|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zajednica?
2.11.2016 17:43:03   
Galicia
Nema ni jednog jedinog zdravog razloga da se zivi u istoj kuci ili istom dvoristu sa bilo cijim roditeljima.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: Zajednica?
10.11.2016 15:07:43   
veeseelaa
u mom slučaju meni je svejedno
al to je zato sto ja imam stav , i ne dam nikom da me davi
kao sto se pozdravimo sa komšijama, mozemo i sa roditeljima, nije pravilo da to mora i da je drugačije
to sto je kod mene sveki 2 etaže nize, nije me ugrozilo
niti mi djeca hodaju od njih do nas ko muhe bez glave, odu s vremena na vrijeme kod njih, kao da žive u drugom dijelu gradu
drugačije je samo kad je raspust pa zbog dobrobiti Ajšine volim da je više vremena sa njima
al tipa da ja sad nemam mira, da ne znam kako ću , da mi oni odredjuju djeci bilo sta, to meni ne moze da se desi

u biti kad si hadalj hadalj si, kad imas stav imaš , ne bitno je koliko su ti roditelji muževi daleko il blizu



< Poruku je uredio veeseelaa -- 10.11.2016 15:08:24 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: Zajednica?
18.1.2017 19:32:06   
Valentina93
Ljudi moji ja evo vec druga godina kako zivim u kuci roditelja moga muza i za to vrijeme bilo je svega i svacega . Otprilike svaka dva mjeseca se desi nesto od cega moja svekrva napravi haos i ne prica sa mnom par dana. Onda se ulizuje kao da nista nije bilo . A uvjek se desi zbog nnjene krivice eto sad je mojoj djevojcici bio 1.rodjendan i ja i muz se dog da sjedimo samo sa basim drustvom tj sa mladim parovima sa kojima se druzimo . I tako pita mene svekriva da li da zovemo njenu sestru da sjedi ja njoj fino kazem zar ne vidis da zovemo samo omladinu i moki su po danu dosli ona meni rece da prostite j* be se meni sta si ti planirala ja sjedim i gotovo . Zaprepastila sam se i kad je muz dosao kuci pita me zato mu otac place i kao ja rekla nr mogu oni sjedit pa njima krivo . Pokusala sam mu objasnit da samo zelim na miru popricat malo sa svojim drustvom sa nekim svojih godina pa mozemo starije zvat i drugi dan al on me nije htio slusat i ispala sam najgora. I evo ima 15 i vise dana kako ne prica ta zena sa mnom ne dolazi nama gore ( zivimo iznad njih)samo malo dodje da vidi curicu i to je to . Inace prije te scene je dolazila po 100 puta nikakve intime nismo imali .I sta ja da mislim sad kako da se ponasam prema njoj . To je jako ruzno ponasanje i kao da pokusava muza zavadit sa mnom fuj . Ponekad je cujem kako mu place jeca i spominje mene i onda on dodje ljut i nervozan . Ako sta kazem prijeti mi da ce da me istjera cim preatanem dojiti dijete . Jedino mi je svekar ok al Boga pitaj kad ce i njega protiv mene pkrenut. Ima tu jos milion stvari uh kao npr to da ce doticna zabranot mojoj majci da dolazi eto sta covjek da radi

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: Zajednica?
18.1.2017 20:09:35   
manuela RR
Ako su tvoji bili u ime rodjendana po danu trebala si i njih zovnuti cisto da ispostujes datum i objasnis kako i sta ste planirali za rodj.
Ne svidja mi se sto djeluje kao da si ti tako isplanirala a tvog muza nigdje...

(odgovor članu Valentina93)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: Zajednica?
18.1.2017 22:16:48   
ziel
E draga odmori od svekrve, ako kazes da je dolazila 100 puta na dan , ovo treba da ti bude kao uzivanje user posted image Ja isto tako zivim na spratu s muzem i sinom od 14 mj a svekijevci i zaova u donjem spratu. U pocetku zaova se tako penjala po x puta i kad sam ja kuci i kad nisam, zaposlena sam. Eh ja sam to laganini distancirala, sad samo po potrebi dolaze...

Sto se tog rodjendana tice , nezz sta bih rekla. Po tvojoj prici sveki ti je malo razmazena. A muz ti nije nista bolji. To sto ti je rekao da ce te istjerati cim prestanes dojiti dijete nema nikakvog smisla. Iz toga se moze izvuci samo jedna stvar a to je da tu nema ljubavi ni postovanja.

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: Zajednica?
18.1.2017 22:44:19   
lejla80
Sudeći po prijetnjama tvog muža ti nemaš problema sa svekijevcima nego upravo sa njim. Odatle trebaš početi u rješavanju svojih problema. Mislim da ti neko kaže da će te otjerati haloooo pa nisi ni ti repa bez korijena. Ako si to progutala onda ćeš mnogo štošta.

_____________________________

2011.
2016.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: Zajednica?
18.1.2017 23:54:22   
Galicia
Ma ti se nisi znala udati, to je tvoj najveci problem.
Hem muz mlakonja, hem zivis kod njegovih roditelja.


_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: Zajednica?
19.1.2017 12:27:13   
veeseelaa
svasta

ja zivim u istoj kuci sa svekijevcima, al predivno mi je

moj zivot i zivot moje porodice ide u smjeru u kojem ja zelim i moja djeca
muz se slozi user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: Zajednica?
23.1.2017 21:51:41   
ziel
Ja imam jednu situaciju trenutno. I molicu za iskrene savjete.

Ja i mm zivimo u kuci od svekijevaca, oni u donjem, mi u gornjem spratu. Ulaz je jedan, s tim da mi imamo vrata neka klizna na pocetku stepenica koja se ne mogu ni zakljucati. Meni smeta taj jedan ulaz. Prije braka smo imali dogovor da cemo u prvih 5 god.rijesiti taj problem i napraviti svoj ulaz. Sad prica druga. Kao ne sjeca se tog dogovora. Ljutice se njegovi ako mi napravimo dr.ulaz. Uvrijedice se. Sta ce misliti narod da mi imamo nekih problema... I tako te gluposti od izgovora.

Nasao na Piku nekog audija od 21 hiljadu, zapalio se, hoce da kupi a mi trenutno i minusu. Ne kupuje mi se auto jer imamo Golf 5 koji je u izvanrednom stanju. Ne dize mi se kredit zbog nekog bijesnog auta. Nisam uopste tako nastrojena, da kupujem nesto samo da bi nekog napravioa ljubomornim.A to on hoce da pricaju WOWWW AUTAAAA. Da mu se dive.

Kazem mu EVO TI DOGOVOR. DRUGI ULAZ I AUDI. Nema drugog ulaza nema ni Audija. S tim da sam opet korigovala svoj dio dogovora, rekla da ova klizna vrata necemo dirati, da bi mogli lakse komunicirati s njegovim. A pored tog napraviti jos jedan ulaz koji ve s vana voditi direktno nama na sprat. Hajd on bi pristao na to. Ja legla da odmorim.On sisao kod svojih i zapoceo tu temu. Rekao da ja hocu drugi ulaz i kaze taj plan. A njegova mama je reagovala sa; JEL VI IMATE PROBLEMA S NAMA? AKO IMATE ZAZIDAJTE I TU GDJE SU KLIZNA VRATA.

Puuuu jb****** je konj!!!!!!! Koliko me razocarala i iznervirala s tim. Krivo mi sto je mm ikako tu temu pocinjao bez mog prisustva.

Dosao mm na sprat i isprica mi to i kaze VIDIO SAM ODMAH DA IM JE KRIVO CIM SAM SPOMENUO I NISAM VISE NISTA HTIO GOVORITI. Ja sam bila uporna i drzala se dogovora. Ulaz i Audi u jednom paketu. Iznervira se on i kaze TI RADI SA SVOJIM PARAMA STA HOCES. JA CU DICI KREDIT I UZETI AUDIJA.

Znaci njegovim krivo i odmah otpada drugi ulaz. A ja sto nisam za Audija apsolutno nikako, to nema vezeuser posted image


Molim vas za savjete.

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:10:03   
Galicia
Ziel, tvoj muz je tipicni balkanjeros kojem je bitnije sta narod misli, a pogotovo sta mu roditelji misle nego sta mu misli zena. Ja ne znam koliko si spremna zivjeti takvim zivotom do kraja svog zivota gdje ti neces biti bitna.
Koliko ste u mogucnostima da odet zivjeti sami negdje?
Vjeruj mi da se mir i sloboda placaju.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:15:35   
ziel
Draga ja sam 100% za tu opciju iseljenja odavde. Medjutim on nije taj tip. Imali smo jednom prilikom razgovor o tome kad je rekao da on jedini sin svojih roditelja nece se odseliti dok su oni zivi. Vjeruj da mi ponestaje snage za ovakve rasprave i naravno da nisam spremna zivjeti ovako. Ne znam da li ce se usuditi dici kredit za auto. Ne znam kako da reagujem stvarno. Pogubljena sam .

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:16:59   
Galicia
A ti napravi posebno ulaz i zazidaj i taj zid gdje su pokretna vrata.
Pokazi mu da nisi mutava.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:23:28   
ziel

IZVORNA PORUKA: Galicia

A ti napravi posebno ulaz i zazidaj i taj zid gdje su pokretna vrata.
Pokazi mu da nisi mutava.

Najgore je sto ja to ne mogu sama. Tu gdje sam mislila ulaz praviti ima sada pec za grijanje i mala kotlana koju treba izmjestiti , tj sagraditi drugu kotlanu... Za to mi treba i mm i svekar da ucestvuju u radovima. Ja mogu dici kredit sad bez problema i 50.000 ako hocu. Samo je problem to sto ne mogu sama.... user posted image A znas kako bih to htjela.... Mada na kraju krajeva msm da to mm ne bi dozvolio. S obzirom na vecerasnji nastup.

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:26:57   
rose
Kupovina auta od 21 000 na kredit je totalno glupa. Vi imate dijete koje ce se sutra skolovati a znas da se sada sve placa. Radije stediti pa te pare uloziti u djetetovo o razovanje. Imate dobro auto.. a uvijek mozes uzeti neki jeftinije za svoje potrebe pa da imate dva. Valja tig audija otplatiti a da ne pominjem odrzavanje i tocenje... s ulazom ili bez...to auto vam je nepotrebno ako razmislite o buducnosti svog djeteta kojem te pare mogu obezbjediti bolji start i status u drustvu zahvaljujuci obrazovanju.

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:28:01   
Galicia
NE znam. Dogovor mora postojati. On ne da sebi ni prici, misli da je znacajan. On se nikad promjeniti nece, to je ono sto je najzalosnije.
A da mu kazes da trazis stan za sebe i za malog?

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:28:34   
ziel

IZVORNA PORUKA: rose

Kupovina auta od 21 000 na kredit je totalno glupa. Vi imate dijete koje ce se sutra skolovati a znas da se sada sve placa. Radije stediti pa te pare uloziti u djetetovo o razovanje. Imate dobro auto.. a uvijek mozes uzeti neki jeftinije za svoje potrebe pa da imate dva. Valja tig audija otplatiti a da ne pominjem odrzavanje i tocenje... s ulazom ili bez...to auto vam je nepotrebno ako razmislite o buducnosti svog djeteta kojem te pare mogu obezbjediti bolji start i status u drustvu zahvaljujuci obrazovanju.

Svaka ti je na mjestu. Razmisljamo u istom smjeru. Samo sto do mm ne dopire glas razuma. user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:32:52   
ziel

IZVORNA PORUKA: Galicia

NE znam. Dogovor mora postojati. On ne da sebi ni prici, misli da je znacajan. On se nikad promjeniti nece, to je ono sto je najzalosnije.
A da mu kazes da trazis stan za sebe i za malog?

Odigracu i tu opciju kada vidim da stvarno hoce da kupi auto. Definitivno cu ga tad pitati jos jednom zeli li praviti zaseban ulaz. Ako opet odgovor bude isti prelazimo na ULTIMATUM.user posted image

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:34:13   
Galicia
Ne dopire jer je balkanjeros, patrijarhat u njemu zivi, misli da se zena ne treba slusati, a samim tim ni postovati.
Njemu je bitniji audi od 21 hiljadu, nego dobrobit cijele porodice.

_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:37:38   
rose
Cim shvati da on i njegovi prohtjevi nisu vazni i da ste odgovorni za to dijete koje je sad na prvom mjestu, promjenit ce se. Realna situacija je da se sutra izvali 21000 plus kamate za auto a na pumpi ga toci za cenera ili jednom mjesecno kad mu legne plata .... iskreno prodao bi ga prije otplate za manje para a banci bi jos placao kamatu. ...cist gubitak a selo mu se smije. Ne znam koji posao radi ili koliko zaradjuje...ali uvijek je bilo ljudi koji vole da se prave nesto sto nisu ... treba da shvati da mu to auto nece donjeti divljenje jer ima makinu vec podsmjeh sto se uvalio i toci ga za cenera da moze otici do granapa.

< Poruku je uredio rose -- 23.1.2017 22:39:32 >


_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:43:31   
ziel
E bas !

Iskoristicu to kao jake argumente i to cu reci i pred njegovim roditeljima isto jer mu je njegova mama vcrs izmedju ostalog rekla da ne razumije zasto sam ja protiv kupovine auta user posted image To haman porodicno neko dizanje u prazno.Ja jednostavno ne zelim zivjeti na kredit. Sad da se uvalimo u to pa nema nas nigdje.

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:47:53   
Alma_27
Sto ja naletim kad neko ima problem user posted image Iz vlastitog iskustva s mm znam da dzaba pricas nekom dok fura svoju logiku. Mora sam skontati.
Jel on moze dignuti taj kredit? Placati 400KM narednih 5 godina onako frajerski? Ok, iskuliraj i ko gospodja se vozaj u audiju. Bez rijeci. Al i dalje ocekuj da ispunjava finanaijske obaveze u domacinstvu. Nema ono: "Draga, hajde ti sad plati racune posto meni stize rata za auto." Pa kad ne bude djetetu mogao kupiti loptu i sebe pocastiti, nadoci ce. Ima svoje pare i insistira da donosi odluke tako sam, sam ce i prodati auto kad ne bude mogao da upravlja svojim finansijama. Nece sebi drugi put dozvoliti tu glupost.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: Zajednica?
23.1.2017 22:53:55   
ziel
Ima 800 KM platu. Kako ce imati da svoju porodicu, pored kredita , prehrani??? A trosimo mjesecno najmanje 1000 KM .


I njegov otac nije za kupovinu tog auta sto mi ide u korist samo nece on babu svog da slusa. i mm ce ga okrenuti 100% kao i do sad sto je radio.. cak ce mu i davati para kad bude u skripcu. Obrlati ga. Svekrva je ista kao mm. Ono da narod kaze WOWWW . a ovamo nece imati sta jesti.

< Poruku je uredio ziel -- 23.1.2017 22:59:58 >


_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: Zajednica?
23.1.2017 23:00:46   
Galicia
Meni je ovdje taj audi najmanji problem, mislim jeste, ali sporedni je.
Veci mi je problem sto ne uvazava tvoje misljenje i striktno odbija tvoje prijedloge 1) da se odselite i 2) da si napravite poseban ulaz.


_____________________________

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: Zajednica?
23.1.2017 23:02:51   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: ziel

Ima 800 KM platu. Kako ce imati da svoju porodicu, pored kredita , prehrani??? A trosimo mjesecno najmanje 1000 KM .


I njegov otac nije za kupovinu tog auta sto mi ide u korist. Ali ce ga mm okrenuti 100% kao i do sad sto je radio.. cak ce mu i davati para kad bude u skripcu. Obrlati ga. Svekrva je ista kao mm. Ono da narod kaze WOWWW . a ovamo nece imati sta jesti.


Zato ti i kazem. Kolika god da je plata, vecini raje je puno 400KM kredita. Letit ce to auto dok reknes keks i to ce on prodati. Mora jednom nauciti sta su zelje a sta mogucnosti.
Mogu i oni njemu pricati da ce mu pomoci al od cega? Da leze na parama, iskesirali bi mu te pare za auto odmah. Sve su to prazne price. Skontat ce on.

Ja bih se povukla i gledala kako se stvari odvijaju.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: Zajednica?
23.1.2017 23:04:26   
ziel

IZVORNA PORUKA: Galicia

Meni je ovdje taj audi najmanji problem, mislim jeste, ali sporedni je.
Veci mi je problem sto ne uvazava tvoje misljenje i striktno odbija tvoje prijedloge 1) da se odselite i 2) da si napravite poseban ulaz.


A i jeste tako upravo sto kazes.
nemamo mi sad neki problem sto smo u istoj kuci s njegovim , nemamo nikakvih svadja s njima , ali uprkos tome svemu msm da je sasvim normalno ako smo mi svoje gazde placamo svoje racune , da imamo i svoj ulaz. To je najmanje sto trazim. Ne mogu ni zamisliti reakciju kada bih trazila da se odselimo odavde.

_____________________________

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *