pa nemogu bas picat al ado slusam sve sto se tice poroda cak sam gledala nedavno kako sa se zena u bazenu porda radi vjerovatno soka koje dijete dozivi pri udisanju prvog zraka , mada je meni to glupost je je sve to Bozije davanje .

Sto se tice 20. sedmice  trudnoce sa genimini ja sam tacno narucena u privatnoj klinici kod d Ribica  jer me on inace nevodi vodi me druga Dr  Dedic u drzavnoj al posto sam ja imala strahova radi rengena posjetila sam i ovog doktora kojeg cuvam za porod inace najbolji meni dokto u Zenici .20 sedmica objasnjavo mi je sve al sam ekla da moram rijecnik latinskog ponjet nista nerazumjem , je kriticna za gemini i do 20 sedmice da se treba cuvati razlicite su trudnoce sa jednom bebom i dvoje . E ja samkod njega naicena 7 marta tad cu biti u 20 sedmici pa mi je rekao aditi neke markere i 4D . a ja bih vise voljela radit 3D jer se tu otkrivaju anomalije ..

To je ono sto ja znam za 20 .sedmicu

Cure ustajte pobudite se i debelog sna hajde da kahvu pijemo user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 11:05:06   
issa
Baby, jesi li je pristavila, kuha li ta kahva user posted image  Ja sam rano ustala, nisam mogla spavati od začepljenog nosa i prehlade...Piskarala sam nešto pa nisam mogla na obje strane. Kasnije ću vam reći šta pišem...
 
O porodima, ovakvim i onakvim, naslušala sam se i previše. U firmi u kojoj radim cure su imale svakakvih iskustava u trudnoći i porodima, da me najčešće bilo strah. Ipak, sam rekla sebi da smo svi različiti i da ne mora značiti da ću imati loša iskustva. Hvala Bogu, do sada je sve OK! Pa kako god bude, kažu od Boga je!
 
A znate šta sam pisala na sabahu ranom?! Počela sam već odavno da vodim trudnički dnevnik, zapravo pišem neku vrstu pisama svojoj djeci. Imam i jednu simpa kutiju u koju ostavljam stvari koje bi im mogle značiti kad odrastu ( slike sa UZV-a, čestitke koje sam primila kad se doznalo da su user posted image user posted image , pa i pozitivan test na trudnoću i sl. ). Tu kutiju uspomena i moj dnevnik poklonit ću im za njihov 18. rođendan pa nek uživaju....MIslim da je to lijepo! Čak me muž i uslika svakog mjeseca iz profila kako bih mogla pratiti rast stomaka...I to ću im ostaviti... Njega sam nagovorila da im napravi pjesmu ( bez teksta ), odsvira na gitari pa ćemo to snimiti na audio kasetu i ostaviti...Tako...Luda sam vam ja ženska, svašta mi pada na pamet user posted image  
 
A gdje nam je Suzana? Suziiii, kako prolaze dani na bolovanju????
Maida28, jesi li položila ispit?
 
Ostalim mamama duplicama, želim ugodan dan user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 14:02:51   
baby
Svaka cast Issa ti si pravo cestita i vrijedna zena to sam od samog pocetka i prije no sto sam saznala za blizance pimjetila . Jesil slucajno riba u horoskopu oni uvijek misle na sve i na te sitne detaljcice koje puno znace , i zelim ti srece i da te tvoja djecica cuvaju i misle na tebe kao na ti njih .user posted image

Ja cekam jutros i nista nikog da mi se pridruzi i budem primorana otici do svekrve da popijem snjom kahvu user posted image
i evo sad dosla kuci a ko dijete idem ulicom i jedem kifle .
Cure juce sam uzela u DM -u caj IMUNItea to mi je jedna doktoica preporucila da kupim i pijem ako neko ima slab imunitet i bar da ga popravi ja se nisam nikad crpila niti povracala pa mi je dobari imunitet al opet sam ga uzela .user posted image



Suzi javi se sto prije user posted image

Pusaa

(odgovor članu issa)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 15:10:50   
ElmaB
Cao Issa i Baby!user posted image user posted image
 
I ja sam jutros poranila sa pisanjem kako ste vec vidjele, a kasnije sam otisla sa drugaricama na kafu. U pravu si Issa da su porodjaji individualna stvar od zene do zene, ali eto ja sam napisala svoja iskustva poslije carskog reza i kao sto vidite nisam se hvala Bogu mnogo napatila, sto od sveg srca i vama zelim. Nadam se da ce tako biti i ovaj put! Kako se vi osjecate? Ovo vrijeme je varljivo, pa mnogo utice posebno na nas trudnice. A jos gripa!!!! Uh!!!
 
Pozdrav i cujemo se!
 
Elma B.user posted image

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 16:20:56   
baby
Hej cure  
maloprije sam lezala i razmisljala user posted image i dodjem do jedne teme gdje me uhvati strah user posted image
, jeli tacno da zene koje nose dvojke, trojke , cetvorke ranije se porodje da u vecim slucajevima njihova trudnoca bude dosta kraca ako da zbog cega sta to prouzokuje raniji porod jer kazu da je deviti mjesec jako vazan za djecu da tu najvise dobiju na tezini i tako

Bas me interesuje znate nevolim bas tamo citati na intenet stranicama o tim strucnim odgovorima volim vise kad neko to sam na sebi dozivi nesto pa podjeli sa nama zato i jesam na ovom forumu dajete mi lijepu podrsku i lakse podnosim dane .



(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 17:39:47   
Emina*
Draga baby,ja koliko znam da one zene koje nose dvojke, trojke ili vise njih ranije se porode zato sto se posteljica vise rasiri. Jer dvije bebe vrse pritisak na grlic materice,pa se i zena prije otvori,pa se zato bebe ranije i radjaju. Ti ne trebas da se sekiras jer je tako kod svake zene,i uvijek vala koliko ja znam bebe budu hvala Bogu OK. Ti se sto vise odmaraj,jer ti organizam sadrzi puno krvi, srce ti radi ubrzano......  
Nemoj bona da se zamaras nebitnim stvarima.... user posted image user posted image user posted image
Uzivaj u svojoj trudnoci....

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 18:33:59   
Anoniman
hej cure,
kako ste mi sve. ja sam hvala Bogu super. Polozila sam ispituser posted image user posted image , bravo ja, i danas sam spavala cijeli dan, bas sam odmorna ne boli me stomak, sve je ok. Nemojte se brinut za blizance, samo slusajte doktore. Svaciji organizam je poseban na svoj nacin. Ja sam upoznala zenu u bolnici koja je s blizancima dosla do devetog, to joj je druga trudnoca i jos ima dijabetes. Kad ona nije rizicna onda nije niko. Bitno je da ne razmisljate o tome.
Odo nesto jest i odmarat jos malo pa sutra se moram bacit na novi ispit. Ovo je bas pozitivno uticalo na mene.

(odgovor članu Emina*)
  Neposredna veza do poruke: 96
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 19:33:30   
ElmaB
user posted image Draga Baby!user posted image

Ja sam licno sa svojim ljekarom razgovarala o tome i on kaze da blizancka trudnoca vrlo cesto kraje trace, ali da se cesto desava da zena rodi tacno na termin ili pocetkom devetog mjeseca. Najvaznije je da organi budu razvijeni, a kilaza i duzina beba je individualna. Zene koje nose jedno dijete znaju roditi sitnu bebu. Blizanci su uvijek malo manje tezine sto je sasvim normalno jer ne maju dovoljno mjesta u stomaku. Bitno je dase rode zivi i zdravi, a mi cemo to kasnije nahraniti!!!!!!user posted image user posted image

Pozdrav!

Elma B.

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
17.1.2008 23:40:22   
Suzana
Drage moje trudnice,
 
Tu sam, jednostavno ne stigoh ova dva dana da se javim. Isla malo na posao, pa malo od kuce radila...
 
Sad je vec kasno, pa se ujutro uz kafu cujemo!

PUSA!

 
PS: Elma, nisi im prijavila da smo bile na kafi! user posted image  Zene drage, necete vjerovati, ali Elma i ja zivimo 50 m jedna od druge!!!!!!!

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
18.1.2008 7:56:26   
ElmaB
Dobro jutro drage moje trudnice!user posted image user posted image
 
Zaista, Suzana i ja imamo srecu da zivimo u istom gradu i to jos vidimo jedna drugu sa balkona. Nevjerovatno!!! Neki dan smo bile i na kafi i super se ispricale, a naravno jedina tema nam je bila nasi blizanci!!!!
Jucer sam pronasla jednu super stranicu. Radi se o internet prodaji i mozes se registrovati iz BiH, sto inace nije slucaj. Stranica se zove www.ebay.com i kada se otvori na lijevoj strani kliknete na kategoriju baby! Zatim birate sto vas zanima. Nadjete opciju da se registrujete i onda kada izaberete zeljeni artikl nudite cijenu. Ja sam jucer ponudila cijenu za blizanacka kolica(double stroller) 56 dolara i jutros mi je na mail stiglo da je neko povecao taj moj iznos i sada cekam ponovo mail. Ako niko nije ponudio vise ja mogu kupiti ta kolica. Placa se kreditnom karticom, postarina je oko 10 dolara i posiljka stigne na kucnu adresu za desetak dana. Probajte, jer meni se cini zanimljivo, a nije pretjerano skupo!
Issa, jucer sam opet malo vise raspitivala se oko onoga koja je sedmica rizicna u kojem periodu. I ovako: za sve trudnice, bez obzira da li je jedna ili vise beba, rizican je period do 20. sedmice sve dok se ne zavrsi organogeneza odnosno dok plod ne postane beba. Za nas duple trudnice treba se pricuvati u 6 .mjesecu tj od 23 do 27 sedmice, a ja sam bas u 24!!!!! Kada udjemo u 7 mjesec odmah je lakse, jer ako i dodje do prijevremenog poroda, bebi je vecina organa razvijena sto ne pretstavlja veci problem za samostalni zivot! Tako pisu ljekari!!!!user posted image user posted image
Eh, eto, ja se na sabahu raspisal! Odoh sada da vidim imali kakvih novosti na ovoj aukciji!
 
 
Puuuuuuuuussssssssiiiiiiiicccccccccccaaaaaaaaa svima pa se cujemo!!!!!user posted image
 
 
Elma B.user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: RAZGOVORI O SVEMU PO MALO
18.1.2008 12:06:19   
Suzana
Dobro jutro drage dame!
 
Jest' da je skoro podne, ali ja ustala oko 10 h, pa se nekim poslovnim mailovima zabavila, pa evo doruckovala i odvojih i vremena da se i vama javim.
Kako se nisam javljala 2-3 dana, nakupilo je 'hejbet' postova... Dok sam ja to sad sve lijepo iscitala... I voljela bih svima odgovarati na sve, ali ne znam da li ce mi uspjeti.
 
Issa, ti si sedmica isped mene, ja "gazim" 19. sedmicu.
Cuvam se od ovih gripa, pa ovih dana od kuce raduckam pomalo. Ja jos nisam na zvanicnom bolovanju, to bi trebalo da se desi sa pocetkom februara, a o tome cu vas svakako obavijestiti.
Vidim da u postovima pisete o tim nekim rizicnim sedmicama blizanacke trudnoce, pa me pomalo prepadate, ali se radije ne bih previse udubljivala user posted image , ako Bog da, sve ce da bude uredu.
Djecica su mi aktivna, ovaj mali fudbaler sto sigurno znamo da je user posted image  je malo postao obziran, pa sada dozvoljava i bebici ispod (ne znam da li je brat ili seka, mada Dr sumnja da bi i druga beba mogla biti user posted image , to sam vam rekla) da dodje do izrazaja i lupka mamu iznutra. Lijep je osjecaj, jutros kad su se javili sam bila u tim poslovnim mailovima, i bas sam bila bijesna sto nisam lijepo odlezala i slusala ih kako se igraju. user posted image
Nadam se da ce veceras biti aktivni, a jedva cekam da mi ih i muz osjeti preko ruke.
Vidim da ste pisale dosta i o epiduralnoj anesteziji, Elma i ja smo na kafi pricale i o tome, pa sam se nesto bila bacila u razmisljanje oko poroda, ali opet kazem, ima vremena, pa cemo vidjeti sta i kako.
Vidim cure pisete i o kremama kojim se mazete. Ja vam moram reci da sam prilicno nedisciplinovana, i neredovno se mazem. Koristim kremu/vazelin koju sam dobila iz Amerike i odlicna je, masna premasna, ali je koza poslije super. Koristim i ovaj Skin Form njegu protiv strija od Afrodite (njihov reklamni banner ste vidjele sa strane), jer mi je prijateljica preporucila. Ona je takodjer koristila i bademovo ulje. Elma, znam za taj Saljicev Striet, to je proizvod koji su trudnice i prije rata koristile, kazu da je zaista odlican. Nikad mi ne padne na pamet da ga kupim kad odem u apoteku. Koliko je love? user posted image
Elma, bilo bi super da ti uspije ta kupovina preko Ebay-a. Moj muz je kupovao neke stvari, ali su mu obicno roditelji kupili tamo, a onda slali u SA.
Curke, nama su kolica kupljena i stigla su kod svekra i svekrve u USA. Kazu da su super. Vec sam vam pisala da je u Americi sve toliko jeftinije, da ja nisam mogla vjerovati da je tako.
Baby, nemoj previse pospremati po kuci, dobro je da si aktivna ali se moras i cuvati.
Na sljedecem pregledu ce tvoje bebe biti jos vece, aBd.
 
Drago mi je da su nam se pridruzile i trudnice sa jednom bebom user posted image .
 
Sada vas pozdravljam, imam nekih obaveza, ali se cujemo!
 
Puno vas pozdravljam,
 
PUSA user posted image
 
PS: Issa, svaka ti cast za taj trudnicki dnevnik. Bas si neka pjesnicka dusica, a Baby sto kaze, to je karateristicno za osobe rodjene u horoskopskom znaku ribe, ja sam isto riba, ali eto, ne pisem taj dnevnik user posted image


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *