|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Izdajalice???
6.3.2008 23:05:59   
Visnja RR
Danas sam u apoteci u Wisi pitala za Aventovu izdajalicu i sokirah se kad mi rekose da mehanicka kosta 106 km...pa koliko kosta elektricna?user posted image

Savjetuju me da kupim mehanicku a ne elktricnu ali vidjala sam ih raznih marki od 2o km do eto te od 106...
Kakva su vasa iskustva sa izdajalicama???
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Izdajalice???
6.3.2008 23:21:40   
amia
Ja sam imala obicnu mehanicku i nisam je dugo koristila ali je posluzila svrsi.

Ista im je namjena iako ja mislim da je bolje sto manje ih koristiti i da beba bude ta koja ce regulisati proizvodnju i kolicinu mlijeka.


(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 8:37:27   
Cvrle
Ja imam namjeru kupiti Chiccovu, ona je oko 30tak KM, a koristila je moja prijateljica pa kaze da je dobra (mehanicka). Smatram da elektricna nije ni potrebna, jer izdajalica ce se koristiti eventualno prva dva dana dok se beba ne nauci na dojenje pa da mama ne bi imala problema sa upalama. Jedino ko nije stalno sa bebom (a mislim da nema takvih) pa da mora izdojiti mlijeko kako bi neko drugi bebu hranio iz flasice, e u tom slucaju 100 Km nije puno.

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu amia)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 8:38:39   
Cvrle
pardon, mislim da je elektricna avantova oko 200 KM, u Robotu na Hrasnom na spratu.

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 10:33:56   
BebaEna
Ja sam imala aventovu mehanicku i kostala je tako oko 100 KM, ne sjecam se, ali manje nije sigurno i bila sam prezedovoljna njom.
Ima mekani silikonski dio koji se stavlja na grudi i daleko je ugodnije od onih jeftinih mehanickih koje sam probavala pa cak i nekih elektricnih, a probala sam ih dosta jer sam lezala 6 dana u bolnici nakon carskog reza.
Koristila sam je konstantno skoro mjesec i po-dva jer nam je trebalo tacno toliko da beba i ja uhvatimo ritam, i meni se isplatila stvarno. I kasnije sam je koristila recimo za navecer ili kad sam umorna pa ostavim svoje mlijeko i damo joj ga ja ili muz iz bocice. Stalno su me prepadali da beba nece htjeti poslije bocice dojku, ali nije tacno (barem kod nas), ona je htjela i jedno i drugo, samo je vazno bilo da papa, a meni je najvaznije bilo da je mlijeko moje.
Dakle moj glas za aventovu mehanicku pumpicu user posted image  
Vidi ima li neko da ti je da na koristenje, jer je stvarno prilicno skupa u moru stvari koje ti trebaju za bebaca, znam da je to dodatni trosak

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 14:02:23   
Suncica*
Ja sam imala NUK-ovu pumpicu. Cedila sam se i na flasicu hranila Lorenu.
Posto sam imala skoro pa mastitis, pumpica me spasila i korisitili smo je tri meseca.
Nije bolelo nista, cedila sam se vise puta dnevno i to je preslo u naviku.
Nisam ni cula za elektricne, tako da bas i nemam iskustva.
A ova pumpica je kostala oko 1000 dinara, znaci nekih 25KM

(odgovor članu BebaEna)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 14:27:32   
asena
Ja sam isto koristila Aventovu mehanicku i super je, nije bolno - posto sam imam upale nekoliko puta jer moja kcerkica nije htjela vuci na pocetku.Kostala je 100 km s tim da uz nju dodu jos po 2 flasice.Kasnije nije bilo problema sa dojenjem.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 15:08:36   
bebacha
meni u porodilistu beba nije htjela sisat a takode nije sisala ni 2 dana kod kuce.onda sam uz sve napore primorala bebu da sisa jer je mlijeko bilo puno nadoslo,grudi su bile vrele,tvrde,bolne.nakon dva dana(beba je pocela sve redovnije i vise jest)grudi su se vratile u normalu i sad imam mlijeka dovoljno(nekad i vise).beba stalno jede,super napreduje.tako da ja mislim da je pumpica(osim u izuzetnim prilikama)nepotrebna.pa zene su i prije 100 godina dojile a pumpica nije postojala.i ja sam dok sam bila trudna trazila da kupim tu pumpicu jer sam mislila da ce mi trebat jer svi pricaju o tome.sreca pa ne kupi

(odgovor članu asena)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 15:35:20   
rozi
Opet ja ,bebaca,   samo na drugoj temiuser posted image .Do sada sam citala da neke bebe po dva dana  nece da pocnu da doje i da treba biti uporan, ali mi nije jasno sta bebe jedu ta dva dana, to nigdje nije pisalo.  Sta si joj davala dok nije pocela sisati . Nadam se da nisam dosadna , hvalauser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Izdajalice???
7.3.2008 16:31:00   
Cvrle
e bebacha, ti si onda izdrzljiva, i drago mi je da je beba počela normalno da doji. U nekadasnje vrijeme kada nije bilo pumpica zene su se znale dobro i napatiti. Primjer je moja mama. Ja nisam htjela da dojim (nazalost) i ona je dobila mastitis i napatila se pravo. I doktor je rekao da jedino pomaze da tata pomogne, odnosno da igra ulogu danasnje pumpice, sto je i radio. Tako da sam ja definitivno ZA pumpice u slucajevima kada je to potrebno. A daj Boze da nikome nije potrebna i da sve bebe doje od prvog dana.

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Izdajalice???
8.3.2008 9:13:37   
bebacha
meni su u porodilistu rekli da je beba tih prvi dana prilicno sita i da joj je dovoljno samo oni par kapljica koja povuce a ako nece ni ta da povuce da joj treba mama istisnut par kapljica u usta

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Izdajalice???
8.3.2008 9:50:46   
rozi
Nisam to znala, super onda. Hvala na informacijama, pozdrav user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Izdajalice???
8.3.2008 9:58:56   
Nadi
Ja sam imala NUKovu običnu, 12 km. Koristila sam je samo par puta kad sam izlazila van i bojali se da beba ne ogladni dok se ja vratim. Ipak me je nervirala sporost izdajanja sa njom.

< Poruku je uredio Nadi -- 8.3.2008 9:59:30 >

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Izdajalice???
8.3.2008 12:38:01   
Azure
I ja sam koristila pumpicu NUK-ovu. Meni je bila odlicna. Moja beba i ja smo bile 8 dana u bolnici jer se maca rodila ranije. Tokom dana sam je hranila a pred noc sam poslije posljednjeg podoja ispumpavala mlijeko i nosila da joj sestrice mogu dati jos jedan moj obrok. Kasnije kod kuce sam je koristila pa sigurno jedno tri mjeseca. Imala sam jako puno mlijeka i pored toga sto je maca dovoljno jela i napredovala. Tako da sam izdajala mlijeko da bih se bola rijesila a i ako bih izasla negdje pa sam ostavljala mlijeko mami da je narahni ako ne stignem nazad za slijedeci obrok.
Kostala je u apoteci 25 KM. 

_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu Nadi)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Izdajalice???
12.3.2008 12:49:18   
peanut
Ja sam koristila elektricnu pumpicu medella i svima bih je preporucila! Udobna je i relativno brzo ispumpa mlijeko. Ovo govorim jer sam oba puta prozivljavala horor od mastitisa, a ta pumpica mi je puno pomogla. Ne znam koliko kosta-posudila sam je od rodice. Na drugu dojku sam stavljala medella silikonski  umetak,user posted image (joj, vec sam pozaboravljala nazive tih pomagala!!!)lu koji se paralelno skupljalo mlijeko i koji su inace zgodni za formiranje ili izvlacenje bradavica - ko ima s tim problema. Naravno, obavezno sterilisati prije svake upotrebe!  Inace, ukoliko ne bude potrebno (mastitis i sl), mislim da je najbolje pustiti bebu da regulise sama kolicinu mlijeka. U slucajevima kada se majka mora vratiti na posao, recimo nakon 6 mjeseci, a zeli jos uvijek hraniti bebu svojim mlijekom, kao i u slucajevima kada morate ostaviti bebu nekome na cuvanje par sati, vrlo su zgodne te pumpice. Uz njih, uglavnom, dodje i osgovarajuca flasica, mlijeko se moze u njima ostaviti par sati na sobnoj temperaturi, a inace u frizideru jedan dan ili u zamrzivacu duzeuser posted image

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 12:13:28   
Nemirna
Ja sam koristila NUK manualnu pumpicu. Rodila sam "nazor" znači porod je bio provociran pa mi mlijeko još nije bilo nadošlo... kad se maleni rodio sisao je kao da mu je već dva mjeseca i mlijeko je sutradan toliko nadošlo da su mi se bradavice izravnale i raspucale od njegovog jakog cuclanja... užas... probala sam tonu pumpica ali jedino mi je ova pomogla jer sam njome mogla regulirati intenzitet izdajanja pa tako i bol... Nije skupa, negdje oko 20-ak KM. Koristila sam ju petnaestak dana non stop dok mi bradavice nisu totalno zarasle. Onda sam prestala i mali je dojio bez problema poslije flašice. Sve do 9 mjeseci.

Inače, ovako izgleda pumpica user posted image

Kasnije sam isprobavala i ovu user posted image

I ona je super i s njom je izdajanje brže... Košta (barem je prije tri godine koštala) oko 75 KM

Ovog puta ću si opet kupiti onu prvu. Brzina izdajanja mi i nije toliko bitna koliko reguliranje boli... a s ovom pumpicom je to mačji kašalj user posted image



_____________________________

I sine drž' se žena! One su ti kao sol... Može i bez njih al' je bljutavo
---------------------
Martin, 17.05.2005
Nora, 18.06.2008

(odgovor članu peanut)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 14:07:29   
Visnja RR
Nemiran vidjela sam tu prvu izdajalicu i bas super da ti je pomogla... dakle mogla bih i ja kupiti bas tu...

(odgovor članu Nemirna)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 14:26:38   
bebano
Visnja, posto si nam ti majstor za sve user posted image , gdje si vidjela ovu izdajalicu? U kojoj apoteci? I meni izgleda skroz ok, a evo i iz iskustva cujemo da je super od pomoci.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 15:28:12   
saba
Nukovu izdajalicu imate u Merkatoru na Koreji. Sigurna sam da moze posluziti svrsi, ali mislim da je (ako je mozete priustiti) puno bolja Aventova manualna koja ima silikonski nastavak koji ide na grudi, a i dodje u kompletu za bocicama br1 koje imaju cucle prilagodjene oblikom i velicinom (kao i rupicom koja odgovara mlazu majcinog mlijeka), pa nije problem bocicu koristiti da se tek rodjenoj bebi da izdojeno mlijeko - nece bebicu odbiti od sike.

< Poruku je uredio saba -- 14.3.2008 15:30:13 >

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 16:06:37   
rozi
Saba, znas li gdje ima tih aventovih izdajalica, koliko flasica dodje i odprilike kolika je cijena? Hvala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu saba)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 16:08:19   
Visnja RR
Vidjela sam i ovu Nukovu a i Aventovu u apoteci u Robotu - Rajlovac...

Mada vjerujem da ih ima u svim apotekama...

< Poruku je uredio Visnja -- 14.3.2008 16:09:50 >

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 16:25:06   
saba
Rozi,

Aventovu sam vidjela u apoteci na Ciglanama kao i u ulici Kralja Tomislava (obje privatne apoteke). Cijena je 108 KM u ovoj na Ciglanama i 126 u drugoj. Visnja spominje cijenu od 106 KM, pa nije zgoreg malo potraziti po gradu neku zavuceniju apoteku, mozda negdje ima jos jeftinije.

Uz pumpicu je jedna bocica (kao nastavak) plus jos dvije bocice od kojih jedna ima poklopac da se koristi kao teglica za cuvanje mlijeka. A na sve se mogu navrnuti sva tri nastavka (izdajalica, cucla i poklopac).

Uz sve ovo dodje i Aventov CD sa uputama za izdajanje i dojenje.

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 22:24:07   
rozi
Hmm, jeste  skupo, a ako ih ima po apotekama, mozda ne kupim sada nijednu, pa ko zna mozda bebac htjedna sisati. U slucaju da ne  bude islo zacas je nekog poslati do apoteke da trkne po to.  U tom slucaju ce mi trebati i flasice. Ma sta bih ja bez vasih informacijauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu saba)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 22:38:35   
stella
ja nisam kupila izdajalicu a nije mi ni trebala.vec su mi usmeno objasnili na vjezbama kako se doji beba a i u porodilistu dadnu kratko uputstvo,moja beba je naucila vec prvi dan u porodilistu da papa tako da nismo imale problema a cula sam da je aventova mehanicka najbolja.nemam licnog iskustva.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Izdajalice???
14.3.2008 22:40:21   
stella
moj je savjet da se ne kupuje do poroda pa ako je potrebno lako je poslati muza da kupi.ili po potrebi i kasnije

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *