Leptirica87
|
IZVORNA PORUKA: ziel Evo i mog krevetica i komodice Ne uklapa nam se u ostali namjestaj u sobi, naravno, jer smo to morali staviti u nasu spavacu, ali uklapace se nekad sutra kad ga iselimo iz nase a uselimo u njegovu sobu Neko pita za vjezbice, a i Leptirica87 me je zamolila da joj prepricam jer nije mogla doci... Dobro je za prvi put, ja se umorila mogu vam reci od onih vjezbi ne radim da budem iskrena nista kod kuce osim kucanskih poslova, nemam nikakve fizicke aktivnosti, pa me i ono malo vjezbica umorilo, nesto tipa cucnjeva uz pravilno disanje, pa se zene uspuhale, bilo mi je smjesno u jednom trenutku, ono puhtanje kad se obrazi pusu-ispusu osim toga bilo je i razgovora na temu pripreme za trudnocu, za porod, neki osnovni pojmovi, narednih vjezbica cemo pricati i uciti o samom porodjaju, dojenju itd. Danas nam je neka teta predstavljala NEONATAL TEST, koji ce tek za 7-10 dana poceti s radom u Tz, pomocu kojeg se izmedju 24 i 48 sati od rodjenja bebe otkrivaju razne bolesti pa ih je nabrojala, medju njima i celijakija, mislim da ce i taj test ko se odluci kostati ne manje od 400-500KM, sta ja znam, neka radi ko hoce, ja sam radila dva puta 4D UZ u trudnoci i bilo je uredno tako da ostale te "luxuzne testove" ne planiram raditi Hvala na informacijama,znaci nisam propustila ono glavno oko poroda u skolici ...de mi samo reci koliko bude trudnica jel bas guzva i znas li jel bilo mozda nekih koje su na mirovanju pa da su samo onako prisustvovale Komoda i krevetic su ti bas slatki,jel da ti rece da si u nekom fisu kupila,jel tajna koliko je kostala komoda? I ja sam zamisljala ovako neku al eto jos nisam nabavila mal me zeznulo ovo mirovanje sad al morat cu ako Big da uskoro se bacit na posao....
|