|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bronhitis kod beba!
5.7.2010 1:17:56   
sike
Dr.Junuovic mi je rekla da flixotid cini da se napadi javljaju sve rjedje i rjedje dok potpuno ne utihnu.Bronhitis te vrste uglavnom izadje do trece godine.

_____________________________

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Bronhitis kod beba!
5.7.2010 12:11:12   
malena_t
Mi u petak bili na kontroli na padijatriji i kuc, kuc... sve je ok. Kontrola ponovo za dva mjeseca, flixotide do tada 2x 2 pufa, pa onda smanjujemo na 2x po jedan puf. Radili smo i alergotest, moguce da ima malo alergije na polen, pa za godinu da ponovimo. Sve mame koje treba da vode djecu na alergotest no sikiriki nije nista strasno. user posted image

_____________________________

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Bronhitis kod beba!
6.7.2010 0:56:45   
sike
Kod mene i mog Sanje nova epizoda-danas u roku od sat vremena osip u obliku plikova razlazao se po cijelom tijelu i licu.Dobio je odmah dexametazon injekciju(ako sam dobro napisala)i Flonidan.Alergija jeste ali nasta,e to bih vise voljela znati.Bas mi se daleko cini 19. ovog mjeseca kad su zakazani alergotestovi.Jadan,ugusi ga ovaj bronhitis a sad i osip.Dr misli da je sve povezano.Apsolutno nista novo nije pojeo i blage veze nemam od cega se sad pa i to javilo.Sad moramo izbjegavati i meso,jaja i mlijeko.Sta li cemo onda jesti?Mislim da njegov bronhitis nije povezan sa alergijom na hranu,ali eto,sta je tu je.Ima li neko ovakvo iskustvo-bronhitis i osip u obliku plikova?

_____________________________

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: Bronhitis kod beba!
28.9.2010 18:06:33   
natalie
Trebam savjet!
Mojoj bebi je tek tri mjeseca i ima bronhitis, imamo inhalacije i raznorazne sirupe, pa me interesuje sta mu smijem davati od ovih prirodnih lijekova, tj. prirodnih nacina lijecenja, tipa mast na prsima, caj od luka itd?
Hvala unaprijed

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: Bronhitis kod beba!
28.9.2010 18:15:50   
Visnja RR
natalie vo ti post koji je napisala hanady RR...odlicni savjeti

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moja djevojčica sa bronhitisom se pati od svog četvrtog mjeseca i sada ima 9 mjeseci. ja sam baš sinoć na temi prehlada pisala o sirupu i čaju koji ja njoj dajem pa evo kopiram post i na ovu temu jer je u vezi sa istom

Kako moja mlađa kćerkica ima problem sa bronhitisom od svoh 4 mjeseca ja sam sa narodnim ljekovima u stalnom kontaktu. ona je sada dobro ali radi straha da se isto ne ponovi u težem obliku jer joj često čujem hroptaje u plućima ja pravim čaj od crvenog luka koji ja njoj pomješam sa hipovim voćnim čajem da bi ga lakše pila radi okusa.
4 glavice luka crvenog prokuhati sa 4 jabuke ( luk oguliti jabuke ne) kad prokuha kuhati još 8-10 min i procjediti i dati djetetu da pije 2-3 puta dnevno. Ovim čajem su u bolnici u Igalu lječili djecu i mojoj curici je bolje. Kod nas doduše ima genetskih predispozicija za te plućne i brohijalne probleme pa sam ja pažljiva i u odabiru prirodnih lijekova radi alergija i astme sa muževe strane ali pored ovoga jako dobar sirup koji smiruje kašalj bolje od svakog kupljenog ( 100%) je
8 listova lovorovog lista + 250 gr smeđeg šećera prokuhati sa onoliko vode koliko treba da se šećer pokrije u šerpici i to kuhati nakon prokuhavanja 3-5 min. procjediti i piti supenu kašiku ujutro i naveče. Odrasli mogu i 3-4 puta dnevno,. u ovaj sirup se može umješati i med ali u većini prirodnih sirupa koji su na bazi meda a za djecu su je zamjena smeđi šećer.

razrezan luk u sobi je jako dobar olakšava disanje a pored toga obavezno ako vam je centralno grijanje u kući-stanu na radijator staviti posudicu sa vodom najbolje kamilicom. za malu djecu nema potrebe kapati eterična ulja a za onu stariju do 1 godine eukaliptus, ulje mente i lavandino ulje je najbolje za osvježenje isšenog prostora u sobi.

Nosići koji sure - nama pomaže baby -vac ali od svih kapi koje smo koristili najbolje je koristiti otopinu šljeza u mlakoj vodi ( samo se potopi i odstoji bez kuhanja) s tim da ovo nesmije biti korišteno više od 4-5 dana pa se radi pauza jer šljez može
osštetiti sluznicu.


mi smo koristili Bisolvon kapi mada doktor Prohić kaže da to nepotrebno koristi je rto je kao da djetetu dajemo običnu vodu po njemu. neznam zašto ali tako kaže. Mi smo ih koristili jednom naravno po prepuruci pedijatra nakon obavljenih inhalacija. e sad pored ovoga dr. prohić nam je sugerisao da u fildžan stavimo pola rakija pola voda i da time izmasiramo djete na ledžima i naprijed i to da utrljavamo frotirnim peškirom jako dok se koža ne zacrveni. nakon toga djete da umotamo u peškire i neka odspava. Moja kolegica je ovo probala nakon što je bebi bilo godinu dana i nije joj se vraćao brohitis ali ja još nisam jer za ovaj postupak djte mora biti potpuno zdravo a ja stalno čuje hroptaje kod svoje curice pa nesmijem da se usudim.



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu natalie)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: Bronhitis kod beba!
28.9.2010 19:12:54   
natalie
da, da hvala procitala sam ja to vec ali nisam sigurna smijem li te cajeve koristiti bebi od 3 mjeseca, pa ako neko zna neka mi javi. poozzz

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: Bronhitis kod beba!
28.9.2010 19:28:40   
mama2009
IZVORNA PORUKA: natalie

Trebam savjet!
Mojoj bebi je tek tri mjeseca i ima bronhitis, imamo inhalacije i raznorazne sirupe, pa me interesuje sta mu smijem davati od ovih prirodnih lijekova, tj. prirodnih nacina lijecenja, tipa mast na prsima, caj od luka itd?
Hvala unaprijed



moja princeza je imala 6 mjeseci i bronhitis, stavljala sam joj mast i to direktno na kozu namazem, pa stavim gazu pa je onda obucem, babyvakom izvlacila slinice, davala joj mnogooooo caja i vise puta je povratila slajm

kad je ozdravila bili smo par  dana na moru, nismo se kupali  al smo setali uz more i borovinu

hvala Bogu sve je sad ok, nema hroptanja i ona je vesela bebica


_____________________________

Princeza dosla 05.02.2010

(odgovor članu natalie)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: Bronhitis kod beba!
28.9.2010 20:31:12   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: natalie

da, da hvala procitala sam ja to vec ali nisam sigurna smijem li te cajeve koristiti bebi od 3 mjeseca, pa ako neko zna neka mi javi. poozzz

Draga natali...
kako su ti dali sve sirupe...i inhalacije predpodstavljam sa ventolinom onda ništa lošije bebi ne može biti od onoga što je prirodno. Ovaj čaj sa lukom bebi možeš dati kašikicom...kao sirup da daješ...ti uzmi omjer luka i jabuke + hipp čaj sa vitaminom C u granulama. možeš davati 3 puta dnevno po 10-15 mililitara slobodno. Ono što trebaš paziti jeste da beba uvijek bude na stranu okrenuta jer šlam može izbaciti sa stolicom ili bljuckanjem.
ja sam ga svojoj djevojčici davala sa 4 mjeseca.
čaj od lovorovog lista također možeš...međutim kako se ona ukuhava sa smeđim šećerom ti ipak odluči o itom ali da znaš da se ni silni sirupi koje dijete prima u apotekama ne razlikuju u pravljenju. ja sam svojoj curi davaka 2 puta dvnevno po 1 kašikicu ( najamnja iz escajga za mješanje šećera u šoljici kafeuser posted image ). Tako na početku a kada sam vdijela kako reaguje onda sam joj daval 3 puta dnevno, pa nakon toga 2 x dnevno po 2 te kašike.....

E sad ono što ti želim reći u slučaju da poslušaša sacvjet za mast na prsa...budi jako oprezna...
djeca sa brohitisom mogu dobiti temperaturu na spavanju a u slučaju da je dobiju kada imaju mast na plućima ili svinjsku ili koziji loj...upala pluća vam ne gine. zato molim te pazi u slučaju korištenja ovoga lijeka za bebu od 3 mjeseca.

dalje...da bebi olakašaš disanje...higijena nosa je jako važna...
sekret iz nosa silazi na pluća i tu se ''upali'' i eto brohitisa. nosić čisti stalno...ne znam jesi čula za babyvac...ako nisi imamo temu pogledaj iskustav ali ja se u njega zaklinjem po pitanju čišćenja nosića kod djeteta.

u sobi u kojoj ti beba spava raskriži glavicu luka crvenog navečer...ujutro izrači...pa opet stavi novu glavicu raskriženu...to olakšava disanje dok spava beba...

beba neka spava na tvom velikom jastuku...malo uzigni bebu...znači svoj jastuj okreneš suprotno od onoga kako ti na njeumu spavaš i položiš bebu na njega da joj none siđu sa jastuka.

zrači stan stalno...dijete izneis iz sobe pa dobro izrači a onad u izračeno namesti bebu.

Ako ti beba ne može zaspati od stalnog kašlja...uradi prirodnu inhalaciju...
otovori toplu vodu u toaletu...kad se dobro zaparii ulđi sa bebom u naručju u taj protor i budi nekih 2-3 minuta...
ako natsvaiš sa ovom ihalacijom možeš i povećati...ali za bebu od 3 mjeseca 5 minuta je maximum.

Dalje ako imaš mogućnost da nabaviš smrekine iglice sa drveta...stavi ih u jedan mali jastučić, vrećicu...kao što je lavnada koju na moru kupimo zapakovana...i zakači djetetu iznad kreveta...ili blizu kreveta gdje spava...to također olakšava disanje bebama.

eto toliko mislim da sam ti malo olakšala.user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu natalie)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: Bronhitis kod beba!
29.9.2010 17:36:50   
sike
Kod mog Sanje zatisje evo sad ce dva mjeseca.Nikako nema napad,hvala bogu.A jesmo se i bili ispatili.Vec mjesec dana stavljam mu mast na prsa(i ledja)ali ja smijem jer jednostavno na jedno tri dana prije kaslja osjetim da ce se desiti.Ali evo kazem,vec duze vrijeme nista,a bilo je svakih deset dana doktoru.Pije dugo i caj od luka i jabuka i jos uvijek se inhaliramo sa Flixotide,mada mislim da ce mu sada smanjiti doze,valjda se ne smije naglo prekinuti.Flixotide koristi vec pet mjeseci,dva pufa ujutro i navecer.Mislila sam da ce mu biti lose od ovog vremena ali hvala bogu nista.Daj boze da smo se rijesili tog dosadnog bronhitisa.

_____________________________

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:09:17   
henna ze
ja nemam bebu..ali mislim da je ovo jedina tema na koju mogu pisati..moja Henna ima napade svaki mjesec..niti jedan nismo promašili evo već ima godina dana..u maju je imala i upalu pluća...tek juče su joj propisali Flixotide i jutros smo počeli 2x2 pufa i to je flixotide 50...malo me strah tih kortikosteroida..jutros tako pijemo kafu na poslu..i ja kažem kako su joj HB propisali konačno Flixotide da se dijete malo odmori i da normalno moze da trci na tjelesnom..kad jedna prijateljica kaže..al ja sam čula da od toga djeci odoše živci..hmm..malo mi to primitivno i grubo zvučalo..ja kažem..ma masa je djece koja to koriste pa će biti luda generacija..a sta drugo...
uporedo koristim i biljne pripravke..ali ništa ne pomaže...do nedavno sam je inhalirala i na čurekot ulju..bude joj lakše..ali ništa nije dugotrajno..nadam se da će ovo pomoći..od srca se nadam..jer stvarno ni ja psihički više ne mogu izdržati svaku put kad kahne...mene pola nestane..

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:14:26   
DM
Od dva za s uvijek bira ono manje, žao mi je što ste morali n pumpicu(mi je još uvijek nismo počeli koristiti iako su nam je propisali, i ot nakon samo jednog napda)!
Je li koristite samo flixotide ili koristite i singularia(valjda se tako zovu) tablete?
Ovo za pumpicu-dr kaže samo e 4% lijeka apsorbira u organizam-na ostale organe,dok kod oralne primjene veći procenat ide na kompletan organizam!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:20:43   
jasmin

IZVORNA PORUKA: henna ze

ja nemam bebu..ali mislim da je ovo jedina tema na koju mogu pisati..moja Henna ima napade svaki mjesec..niti jedan nismo promašili evo već ima godina dana..u maju je imala i upalu pluća...tek juče su joj propisali Flixotide i jutros smo počeli 2x2 pufa i to je flixotide 50...malo me strah tih kortikosteroida..jutros tako pijemo kafu na poslu..i ja kažem kako su joj HB propisali konačno Flixotide da se dijete malo odmori i da normalno moze da trci na tjelesnom..kad jedna prijateljica kaže..al ja sam čula da od toga djeci odoše živci..hmm..malo mi to primitivno i grubo zvučalo..ja kažem..ma masa je djece koja to koriste pa će biti luda generacija..a sta drugo...
uporedo koristim i biljne pripravke..ali ništa ne pomaže...do nedavno sam je inhalirala i na čurekot ulju..bude joj lakše..ali ništa nije dugotrajno..nadam se da će ovo pomoći..od srca se nadam..jer stvarno ni ja psihički više ne mogu izdržati svaku put kad kahne...mene pola nestane..



Vidim da je Henna vec velika,jesi li joj davala da pije curekotovo ulje?Med?Je li prostorija u kojoj spava vlazna,mislim stavljas li vodu uvijek blizu mjesta gdje spava?Izvini sto te ja ovako pitam,al sve ovo ako svakodnevno koristis moze uveliko poboljsati vase stanje,a nakon duze terapije moze doci do potpunog izljecenja.Znam kako se osjecas kad kahne...

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:22:13   
henna ze
samo Flixotide...do sad smo imali Floxonase sprej za nos...ali ga nismo koristili često..možda nekih 10 tak dana nakon bolnice...i rijetko baš rijetko sam joj ga ušricavala..sada samo Flixotide..s obzirom da je malo komplikovano...evo vidim da bi lakše bilo sa Volumaticom...jel zna neko koliko košta volumatic?
od prirodnih lijekova sam koristila..suhe šljivu sa mladim puterom i tako svaki dan jedna šašićica..al se samelju i košpice i šljive...pa sam koristila borove iglice u medu, inhalacije na č.ulju.ovaj sirup sa jabukama i lukom..bude joj bolje...al onda dobije proljev...pa čaj neku mješavinu protiv bronhitisa...
kao dodatak prehrani korsitimo riblje perlice. propol baby sirup a sada smo promijenili umjesto sirupa sam joj uključila B kompleks da malo ojača..vidjećemo..kako će ići sa pumpicom

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 163
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:28:22   
DM
jel zna neko koliko košta volumatic?

Oko17 KM!!!
I da ako nepravilno koristi pumpicu-onda nikakva korist od iste, zato radije kupi volumatic-da bi pravilno udisala, da lijek ide na bronhije, a ne da ostaje u ustima!


_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:29:12   
henna ze
prostor u kome živimo sam probala da uskladim..izbacila vunene ćilime, namještaj koji skuplja prašinu..nema ni polica ini djidja ni puno plišanih igračaka..ono malo što ima stalno perem u mašini..zrak nije suh..mogao bi biti u suhlji tako da ne stavljam još posude sa vodom..hladno je..i stvorila bi mi se vlaga..ali kad grijanje dodje obično stavljam..
pila je čurekotovo ulje..po malenu kašićicu ujutro i zalije rastopljenim medom..ali se žalila da joj je muka cijeli dan..i ništa neće da jede...često ma skoro svaku drugu noć sam joj  1 kašiku ulja zaljevala ključalom vodom i stavljala da udiše dok gleda tv..sad ne znam da li smijem zbog F..med svaki dan pije u čaju i trošim ga teglama..nabavila sam odličan hercegovački od kadulje..i u mlijeko joj naveče stavljam..sad izbjegavam mlijeko jer navodno ne treba se davati kad su napadi u toku jer potiče stvaranja šlajma..inače u periodu kad je zdrava naveče  pije mlijeko s medom..
hvala jasmin..ma samo da bude bolje..

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:32:00   
henna ze
hvala doublemum..idem odmah da potražim ..ja sam mislila da je to nešto skuplje...ma znam i zato je bolje da kupim Volumatic nego da pušem u prazno..

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 12:49:07   
Ben 10
Mi koristimo od februara Flixotide,od ovoga mjeseca smanjujemo dozu ,da bi izbacili ga iz upotrebe do februara tj.trećega rođendana.Nama je pomogao,pojavi se malo otežano disanje ,ali bez inhalacija ventolinom što smo prije svaki mjesec ili 20 dana radili.Ja i naš dr smo za sada zadovoljni stanjem.Kod nas je alergijski bronhitis zajedno sa atopijskim dermatitisom,dermatitis je blagi pa ga uspijemo sanirati pantenolom.Ovo vrijeme nam nikako ne odgovara,kiša i vlaga.Mi nismo imali napade od juna...Pitaj još šta ako te interesuje.Flixotide dajemo na bebyhaler ,on je oko 40km.


< Poruku je uredio Ben 10 -- 14.10.2010 12:50:03 >


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 13:35:44   
henna ze
hvala ben 10!
mi smo malo veliki pa ćemo uzeti volumatic..i da i mi imamo AD..sada u manjem obliku..čim se pojavi ja riješim becutan kremom sa nevenom..to mi je posljednje otkriće..čim primjetim male znakove odmah namažem i ne pojavljuje se dalje..

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 13:44:03   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: henna ze

.i u mlijeko joj naveče stavljam..sad izbjegavam mlijeko jer navodno ne treba se davati kad su napadi u toku jer potiče stvaranja šlajma..


Ovo je tačno.
A da li ste radili alergijski test na med i polen?!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 13:54:44   
henna ze
dok je ležala u bolnici radili su joj milion nalaza..znam da su joj bili povišeni imunoglobulini ali nisu otkrili uzrok tome...ja nisam primjetila neku povezanost sa medom i polenom...više sa kućnom prašinom..i ona i muž odmah počnu kihati ako ja uzmem usisivač...al sam svela sve na minimum...
čula sam da je bolje imati sintetički tepih..pa sam i to probala..pomoglo je..otkako smo se iselili iz stana gjde je bilo mnogo vunenih ćilima, cvijeća i nema čega ne..malo je lakše...ali ova vlagau zraku im isto ne odgovara...i nju i muža zajedno stegne...
zato se nadam da će ovaj F pomoći..da barem malo se odmori...i da joj ne ostane to kao ko mm

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 14:00:46   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: henna ze

dok je ležala u bolnici radili su joj milion nalaza..znam da su joj bili povišeni imunoglobulini ali nisu otkrili uzrok tome...ja nisam primjetila neku povezanost sa medom i polenom...više sa kućnom prašinom..i ona i muž odmah počnu kihati ako ja uzmem usisivač...al sam svela sve na minimum...
čula sam da je bolje imati sintetički tepih..pa sam i to probala..pomoglo je..otkako smo se iselili iz stana gjde je bilo mnogo vunenih ćilima, cvijeća i nema čega ne..malo je lakše...ali ova vlagau zraku im isto ne odgovara...i nju i muža zajedno stegne...
zato se nadam da će ovaj F pomoći..da barem malo se odmori...i da joj ne ostane to kao ko mm

vidim vežeš za genetiku, međutim sa povišenim imunoglobulinima moguće je da ima i alergisku reakciju na med i preprate na bazi meda i polena. Nama su rekli dok nismo alergotest uradili da gdje su ustanovljene grinje i kućna prašina da izbjegavamo med...mlađoj sam ga dosta kansije uvela zbog toga straha i dok nismo sa sigurnošću utvridli da nije na njega preosjetljiva.
Kako se ponaša u proljeće dijete...jeli tada ima porblemauser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 14:01:17   
Ben 10
Ako je alergija na prašinu ,2 sata poslije usisavanja nesmije biti u toj prostoriji.


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 14:08:49   
henna ze
ne preostaje mi ništa nego da tražim negdje privatno da joj urade te testove sve..
ona je imala bronhitis kao mala do 4 godine možda 4-5 puta..poslije je to nestalo skroz i pojavilo se ima više od godine...možda dvije..ali zadnju godinu nije prošlo nikako 30-40 dana da ga nije imala..znači svaki mjesec je kod ljekara...prošle godine ukupno dva mjeseca nije išla u školu zbog bronhitisa....non stop..malo krene..i opet je uhvati..uhvati je i u onim mjesecima kad joj ne dajem med...recimo ljeti..
i da doktorica nam je rekla da može biti genetski...

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu Ben 10)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 14:11:28   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: henna ze

ne preostaje mi ništa nego da tražim negdje privatno da joj urade te testove sve..
ona je imala bronhitis kao mala do 4 godine možda 4-5 puta..poslije je to nestalo skroz i pojavilo se ima više od godine...možda dvije..ali zadnju godinu nije prošlo nikako 30-40 dana da ga nije imala..znači svaki mjesec je kod ljekara...prošle godine ukupno dva mjeseca nije išla u školu zbog bronhitisa....non stop..malo krene..i opet je uhvati..uhvati je i u onim mjesecima kad joj ne dajem med...recimo ljeti..
i da doktorica nam je rekla da može biti genetski...

e draga ja sam privatno radila...
pedijatri ne daju do 3 godine haman uputu za alergotestove ali potoje oni iz krvi i u sarajevu ih radi dr- Nada čivić...
imaš temu a alergotestovima pogledaj tamo možda se javila i neka mam iz zenice.

A ja nakon usissavanja djecu jedno pola sata držim van djela koji sam usisivala...
usisivači obični odzada ispuhuju pražinu a oni na vodu ne pa je sa njima lakše barata sa bolensima u kući.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: Bronhitis kod beba!
14.10.2010 14:15:49   
Ben 10
Mi smo radili alergotest iz krvi,malo prije 2 rođendana,izbacilo na grinje i malo na prašinu.Nas je naš dr prijavio da ko da ležimo u bolnici i uradio testove,valjda tako jedino rade.Izvadili krv i briseve i otišli kući.Mislim da sam već negdje pisala.


_____________________________

A 08.02.2000
H 18.02.2008

Nada je tihi glas koji ti šapuće "možda" onda kada ti se čini da ceo svet viče "ne".

Deca su srećna jer u svojim glavama nemaju onaj glas koji im šapuće šta sve može da krene naopako.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *