aazra
|
IZVORNA PORUKA: malena sharena IZVORNA PORUKA: veeseelaa u biti Sulejman je naj lik, ništa jedini ne mulja al malo je naivan, baš čudno, takav vojskovođa Muskarac moze bit najveci vojskovodja, al kad zeni kuci dodje, da mu koljena klecaju. Ma njemu je Hurem dohakala a da nije bio ni svjestan, al kao sto sam kaze - vjestica je zadovoljna, a zacarani je sretan. Ja se s ovim ne mogu slozit. Kao prvo dok je nije ozenio, zivio je totalno suprotno od onoga kako islam nalaze - da se moze imati vise zena, ali zakonitih. A on je bio sa sve i jednom bez ikakvih obaveza, što se najbolje moze vidjeti iz njegovog sada sasvim beznačajnim odnosom sa onom što je prva bila trudna s njim, a poslije su je poslali kao sluzavku kod Hatidze (nisam gledala otpočetka, oprostite ako griješim). Nakon što se vjenčao s Hurem, počeo je zivjeti mnogo urednijim zivotom i to što je ozakonio svoju vezu s njom je ispravnije nego da je spavao s kojom stigne, bez ikakvih obaveza...a ja nigdje nisam pročitala da za Sultane vrijede drugačija pravila od onih koje islam nalaze, a znamo svi kada je brak u pitanju kakvi su propisi I druga stvar, on je s njom a što se ne prikazuje dijelio svoje stavove o politici, razmišljanja, sigurno puno više nego što je s drugima koje su mu bile samo za halvata. A što se tiče one svekrve, pa ja ne znam, kada bi svome sinu sutra određivala s kojom će spavati, mogla bih se ubiti komotno Sad ćete reći, Sultan je to, takva su bila pravila...ma nek je odbio onu sto mu je mater "pripremila" pa makar
< Poruku je uredio aazra -- 6.1.2013 22:20:39 >