|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
2.2.2008 16:24:07   
baby
Cao cure ova teme se neodnosi na mene vec za moju pijateljicu kojoj kasni 4. dana i kojoj je test za otkrivanje tudnoce pokazao da je trudna , ali danas joj se pojavio smedkasti isjedak dali je to uzbuna da posjeti doktoa ili je to normalno  u toj fazi.


Unapijed hvala
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
2.2.2008 16:33:15   
makana
ne znam šta bih ti rekla tačno na to
jer ja sam prva tri mjeseca trudnoće zaista pomalo krvarila baš u vrijeme mjesečnice i mislila sam da nešto nije u redu, da mi se ciklus poremetio a za trudnoću nisam ni znala, kad sam otišla ginekologu da vidim šta je sa ciklusom a ono bebaća na putu
neko bi ti odmah rekao da je to odmah za ići ginekologu, što i nije zgoreg
samo ne treba paničiti i misliti na najgore

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
2.2.2008 16:33:59   
Okarica
Moguće je da nije ništa strašno, ali ipak je najbolje da ode na pregled.
Pozdravuser posted image

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu baby)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
2.2.2008 16:50:14   
Visnja RR
taj smedjakasti iscjedak moze da se javlja i da bude sve ok, ali obzirom da vec zna da je trudna to je samo razlog vise da ide kod svog doktora...
postoje trudnoce kod kojih je jako vazno da se ode cim se sazna za trudnocu...
a usput ce biti mirna kad joj i doktor potvrdi da je sve to normalna pojava...
znaci imacemo jos jednu trudnjacu user posted image

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
16.4.2008 9:48:31   
labamba
Iz svog iskustva mogu samo reći da je najbolje odmah otic kod ginekolioga i provjeriti stanje. Ja sam u 6. tjednu imala tamno smedi iscjedak, otišla sam i dobila Dabroston da pijem 3x1 i da mirujem , na iducoj kontroli za 2 tjedna (u meduvremenu se iscjedak pojavio jos 2 puta )  mi je ginekolig rekao da MORAM STROGO MIROVATI  jer imam hematom i da je beba ugrožena.
Sad cekam novu kontrolu, nadam se da ce sve biti ok.
u svakom slucaju bolje da ode kod ginekologa ,  taj iscjedak može biti opasan ali sve se na vrijeme može srediti. SRETNO

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
16.4.2008 10:10:06   
hana
Moja preporuka iz vlastitog iskustva je odmah otici ginekologu. Ja sam zbog iscjetka 20 sedmica pila Dabroston, i vecinu vremena provela strogo mirujuci, jer je beba bila ugrozena. Sad je sve ok hvala Bogu i sad bih mogla skakati od srece, ali da nisam mirovala, pitanje je da li bih sad cekala svoju bebicu.

(odgovor članu labamba)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
17.4.2008 15:59:47   
Shishka
imala sam taj iscedak negde u 6-7 nedelji trudnoce... bilo 2 dana, nesto malo, i samo od sebe proslo :)
ali ipak je najsigurnije da ode dr...

(odgovor članu hana)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
18.4.2008 10:37:55   
mamsi
Taj iscjedak je jedan od znakova trudnoće,i ja sam ga imala i tako mi je doktor rekao

(odgovor članu Shishka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
18.6.2008 12:37:48   
inna
user posted image Sad sam preplašena. Ja sam ga sinoć dobila i evo joša malkice nešto kao smeđe ima. Doktoru planirala ove sedmice, ali sad me panika uhvatila. Navodno sam u 7. tjednu. Mama mi je rekla da je i ona imala istu situaciju dok je mene nosila, da je to normalno. A gin. moje prijateljice veli da su to zaostaci i posljedice oplodnje, ništa strašno. No, vidim ovdje se svašta spominje user posted image user posted image

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
19.6.2008 13:37:16   
inna
Heh, šta reći. Zahvaljujući samo jednom presubjektivnom komentaru kojeg sam pročitala jučer, zamalo završih na hitnoj, no podrška bližnjih me umirila i odlazak ginekologu je riješio problem. Vjerujem da svi pišemo vlastita iskustva, ali ona takva treba i da ostanu, gdje se ne treba previše generalizirati i uopćavati, jer na kraju svaka smo zasebna individua i imamo različite trudnoće. Valja razmišljati i o tome, sa svješnošću da ovo čitaju i buduće mame koje nikad nisu rađale i koje se plaše svake i najmanje promjene. Ali eto, dovoljan je samo jedan redak da vam tlak ode u pogrešnom smjeru, jer količina sugestije je nenormalno velika. Treba pripaziti šta i kako napisati i da se zadrži objektivnost.

No, ja sam danas evo dobro, pri kraju 6. tjedna sam, pijem Dabroston, 2x1 do sljedeće kontrole za mjesec dana. Ginekolog mi zabranio posjet internetu  user posted image .

Svim trudnicama želim najljepše trenutke tokom trudnoće, bez stresa i kojekakvih narodnih predanja.
Selam :)


(odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
20.6.2008 12:35:04   
Nina_sa
I ja sam imala sličan problem od 5. do 8. sedmice trudnoće. Sva uspaničena sam prelistala internet uzduž i poprijeko - i sva istraumirana na kraju otišla ginekologu jer su komentari išli od onih da je to posve normalno (navodno materica nakon oplodnje izbacuje višak) do onih da je u pitanju predpobačajno stanje.
Moj dojam je da dr. Divanović kod kojeg sam otišla na pregled nije bio oduševljen time, ali me nije ni zabrinuo svojim odnosom prema iscjedku. Koristila sam Utrogestan u početku 2x2, a sada 2x1 (tačnije koristim i sada - 16. sam sedmica) i pokušavala da ne mislim na to.
Moj savjet je da, ukoliko vam se slično desi, obavezno odete ljekaru, jer uzrok može biti i hematom.

(odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
20.6.2008 14:38:23   
inna
Pa vidiš, slično ti se desilo kao i meni. No meni moja ginekologinja kaže da je hematom nešto najblaže što se može desiti, jer ima i gorih stvari od toga. Žena mi je na ultrazvuku pokazala plod i rekla da je jako visoko, pa mi je pokazala i mjesto te nakupine krvi koja izlazi i ona je jako nisko, skroz odvojeno od ploda i ne može mu naškoditi. Naravno da moram piti tablete koje mi je prepisala i čuvati se stresa najviše. Ako Bog da, proći će i to.

(odgovor članu Nina_sa)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
20.6.2008 14:50:35   
mamina princeza
Probaj ne brinuti previse:) To ti je jedino sto mozes - i sama sam imala neka krvarenja mala na samom pocetku - nije bilo nista strasno cak ni hematom nije utvrdjen i stvarno je bilo malo krvi- al sam pila dabroston do 20 sedmice i trebala sam mirovati - sto je meni bilo tesko al sam se trudila koliko sam mogla.
Sad sam evo pred porodom i cekam svoju bebicu da dodje abd ovih dana.

Mene interesuje da li je neko od vas cuo da trudnice koje piju taj dabroston teze radjaju bebe? Meni je to ispricala prijateljica da je kao cula u bolnici - ne da je sam porod tezi nego da duze traje ta faza dok beba krene odozgo jer se kao privezala:)
Ma n e znam bas.....

(odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
20.6.2008 15:44:41   
SelmaK
Draga Lejlaginca,

mislim da nema potrebe da se brines sto se tice dabrostona. On nista nece pogorsati. Ja ga evo pije jos uvijek, jer sam tokom 5, 6, 7 mjeseca imam mala krvarenja i kontrakcije i to veoma bolne i onda je sve hvala bogu stalo kada sam bila pred kraj 7. mjeseca, i kontrakcije i krvarenje.
Pila sam dabroston i tada, kao i sada, sada samo u manjoj dozi jer se on postepeno smanjuje, ali mislim da mi je on dosta pomogao.
Prije neki dan sam razgovarala takodjer sa kolegicom koja ga je pila duze vrijeme i ona kaze da nije nikakvih problema imala tokom poroda.

S obzirom da se i tebi i meni blizi porod, neka nam sve prodje kako treba i neka bebice budu zive i zdrave, a i ako malo duze traje, ma sve za bebache, samo da budu dobro.

Pozz!!!

_____________________________

Aladin zivot mamin, 26.07.08.

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
20.6.2008 16:04:57   
Skvo RR
I ja sam pila dabroston od 8 do 14 sedmice trudnoce....a za porod....vidjet cemo....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu SelmaK)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
20.6.2008 16:56:49   
inna
Ej curke, jedno pitanje, ako ste pile Dabroston da li vam je krvarenje bilo jače i koliko dana je trajalo? Ovo se odnosi na trudnice koje su malo prokrvarile u ranoj trudnoći. 

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
21.6.2008 10:37:30   
Skvo RR
Meni je bilo smedje jedan dan...i dobila sam dabroston, jer mi je doktor nasao hematom.

(odgovor članu inna)
Neposredna veza do poruke: 17
   Pozdrav
7.7.2008 10:06:25   
Medi
ja sam imala iskustvo s tim smedjkastim iscjedkom tokom prva tri mjeseca i malo sam istrazivala pa sam negdje procitala da to nije nista opasno i da u vecini slucajeva nestane nakon 3. mjeseca trudnoce. naime kad mi je menstruacija izostala prvi put nakon 1-2 dana mi se pojavio taj iscjedak kao kad mi zavrsava menstruacija i naravno prepala sam se pa sam ponovo kupila test na trudnocu i bio je pozitivan. pitala sam i doktora a on je rekao da se plod tokom prva tri mjeseca namjesta i ucvrscuje u maternici pa zato sekret u danima kad bi inace da nisam trudna imala menstruaciju.
sad sam trudna 35 sedmica i sve je hvala Bogu u redu.
nadam se da ce moje iskustvo pomoci

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Pozdrav
19.12.2009 11:50:33   
naidica
cao svima! zabrinuta sam jako;( jutros mi se pojavilo onako malo smedjkast sekret,pa sam se prepala,ne znam da li je opasno. inace test sam radila prije 25 dan i pozitivan je,sto mi je jako drago,pa zato me strah.ako iko zna sta da radim neka kaze.hvala unaprijed!!!!

(odgovor članu Medi)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Pozdrav
19.12.2009 14:22:02   
Atarka
Naidice, odi doktoru. To ce ti svi reci. Ja sam u prvoj trudnoci krvarila i nazalost tu bebu izgubila, a u drugoj opet malo krv malo smedje, ali hvala Bogu sad imam jednog slatkog bucku kraj sebe. Sretno!

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Pozdrav
19.12.2009 14:29:28   
naidica
hvala ti puno atarka.evo malo prije sam se cula sa doktorom i dao mi je utrogestan tablete?reko je u ponedjeljak na kontrolu! samo ne znam da li ih je bolje koristiti vaginalno ili piti? da li mozda neko zna? 

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Pozdrav
19.12.2009 14:32:06   
Atarka
Nazovi ga opet pa pitaj. Ja sam ga koristila vaginalno, mada moze i oralno.

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Pozdrav
19.12.2009 14:33:11   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: naidica

hvala ti puno atarka.evo malo prije sam se cula sa doktorom i dao mi je utrogestan tablete?reko je u ponedjeljak na kontrolu! samo ne znam da li ih je bolje koristiti vaginalno ili piti? da li mozda neko zna? 


Zar na tim lijekovima ne piše da li su vaginalete ili tablete?! Nemam iskustva s tim, ali nekako mislim da bi negdje moralo pisati kako ih koristiti.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Smedkasti iscjedak ranoj fazi trudnoce
19.12.2009 14:41:14   
Ljoki80

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Mene interesuje da li je neko od vas cuo da trudnice koje piju taj dabroston teze radjaju bebe? Meni je to ispricala prijateljica da je kao cula u bolnici - ne da je sam porod tezi nego da duze traje ta faza dok beba krene odozgo jer se kao privezala:)
Ma n e znam bas.....


Draga mamina princeza,
nemaš razloga za brigu što se tiče samog poroda, jer ja sam prva tri mjeseca trudnoće pila dabroston i naravno kad je bilo vrijeme poroda sve je prošlo u najboljem redu, jer je sam porod prošao školski bez ikakvih problema...tako ništa se ne brini i nemoj unaprijed sebe opterećavati i misli samo na najbolje i tako će i biti, jer su i mene neke žene plašile raznim stvarima jer sam pila dabroston i hB ništa od toga se nije desilo, nego je moj porod bio prekrasan, a možda je to više zbog toga što je MM bio sa mnom :)))
...btw preporučila bih svim budućim porodiljama da obavezno idu na vježbe za psihofizičku pripremu trudnica za porođaj, jer zaista pomognu i mnogo psihički rasterete, a posebno što babice koje vode vježbe možete na licu mjesta pitati za bilo koju stvar koja vas muči i zabrinjava, jer babice su krasne i tu su da riješe svaku vašu dilemu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

MamaTata&naš mali Slatkiš

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Pozdrav
19.12.2009 14:42:19   
anuska08
Na dan kad sam trebala dobitiuser posted image malo sam krvarila i nakon toga ništa, a bila sam trudna. To ti se zna desiti, ne znači da nije trudna. Nek ponovi test i user posted image kod doktora! user posted image

_____________________________

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!


(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *