|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bronhitis kod beba!
8.11.2010 14:51:22   
mamina princeza
Zvala sam nasu doktoricu i kaze da pijemo. U petak se i sama dvoumilila jer je bas pistala i bez obzira na opstrukcije nesto je cula.... kaze da damo kad smo ovoliko puta i sada.
Pancef iz razloga sto sam ja alergicna na Pencilin ona je jos mala za te testove, a neki iz neke druge skupine joj stvaraju stomacne tegobe. Iz nase historije antibiotika( koja nije nimalo mala) ostao nam je Pancef kao najbolja varijanta....
Mozda cemo ici vaditi krv ujutro vidjecemo jos situaciju...


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 201
   RE: Bronhitis kod beba!
15.12.2010 8:45:16   
mamina princeza
žOpet smo se izborili s jos jednim bronhitisom - ovaj put ne tako jakim al eto opet je bilo opstrukcija na plucima. Za dva dana inhalacija bolje....

Od proslog smo imali prazninu od tacno mjesec dana u kojoj nema sta nismo uzimali od kozijeg loja gusce masti za izbacivanje slajma.... pa rodakve svako jutro s medom pa svasta jos nesto... al dzaba nama je bronhitis izgleda neizbjezan.
Sad sam jos cula da je za bronhitis pravo dobar onaj tahan s medom... pa cemo jos to probati uzimati jedno vrijeme da malo odmorimo od rodakvi.
Da li znate u kojem omjeru se mjesa ovaj tahan i koliku kolicinuu bi curici mogla davati....ima 2,5 godine?

Problem ce biti i to sto se ovo ne treba gutati nego polako da curi u glo a kako cu ja to njoj objasniti .. al pokusat cemo sve.


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 202
   RE: Bronhitis kod beba!
15.12.2010 12:24:48   
mamin curetak
Mamina princeza, probaj caj s lukom, zaista je prava stvar. Ja ga sada svojoj curici dajem i za obicnu prehladu, kad joj procuri nosic, i bude joj puno bolje. Sretno!!!

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 203
   RE: Bronhitis kod beba!
28.12.2010 1:45:13   
sike
Draga mamina princezo,moj sin je imao napade punu godinu dana koji su bili u razmaku od petnaest dana.Taman kada se zavrsi kura lijekovima,prodje dva dana a ono nos pocne curiti i onda sve ispocetka.Svi doktori su mi rekli da,kada se napadi cesto desavaju da je u vecini slucajeva u pitanju alergija.Posto je bio mali alergotestovi nisu nista uspjeli pokazati,tako da sam sama morala pratiti.Pola godine nije pio nikakav caj,med ni slucajno;izbacila sam plisane igracke,tepihe i paravane;usisavala svaki dan prasinu,bukvalno ga morala kupati kada dolazimo s polja...da bih na kraju skontala da je od bademove kreme kojom sam mu mazala guzu od samog rodjenja.Jednog dana se dokopao kreme i sav se razmazao po licu,nakon cega su se lice i prst pretvorili u zivi haos:sama fleka do fleke.Napad nema pet mjeseci,ali prstic mu je i danas ostao crven.Eto,nije bilo reakcije na guzi ali na prstu i licu jeste,i nazalost svo vrijeme na plucima.To je najobicnija beby-krema za guzu ali eto on je tako reagovao,nasta nikad ne bih pomislila da bi moglo biti.Eto,mozda da se malo raspitas kod doktora i o mogucoj alergiji na nesto.Bas mi je zao i male i tebe jer znam kroz sta prolazite.Velika pusa!

_____________________________

Duboko u srcu,znam kako zivot treba da tece...
Sanjin i Ines,9.februar 2009.

(odgovor članu mamin curetak)
Neposredna veza do poruke: 204
   RE: Bronhitis kod beba!
27.1.2011 9:30:17   
Dina_1405

Moj sin od 8 mjeseci ima tzv. alergijski bronhitis. Dva puta smo boravili u bolnici (Jezero),primao je injekcije (urbazon),inhalacije 2puta dnevno. Prosli smo pravi pakao. Skoro nikako nije spavao,konstantno je kasljao,povracao,obijao hranu,nosic mu je bio zacepljen,jedva je disao...
Sada pije oralne granule Singular,a po preporuci dr. sam mu kupila baby haler,i svaki dan ga inhaliram.
Od posljednjg izlaska iz bolnice u decembru,on je bolje,hvala Bogu.

Probala sam i "narodni lijek" ,koziji loj koji sam mu stavljala na pluca ali nije nesto pomoglo. Znam da kozije mlijeko pomaze,ali on je jos uvijek mali da bi ga pijo. Govorili su mi i za svinjsku mast ali ja sam protiv.
Kakao ce se dalje odvijati situacija zaista ne znam. VIdim da je tema odavno,u svakom slucaju procitat cu predhodne komentare,savjete.
pozzzzz


_____________________________

Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što presute...

(odgovor članu sike)
Neposredna veza do poruke: 205
   RE: Bronhitis kod beba!
27.1.2011 9:51:50   
DM
Dina ja sam pisala na temi koju si otvorila!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu Dina_1405)
Neposredna veza do poruke: 206
   RE: Bronhitis kod beba!
27.1.2011 9:58:56   
Hanady RR
prenos postova

IZVORNA PORUKA: Dina_1405

Pokusavala sam pronaci nesto o ovoj temi ali bezuspijesno.

Moj sin od 8 mjeseci ima tzv. alergijski bronhitis. Dva puta smo boravili u bolnici (Jezero),primao je injekcije (urbazon),inhalacije 2puta dnevno. Prosli smo pravi pakao. Skoro nikako nije spavao,konstantno je kasljao,povracao,obijao hranu,nosic mu je bio zacepljen,jedva je disao...
Sada pije oralne granule Singular,a po preporuci dr. sam mu kupila baby haler,i svaki dan ga inhaliram.
Od posljednjg izlaska iz bolnice u decembru,on je bolje,medjutim mnogo me je strah da se ponovno ne vrati... I u mojoj i muzevoj porodici ima predhodnika koji su imali tih problema.
Eh sad,postoji mogucnost da se opet ponovi isto,a mozda i ne. On je inace izuzetno napredna i vesela beba.
Probala sam i "narodni lijek" ,koziji loj koji sam mu stavljala na pluca ali nije nesto pomoglo. Znam da kozije mlijeko pomaze,ali on je jos uvijek mali da bi ga pijo. Govorili su mi i za svinjsku mast ali ja sam protiv.

Zanima me da li i vi imate slicna iskustva? Koliko je trajalo kod vase djece (ako jeste),i kako ste izlijecili...?
Veliki pozzzz svima!



IZVORNA PORUKA: doublemum

Hajde ja ću ti odgovoriti ovdje-pa nek'''' prebace post!
Moj sin je u augustu prošle godine završio u bolnici zbog opstruktivnog bronhitisa(stariji) koji je izazvan-ne znaju čime!
ovako-prvo počeo kašljati mlađi i odvedemo ih zajedno doc-jer je dolazio bajram i vikend-pa eto da na vrijeme reagujemo(ovaj satriji je samo kašljucao)
Doc mu propiše antibiotik(kao upaljeno grlo) inahalacije-ventolin+dexason! Po noći dobije temp. i damo mu dalsy, a počeo je da otežano diše(nakon 2 inhalacije)!Završimo u hitnoj, gdje konstatuju nisku satraciju i samim tim na spošalju na pedijatriju-gdje smo imali isti način liječenja kao i vi!
Na otpustu nam daju da trošimo singular junior i pumpicu(flixotide)jer kao to daju preventive radi! Mi smo odbili i pumpicu i singular, jer mi je nelogično da nakon jedne opstrukcije mora sve to koristiti, a rekli smo doc da želimo da pratimo da vidimo šta i kako dalje!
Treba da uradimo alergo-test!
Na moje pitanje-da li je mogao antibiotik izazvati alergiju i da tako završi-oni su odgovorili da nema dovoljno simptoma za alergiju?!
Kao -nema osipa, nema otečenosti jezika......ali ja i dalje4 smatram da je ta opstrukcija bila izazvana ili antibiotikom ili dalsy sirupom, jer je djete već tretirano dexasonom-otkuda da se stanje pogorša!

On je kao beba od 8 mj imao bronhitis koji je liječen samo inhalacijama ventolina(za šta su oni rekčli da je kao nebitan toliko , jer dosta djece u toj dobi dobiju bronhitis....a na otpusnom pismu mu napišu da je ponavljajući opstr. bronhitis)....
Nakon tog bronhitisa(8 mj) smo imali tretman kozijim lojem(ali mora se biti uporan i s ovime) i u mlijeko(kravlje) sam stavljala malo tog loja otopljenog s medom!Išli smo na more, na planinu redovno(1 h je znao pješačiti do odredišta-Stanari)!

Saračevićka mi kaže kao nemoguće je da nije nikada imao bronhitis(osim ovog kad je imao 8 mj)Svaki nj kašalj je bio popraćen doc slušalicama i nemoguće da je bronhitis prošao neopaženo....a i da je iamo nekuh disajnih problema ne bi bez bili kakvih poteškoća savladavao uspone Bjelašnice-gotovo bez odomora uz obronke Bjelašnice

Nakon ove opstrukcije smo astavili živjeti normalno!!!!!!
Stavljala sam mu kotziji loj(jednu noć na prsa jednu noć na leđa) i dešavalo se da iskašljava zeleni šlajm!
Koristimo prirodne proizvode kod kašlja,ponekad biljni sirup, ali hB bronhitis s više nije ni vraćao!
A da, bili smo kod doc ŠPiritovića koji mu je takođe uključio neke svoje inhalacije(imaju neki prirodi sastojak-tajni)
Koristimo med od komorača koji nam je on preporučio....
Možeš otići i kod nj  na pregled(ili kod nekog dr doc, pulmologa)ali obavezno potraži mišljenje bar još jednog doc!
Bebica je mala i žao mi je da je kljukaju svim što su vam dali!(Ako mor-p hvla Bogu da i to postoji)ali oni čini mi se samo to znaju propisati!
Na temi bronhitis kod djece ćeš pronaći dosta savjeta i recepata za prirodne lijekove(čaj od luka i jabuke....) koji će vam sigurno aBda pomoći!
Sretno i izvini n dugačkom postu!


IZVORNA PORUKA: doublemum

Za ovaj baby haler-to nije inhalator(koiko znam) nego pomagalo putem kojeg bebi daješ neki kortikosteroid-jel'' tako?!



< Poruku je uredio Hanady RR -- 27.1.2011 10:01:37 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 207
   RE: Bronhitis kod beba!
27.1.2011 13:42:06   
Dina_1405
Dublemum upravu si! user posted image

_____________________________

Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što presute...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 208
   RE: Bronhitis kod beba!
27.1.2011 13:44:29   
Dina_1405
:) Hvala puno. A taj dr. je li privatnik,ili radi u drzavnoj bolnici i kojoj?



IZVORNA PORUKA: Hanady RR

prenos postova

IZVORNA PORUKA: Dina_1405

Pokusavala sam pronaci nesto o ovoj temi ali bezuspijesno.

Moj sin od 8 mjeseci ima tzv. alergijski bronhitis. Dva puta smo boravili u bolnici (Jezero),primao je injekcije (urbazon),inhalacije 2puta dnevno. Prosli smo pravi pakao. Skoro nikako nije spavao,konstantno je kasljao,povracao,obijao hranu,nosic mu je bio zacepljen,jedva je disao...
Sada pije oralne granule Singular,a po preporuci dr. sam mu kupila baby haler,i svaki dan ga inhaliram.
Od posljednjg izlaska iz bolnice u decembru,on je bolje,medjutim mnogo me je strah da se ponovno ne vrati... I u mojoj i muzevoj porodici ima predhodnika koji su imali tih problema.
Eh sad,postoji mogucnost da se opet ponovi isto,a mozda i ne. On je inace izuzetno napredna i vesela beba.
Probala sam i "narodni lijek" ,koziji loj koji sam mu stavljala na pluca ali nije nesto pomoglo. Znam da kozije mlijeko pomaze,ali on je jos uvijek mali da bi ga pijo. Govorili su mi i za svinjsku mast ali ja sam protiv.

Zanima me da li i vi imate slicna iskustva? Koliko je trajalo kod vase djece (ako jeste),i kako ste izlijecili...?
Veliki pozzzz svima!



IZVORNA PORUKA: doublemum

Hajde ja ću ti odgovoriti ovdje-pa nek'''' prebace post!
Moj sin je u augustu prošle godine završio u bolnici zbog opstruktivnog bronhitisa(stariji) koji je izazvan-ne znaju čime!
ovako-prvo počeo kašljati mlađi i odvedemo ih zajedno doc-jer je dolazio bajram i vikend-pa eto da na vrijeme reagujemo(ovaj satriji je samo kašljucao)
Doc mu propiše antibiotik(kao upaljeno grlo) inahalacije-ventolin+dexason! Po noći dobije temp. i damo mu dalsy, a počeo je da otežano diše(nakon 2 inhalacije)!Završimo u hitnoj, gdje konstatuju nisku satraciju i samim tim na spošalju na pedijatriju-gdje smo imali isti način liječenja kao i vi!
Na otpustu nam daju da trošimo singular junior i pumpicu(flixotide)jer kao to daju preventive radi! Mi smo odbili i pumpicu i singular, jer mi je nelogično da nakon jedne opstrukcije mora sve to koristiti, a rekli smo doc da želimo da pratimo da vidimo šta i kako dalje!
Treba da uradimo alergo-test!
Na moje pitanje-da li je mogao antibiotik izazvati alergiju i da tako završi-oni su odgovorili da nema dovoljno simptoma za alergiju?!
Kao -nema osipa, nema otečenosti jezika......ali ja i dalje4 smatram da je ta opstrukcija bila izazvana ili antibiotikom ili dalsy sirupom, jer je djete već tretirano dexasonom-otkuda da se stanje pogorša!

On je kao beba od 8 mj imao bronhitis koji je liječen samo inhalacijama ventolina(za šta su oni rekčli da je kao nebitan toliko , jer dosta djece u toj dobi dobiju bronhitis....a na otpusnom pismu mu napišu da je ponavljajući opstr. bronhitis)....
Nakon tog bronhitisa(8 mj) smo imali tretman kozijim lojem(ali mora se biti uporan i s ovime) i u mlijeko(kravlje) sam stavljala malo tog loja otopljenog s medom!Išli smo na more, na planinu redovno(1 h je znao pješačiti do odredišta-Stanari)!

Saračevićka mi kaže kao nemoguće je da nije nikada imao bronhitis(osim ovog kad je imao 8 mj)Svaki nj kašalj je bio popraćen doc slušalicama i nemoguće da je bronhitis prošao neopaženo....a i da je iamo nekuh disajnih problema ne bi bez bili kakvih poteškoća savladavao uspone Bjelašnice-gotovo bez odomora uz obronke Bjelašnice

Nakon ove opstrukcije smo astavili živjeti normalno!!!!!!
Stavljala sam mu kotziji loj(jednu noć na prsa jednu noć na leđa) i dešavalo se da iskašljava zeleni šlajm!
Koristimo prirodne proizvode kod kašlja,ponekad biljni sirup, ali hB bronhitis s više nije ni vraćao!
A da, bili smo kod doc ŠPiritovića koji mu je takođe uključio neke svoje inhalacije(imaju neki prirodi sastojak-tajni)
Koristimo med od komorača koji nam je on preporučio....
Možeš otići i kod nj  na pregled(ili kod nekog dr doc, pulmologa)ali obavezno potraži mišljenje bar još jednog doc!
Bebica je mala i žao mi je da je kljukaju svim što su vam dali!(Ako mor-p hvla Bogu da i to postoji)ali oni čini mi se samo to znaju propisati!
Na temi bronhitis kod djece ćeš pronaći dosta savjeta i recepata za prirodne lijekove(čaj od luka i jabuke....) koji će vam sigurno aBda pomoći!
Sretno i izvini n dugačkom postu!


IZVORNA PORUKA: doublemum

Za ovaj baby haler-to nije inhalator(koiko znam) nego pomagalo putem kojeg bebi daješ neki kortikosteroid-jel'' tako?!





_____________________________

Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što presute...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 209
   RE: Bronhitis kod beba!
27.1.2011 14:40:58   
joni
baby haler je pomagalo za pumpicu za bebe a za veću djecu volumatik mi smo koristili oba moja jovana je sa tri mjeseca prvi put bila na inhalacijama kašalj otežano disanje strašno često inhalacije inekcije problemi sa nosićem govorili da je alergijski rinitis poslije joj dijagnosticiraju astmu ne alergijsku alergotest je pokazao samo na buba švabe njoj je najviše smetala magla i jesen i proljeće onaj početak tad nam je bio haos od terapije prvo je imala flixonase sprej za nos koji joj je super pomogao za nosić pa onda flixotide i ventolin po potrebi sa 3 i po godine od kašlja dobije bruh koji smo operisali a i to je duga priča jer je zbog astme ritična za anesteziju al hvala bogu sve super prošlo od narodnih ljekova svašta sam probala med i rotkvu maslinovo ulje guščiju mas svašta nešto najljepše je disala na moru jedino kad se vratimo tu noć prekašlje planinu nije podnosila sad ne znam nismo ni pokušavali već 2 godine hvala bogu je mirna ne troši ništa bavila se sportom cjelo vrijeme sad joj je 8 godina i zdrava je djevojčica da ne zaboravim znala sam kad je uhvati jak kašalj napravim parno kupatilo sjednemo na stolicu zatvorimo vrata i pustim vrelu vodu u kadi to joj je znalo pomoć puno noći sam znala provest u kupatilo i eto sve prošlo naravno i sad kad se nakašlje želudac mi se prevrne al sve je super puno pozdravauser posted image

(odgovor članu Dina_1405)
Neposredna veza do poruke: 210
   RE: Bronhitis kod beba!
28.1.2011 10:19:15   
aada
Zdravo drage forumašiceuser posted image
Ja sam nova na forumu i nazalost imam problema sa 16mj djevojcicom, ima već tri mjeseca kako joj se povlaci kasalj sčlinjenje i nosic koji curi povremeno i imala je 2 bronhiticna nalaza ali kazu danem bronhitis da je premala da bi joj se to moglo dijagnosticirati. Zanima me jeli bronhitis vezan za pad imuniteta i losu krvnu sliku jer sam cula da je su Revita proizvodi koji su na bazi maticne mlijeci jako djelotvorni pa me zanima ako ste koristile?

(odgovor članu joni)
Neposredna veza do poruke: 211
   RE: Bronhitis kod beba!
28.1.2011 10:25:39   
Hanady RR
aada...
molim te evo naprijedimaš neke postove koje su ti mame sa iskustvom uputile...porčitaj.

brohnitis nije uvijek radi pada imuniteta ali pod njegovim utjecajm imunitet oslabi.
beba je mala...bilo kakav upotreba proizvoda nekih na bazi meda i bilja treba biti sa oprezom.

Dali je rečeno da je alegijski brohitis.
Ako jeste treba biti pažljiv...jer nekada upotreba meda može biti kontraproduktivna.

Curenje nosića o svakog viruas koji se dobije kao i mi stariji tako i djeca bude kratki put do brohitisa. sekret iz nosića silazi dole i uplai se jer djeca su mala da ispušu nos kvalitetno i da iskašlju ono što im je sišlo na pluća.

Ako ostane sekreta vi kada smirite brohitis svaka mala prehladica ponovno one ostatke uplai i eto ga opet.

ja sam mama koja ima bebu sa brohitisom...
njen prvi bio je sa 4 mjeseca...
sada joj je dvije godine i već smo u fazi da pri prepoznavanju prvih simproma često puta bez lijekova porđemo.

ja ti sugerišem da nabaviš babyvac...to je pumpica za nos koja s eintalira na usisivač....higijena nosića je vrlo vrlo važna.
Imamo temu bay vac...pa možeš pogledati.

a uvođenje lijekova na bazi meda ipak s ekonutuj sa ljekarima koji su vijedli oblik brohitisa kod djeteta.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu aada)
Neposredna veza do poruke: 212
   RE: Bronhitis kod beba!
31.1.2011 8:49:00   
aada
Hvala Vam punouser posted image lutanje od doktora do doktora i kljukanje antibioticima me sludilo(ali su nam pomogli vasi savjeti naravno to sporije djeluje ali je bolje))ona je jos mala i imala je ta dva bronhiticna nalaza izgleda da je pokupila sve moguce viruse u vrticu ali ide na bolje)))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 213
   RE: Bronhitis kod beba!
31.1.2011 10:02:03   
aada
Zaboravih napisati da nam je pedijatrica rekla da je curica do sada imala 2 bronhitisa koji mogu biti virusni ili alergijski, brisevi uredni crp normalan a krva slika na granici)Prijatelj mojih roditelja je pregledao, on je pulmolog i kaze da joj ne dajem antibiotike jer je slabe a ne pomazu joj nimalo vec da joj jaacm imunitet i dam singular granule i da je sto vise vodim na planinu ali kad je suncano i vremenom ce prevazici))
Davala sma joj med umocim cucu kad kaslje i to joj smiri kasalj kad spava pa kontam da joj kupim nesto na bazi propolisa za jacanje imuniteta a i on mi je to savjetovao pa sam zato pitala jeste li bebicama davale revitu??kazu da je dobra i potpuno prirodna))
Hvala hanady na savjetima vec dugo slijedim vase savjete i hvala Bogu ide ns boljeuser posted image

(odgovor članu aada)
Neposredna veza do poruke: 214
   RE: Bronhitis kod beba!
7.2.2011 2:18:25   
majamaja
Guscija mast je najbolji prirodni lijek za bronhitis, upalu pluca i kasalj. Posebno je korisna kod male djece koja ne znaju i ne mogu sama da izbace slajm. Nakon uzimanja masti kasalj postaje jaci, dok se slajm ne izbaci sav. Uglavnom efekta ima, u to smo se uvjerili.

Mast se moze stavljati u nosic kada je zacepljen, kao obloge a uz sve to svaki dan uzimati po malu kasicicu masti sa medom.




< Poruku je uredio Hanady RR -- 7.2.2011 14:39:34 >

(odgovor članu mamina princeza)
Revisions: 1 | Neposredna veza do poruke: 215
   RE: Bronhitis kod beba!
8.2.2011 9:42:34   
aada
Cula sam da je to dobro ali nisam znala gdje da kupim hvala ti zapisala sam broj telefona))inace stavljla sam koziji loj i svinjsku mast i puno nam je pomoglo)))

(odgovor članu majamaja)
Neposredna veza do poruke: 216
   RE: Bronhitis kod beba!
9.2.2011 10:38:08   
bubamarička
a gdje ima da se kupi ta guscija mast 

(odgovor članu aada)
Neposredna veza do poruke: 217
   RE: Bronhitis kod beba!
9.2.2011 10:54:21   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: bubamarička

a gdje ima da se kupi ta guscija mast 


poslala sam ti PPuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bubamarička)
Neposredna veza do poruke: 218
   RE: Bronhitis kod beba!
13.2.2011 19:09:23   
peky
a jel mozete napisati ovdje na ovoj temi gdje ima kupiti ta gusca mast i meni hitno treba????

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 219
   RE: Bronhitis kod beba!
13.2.2011 19:17:01   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: peky

a jel mozete napisati ovdje na ovoj temi gdje ima kupiti ta gusca mast i meni hitno treba????


ne...
forumašica maja ja napisala ali je to bila direktna reklama...
ja ti mogu dobrom voljom svojom poslati info kako je glasila njena reklama :)))
i uradit ću to odmahuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 13.2.2011 19:21:30 >


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu peky)
Neposredna veza do poruke: 220
   RE: Bronhitis kod beba!
13.2.2011 19:18:30   
peky
hvala ti ... user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 221
   RE: Bronhitis kod beba!
13.2.2011 19:40:36   
Adana
Evo mozda nekome dobro dodje:

Origano za bronhitis
 
S obzirom na to da origano blagotvorno utjece na disne organe,caj od ovog zacina je od najucinkovitijih lijekova za prehladu, bronhitis, astmu.
Priprema je vrlo jednostavna, kasiku origana prelijte vrucom vodom i ostavite desetak minuta da odstoji.

Za obnavljanje pluca i podizanje imuniteta, bogato kalcijem

5 jednodnevnih jaja - oprati dobro i staviti u veliku teglu.
Sok od 1 kg limuna preliti preko jaja, da ih skroz prekrije. Zatvoriti teglu i ostaviti 8-10 dana.
Nakon toga ljuska od jajeta postaje tanka kao najlon. Moze se pocijepati, otvoris jaje ko smoki 
Dakle, ovo procijediti i dodati:
1 kg secera u kocki (ovo je bitno, ali ne znam zasto)
1 solju meda
1 solju konjaka
Dobro umutiti drvenom kasikom.
Drzati u frizideru. Piti 3x1 fildzan. Malo sacekati da se umlaci u fildzanu pa onda lagano popiti. Prije svake upotrebe dobro promuckati jer se bijeli talog od ljuske jajeta slegne na dno.
Od ove mjere izadje oko 1,5 litar. Potrebno je popiti 2 ture (3 litra).

_____________________________

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

(odgovor članu peky)
Neposredna veza do poruke: 222
   RE: Bronhitis kod beba!
2.3.2011 13:07:35   
rajkic
Ja sam prvi put sa vama. Imam bebu od 8 meseci. Dobio je bronhitis, pa sam ovde pronasla da je dobra svinjska mast, probala sam injemu stvarno pomaze. Ja sam njemu mazala grudni kos. Dali je to pravilno ili ne? A najvise sto me zanima je koliko se dugo sme da koristi svinjska mast? Unapred hvala!!!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 223
   RE: Bronhitis kod beba!
2.3.2011 13:16:25   
tekja
IZVORNA PORUKA: Adana

Evo mozda nekome dobro dodje:


Za obnavljanje pluca i podizanje imuniteta, bogato kalcijem

5 jednodnevnih jaja - oprati dobro i staviti u veliku teglu.
Sok od 1 kg limuna preliti preko jaja, da ih skroz prekrije. Zatvoriti teglu i ostaviti 8-10 dana.
Nakon toga ljuska od jajeta postaje tanka kao najlon. Moze se pocijepati, otvoris jaje ko smoki 
Dakle, ovo procijediti i dodati:
1 kg secera u kocki (ovo je bitno, ali ne znam zasto)
1 solju meda
1 solju konjaka
Dobro umutiti drvenom kasikom.
Drzati u frizideru. Piti 3x1 fildzan. Malo sacekati da se umlaci u fildzanu pa onda lagano popiti. Prije svake upotrebe dobro promuckati jer se bijeli talog od ljuske jajeta slegne na dno.
Od ove mjere izadje oko 1,5 litar. Potrebno je popiti 2 ture (3 litra).


Imam i ja slican recept, samo bez alkohola, mozda nekome pomogneuser posted image
 
Za jacanje imuniteta/bronhitis/oporavak pluca nakon upale
 
Potrebno:
1kg limuna
6 jaja
0,5 kg meda
staklena tegla od 3 kg
sterilna gaza
 
Limun izrezati na kriske sa korom, na dno tegle redati limun, zatim jaja potpuno oblozena kriskama limuna, a na vrh staviti ponovo red limuna...zatvoriti teglu i drzati 8 dana na hladnom i mracnom mjestu. Deveti dan, drvenom kasikom dobro izmijesati smjesu, procijediti kroz sterilnu gazu i dobiveni sok izmijesati sa pola kg meda...staviti u manju staklenu teglu i cuvati u frizideru...piti 3 puta na dan po (drvenu ili plasticnu) kasikicu...
Vazno je da su jaja friska, domaca, kao i med...


_____________________________

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 224
   RE: Bronhitis kod beba!
6.4.2011 11:26:48   
Anoniman
anel ima bronhitis , pun slajma uzrelog lepljivog rastezljivog  dala je jutros na analizu slajm pa se bojimuser posted image zanima me mozel u tom slajmu biti bakterija??Produzila nam boce pa kad dodje nal o njemu ce dat lekove , ....


(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *