|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Hematom u trudnoći
26.9.2013 21:17:11   
Pepeverde
Moja trudnoća je naopaka od samog početka. Kada sam trebala dobiti menstruaciju pojavilo se malo smeđeg iscjetka (kao što i biva prvi ili posljednji dan) pa sam mislila da nismo uspjeli (od prvog puta). Kako je to sutradan stalo, preksutra uradim testić koji je imao nesiguran rezultat, a dan poslije beta je bila pozitivna. Za dva dana pojavi se opet smeđi iscjedak, odmah odem ginekologu koji propiše Dabroston i mirovanje. Mirovala nisam, jer sam odlučila nek bude sve ili ništa. Ispočetka nestalo iscjetka pa se opet poslije pojavio. Ponovno ginekologu, pogleda UZV, trudnoća je 5tjedana +3dana, beba se vidi, nepravilna gestacijska vreća, ne vide se srčane akcije. Dobijem jače krvarenje, kao menstrualno ali krv nije tako viskozna. Napominjem da čitavo vrijeme, osim sad u zadnje imam "bolove" i tegobe kao da ću istom dobiti menstruaciju. Sad sam već poludjela, ne znam na čemu sam, od bebe sam se oprostila, čini mi se da mi grudi postaju mekše a stomak koji je do tada bio nekakav napuhan (kao pred dobiti mengu) čak splasnuo. Javim se opet giniću, vidi se beba i srčana akcija user posted image , trudnoća je 5tjedana +6 dana, ali i HEMATOM!!! Strogo mirovanje, nastaviti Dabroston i Depo progesteron.
Sjedim kući, muvam se tu i tamo, smeđi drek i dalje curi, koji put presječe preko trbuha.
Imam trideset godina, ovo mi je prva beba, sve sam planirala i sad ovako.
Želim roditi živo i zdravo dijete, nije mi bitan spol, nije mi bitno koliko se ja moram žrtvovati. Posao sam stornirala, a nalazim se na uzlaznoj putanji.
Tješe me riječi ginekologa: Ako nešto nije uredu, ono će otići bez obzira na našu terapiju. U većini slučajeva sve se završi dobro, rodi se zdrava beba.

(odgovor članu Mama_Mia)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Hematom u trudnoći
27.9.2013 10:44:44   
milocamia
Draga Papeverde, najbitnije od svega je da slušaš isključivo savjete svog ginekologa i da ti budeš pozitivna, na kraju će sve biti OK ako Bog da..sasvim je tačno da uprkos onome što mi radimo prema uputama ljekara, ako nešto mora da se desi, desiće se svakako, ali ipak ćeš ti biti mirna na kraju jer znaš da si postupila onako kako si najbolje mogla i znala, prema preporuci ljekara. Kao što napisah, budi pozitivna, misli pozitivno i sve će biti u redu.

Ja sam prošle godine imala spontani na samom početku trudnoće, a nakon što sam sve to prošla, nakon svih silnih kontrola i nalaza, na preporuku moje doktorice usljedila je nova trudnoća početkom godine, trudnoća praćena sa hematomom, pa strogo mirovanje više od mjesec dana sa konstantnom terapijom Utrgoestana i evo me hvala dragom Bogu, ušla sam u 9-ti mjesec i željno isčekujem da upoznam svoju bebicu. Također mi je 30 godina, prva beba (nadam se ne i zadnja)...dakle, samo hrabro mila i biće sve OK, a sve mi sa ringeraja.ba smo uz tebe i svaka od nas ima neku svoju priču, tako da niti u bilo čemu nisi sama! SRETNO još jednom i javljaj nam se kako sve protiče, važi! Puno pozdrava

_____________________________

When prayers go up, blessings come down...

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Hematom u trudnoći
27.9.2013 22:47:51   
Pepeverde
Hvala Vam na podršci. Navijam za Vas i bebu. Ovo me sve baš iznenadilo...nisam trudnoću ovako zamišljala. Planirala sam šetati, skakati, raditi dok mi stomak ne postane fizička prepreka, voditi ljubav, uživati u životu i čekati bebu. Još je sve neizvjesno, ali od kada sam vidjela otkucaje, postajem svjesna da je to moje dijete, želim ga i želim se boriti do kraja.

(odgovor članu milocamia)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Hematom u trudnoći
27.9.2013 22:55:06   
milocamia
Ma, ništa se ti ne brini i samo ostani pozitivna, jer najbitnije od svega je da i ti i mrvica budete dobro, a sve ostalo će doći na svoje. Kad se situacija malo popravi, vidjećeš da ćeš moći sve od gore nabrojanog, no čak i ako ne budeš mogla, sjeti se šta je razlog zbog čega se odričeš ti nekih stvarčica i sve će opet biti za 5 ;) Sretno, držim ti fige da sve bude u najboljem redu!

_____________________________

When prayers go up, blessings come down...

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Hematom u trudnoći
28.9.2013 8:53:48   
Pingvina
Pepeverde, samo da ti dam podrsku i kazem da nas ima jos koje su se nadale "normalnim" trudnocama. Na zalost, ne bude sve onako kako se nadamo. Hvala Bogu beba se odrzava, cuvaj sto ti je dato.
Ja sam prva tri mjeseca bukvalno smjela samo do wc-a. Sad su me pustili malo da prosetam i sjedim u kratkim intervalima. I ja sam se nasla u najuzlaznijoj poslovnoj putanji na kojoj sam se mogla naci, ali vjeruj da ni u jednom trenutku nisam pomislila da izaberem posao. Cak i da su mi prijetili otkazom (sto nisu), ja bih ostala pri svome.
Slusaj doktore..ucini sto je do tebe, a sto je od Boga svakako mu neces moci pobjeci. Od srca ti zelim sve najljepse.
milocamia-lijepo je cuti i pozitivna iskustva. Sretno i da bar porod prodje u savrsenom redu kad si vec imala problema s ovom glupom bestijom od hematoma.

_____________________________

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu milocamia)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Hematom u trudnoći
28.9.2013 9:08:15   
Mama_Mia
Drage moje, nadam se da će vam sve biti biti aBd u redu, i ja sam na početku tudnoće mislila da imam hematom međutim ispostavilo se da je blizanačka trudnoća, doktor pogriješiouser posted image ..elem morala sam se čuvati, ali koliko sam informisana a dosta sam čitala o tome, ne spriječava normalnu trudnoću samo što se morate malo pripaziti na početku..nemojte se opterećavati, dizati teško, naprezati i biće to ok..

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Hematom u trudnoći
28.9.2013 22:26:58   
milocamia
Draga Pingvina, hvala na lijepim željama, sigurna sam da će mi trebati user posted image Najbitnije od svega je da ostanemo pozitivne i da se ne predajemo, biće sve kako treba prije ili kasnije. Ništa ne treba predavati slučaju, pogotovo kada su u pitanju naše male mrvice! Sretno svima u svim vašim nakanama, a mi se svakako čujemo.

_____________________________

When prayers go up, blessings come down...

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Hematom u trudnoći
29.10.2013 8:32:44   
Pepeverde
Pozdrav! Samo da se javim. Trenutno sam u 11 tjednu trudnoće, na svim kontrolama ginekolog je govorio da je beba u redu. Međutim, usprkos Dabrostonu i Depo progesteronu ja povremeno imam krvarenje, odnosno smjeđkasti iscjedak. Prije 10 dana ginekolog je rekao da je hematom skoro potpuno nestao, a prije toga sam izbacivala ugruške. Idalje neizvjesnostuser posted image
Trbuh raste pomalo, onako bolucka/škaklji, ne znam što bih rekla.
Oprostila sam se od ove trudnoće barem tri puta, al beba se ne da, bori seuser posted image

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Hematom u trudnoći
30.10.2013 9:23:03   
AAvalon
Pepeverde, vjerovatno su ti cure vec rekle, ali ja zaista vjerujem da ce sve biti u redu sa tvojom bebicom aBd... i ja sam imala hematom, bas povelik. Jedno jutro sam bas puno iskrvarila, poslije toga sam sigurno skoro mjesec dana brljala smeckasto, malo stane, pa opet krene, iako sam koristila Utrogestane i svaka 3 dana primala progesteron depoe, zivce sam pogubila. Beba se nije dala, i bas je na pola hematoma pocela da pravi posteljicu. Cak je i doktorica koja je inace optimisticna rekla da se ne zna kako ce se sve zavrsiti. Sto ti kazes, nekoliko puta sam se oprastala sa trudnocom. Uglavnom, u neka doba se hematom povukao hB, beba nastavila da napreduje i evo za koji dan puni aBd 22 mjeseca, dusa mamina. Sretno, i tebi zelim ovako sretan zavrsetak...

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Hematom u trudnoći
8.11.2013 9:18:21   
Pepeverde
Drage cure, hvala na podršci. U 12. sam tjednu, juče bila kod ginekologa- beba u redu, nuhalni nabor u redu, posteljica u redu, nema hematoma. Kontrola za dva tjedna radi još jedne kontrole nuhalnog nabora. Ja nemam više krvarenja, dobro se osjećam, stomak raste.

Odlučila sam javiti se privatno jednoj doktorici radi drugog mišljenja, iako vjerujem u stručnost svog ginekologa pa čak i da ona otkrije neki promašaj ja bi mu se vratila. Nadam se da ću biti dobro do kraja trudnoće, i onda ako Bog da držati u rukama živu i zdravu bebicu nekad u petom mjesecu slijedeće godine.

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Hematom u trudnoći
20.5.2014 14:06:40   
Pepeverde
11.05.2014. rodila se jedna mala user posted image ! Živa, zdrava i vrlo glasna! Porod induciran, vaginalnim putem . Zločesti hematom je bio nekad davno, i nije nam mogao ništa! Puno hvala mom ginekologu čija stručnost i susretljivost nam je pomogla da danas nas dvije uživamo jedna u drugoj! Šaljemo dobre vibracije svim mamama i bebama koje se bore sa sličnim nedaćama, MIRUJTE; UZIMAJTE TERAPIJU; UZDAJTE SE U SVOG DOKTORA I BOGA! Poooooozzzz

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Hematom u trudnoći
20.5.2014 18:18:26   
lovepower
citam ispocetka i placem,cestitam ti od srca draga,da vam je ziva i zdrava skupa sa vama,tvojoj bebici je bilo sudjeno da dodje u tvoje ruke u petom mjesecu ove godine i to se desilo bez obzira na sve,uzivajte,mazite se,pazite...prelijepa prica

_____________________________

26.08.2014-fetus mortus in uterus 36 sedmica

(odgovor članu Pepeverde)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Hematom u trudnoći
21.5.2014 14:58:13   
Pepeverde
I meni ste vi natjerali suze na oči! Hvala! Imate od mene pozdrav i veliki krezubi osmjeh od moje bebice!

(odgovor članu lovepower)
Neposredna veza do poruke: 38
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *