|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
27.10.2008 14:31:03   
jupajdi
Ma nama je Esma počela da kašlje tek jučer, nikakvih predznaka nije bilo, tipa nosić, kihanje i sl. Nisam čula to za šljez, sjećam se da mi je pedijatrica to govorila za Emina.
Ivona, hvala ti na odgovoru.user posted image

(odgovor članu Ivona)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
27.10.2008 14:44:29   
enna
Ehhhhhh drage moje evo i mene na ovoj temi moja Ena se prije 5 dana probudila sa zacepnjenim nosicem i visokom temperaturom (39-39,5)davala sam joj paracetamol i snizi temperaturu u roku 40 min.i ona se preznoji sva i ja mislim hvala Bogu gotovo kad ono nakon 3-4 sata isti problem i tako smo predeverali jednu noc sutradan odemo kod pedijatre konstatuje upalu grla s tim sto je moguce kaze da je zarazila se tom tzv.trodnevnom groznicom jer imala je sve simptome koji su upucivali da je to.Kaze da nastavim sa paracetamolom i 4-it dan ako nebude ok da podem sa antibioticima ,redovno izapiranje nosica dosa tecnosti i kaze postoji mogucnost kad temperatura spadne da se beba sva izaspe ali da je to normalna reakcija poslije te trodnevne groznice.Ja se nadala da nije to to kad juce kada smo ustale vidim moja Ena sva jadnica se izasula i ja ju izbrisem peskiricem i namazem hidrantnom kremom i jutros smo ustale kao nove hvala Bogu.Tako da je ona izgleda prebolovala tu trodnevnu groznicu kojoj se razlog nezna ali kazu da ojaca bebin imunitet pa se nadam da je tako.Pusica svim!!!!user posted image

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
29.10.2008 13:50:55   
dacy
i moja bebica se prehladila user posted image nosic mu je zacepljen, kada trebam da ga ocistim tada je borba, malo kise i kasljuca, ziva ne znam sta da mu dam kad nema ni mjesec dana

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
29.10.2008 17:40:08   
Inayat
Moja beba cesto kise u toku dana. Nekoliko puta. Mislim da joj je nosic suh tj da se skorilo ono malo slina koje ne mogu da se izbace ni sa pumpicom. Sta da joj kapljem u nos da se rastvori i izadje?

_____________________________

Mamine ljubavi
M 25.09.08
Z 10. 06. 10

(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
29.10.2008 17:49:26   
mamyca
Ja bih joj samo ukapala svog mlijeka,probaj.

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Inayat)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
29.10.2008 21:25:07   
jupajdi
Pomagajte žene!

Već sam pisala da je Esma od nedjelje počela da kašlje, a od juče i da hropti. Ali jutros u 4 ujutro prava drama. Vrišti, plače, neće da doji ( usto je već par dana zelena stolica jer odbija da doji )nema temperaturu, ali od šlajma ne može da diše. Malo zaspi na rukama i kašalj je probudi i opet ispočetka. I mi odemo kod naše pedijatrice u drugu smjenu. U međuvremenu dobije temperaturu 38,5 Ona je pipne uši, a Esma zavrišti. Pošalje nas ORL i ona kaže nije nešto puno upaljeno uho. I pedijatrica nas pošalje na Kliniku kod ORL, koja potvrdi da su uši blago upaljene. Također, smo otišli i na Pedijatriju, tamo su joj aspirirali nosić. Za ne povjerovati koliko je šlajma izašlo iz tako male bebice. Malo su je inhalirali i poslali kući, pa da dođemo opet ujutro. Ona je nakon tog aspiriranja fino dojila I zaspala. Ali evo opet osjetim novi šlajm i kašalj, pa se brinem kako ćemo ovu noć predeverati. Dobila je i da pije Penbritin antibiotik radi ušiju i Nisita kapi u nos. Mi smo uvijek pokušavali izvući te slinice iz nosa, ali uvijek malo toga izađe ili nikako ne izađe.
Ne znam više šta da radim, pravo sam zabrinuta.user posted image Ipak, to je bebica od mjesec i po.

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
29.10.2008 21:47:04   
Amrino
jupajdi- negdje sam vec pisala...kada se zakaslje- stavi je ili preko ruke il ramena i dooobro je lupkaj po ledjima (da se slajm "odljepi"). Cijelo vrijeme dok je nosas lupkaj je tako po ledjima...naseg Hamzu je to jako smirivalo i godilo mu.
Osim tvog mlijeka- nemoj davati nista- nikakve cajeve jer tvoje mlijeko je zdravije od bilo kakvog caja.
Moj Hamza je bio i mladji kada je fasovao gripu. Najteze mu je bilo kada lezi- pa je spavao na meni ili muzu- jedino tada je bio miran. Najvise im smeta slajm i najteze disu kada su u lezecem polozaju tako da ti ne gine nosanje. Nemoj se prepasti ako povrati- tako izbacuju slajm (znaci- ko povrati to je super) a i stolica moze biti ligava i zelena- takodje slajm.
Stavljaj je da doji sto cesce. Nervozniji su i manje jedu pa zato neka doji cesce a manje. Mozes joj kapaljkom ukapavati svog mlijeka ili fiziolosku otopinu dok lezi i poslije par trenutaka je uspravis...probaj izvuci nesto i onom pumpicom.
Temperaturu pratite i ukoliko ne prelazi 39 skidajte tusiranjem, oblogama od vode (ne stavljati obloge na glavu nego oko vrata!!!) a mozes joj davati i mali paracetamola ali ce se temp. svejedno opet vratiti- i uglavnom traje tri dana. Do tri dana je neka normala i uobicajeno je.
Vi se naoruzajte strpljenjem, nosajte je volite i sve ce aBd biti uredu za koj dan.
Ljubi je i od nas mnoooogo!!! user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
30.10.2008 22:30:30   
Amrino
Kako nam je Esmica? 

_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
31.10.2008 0:20:46   
jupajdi
Hvala Amrino na odgovoru.
Esmica je malo bolje nego što je bila jučer. Od jučer nema ni temperaturu. Opet sam je vodila na Pedijatriju, na kontrolu, ali kažu da nije bilo potrebe da je sada dobro, da bolje diše, ali da još puno sekreta ima.
Ma sve ti ja te metode radim, i lupkam je po leđima, non-stop je nosamo, malo povrati i samo tako izbaci šlajm. HB počela je da doji i odmah se boja stolice promijenila u zeleno-žutu.
A što je najgore i sin se razbolio, i on upalu lijevog uha fasovao. Ma to je neki virus. I on dobio antibiotik, boli ga užasno, ali je veći i zna reći ako mu nešto fali. Inače pripremamo se ovih dana da mu operišu krajnike, jer ima izražen treći krajnik i počeli su problemi sa sluhom, jer je njemu taj krajnik uvijek smetao ušima, a ne grlu. 
Ma vidjećete sve kada budete imali dvoje djece. Danas sam i jedno i drugo morala vodati sa sobom, jer nemam kome ostaviti E. Pa je počeo povraćati kod doktorice..... Ali haj da vas ne davim više. Sada su hB bolje. Nadam se da će sve to brzo proći. Evo ih spavaju, pilići moji mali. Odoh i ja jer dvije noći ne spavam...
Pusa

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
31.10.2008 10:49:43   
Amrino
Hvala Bogu da je bolje. Zao mi je zbog malog ali hajde...valjda ce brzo proci.
Izgleda da je bas neki virus...i kod mene odjednom slajma bruku...jedva disem. Nekih drugih simptoma nisam imala osim sto sam se dva- tri dana osjecala kao da imam temperaturu (bolila me svaka koscica u tijelu, malaksavost, teska glava...) ali je nisam imala.
Hej zeno- svaka ti cast. Znam kako je kada sve moras sama- ali ne mogu ni da zamislim kako je to sa dvoje (i to bolesne) djece.
Samo hrabro!
Ljubi pilice i odmaraj. user posted image


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
31.10.2008 23:51:03   
kana
Amra je u pravu ,ni slucajno u lezeci polozaj,moze se od slajma ugusiti,ne daj Boze.Trebalo bi biti blago glavica uzdignuta ali za tako malu bebu ne dolazi u obzir jastuk zbog kicme,nego na bok ili blago ispod madrsca stavi neki rucnik...sretno i znaj da svaka beba prodje te hunjavice i zacepljenje nosica,mi smo se mucili takodje s tim.
Stavljali smo mu kapi u nos-aquamaris i kapali eukaliptisovo ulje na jastuk(imao je preko 3 mjeseca) Ispod krevetica smo stavljali vode u neku posudu da vlazi zrak,a nismo koristli nikakve pumpice jer me je bilo strah a i pedijatrica je rekla da nisu bas pouzdane,pogotovo za tako malu bebu..
sretno

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
31.10.2008 23:54:30   
kana
a kada kasalj postane suhi,najbolje je staviti komad pelene oko grla -kasalj nestane.Zamotate pelenu kao maramu na trokut i zavezete.Spomenucete me user posted image

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
31.10.2008 23:57:15   
kana
Amrino,vidi ja clan od datuma kad se Hamza rodio:) nevjerovatno:)

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
7.12.2008 12:15:22   
tweety
Evo i mene u klubu prehlade user posted image  Moja curica kojoj ce 9.12. biti mjesec dana ima 3 dana hropi,kaslje i puna je slajma user posted image  Slabo mi jede po noci,valjda ne moze od toga svega.Koristimo fiziolosku otopinu u nos i onda pumpicom pokusavamo izvaditi sekret iz nosa,ali mislim da nije problem u nosu nego vise to da joj slajm smeta u grlu.Vise puta je znala kad pojede da povrati i vidi se slajm i zeleni sekret.Tako mi je zao i grozno se osjecam,ne znam sta da radim,kako da joj pomognem.Temperature hvala bogu nema,jos bi mi samo to trebalo user posted image  Ona se prehladila od ostalih ukucana jer su svi bolesni osim mene.Zaboravila sam navesti da je i joj je i stolica zelenkasta i ljigava.

Joj poludit cu jos malo user posted image

< Poruku je uredio tweety -- 7.12.2008 12:17:32 >


_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu majki)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
7.12.2008 12:23:24   
beni29
Draga Tweety

Tebi bi najbolje bilo da fizioterapeut izbaci taj slajm jer tako mala bebe ga ne zna izbaciti sama. Ne znam da li kod nas to rade ali raspitaj se. To je specijalna masaza gdje fizioterapeut masira pluca i taj dio gdje je slajm i izbaci ga napolje. Nije bas ugodno za bebu i za ledati ali je super efikasno. Ne znam sta bi to jos moglo pomoci mozda postoji sirup^za tako malu bebicu najbolje je ipak vidjeti doktora.

Puno pozdrava i ljib svoju bebicu i nadam se da ce brzo sve biti u najboljem redu.

_____________________________

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
7.12.2008 12:40:25   
RAJA
Asja baš mi je žao ebem mu miša odakle njoj maloj maci to
moj savjet kad počne kašljat ti je na svoje rame i lagano je tapši po leđima
da izbaci što više
sretno

_____________________________

MAMINI SINOVI
DŽANIN 08.03.2003.
DINO 21.03.2006.

(odgovor članu beni29)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
8.12.2008 15:38:56   
tweety
Da li je neko probao stavljati maslinovo ulje na bebina prsa radi kaslja?Jos uvijek je malena puna slajma iako povrati pa izbaci slajm par puta na dan.

_____________________________

Prince `05
Princess `08

Ente kalbii, ente kullun fii hajatii..."Moje si srce, sve si u zivotu mom..."

(odgovor članu RAJA)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
8.12.2008 20:44:17   
Romali
Mrva malauser posted image
Ne znam to za maslinovo ulje, znam za svinjsku mast
Možda će se neko javiti, evo podižem temu


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
9.12.2008 10:36:26   
jupajdi
Mi smo stavljali ugrijano maslinovo ulje na prsa i leđa i pomoglo joj je. Bila su joj 3 i po mjeseca i imala je upalu uha i grozan šlajm u nosu i grlu. Sada je hB dobro. Ponekad još kao da ima nečega u nosu, ali odmah stavimo Nisita kapi i malo očistimo pumpicom ili iskiše.

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
9.12.2008 10:39:52   
makana
evo da se odmah tuspasim, pozdrav mamama
stavljala sam ugrijano maslinovo ulje na gazi almedini na prsa kada bi imala problema grlo-nos, ali i na stomačić u prvim mjesecima kao olakšicu za grčeve

< Poruku je uredio makana -- 9.12.2008 10:40:30 >


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
9.12.2008 11:48:07   
Gigana
ja sam stavljala svinjsku mast na prsa i pomoglo je u izbacivanju šlajma (kad je temperatura visoka, onda mast ne dolazi u obzir), a dobro je staviti malo masti i u nosnice (kad je nos začepljen) jer pročepi nakon 15 minuta.

Sad stavljam aquamaris baby kao preventivu, samo po jednu kap svaku noć pred spavanje, čisto da održavam sluznicu vlažnom zbog grijanja i suhog zraka u sobi.


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
10.12.2008 14:22:27   
rija
da ne poludite od zaćepljenih nosića

www.babyvac.si

i

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MESELX:IT&item=150315157770


i ovdje možete pročitati šta misle o BV majke

http://www.ringaraja.net/forum/BABY_VAC_-_aspirator_za_nos/m_3112055/tm.htm

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
23.12.2008 10:45:24   
Ilhana RR
Sta da radim???

Nocas, bukvalno, mala je prekasljala svu noc... neznam vise sta da radim...
Evo jutros je se probudila sa temperaturom... sad kasalj znam da nije radi zuba, a temperatura jeste sigurno jer juce je puno se bunila kad nesto stavi u usta, vjerovatne je boli...

Ima li iko ikakav savijet sta da radim vise tom kaslju? Jer kad povrati sav saljm pocne joj suhi kasalj...

(odgovor članu rija)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
23.12.2008 11:50:39   
mamina cura
Probaj skinuti temperaturu. Ako nije veca od 38.0 onda samo tusiranje i masiranje. Ali meni nije drag nikada taj kasalj. Ja bih je odvela ipak doktoru. Mene je uvijek tu strah i bronhitisa. Otidjite doktoru.

_____________________________

Timur 20.03.2004.
Hena 30.12.2007.

koristimo platnene pelene
za zdravije odrastanje

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic
23.12.2008 12:15:36   
Ilhana RR
Zvala sam doktora, nemoze me primiti ali ci me nazvati danas tokom dana. Da vidimo dal ce propisati nesto jace...
Temperaturu sam skinula lahko tako da je to vjerovatno samo radi zuba. I mene je strah sto kaslje, nekad zvuci ko da cijepa pluca koliko je to jako...
vise neznam sta da radim... stavljam joj toplu krpu na pluca da bih pokusalo malo da joj umanji ali nista...

(odgovor članu mamina cura)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *