|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Endometrioza
7.3.2011 15:00:56   
lusesita
IZVORNA PORUKA: ivannna

Ja imam endometriozu, imala sam endometriom oko 3 cm (prije tri mjeseca sam ga uklonila laparoskopski) i bila sam trudna, al je u 9-oj sedmici zavrsilo kao missed abortion, kiretazom, kasnije mi je dr. rekao da je uzrok tome mogao biti taj endometriom, jer on ispusta određene "toksine" koji mogu da remete zatrudnjivanje, ali i da onemoguće razvoj ploda.
E sada to se događa, a i ne mora, ja sam imala ista razmisljanja kao ti prije operacije.
Kod kojeg dr. se liječiš?


Jel trudnoca nastupila nakon operacije?Jesi imala endometriom na jajniku ili?
Jesi mene pitala kod kog Dr. se lijecim?

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Endometrioza
7.3.2011 15:27:21   
ivannna
Da da tebe sam pitala za dr-a. Endomeriom je bio na jajniku, a trudnoća godinu dana prije operacije i poslije toga nista pa nista i onda krenem kod dr.Godinjaka koji mi predlozi operaciju, na koju pristanem, ednometriom uklonjen, a sada nakon uspjesnog oporavka ponovo pokusavamo zatrudniti :)

(odgovor članu lusesita)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Endometrioza
7.3.2011 16:21:47   
lusesita
Imam vise Dr. sto privatnih sto drzavnihuser posted image
Lijecim se u B.L.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Endometrioza
12.4.2011 11:49:02   
leli§
samo da pozdravim ove zenice...kao sto rekoh ja sam pocela sa terapijom danazola...sad za sad je sve ok... malo sam razdrazljiva i malo se udebljala (2kg) od hormoncica... ali sve je to super samo da ne boli...sad zadnja user posted image  je prosla ok, bez bola, nisam je ni osjetila... ali nije ovo nikakvo trajno rijesenje, samo jso mjesec pa da vidimo sta dalje... bacila sam se na fitnes pogotovo kad sam primjetila da su se kilice pocele slagatiuser posted image

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

(odgovor članu lusesita)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Endometrioza
24.4.2011 9:19:14   
zlatan
Moja priča!Endometrioza 3 godine !Lijekovi ništa,operacija ništa,veličina oko 4 do 5 cm !Prvo lijevi jajnik zadnja kontrola desni na lijevom ništa! Svašta!Niko nije zvanično utvrdio ni uradio nalaz osim ultrazvučnog i tumor markera koji su bili ok doduše prije tri godine !Jedno dijete imam,dvije godine pokušavanja i user posted image !13 sedmica tudnoće zasada je sve ok !Nedajte se trudnoća sa endometriozom je ipak moguća!user posted image user posted image

(odgovor članu lusesita)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Endometrioza
25.4.2011 14:48:38   
vesna85
ćao djevojke,

evo i mene kao novi član da vam se pridružim...
prije par mjeseci doživjela sam šok ..mislim da neću do kraja života zaboraviti taj prokleti dan..doktorica mi je ustanovila čokoladnu cistu oko 2.30 cm ,radila Ca 125 koji je u granicama normale 10.5..no,na sve to mi je rečeno da se radi o endometriozi i da nema mogućnosti prirodnim putem da zatrudnim,ja sam se u ordinaciji onesvijestila...neznam više sta da radim ,nešto mi se ta laparoscopija čini agresivna i pitanje dali će posle nje biti sve u redu ili još gore...user posted image nađoh ovaj forum pa ću pokusati malo da se informisem pošto misli su mi u haosu

(odgovor članu zlatan)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Endometrioza
25.4.2011 14:57:06   
babina beba
Pozdrav, ja mislim da sam vec pisala  na ovu temu ali evo da ponovim. Prije 10 tak godina mi je Mehmedbasic rekao da imam endiometrozu i da necu moci imati djece ako to ne operisem. Naravno on bi operisao i za dvije minute uzeo 2 hiljade. Sreca pa sam uzela i drugo misljenje i nisam otisla pod noz. Hvala bogu bez ikakvih problema i kad sam pozeljela sam ostala trudna i sad imam dvije prekrasne princeze!Zato zene ako vec niste uzmite i drugo misljenje da budete sigurne!

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Endometrioza
25.4.2011 15:30:41   
na korak
Vesna85, ja sam prije tri godine operisala endomertiozu. Moja cista je bila 6x8cm (nisam imala vremena redovno ici ginekologuuser posted image , od posla naravno). Uglavnom sok kada su mi rekli "imate tumor", se ne moze opisati, a zatim recenica "najvjrovatnije cemo morati vaditi jajnik". Naravno da sam otisla na drugo (i ne samo drugo, nego i deseto) misljenje i svi su rekli isto, mora se operisati, sto sam ja ui uradila.

Laporaskopija meni nije tesko pala, i nisam imala nikakvih posljedica. Bolili su me malo misici stomacni i to je to. Vesna85, ne znam odakle ti podatak da poslije laparoskopije moze biti gore. Laporaskopija ti samo moze pomoci, jer te "cokoladne ciste" nisu bas bezopasne, nisamlo, ako se ne otklone.

ovo sto je pisala babina beba je moguce, i moja drugarica je saznala da ima endomertiozu i ubrzo ostala trudna, ali to se moze samo ako je cista izuzetno mala (manja od 2cm) i u zavisnoti na kojem se mjestu nalazi.

Zato Vesna85, naravno, otidi i po durgo misljenje, ali to sto prije rjesavaj. Ja ti zelim puno srece i da sve dobro se azvrsi. Ako te nesto jos interesuje pitaj slobodno.

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Endometrioza
25.4.2011 18:34:08   
ivannna
Vesna 85, nemoj se toliko brinuti, prvo nije istina, a potvrđuju i cure koje su pisali prije mene, da se ne može zatrudniti sa endometriomom, a u prilog tome ide cinjenica da mi je dr. Godinjak radio nekoliko stimulacija klomifenom prije nego sto mi je predlozio operaciju, iako nije uspjelo ne znaci da nikom ne uspije cim je htio da pokusam i prije operacije. Cak se ženama sa endometriomom preporučuje da zatrudne (ako uspiju) jer je velika vjerovatnoća da će taj endometriom nakon trudnoće se smanjiti ili skroz nestati. Ja sam isto ostala trudna sa endometriomom iako je završilo kao missed abortion.

a druga stvar je ta, da nema razloga da se bojis laparoskopije, ja sam je radila u decembru i sve je proslo suuuper, brzo sam se oporavila.
Preporucujem da se javiš dr.Godinjaku jer on je veliki stručnak za to, a laparoskopske operacije radi savršeno, sa najvećim postotkom očuvanja jajnika. Meni je s operacijom otislo i malo jajnika, ali sve je proslo super i vec iduci mjesec jajnik je proradio (bila ovulacija na njemu).

Ako te ista interesuje javi mi se na pp, rado ću ti pomoći
Pozdrav i sretno

(odgovor članu na korak)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Endometrioza
25.4.2011 18:56:09   
maja78 RR
dobro dosla na forum

ja ne znam jesam li na ovoj temi vec pisala ali evo moje iskustvo

ja imam endometriozu na desnom jajniku, ne preveliku, ali je imam i ostala sam odmah trudna kad sam pocela raditi na bebi, cista nije smetala u trudnoci niti je nestala nakon poroda, ona je jos uvijek tu (bila je na zadnjem pregleduuser posted image ).

Sto se laporaskopske operacije tice zaista ne znam otkud ti to da je agresivna, ona je najblazi tip operacije ako se moze tako reci, i zasto mislis da ce ti biti gore poslije bilo koje operacije.

Ja da sam na tvom mjestu bi otisla po jos par misljenja i uradila onako kako doktori kazu.

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Endometrioza
25.4.2011 20:27:02   
vesna85
cure hvala vam puno na podršci super ste,
lakše se osjećam kada mogu podijeliti sa vama mišljenje.
samo hoću još da kažem da je laparoskopija vjerovatno uspješna metoda pri liječenju ove "bolešćure"ali to je opet operacija šta ako doktor ima loš dan i capne mi eto tako jajnik.ja se tješim što mi nije cista puno velika ako ne neraste mada je prošli put bila se smanjila za nekoliko milimetara,šta mislite dali se može smanjiti ta čokoladna cista u potpunosti?Koliki vam je bio Ca 125?

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Endometrioza
25.4.2011 20:33:42   
vesna85
babina beb dali se sjećas kolika ti je bila cista,jesi li radila markere?
Cure ja se izvinjavam na svim ovim pitanjima ali puna mi je glava i najviše bih voljela da vas mogu sve okupiti za jedan st na kafici da se ispričamouser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.4.2011 20:39:06 >

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Endometrioza
25.4.2011 20:50:56   
maja78 RR
pa i ako ti capne dio jajnika nije propast svjeta, zene odlicno ostaju trudne ibez citavog jajnika

pokusaj se malo opustiti i otici do jos kojeg doktora

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Endometrioza
25.4.2011 20:52:10   
Skvo RR
Ja imam endometriozne ciste na oba jajnika i trudna sam. Jedna mi je oko 4 cm...
Nisam radila markere.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 25.4.2011 20:53:34 >


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Endometrioza
26.4.2011 9:53:50   
ivannna
Vesna moja cista je bila oko 3,5 cm, a Ca-125 na gornjoj granici negdje oko 35. Nisam shvatila iz tvog posta (ili sam preskocila) da li si ti pokusavas zatrudniti ili si slucajno bila kod ginekologa (mislim stvarno da mi je znati koja ti je to doktorica rekla da zbog te ciste neces moci prirodno zatrudniti). U svakom slucaju, takve ciste se operisu ako narastu preko 4 ili 5 cm ne znam tacno, ili ako ti stvaraju bolove, ili ometaju zatrudnjivanje, ako ti jos ne radis na bebi, opusti se, probaj malo nekim "prirodnim" putevima smanjiti cistu (prehrana, tjelesna aktivnost, cajevi) imas po internetu dosta clanaka o endometriozi, prehrani i ostalom

U svakom slucaju otiđi kod nekog drugog doktora :)
Pozdrav svim curama sa ove teme :)

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Endometrioza
26.4.2011 10:20:45   
vesna85
ivanna,hvala na postu...pošto moj momak živi u bijeljini ne viđamo se redovno...ali se ne čuvamo kada  se seksimo već oko god.dana,ali eto nisam ostala trudna...možda je ipak potrebno redoviti prektikovanje seksa kako bi došlo do trudnoće,pošto se neredovno viđamo teško mi je pratiti i plodne dane..ali ja opet kontam da je razlog ta čokoladna cista što jos nisam ostala trudna bez obzira na neredovne odnose

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Endometrioza
26.4.2011 18:46:38   
zlatan
Vesna 85 navali na sex i ne sekiraj se!Kao prvo tvoja cista je relativno mala još uvijek ako sam dobro shvatila 2,3 cm znači nije operativna čak ne moraš raditi ni laparoskopiju!Ja nisam radila ništa a cista je od 4-5 cm nisam imala nikakvu terapiju osim povremeno analgetika zbog bolova koje vještice izazivaju. E sad na tvoje pitanje da li se može smanjiti meni su je ustanovili kao na lijevom jajniku zadnja kontrola desni jajnik još me doktor zezao da sam čajevima riješila tu na lijevom!E sad da li  je slučajnost ili ne ja sam mjesec dana prije nego ću zatrudniti pila ullje od čurokota i ja i suprug tačno mjesec dana do tada smo pokušavali dvije godine da dobijemo drugo dijete ali ništa zbog tih prokletih endometrioza onda ulje od čurokota i user posted image user posted image pa sad ne znam doktor se naravno smijao kad sam mu spomenula ali eto ja sam trudna 13 nedjelja i nadam se da će sve biti ok !Čuvaj se i ne daj se!Endometrioza jeste bolest i to poprilično neistražena ali nemoj ni puno čitati o njoj jer ćeš se samo uznemiriti a sad trebaš biti opuštena i raditi na bebici !Sretno !

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Endometrioza
27.4.2011 7:50:46   
vesna85
zlatan,hvala ti na ovom postu puno se lakše osjećam..moraću da pokušam sa ovim uljem koje si navela..ja bih svaki dan išla giniću da provjeri jeli kučka rasla ili se smanjila.prvi put kad mi je dok.dijagnosticirala čok.cistu rekla mi je da sve mogu pročitati na netu,pošto prije toga nisam ni čula za tu bolest bila sam puna pitanja a kako doktorica očigledno nije imala vremena da pojasni situaciju,rekla je da je moguće da neću moći zatrudniti sa tom cistom ali da mogu putem VTO,eh to kad mi je rekla noge su mi se bukvalno osjekle i od tada mi je stalno na pameti kako nikad neću imati djecu.zato drago mi je čuti da ima djevojaka koje su zatrudnile i sa ovcom vrstom ciste odmah se i ja lakše osjećam,vrati mi se ponovo nada da ću i ja abd da imam djecu.Zato cure puno vam hvala što ste tu i na svim ovim postovima puno mi znače ..pozdravljam vas sve budite mi vesele

(odgovor članu zlatan)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Endometrioza
13.5.2011 7:42:31   
vesna85
kako ste mi vi?---kod mene još ništa novo,bila na pregledu
cista stoji i dalje tu gdje jest..a trudnoće još nema..user posted image

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Endometrioza
13.5.2011 7:43:56   
vesna85
ponovo sam radila marker Ca 125 sada iznosi 6.2 znači duplo se smanjio a cista je i dalje tu...šta da radim?

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Endometrioza
13.5.2011 9:03:37   
na korak
Otidji ginekologu i on ce ti reci sta ces. Ono sto ja znam je da cokoladne/mesne ciste ne nestaju same (ne pucaju), kao vodene, a bolje i lakse je uraditi odstranivanje ciste/laporaskopiju, dok je cista manja..manja mogucnost da osteti jajnik itd. Ujedno ovim mozes uraditi i propuhivanje jajovoda i pregled materice sto je veoma dobro za trudnoscu. Uglavnom, sta god odlucis, zelim ti puno srece.

(odgovor članu vesna85)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Endometrioza
25.8.2011 13:24:19   
Anoniman
jucer sam bila kod ginekologa i saznala da imam endometriozu, cista je samo na jednom jajniku. mislila sam da je to nesto bezazleno kad citam da bas i nijeuser posted image

(odgovor članu na korak)
  Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Endometrioza
25.8.2011 13:55:19   
Mamarica
marijanna, kolika je ta jedna cista? Sve zavisi od njene velicine, a i od toga kao raste. Pisala sam vec da sam imala dvije laparoskopije zbog endometrioze i nakon druge operacije ponovo sam dobila cistu, koju vucem evo vec godinama, zatrudnila, odrzala trudnocu i rodila i nemam nekih vecih problema. Tako da, nemoj se obeshrabrivati, nista ije nerjesivo, operacija nije strasna cak i da dodje do nje, a mozda i nece trebati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Endometrioza
26.8.2011 11:15:45   
ivannna
Evo jos jedno ohrabrenje, vec sam gore pisala o svom endometriomu, i laparoskopiji, a sad cu samo da dodam da sam sad trudna 4-ti mjesec, i hb za sad sve ide kako treba.
Zato glavu gore, ne obeshrabruj se, mozda ce biti malo problema, ali na kraju sve će biti user posted image

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Endometrioza
9.9.2011 17:31:27   
vesna85
gdje ste ženske,ima li šta novo kod vas jeli nekoj od vas možda u međuvremenu uspjela trudnoća sa endo cistom.?kod mene sve po starom sljedeče sedmice idem kod ginića pa ćemo vidjeti kakvo je stanje sa mojom cistom,nadam se iskreno da se nije povećala,inače ću da pošizim više,osječam se kao da u sebi imam "đavla"koji mi ne da mira...

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *