|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
12.3.2008 11:04:50   
makana
već na drugom uv, mislim poslije 21 ili 22 sedmice da su mi rekli da je cujica
na kasnijem uv je potvrđeno
a jooooooš kasnije et meni moje almedine user posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
12.3.2008 11:05:00   
Anoniman
eee moja travnicanko.... meni se isto desilo, mislim mojim roditeljima kad sam ja bila na putu....
tata je u vojsci imao prijatelja iz dalmacije i poslije vojske ostali su u odlicnim odnosima, vidjali se redovno, 2 - 3 puta godisnje... i kad je moja mama zatrudnila nakon 13 godina... zove Stipe i pita sta je?? kaze ako sin bude dolazim i bicu kum, a ako se dite rodi samo cu cestitati... naravno to je bilo u sali, al tako ispade na kraju, jesu oni dosli nakon mog rodjenja, al nije to to bilo, ipak se dite rodilo....ccccc eto ti

(odgovor članu rozi)
  Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
12.3.2008 11:05:47   
Anoniman
evo mene u 20. sedmici i jos ne znam sta je... nadam se da cu uskoro saznati user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
12.3.2008 11:17:29   
Lel@
Meni su u 25 sedmici rekli da je user posted image ...
i stvarno tako i bi,ja rodila prelijepog dečkića....user posted image


_____________________________

Nejla 06.01.2006 - 07.01.2006 :(
Sadin 08.11.2007 :)
Dzana 19.01.2012 :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
12.3.2008 12:06:35   
sanja.sa
meni je dr vec u 12-toj sedmici rekao da je vjerovatno user posted image , kaze ova beba voli pozirati pa se sve lijepo vidiuser posted image . na sljedecem pregledu u 16-toj sedmici samo mi je to potvrdjeno, beba fino rasirila nogice da vidimouser posted image .
ja sam prije nego sto sam ostala trudna govorila da bi curicu, a od kada sam ostala trudna govorim da samo zelim zivo i zdravo djete!

(odgovor članu Lel@)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
13.3.2008 12:39:32   
Medi
upravo sam uradila kviz i rezultat je 58% da je djecak, a to je ono sto moj muz i zeli. zapravo ja mislim da se curice nekako vise maze pa mi je prilicnije da prvo dijete bude curica jer se od djecaka kasnije u zivotu ocekuje da budu cvrsti. a normalno je da cemo svi maziti nasu djecu.

(odgovor članu BUBI*)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
13.3.2008 12:59:04   
akica b
POZDRAV SVIMA
MENI JE DR.MEHMEDBASIC SA PUNIH 12 SEDMICA REKAO DA JE DECKO...I DECKO JEuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Medi)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
13.3.2008 16:34:47   
archi
Nama je bebica cijelo vrijeme okretala guzu pa smo tek u 33. sedmici saznali da je user posted image user posted image user posted image user posted image mada doktor opet nije 100% siguran.

Ma nikad se ne zna...Jedna moja poznanica je rodila djecaka i iz bolnice ga iznijela u rozom jer joj je doktor cijelo vrijeme garantovao da je curica:)

I mene nerviraju komentari o rodjenju curice ili djecaka. Pa, dijete je dijete!

Neku noc sam na FTV gledala onu emisiju ''Vrijeme je za bebe'' i bas sam se iznervirala kada je tata koji vec ima osmogodisnju kcerku sav presretan sto ce dobiti sina rekao: 'Drago mi je sto je sin da se imam cime ponositi'. Ispadne da je djevojcica nesto s cim se ne mozes ponositi. Kao da je manje vrijedna.




_____________________________

Život je lijep!

(odgovor članu akica b)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
14.3.2008 0:14:06   
Lulu_08
haha dobra si archi, cula sam i ja za takve price gdje se tvrdi jedno a ispadne drugo kad je spol bebe u pitanju :-).

ja sam u 33oj sedmici trenutno i danas su mi rekli da je user posted image  a i kod mene je do sada beba bila okrenuta guzom hehe.

ma neka je zivo i zdravo vala a ostalo je totalno nebitno, mada sam se nadala potajno da je curica, cisto onako nekako instinktivno gledajuci hehe.

(odgovor članu archi)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
19.6.2008 17:14:00   
enna
Evo i moje iskustvo da podjelim sa vama.Pol djeteta saznala sam u 13 sedmici bila sam na kontroli i doktor mi je rekao da nosim curicu i bila sam sretna jer i meni kao i vama smetaju te predrasude o zenskoj i muskoj djeci a svekar i svekrva su prizeljkivali da bude musko da im se kako kazu "ne unisti loza"sto ja nisam mogla da precutim pa smo se i porjeckali.U 17 sedmici trudnoce radila sam amniocentezu i kada je nalaz stigao hvala Bogu bio je ok i na nalazu je pokazivalo da je musko sto me dodatno zbunilo.Kada sam ponovo otisla na kontrolu kod svog ginekologa i on je ostao zatecen posto se nalaz amnioceneze smatra 100% sigurnim(cista laz uvjerila sam se na svojoj kozi) pozvao je jos jednog svog kolegu i pitao ga sta on vidi na UZ musko ili zensko i on je potvrdio da vidi zensko.Rekao mi je da dodem sutradan u bolnicu i tamo me pregledao primarijus i potvrdio da je zensko.Moj doktor mi je saopstio da cu mozda morati ponovo raditi amniocenteza sa tim postojao je i veci rizik da izgubim svoju bebu posto je bila vec velika.Poslali su ponovo nalaze na provjeru u kliniku u Milanu gdje se i vrse analize i ustanovljeno je da je pol zenski a ovu gresku objasnjavaju nepaznjom laboranta pri unosenju podataka u kompjuter umjesto "xy" upisao je "xx".Samo je vazno bilo da je beba ziva i zdrava a imala sam predosjecaj cijelu trudnocu da nosim zensko i stvarno uvjerula sam se tek kada sam se porodila da sam rodila zivu i zdravu svoju malu princezicu.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
19.6.2008 22:23:43   
tweety
Drage moje meni je u 15. sedmici receno da je user posted image pa sam onda opet bila na pregledu u 17.sedmici (jer sam imala neke bolove u dnu stomaka sa desne strane,ali hvala bogu sve je u redu) i tad mi je receno da je user posted image .

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
19.6.2008 22:27:39   
idana_85
Nama je u 16 sedmici doktor ponudio da kaze spol dijeteta, medjutim beba je digla nogice, izbacila guzu i nije mogao vidjeti. u 20 sedmici je rekao da je djecak i kad je to rekao, beba se fino okrenu i rasiri noge tako da nije bilo sumnje. u 23 sedmici jedino sto smo vidjeli bila je cuna.....pa eto....znaci od 16 sedmice se moze vidjeti sigurno,mada doktori prije 20 ne bi garantovali. Moj doktor kaze da se moze to precizno vidjeti i da je on u svojoj karijeri samo jednom pogrijesio jer je beba bila u takvom polozaju da se nije moglo nikako vidjeti pa je pretpostavljao da je curica,a bio djecak.Sretno

(odgovor članu tweety)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
20.6.2008 9:25:07   
Rabi
Nama je dr. u 17. sedmici rekao da je user posted image  i mislim da nije bio siguran.... I na zadnjoj kontroli, znaci u 25. sedmici, svi smo vidjeli da je deckouser posted image  Nije ga bilo stid rasiriti none i izbaciti cunuuser posted image   Al eto ja sam cijelo vrijeme, pa i od prvog dana od kako sam saznala da sam trudna, nekako znala da je decko.... Jednostavno neki jak predosjecaj, da sam nekako 100% bila sigurna ! Valjda je to nesto od Boga! I ne znam ko rece gore da su se razocarali svekar i svekrva, i moja je zajedno sa zaovom.... Ja sam od pocetka govorila da je musko, a  jos kad smo sad zadnji put vidjeli ja i MM da je musko i da nema sumnje..... nemoram ti reci kakva je reakcija bilauser posted image  Ma nek mi je samo zivo, zdravo i normalnouser posted image

(odgovor članu idana_85)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
20.6.2008 9:29:17   
MirelaK
Nama je doktorica u 20. sedmici rekla da je user posted image
Nisam visle isla na kontrole, pa ne znam hoce li i potvrditi,...
Mada kaze da je lijepo rasirio nogice i sve pokazao user posted image
Ma ljubi ga mama sta god da je,...jedva cekam da mi se rodi


_____________________________

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
20.6.2008 10:44:10   
bubamara80
Ja sam u 26. sedmici još ne znam šta je, na zadnjem UZ okrenulo nam guzu
kaže suprug zagrlilo te, prava mamina maza. Ma obrazli dijete.
Svejedno šta je, samo da sve prođe OK i da je zdravo.

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
25.6.2008 14:45:20   
Nina_sa
Ja iduće sedmice idem na kontrolu i iskreno se nadam da bebara neće biti previše obrazli kako bi vidjeli šta je :)
Prije trudnoće sam uvijek govorila da je samo živo i zdravo ... sad međutim imam predosjećaj da je muškić, a tako bih željela curicu ... kviz mi je to i potvrdio :)

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
25.6.2008 15:14:11   
mamy Sabina
Jucer bili na kontroli i sve su prilike da je user posted image .Ipak sacekat cemo iducu kontrolu tek sam 14-a sedmica,a iskreno me nije ni briga nek je zivo i zdravo.

(odgovor članu Nina_sa)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
25.6.2008 15:34:45   
ewica
Ja ne znam niti želim znati. Prije mjesec.dva baš smo suprug i ja bili znatiželjni, međutim sada radije da nas beba iznenadi. U prvoj trudnoći saznala sam pol bebe u nekoj 24 nedjelji.

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
2.7.2008 13:59:22   
Nina_sa
Bila danas na kontroli i UZV je potvrdio intuiciju, bebač je user posted image  ... ja ne bih mogla kao Rabi ignorisati mogućnost da saznam spol, jednostavno je to jače od mene ... a i praktičnije je :)

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 69
   Pozdrav svima
7.7.2008 9:56:44   
Medi
sad sam u 35 sedmici trudnoce i jedva cekam kad cu vidjeti svoju bebicu, a spol bebe sam saznala u 18.sedmici trudnoce i djecak je. Ja sam nekako odmah cim sam ostala trudna znala da ce biti djecak.

Pusa

(odgovor članu BUBI*)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Pozdrav svima
7.7.2008 10:08:00   
majaaaa
Kod nas je djevojcica i to smo slucajno saznali:)Nismo pitali,vec je doktorica rekla nesto kao kuca srce ili tako nekako,a moj muz ko spika rekao :),sta  djevojcica:)Svi smo se nasmijala i et tako dr.i potvrdi da ocekujemo djevojcicu.
Neka je zdravo i zivo,to se podrazumjeva,ali meni je drago sto je djevojcica:)Masnice,snalice,roze:)Sad je 2:1,a bice i izjednacenje:)akoBogda.
Pozdrav svima od mene i mojeuser posted image

_____________________________

Dzana:)
13.09.

(odgovor članu Medi)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
8.7.2008 2:05:58   
Amela V.
IZVORNA PORUKA: dina RR

evo ako zelite da uradite jedan mali kviz i da saznate spol svoje bebare... znam da ne mora bit tacno, al eto...mene je obradovalo i reklo mi da je 58% mogucnost da je curica user posted image
ovo je vise namjenjeno za one trudnice koje su presle 15. sedmicu ili vise, jer na neka pitanja user posted image sa manjom trudnocom nece moci tacno odgovoriti...al opet vrijedi pokusati...user posted image user posted image user posted image

http://www.justmommies.com/quizzes/gender_prediction_quiz.php




Po ovom testu, 75% curica i ja se od sveg srca nadam da je tako. Iduce sedmice idem na ultrazvuk, pa se nadam da ce nam bebica ovaj put dopustiti da vidimo. Prosli put nije, "zatvorila" nogice i nema sanse user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
11.7.2008 11:49:05   
Okarica
IZVORNA PORUKA: Okarica

I ja sam isto uradila test, čisto iz znatiželje, iako je još rano (12 sedmica). Ja sam odgovorila da imam osjećaj da je curica, a rezultat je 50% dječak. Malo mi je to bez veze, zašto 50% dječak, kad su mogli napisati 50:50 za oba spola. U svakom slučaju dobro sam se zabavila, inače ne vjerujem u to. Pozdravuser posted image


E sad znam da je curica. Dr. dva puta potvrdio, prvi put u 24. sedmici i drugi put u 30-oj.  Naravno, važno je da je dijete živo i zdravo.
Mi se toliko radujemo curici pa se nadam da dr. nije pogriješio.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
11.7.2008 12:12:24   
bubamara80
Ja evo 29.sedmica i juče na UZ pitam vidi li se šta je, do sada nije sve se krilo i
doktor kaže: ma ne vidi a ne govorim ako nisam 100 % siguran. Kažem ja navijam za curicu, pogleda opet kad kaže: a evo vidi se Boga mi muškić.
Tako da sad znam da je user posted image .
Naravno najbitnje je da je zdravo i dobro ali sam gorila od znatiželje da saznam šta je.user posted image

_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Kada ste saznale spol djeteta
19.7.2008 14:28:02   
dacy
ja sam tek neki dan uspjela vidjeti da je djecak,a u 30 sam tjednu , uvijek kada bi otisla okretao nam je guzu

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *