|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Svinjska gripa!!!!
2.5.2009 18:17:22   
dana3
danas javljaju u svedskoj da opada opasnost od oboljenja od gripe.sporije se siri i da vec rade na vakcini protiv iste.kod nekoliko testiranih pacijenata sa simptomima utvrdjeno je da se radi o obicnoj gripi.savjet i dalje stoji da se ne hoda bez potrebe tamo gdje je veca koncentracija ljudi(trzni centri i javni wc)
eto hajde ne bi li Bog dao da i ovo prodje sto prije

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu juni)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Svinjska gripa!!!!
17.5.2009 11:27:16   
Golubica
Samo nam jos ovo treba:


Sarajevo: Japanka izolirana zbog sumnje u svinjsku gripu Danas će se znati da li je zaražena virusom H1N1, kaže Biljana Jandrić Žalila se na proliv, hunjavicu i povraćanje... 17.05.2009. 08:39 Na Kliniku za infektivne bolesti Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu jučer je primljena djevojka iz Japana koja je imala simptome tipične za svinjsku gripu. Japanka je odmah, prema riječima portparola KCUS-a Biljane Jandrić, izolirana na Infektološkoj klinici, a urađeni su joj svi nalazi kako bi se utvrdilo ima li svinjsku gripu ili je u pitanju sezonska gripa.

Rezultati nalaza i mikrobiološke analize očekuju se danas, kada će se i znati da li je virus H1N1, koji je registriran u više od 30 zemalja, došao i u BiH. Kako saznajemo, zbrinuta Japanka u BiH je došla zbog studija i posla koji radi na jednom, kako je rekla ljekarima, studentskom projektu.

Jučer se zbog proliva, hunjavice i povraćanja obratila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, odakle su je uputili u KCUS. Ljekari su posumnjali i na virus svinjske gripe pa je djevojka zadržana na Infektološkoj klinici.

- Iako je tvrdila da nije bila u Meksiku, SAD ni u kontaktu s nekim ko je bio bolestan, odmah smo je izolirali. Sama je u sobi, a osim toga proveli smo sve što treba uraditi u ovakvoj situaciji. Između ostalog, obavijestili smo i Epidemiološku službu o ovom slučaju. Definitivno ćemo u nedjelju znati da li je Japanka zaražena virusom H1N1. Mi to možemo utvrditi jer imamo svu potrebnu opremu za takav postupak - kazala nam je Jandrić.


_____________________________

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Svinjska gripa!!!!
24.5.2009 16:57:33   
dana3
zadnji podaci  iz svedskog zdravstvenog zavoda su ti da vec ima 50-tak oboljelih i da su pod lijecnickim nadzorom-ma sta to sad znacilo-a da ocekuju povecanje i jaci nalet gripe na jesen.user posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Svinjska gripa!!!!
12.6.2009 10:05:33   
teta berta
taman kad sam pomislila da je ova tema završena proglasiše danas pandemiju. užasuser posted image

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Svinjska gripa!!!!
12.6.2009 12:03:06   
dana3
ovde je proglasena prekljuceuser posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Svinjska gripa!!!!
12.6.2009 12:09:23   
HanaBana
Proglaseno je jucer oko 5-6 sati u citavom svijetu.

_____________________________

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Svinjska gripa!!!!
29.6.2009 23:55:23   
Golubica
Izgleda da je stigla i u BiH

Novi grip stigao u BiH user posted image Prvi slučaj novog gripa A (H1N1) potvrđen je i u BiH, odnosno u Banjaluci, brzim testom kod dvadesetčetvorogodišnje djevojke koja je 26. juna doputovala iz Južne Amerike, izjavio je juče Ranko Škrbić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.



Škrbić je na vanrednoj pres-konferenciji kazao da je djevojka, čiji identitet nisu željeli da saopšte, prve simptome osjetila dva dana kasnije i da je brzim testom na Infektivnoj klinici u Banjaluci utvrđeno da je riječ o novoj vrsti gripa.

"Djevojka je imala povišenu temperaturu, kijavicu i sve ono što karakteriše početne simptome bilo kojeg gripa", kazao je Škrbić.

On je dodao da se radi o blažem obliku oboljenja, djevojka je dobila terapiju i puštena je kući na posmatranje.

Škrbić je istakao da je djevojka rodom iz Banjaluke, a da trenutno živi u Južnoj Americi i da je došla u posjetu porodici.

"Epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka su odmah izašle na teren i intervjuisale i pregledale ostale članove porodice, majku, oca i sestru djevojke. Kod njih nisu utvrđeni ti simptomi", kazao je Škrbić i dodao da će oni biti u fazi posmatranja narednih desetak dana.

On je istakao da su od djevojke uzeti uzorci briseva usta i grla i danas će biti poslati na Institut za imunologiju i virusologiju "Torlak" iz Beograda, koji bi u toku dan ili dva trebalo da potvrdi da li se radi o virusu A (H1N1). Nakon Torlaka, nalazi se šalju i u nadležni institut u Londonu.

"Nema mjesta panici. Ovaj grip se može pojaviti u nekoliko slučajeva, a može i u nekoliko stotina slučajeva, ali smrtnost je manja nego kod sezonskog gripa. Klinika za infektivne bolesti je spremna kada je riječ o terapiji i imamo sve lijekove, testove i potrošni materijal", kazao je resorni ministar.

On je apelovao na građane da ne uzimaju na svoju ruku lijekove, jer tako mogu napraviti daleko veću štetu, a posebno ne treba sami da uzimaju antibiotike.

"Svi pacijeti bez obzira na osiguravajući status imaju besplatno liječenje od ovog oboljenja. Pripremamo se za redovan sistem nabavke vakcine za sezonski grip i vidjećemo da li ima potrebe da se dodatno nabavljaju vakcine", istakao je Škrbić.

Janja Bojanić, načelnik Epidemiološke službe u Institutu za zaštitu zdravlja RS, kazala je da je inkubacija ovog virusa od sedam do 10 dana, a uništava se dezinfekcijom.

"Djevojka nema indikacija za hospitalizaciju, jer je klinička slika blaga i dovoljna je kućna izolacija, naravno uz preporuke i predostrožnosti koje je dobila od ljekara. Ovi slučajevi se mogu očekivati s obzirom na migraciju ljudi i na godišnje odmore", kazala je Janjićeva.

Ona je istakla da je osnovna mjera prevencije higijena, te da prilikom kašljanja i kihanja treba koristiti papirnate ubruse koji će se ukloniti u korpu za otpatke i da je vrlo bitno pranje ruku i izbjegavanje bližeg kontakta s nekim ko ima simptome bolesti.

Škrbić je kazao da su u isto vrijeme sumnjali da je i jedna žena i njeno dijete, koji su došli iz Amerike, takođe zaraženi, ali testovi su bili negativni.

Jelena Ravlija, šef Službe za epidemiologiju u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH, kaže da je odranije bilo očekivano da će doći do pojave ovog gripa i da sve mjere koje su preduzete u FBiH i dalje ostaju na snazi.

"Sada je na snazi mjera nadzora, koja će ostati na sve dok se eventualno ne poveća broj oboljelih i ako zabilježimo slučajeve sekundarne infekcije", rekla je ona.

Prema njenim riječima, u tom slučaju bi bila uvedena mjera zaustavljanja koja bi mogla sadržavati korake poput zatvaranja škola i institucija, zabranu javnih okupljanja i pojačanu kontrolu graničnih prelaza.

"Međutim, još smo veoma daleko od toga i nema nikakvog razloga za paniku", rekla je ona.

Zlatan Peršić, portparol Ministarstva zdravlja FBiH, rekao je da i u slučaju definitivnog potvrđivanja slučaja gripa tipa A (H1N1) neće biti preduzimanja nikakvih posebnih mjera, osim onih koje su već na snazi.

"Nema nikakvog mjesta za paniku, potrebna je samo veća doza opreznosti. S obzirom na to da se grip širi u 190 zemalja na svijetu realno je očekivati da i u BiH dođe do širenja", kaže on.

U svijetu oboljelo 70.893 ljudi

Broj oboljelih od novog gripa u svijetu popeo se na 70.893.

Od kraja marta, kad je prvi slučaj zabilježen u Meksiku, do danas umrlo je 311 ljudi. Od prošlog petka registrovano je 11.079 novih slučajeva.

(Nezavisne)


_____________________________

Asja, 02. 08. 2008.

(odgovor članu HanaBana)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Svinjska gripa!!!!
30.6.2009 8:51:35   
mišur
Ja upravo čitam u novinama...
Strašno! Meni je utoliko gore jer sam u Banja Luci...

(odgovor članu Golubica)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Svinjska gripa!!!!
30.6.2009 10:56:13   
tea lana
PRVA žrtva svinjske gripe odnosno virusa gripe A/H1N1 u Španjolskoj je 19-godišnja djevojka. Da bi tragedija bila i veća, preminula je svega nekoliko sati nakon porođaja. Kako javljaju španjolski mediji, djevojka je zaražena virusom u sedmom mjesecu trudnoće, a nakon što joj se počelo naglo pogoršavati zdravstveno stanje liječnici su izvršili hitan porođaj i to carskim rezom. Dijete je spašeno, a majka je preminula u madridskoj bolnici Gergorio Maranon gdje je obavljen porod.  Prema prvim podacima, dijete nema virus i osjeća je dobro. Recimo na kraju kako je u Španjolskoj dosad zabilježen 541 slučaj zaraze.

(odgovor članu mišur)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Svinjska gripa!!!!
6.7.2009 23:31:25   
teta berta
i kod nas zapravo u ljubuškom gripa, šta misliteuser posted image

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Svinjska gripa!!!!
9.7.2009 18:13:12   
dana3
Krajem septembra u regionu u kojem ja zivim,pocece vakcinacija stanovnistva sa prvom dozom a poslije ce biti i druga.vakcinaciji podlijezu svi uzrasti:ne mogu se ljudine dogovoriti hoce li biti dzaba ili ce se placati!!??

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Svinjska gripa!!!!
14.7.2009 15:33:12   
tea lana
Svjetska zdravstvena organizacija: Pripremite se, svinjska gripa je nezaustavljiva!
SVINJSKA gripa je nezaustavljiva stoga Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) daje zeleno svjetlo svim proizvođačima lijekova u svijetu da krenu u proizvodnju cjepiva, najavili su dužnosnici te organizacije. 

Cjepivo najprije
zaposlenima u zdravstvu Zemljama savjetuju da bi cjepivo prvi trebali dobiti djelatnici u zdravstvu kako bi taj sustav ostao u punom pogonu. Svaka zemlja morat će osigurati cjepivo za svakog građanina, a sama će odlučiti tko će nakon liječnika, medicinskih sestara i tehničara biti sljedeći na listi prioriteta. 

Stručnjaci SZO-a dosad su utvrdili neke specifičnosti svinjske gripe u odnosu na onu "običnu" - napada mlade ljude, pretile te naizgled zdrave odrasle osobe.  Zalihe cjepiva neće biti dostatne za sve Zalihe cjepiva protiv svinjske gripe neće biti dostatne za sve jer su globalni proizvodni kapaciteti jednostavno limitirani, rekla je danas u Ženevi čelnica Svjetske zdravstvene organizacije, Margaret Chan.

Najnoviji problem oko cjepiva ponovno je izbio na površinu zbog potrebe za obranom od novog A(H1N1) virusa, koji uzrokuje "novu svinjsku gripu". Svinjska gripa "daleki rođak" španjolske gripe

Isto tako, povukli su paralelu i s gripom iz 1918. godine (tzv. španjolska gripa) koja je pokosila između pedeset i sto milijuna ljudi, objašnjavajući da je današnji tip virusa H1N1, "daleki rođak" gripe iz 1918. Studija objavljena u ponedjeljak u magazinu Nature kaže da osobe rođene prije 1920. nose antitijela, što donekle objašnjava zašto je udio oboljelih od svinjske gripe u starijoj populaciji mali. Zanimljiv je i podatak koji su objavili američki istraživači po kojemu je devet od deset oboljelih osoba, a koji su završili u kritičnom stanju, bili - pretili.  Inače, cjepivo protiv svinjske gripe SZO je najavila za rujan ili listopad.


(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Svinjska gripa!!!!
14.7.2009 15:40:49   
luna77
IZVORNA PORUKA: teta berta

i kod nas zapravo u ljubuškom gripa, šta misliteuser posted image

da ali netko je donio iz australije kako sam čula i da je to dijete odavno hospitalizirano

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Svinjska gripa!!!!
15.7.2009 13:41:57   
Blue rose RR
Vidjet ćemo da li će se sumnje većine obistiniti:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Jane Burgermeister
 
EPIDEMIJA SVINJSKE GRIPE IZAZVANA RADI PROFITA ???
 
 
Priču o novoj gripi, virusu H1N1, proglašenoj pandemiji i najavi da se priprema vakcina, koju će primiti milioni ljudi širom svijeta, austrijska novinarka Jane Burgermeister nazvala je pripremom za najveći kriminalni akt u istoriji čovječanstva. 
Riječ je, tvrdi novinarka, o namjernom aktu izazivanja epidemije da bi se zahvaljujući njoj ostvario profit.

Tako je Burgermeisterova protiv Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), UN, nekih državnika, predsjednika WHO Margaret Chan i nekih korporacija podnijela tužbu američkom FBI-u u vezi sa "bioterorizmom i namjerom počinjavanja masovnog ubistva".

Ona je pripremila i prijedlog za zabranu prinudne vakcinacije.

Prethodno je tužila WHO i farmaceutsku kuću Baxter, između ostalih, u vezi sa kontejnerima "svinjske gripe" koji su eksplodirali u vozu u Švicarskoj prilikom transporta.

Novinarka inače, poznata kao saradnik popularnih časopisa Nature i British Medical Journal u tužbi tvrdi da je "svinjska gripa" hibrid sastavljen iz tri dijela: svinjske, ptičije i ljudske gripe, a to je nešto što se može napraviti samo u laboratoriji.

Ona tvrdi da je virus na osnovu koga je proglašena pandemija pušten u opticaj uz pomoć WHO, koji je, prema Burgermeisterovoj i najodgovorniji za ovu pandemiju.

Burgermeisterova podsjeća da se simptomi navodne "svinjske gripe” ne razlikuju od onih obične gripe i prehlade, a taj virus nema veću smrtnost od klasične gripe.

Ona tvrdi, takođe, da ista grupa internacionalnih farmaceutskih kompanija i internacionalnih vladinih agencija, koja je razvila i pustila u promet pandemijski materijal, sada užurbano priprema vakcinu da bi ostvarila profit.

U cijelu priču uključeni su i mediji, koje kontroliše ta moćna grupa kompanija i vladinih agencija, koja je osmislila i proglasila pandemiju, a samo zbog jednog cilja da bi naveli ljude da prime vakcinu.

Novinarka je u tužbi podnijela dokazni materijal da je farmaceutska kuća "Baxter AG", austrijska filijala kompanije "Baxter International", namjerno poslala 72 kilograma živog virusa ptičije gripe, koji joj je obezbijedio WHO u zimu 2009. godine, u 16 laboratorija u četiri zemlje, navedeno je na njenom
blogu.

Za nju je to "jasna potvrda o tome da su farmaceutske kompanije i međunarodne vladine agencije same aktivno angažovane u razvoju, proizvodnji i distribuciji bioloških agenasa, koji su klasifikovani kao najsmrtonosnija biološka oružja, kako bi izazvali pandemiju i prouzrokovali smrt kod ljudi”.
 Izvor: http://www.sarajevo-x.com/clanak/090715015

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Svinjska gripa!!!!
15.7.2009 14:01:53   
hanabanana
Pa to je valjda svima jasno...

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Svinjska gripa!!!!
15.7.2009 14:05:11   
Blue rose RR
Nervira me što se tolika halabuka digla oko svake "nove" boleščure, isprepadaše ionako istraumirane ljude u svijetu, a sve zbo j*nog novca...

Fakat ne kontam kako se može desiti da se ovakve stvari dešavaju u vijeku kada treba da gradimo prosperitet na onom što nam je Bog podario, a ne na nečijoj nesreći, ili Bože sačuvaj smrti.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Svinjska gripa!!!!
15.7.2009 14:11:42   
hanabanana
Čim nešto krene iz Amerike odmah ti je jasno da su pare u pitanju.
Kod njih se više ni ne priča o svinjskoj gripi.
A simtomatično je da se pojavila onog trenutka kada su Meksikanci odbili potpisati sporazum na kojem su ameri inzistirali.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Svinjska gripa!!!!
15.7.2009 14:15:21   
teta berta
Ma naravno da je to sve dio ljudskog bolesnog uma... Žalosno. I lijek za najgore bolesti postoji, samo ga farmaceutske industrije neće dati u prodaju, jer bi im opao profit... Zar se mora pojaviti neka novaneizlječiva, da bi dali lijek za ove poput side i ostalih a vjerujem da ih ima. Zapravo svaki lijek se nalazi u prirodi...

_____________________________

Imam dva zlata, to su Nika i njen tata -:)

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Svinjska gripa!!!!
16.7.2009 11:37:22   
dana3
Otkako su se formirale SAD i nastale na krvavoj zemlji starosjedilaca ,nastavlja da potlacuje i izrabljuje cijeli svijet.jedna je od najvecih proizvodjaca bioloskog oruzja.nije AIDS nastao od zraka vec najvjerovatnije ispitivanjima na majmunima pa se prenijelo na covjeka a nigdje lijeka.
Nijedan film,vezan za oruzje-vatreno ili biolosko -inije nastao iz bujne maste rezisera i pisaca manusa vec iz surove stvarnosti.
dovoljan je dokaz rat u Bosni.Dobijali smo u humanitarnoj lijekove koji su trebali biti spaljeni a znamo koliko puno to kosta.Sjetite se Kaknja!!!U mom kantonu ljudi su  na njivama nalazili cudna jaja koja su se ispostavila kasnije da su bila KOBRINA-i naravno da su ih unistili.
Tako i ova gripa je nacin da se prorijedi stanovnistvo,zarade pare,ispita ucinak iste.sve za jedan trosak!!
Ali mi smo previse mali da bismo uspjeli sta izmijeniti!!

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu teta berta)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Svinjska gripa!!!!
16.7.2009 12:00:43   
Lulu_
IZVORNA PORUKA: dana3

Otkako su se formirale SAD i nastale na krvavoj zemlji starosjedilaca ,nastavlja da potlacuje i izrabljuje cijeli svijet.jedna je od najvecih proizvodjaca bioloskog oruzja.nije AIDS nastao od zraka vec najvjerovatnije ispitivanjima na majmunima pa se prenijelo na covjeka a nigdje lijeka.
Nijedan film,vezan za oruzje-vatreno ili biolosko -inije nastao iz bujne maste rezisera i pisaca manusa vec iz surove stvarnosti.
dovoljan je dokaz rat u Bosni.Dobijali smo u humanitarnoj lijekove koji su trebali biti spaljeni a znamo koliko puno to kosta.Sjetite se Kaknja!!!U mom kantonu ljudi su  na njivama nalazili cudna jaja koja su se ispostavila kasnije da su bila KOBRINA-i naravno da su ih unistili.
Tako i ova gripa je nacin da se prorijedi stanovnistvo,zarade pare,ispita ucinak iste.sve za jedan trosak!!
Ali mi smo previse mali da bismo uspjeli sta izmijeniti!!

da slazem se sa tobom u potpunosti! amerika je jedno veliko ZLO za covjecanstvo!
a da nema ljeka protiv side,ja ipak mislim da ima samo ga nedaju jer ovako im je puno bolje(ljekovi za oboljele od side kostaju bogatstvo!!!) a sjetimo se svi magic jonsona koji je izljecio sidu? kako?
platio!!!
MISLIM NE BUDIMO BEBE LJUDI KLONIRALI LJUDE A DA NISU USPJELI NACI LJEK PROTVI SIDE!!!!!!!!!
eh sad bih te pitala sta je bilo sa kaknjem i kakva su jaja nadjena jer nisam upucena

_____________________________

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Svinjska gripa!!!!
16.7.2009 12:10:22   
dana3
To za KAkanj! ne znam koja je godina bila .mislim 1996/7 kad su u pecima kakanjske zeljaezaretajno spaljivani lijekovi pa je puno djece zavrsilo u zenickoj bolnici a roditelji nisu imali pristupa odjelu.en znam kako se to sv ezavrsilo jer nisma vise pratila tok toga ali mislim da je sve zaguseno jer je jedan roditelj trazio da se ispita sta sagorijeva u kakanjskim dimnjacima.ovo za godinu nisma sigurna...


U toku rata u unsko-sanskom kantonu-covjek koji je sakupljao sijeno na njivi,pronasao je gnijezdo sa jajima koja mi nisu licila na neka pticija jer su bila jos i na zemlji sto nije uobicajneo za nase podrucje.
Donio ih je kuci i razbio jedno da bi uvido da su bila kobrina-znaci ispitivalo se da  li bi kobra mogla da prezivi u nasoj klimi.
Rat i sva blokada uradila je i to da se ovo nije sirilo dalje u javnost iako su ljudi nalazili po koju zmiju i ubijali.Znam samo da se izbjegavaju pojedina podrucja jer su puni zmija kao nikad do sada.


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Svinjska gripa!!!!
11.9.2009 10:53:01   
abh
Da li je vas uhvatila neka gripa? Nas sve troje imamo sve simptome gripe, nos nam curi, hladno nam je i imamo malu temperaturu. Je li to neki virus u zraku ili smo mi izrodi?

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Svinjska gripa!!!!
22.9.2009 14:12:31   
dana3
Evo prica se a nista se konkretno ne radi po pitanju vakcinacije protiv svinjske gripe.Kako je receno u Kini mnogi izbjegavaju vakcinaciju jer nije uopste dokazano da ima nekog zastitnog efekta.
Ispada da se radi o masovnom ispitivanju lijekova.u svedskoj prvo receno da ce se davati tri doze vakcine,sad spalo na jednu.Pa da ce se vakcinisati svo od beba do starih pa sad kazu da nece nego djeca od 3 godine pa dalje.Kazu bice sto je brze moguce,sad javljaju da nema vakcine do decembra,pa govore kako je skoro pobijedjena a najavljuju njeno sirenje u proljece.nigdje veze.mi sjedimo kuci najvise i imamo najmanji moguci kontak sa vanjskim svijetom.
u kupovinu idemo pred zatvaranje,u grad tamo gdje nema mase, javna prevozna sredstva su zabranjena do daljnjeg-ne bojim se meni neko djetetu

< Poruku je uredio dana3 -- 22.9.2009 14:13:28 >


_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Svinjska gripa!!!!
23.9.2009 21:24:36   
tonpo
David Icke - Don't Take The Flu Vaccine - July 12th 2009 (HR titlovi)


Kratko predavanje Davida Ickea o svinjskoj gripi i cjepivu. Proširite svima
koje znate, neka ljudi imaju svijest o manipulacijama na tom području!

http://www.load.to/Y5BwP6wJSm/icdavine.rar

Pass: daicflvac

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Svinjska gripa!!!!
23.9.2009 21:29:37   
tonpo
David icke - Opasnost nije gripa već cjepivo (HR titlovi)


Vrlo zanimljivo 28-minutno izlaganje David Ickea o umjetno stvorenoj
svinjskoj gripi, opasnosti i štetnosti cjepiva (masovnom ubojstvu),
prisilnom cijepljenju, mikročipiranju i depopulaciji stanovništva.


[IMG]http://i25.tinypic.com/35clzpg.jpg[/IMG]



http://www.load.to/AKHUon7Aqq/OgvcDaIc.rar

ili

http://www.filebox.com/yzj1gtsjct3q


Pozdrav!

(odgovor članu tonpo)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *