Mirkica
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Jeste, problem je ta zajednica i da, muz nema petlje ili ne zeli, ne znam, da bilo sta protivrijeci svojim. Njemu je to sve tipa "ma de nije namjerno" i sl. A sto dijete upija, to je njemu smijesno. Da smo mi negdje odvojeni od roditelja pa i da smo u istom gradu ok bi bilo jer tada bi vec imali izgradjen odredjen sistem vrijednosti u svojoj kuci, pa kad se ode roditeljima, neke stvari ne bi toliko dolazile do izrazaja. Ako prihvatim da ja putujem i dijete dam u obdaniste, moj muz ce poslije posla po dijete u obdaniste pa kuci. Vjerujem da ce ga mama odmah zvati da s njima ruca i moje dijete ce s njima provoditi najmanje tri sata dnevno. Da ne govorim da ce se u svemu tome smanjiti odvodjenje djeteta mojim roditeljima. A i to da kazem, meni kad kod mojih nesto zasmeta u vezi djeteta, ja im to odmah kazem i oni prihvate i ne ponavljaju dok muzevi ne. Iza mojih ledja oni opet svoje tesu, a muz im sutnjom to odobrava, cak je i on nekad ko oni pa me nervira i on. Sta da radim? Ako odlucim putovat, znam da necu biti mirna. Sta mislite da u tom slucaju obavim razgovor sa svekijevcima? Bez muza? Koliko je pametno i sta im reci da ne shvate grubo? ne treba biti na kraj srca , pa sta ako provede 3 sata dnevno , ti ono vrijeme koje provedes s djetetom iskoristi ga KORISNO , trebas reci HVALA za rucak sto ce spremiti da ti djete jede frisko , ne znam meni je prioritet djete , bitno je da njemu bude dobro , a kao sto rekoh ako hoces da ih izbjegnes imas tetu cuvalicu mozda ce djetetu biti bolje tu nego kod nane i djeda ko zna .