|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:10:39   
koka i po
Vjerujem da ćemo nešto slično i morati uraditi.Ovo stvarno ne vodi ničemu.Nastavnik ljut,ja i moj muž bijesni,dijete izmedju dvije vatre.Ne znam ali mi je stvarno dojadilo .Sreća pa moj sin  i dalje ima odlične ocjene kod njega ali je i njemu više dosadilo svakodnevo prozivanje .

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:21:54   
Anoniman
ja nisam misljenja da izvinjenje treba da bude u zbornici niti nasamo jer je on ipak cvoku opalio pred razredom a ucitelja upravo to boli...tim postupkom je "ponizio" ucitelja pred ucenicima...prema tome i izvinjenje treba da bude pred razredom...a nakon toga...ako je potrebno da se jos jednom izvine pred citavom zbornicom onda neka i to uradi recimo s tobom ili muzem...tako da nastavnik vidi da ni vi nepodrzavate takvo ponasanje

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 52
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:28:54   
IvanaTz
I sama sam prosvjetni radnik i ovo "nesluzbeno mi na kraju rekla..." mi bas zasmeta, to mi je kako neko vec rece totalno neprihvatljivo i neeticki od te uciteljice... Uciteljica bi trebala kao njegova razredna vise da se ukljuci u problem, zasto se organizujete razgovor u troje, ili cak i sa pedagogom skole (uciteljica, roditelj, nastavnik, pedagog - svi zajedno), zasto ostali ucenici ne posvjedoce o tome sta se dogadja na tim casovima...? I ovo sa izvinjenjem su super prijedlozi, mozes cak na tom zajednickom razgovoru pozvati sina da se izvine i pred uciteljicom i pred pedagogom a mozda na casu pred ucenicima, ne impliciram ti sad da je samo i jedino tvoj sin kriv za ovu situaciju ali mislim da bi se na ovaj nacin to moglo rijesiti, ako nastavnik vidi da su i roditelji spremni za saradnju lakse i brze ce se rijesiti situacija, a napadom i tjeranjem inata i bijesom i izjavam tipa "vidjece on s kim ima posla..." neces nista postici, samo ces pogorsati situaciju. Nekad ipak pametniji popusta, treba ovdje smireno i mudro odreagovati... 

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:30:43   
jasmin
Slazem se i pred razredom,ali definitivno i pred citavim kolegijem jer je problem iznesen na sjednicu.Ja bih sa svojim djetetom tako postupila.Ako se ime mog djeteta iznese na sjednicu u negativnom smislu,potrudicu se da ta sjednica vidi moje dijete u onome sto je pozitivno,a to je u ovom slucaju zaista izvinjenje.Opet,draga koka i po,majka si mu,sama odluci kako ces dalje,ali moj ti je savjet da uradis nesto pozitivno.Lahko je biti tvrdoglav,ali je prelijepo zraciti pozitivnom energijom i nositi plemenite osobine.To ce i djecaku biti velika pouka.Najprije ce shvatiti da nepromisljeni potezi imaju svoju tezinu i da ih nije lahko rijesiti,a zatim,da je najljepse biti onaj koji uoci svoju gresku i pokusa je popraviti.I sam nastavnik ce to da cijeni.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:38:50   
koka i po
Izvinjenje je na mjestu ali  ja ne moram nikome da dokazujem kako sam odgojila dijete je to već svi znaju.I svi su kad je trebalo reagovali  i stali u odbranu mog sina počevši od učiteljice,pedagoga i direktora,jer poznaju i mene i moje dijete.Javno izvinjenje stoji,ali mislim da prvo nastavnik treba preispitati sebe, da se nebi sutra opet našao jedan Irfan.Ne podržavam i ne branim svoje dijete i on je odgovoran za ono što je uradio i snosi odgovornost,a ko je za to kriv.........?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:43:25   
koka i po
Uglavnom hvala vam puno na savjetima.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:48:28   
jasmin
A za pouku koju treba cika nastavnik da uzme.I to sve ovisi od situacije.Ja sam imala slucaj dok sam bila u osnovnoj skoli,dosao nam je novi nastavnik,ne zna nas,i bas tako,kroz `salu` bi nas znao povuci za uho.Bila sam odlicna ucenica,s primjernim vladanjem,i cijela skola je to znala.Direktor takodjer.I ja sam se pozalila mami.Mama je otisla direktoru.Novajlija je pozvan na razgovor i receno mu je ukoliko se ponovi dobice otkaz.Zaista je nakon toga bio jako dobar nastavnik od kojeg sam pokupila dosta znanja.:)

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:49:08   
Anoniman
ma vise nije ni bitno koje kriv...bitno je da se situacija smiri za dobro tvog sina...jos malo i on je zavrsio s osnovnom...ide dalje...a ako budete trazili krivca dvije godine mu se mogu pretvoriti u pakao...i njemu i vama kao roditeljima

sretno!

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 58
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:51:40   
Miau
IZVORNA PORUKA: pingpong

Bravo, mamalama, drago mi je da je sve proteklo dobro... Ne razumijem kako neki učitelji to mogu zahtijevati od djece. Imala sam nekoliko situacija kada su mi se učenici nudili da budu moji "pomoćnici" (u provjeri zadaće, provjeri higijene, tužakanju) no, uvijek sam odbijala takve "ponude" govoreći da mi ne treba asistent. To se uglavnom dešavalo u petim razredima (dakle, kad učenici dolaze od učiteljica).
Ne kažem da ni nastavnici/profesori nemaju takvih odgojnih grešaka, ali ja imam dosta problema sa učenicima upravo zbog "navika" koje steknu sa učiteljicama.

Auuuu Ovo sta je napisala ne samo da nije nimalo tocno, nego i jako bezobrazno spram ucitelja/uciteljica!!! Ne mozes trpati sve u isti kos, svugdje ima dobrih i losih ljudi, ali zbog loseg postupka jedne uciteljice ne mozes na ovaj nacin kritizirati sve! Na osnovu tvog posta ja - uciteljica bi sad onda mogla zakljuciti da su svi profesori jako nesposobni jer svu odgovornos prebacuju na drugog, tako je najlakse!!! Mozda bi se doticna trebala zapitati kakav ona to dojam ostavlja na djecu da joj dolaze s takvim prijedlozima! Jedno je sigurno, petasima nastavnici nisu najbolji prijatelji, a nisu im bas ni jako dragi, pa da bi djete samo prislo i takvu "prisnost" predlozilo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 15:56:27   
Hanady RR
u ovoj priči dvije su strane...jedna je dijete i to tvoje a druga nastavnik koji s moje tačke gledišta soj posao ne obavlja kako treba. međutim ja bih na ovome mjetu uključila i treću stranu...direktora koji smatra da je ok da nastavnik u šali opali čvoku jednom učeniku (user posted image ) i razrednicu koja očito neformalno djeluje a vrlo formalno je dobila titutlu razrednice jednog razrdea u kome je onoliko djece koja su različita karakterom i treba ih držati kao tim.

ja ne odobravam što je tvoj sin uradio...ali ne odobravam ni nastavnika. greška je i jedno i drugo...ali da bi se dalje moglo voditi računa o niz drugih stvari koje su pred vama u pubertetu ovaj slučaj treba izvesti na čistac.

kao prvo...sastank na relaciji roditelj, nastavik direktor i razrednica i to draga moja pismenim putem...pismeni trag je vrlo bitan. Sutra može doći i do druge vreste obračuna jer će taj mamlaz od nastavnika isprovocirati djete u pubertetu i šta onda???

na sastanku jasno tražiti da se očituje nstavnik o datom događaju, zahtjevati od razrednice da javno kaže kako drugi nastavnici imaju mišljenje o učeniku jer očito je on nikad nije imao ni sličan porblem. Nakon toga zahtjevati od direktora da vodi računa da nastavnik ne vrši presiju na djete a za uzvrat djete će se izvinuti javno pred razredom. od direktora zahtjevati donošenje odluke kojom ćete vi kao roditelji biti pismeno obavješteni preko razrednice o svakoj opomeni u dnevniku i razlogu za upisivanje iste.

ja nebih dozvolia da mi se neko istresa na djete ali nebih dozvolila ni da moje djete  koristi nedolične metode ponašanj u ovrazvnoj ustanovi. ovo treba sasjeći sada jer u septebru može biti kasno za djelovanje.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 16:48:08   
acudesa
IZVORNA PORUKA: Miau

IZVORNA PORUKA: pingpong

Bravo, mamalama, drago mi je da je sve proteklo dobro... Ne razumijem kako neki učitelji to mogu zahtijevati od djece. Imala sam nekoliko situacija kada su mi se učenici nudili da budu moji "pomoćnici" (u provjeri zadaće, provjeri higijene, tužakanju) no, uvijek sam odbijala takve "ponude" govoreći da mi ne treba asistent. To se uglavnom dešavalo u petim razredima (dakle, kad učenici dolaze od učiteljica).
Ne kažem da ni nastavnici/profesori nemaju takvih odgojnih grešaka, ali ja imam dosta problema sa učenicima upravo zbog "navika" koje steknu sa učiteljicama.

Auuuu Ovo sta je napisala ne samo da nije nimalo tocno, nego i jako bezobrazno spram ucitelja/uciteljica!!! Ne mozes trpati sve u isti kos, svugdje ima dobrih i losih ljudi, ali zbog loseg postupka jedne uciteljice ne mozes na ovaj nacin kritizirati sve! Na osnovu tvog posta ja - uciteljica bi sad onda mogla zakljuciti da su svi profesori jako nesposobni jer svu odgovornos prebacuju na drugog, tako je najlakse!!! Mozda bi se doticna trebala zapitati kakav ona to dojam ostavlja na djecu da joj dolaze s takvim prijedlozima! Jedno je sigurno, petasima nastavnici nisu najbolji prijatelji, a nisu im bas ni jako dragi, pa da bi djete samo prislo i takvu "prisnost" predlozilo! user posted image user posted image user posted image


nije ona mislila ništa loše, ovdje je samo očita različitost u metodama rada učitelja i nastavnika, što je i logično jer su i djeca različita kad su mala i kad su malo veća (u petom razredu)...sorry, miau, al znam da pingica ne bi nikoga htjela povrijediti

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 17:03:14   
koka i po
Oprostite što sam previdjela pojedine postove.

Hanabanana-dva bezuspješna pokušaja izvinjavanja doduše lično ne javno.
Hanady-hvala na razumjevanju ,imamo isto majčinsko razmišljanje.Ovo rješavanje problema napismeno ti je dobra ideja.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 17:31:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Miau

Jedno je sigurno, petasima nastavnici nisu najbolji prijatelji, a nisu im bas ni jako dragi, pa da bi djete samo prislo i takvu "prisnost" predlozilo! user posted image user posted image user posted image



Ovo je baš ružno rečeno!!!
Djeca su danas u školama mnogo slobodnija nego što se misli.Ponuđena pomoć nastavniku ne znači nikakvu prisnost, niti govori o sposobnostima dotičnog nastavnika.

(odgovor članu Miau)
  Neposredna veza do poruke: 63
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 17:36:32   
Miau
IZVORNA PORUKA: zinanina

IZVORNA PORUKA: Miau

Jedno je sigurno, petasima nastavnici nisu najbolji prijatelji, a nisu im bas ni jako dragi, pa da bi djete samo prislo i takvu "prisnost" predlozilo! user posted image user posted image user posted image



Ovo je baš ružno rečeno!!!
Djeca su danas u školama mnogo slobodnija nego što se misli.Ponuđena pomoć nastavniku ne znači nikakvu prisnost, niti govori o sposobnostima dotičnog nastavnika.

Gle, ja to nisam napisala da bi se prepirala i nadmudrivala s njom ili bilo kim drugim, ali reci da UCITELJICE UCE UCENIKE DA BUDU SPIJUNI za mene je ne samo neprofesionalno od nje kao nastavnice, vec i jako nizak udarac! Ponavljam - u svakoj profesiji ima i dobrih i losih! A svidalo se to tebi ili ne, cinjenica je da nastavnici nisu djeci omiljena bica, cast iznimkama!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 17:42:45   
Miau
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

IZVORNA PORUKA: Miau

IZVORNA PORUKA: pingpong

Bravo, mamalama, drago mi je da je sve proteklo dobro... Ne razumijem kako neki učitelji to mogu zahtijevati od djece. Imala sam nekoliko situacija kada su mi se učenici nudili da budu moji "pomoćnici" (u provjeri zadaće, provjeri higijene, tužakanju) no, uvijek sam odbijala takve "ponude" govoreći da mi ne treba asistent. To se uglavnom dešavalo u petim razredima (dakle, kad učenici dolaze od učiteljica).
Ne kažem da ni nastavnici/profesori nemaju takvih odgojnih grešaka, ali ja imam dosta problema sa učenicima upravo zbog "navika" koje steknu sa učiteljicama.

Auuuu Ovo sta je napisala ne samo da nije nimalo tocno, nego i jako bezobrazno spram ucitelja/uciteljica!!! Ne mozes trpati sve u isti kos, svugdje ima dobrih i losih ljudi, ali zbog loseg postupka jedne uciteljice ne mozes na ovaj nacin kritizirati sve! Na osnovu tvog posta ja - uciteljica bi sad onda mogla zakljuciti da su svi profesori jako nesposobni jer svu odgovornos prebacuju na drugog, tako je najlakse!!! Mozda bi se doticna trebala zapitati kakav ona to dojam ostavlja na djecu da joj dolaze s takvim prijedlozima! Jedno je sigurno, petasima nastavnici nisu najbolji prijatelji, a nisu im bas ni jako dragi, pa da bi djete samo prislo i takvu "prisnost" predlozilo! user posted image user posted image user posted image


nije ona mislila ništa loše, ovdje je samo očita različitost u metodama rada učitelja i nastavnika, što je i logično jer su i djeca različita kad su mala i kad su malo veća (u petom razredu)...sorry, miau, al znam da pingica ne bi nikoga htjela povrijediti

Ma mozda ona nije htjela nikog uvrijediti, ali mene kao uciteljicu je to doista pogodilo. Ja svoje ucenike nastojim uciti i usmereravati kao da su moja vlastita djeca. Mene jako vole i moji ucenici i roditelji i kolege, pa kad me netko trpa u isti kos sa "neprofesionalnim" uciteljicama mene to doista zaboli...sorry ako sam malo skrenula temu na druge probleme.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 18:01:44   
Anoniman
Miau, nema potrebe da dalje raspravljamo, to ionako nije tema...svako ima svoje mišljenje o svemu ali ga treba reći na blaži način. Ti si učiteljica i da bi odbranila učitelje, napadaš i ocrnjuješ nastavnika...gdje je tu profesionalizam i kolegijalnostuser posted image

(odgovor članu Miau)
  Neposredna veza do poruke: 66
   RE: problem sa uciteljicom
7.5.2010 18:28:09   
Miau
IZVORNA PORUKA: zinanina

Miau, nema potrebe da dalje raspravljamo, to ionako nije tema...svako ima svoje mišljenje o svemu ali ga treba reći na blaži način. Ti si učiteljica i da bi odbranila učitelje, napadaš i ocrnjuješ nastavnika...gdje je tu profesionalizam i kolegijalnostuser posted image

Ja ne branim uciteljice jer ima ih svakakvih, niti napadam nastavnike jer i njih ima svakakvih, kao i u svakoj drugoj profesiji. Predlazem ti da jos jednom procitas moj post!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:09:54   
chuci
da ne otvaram novu temu mislim da i na ovoj mogu iznijeti problem koji me muči i nadam se da će mi neko pomoći savjetom.
naime dijete koje je u pitanju je od moje zaove i ima 12 godina. jučer je ujutro imao mali temperaturu, i zaova mu je govorila da ne ide u školu, jer je i zadnjih nekoliko dana kašljao i pio lijekove za taj kašalj, no on je rekao da imam malo časova jer je petak te da hoće ići u školu i da će se vratiti ako ne mogne izdržati. Zamolio je zaovu da mu napiše opravdanje za čas fizičkog koji je imao, da ne bi to radilo jer su ga bolile noge (valjda od temperature) a i pluća od kašlja.
to opravdanje je odnio nastavniku, koji ga je uzeo i poderao, te mu dao ocjenu 1 user posted image user posted image i natjerao ga da cijeli čas stoji u ćošku.

ja ne mogu da vjerujem da je to dozvoljeno uraditi.

on se poslije časa žalio razrednici, koja mu je rekla da ona tu ništa ne može uraditiuser posted image user posted image user posted image i poslala ga je kući jer je tada već imao visoku temperaturu.

zaova će vjerovatno u ponedjelajk otići u školu da porazgovara sa razrednicom.
ima li neko savjet. šta kako? šta da ona zahtjeva sad?

< Poruku je uredio chuci -- 5.3.2011 14:10:16 >

(odgovor članu Miau)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:18:23   
klemzi
Redoslijed: razgovora sa razrednikom i predmetnim nastavnikom, ne pomogne li, nek zahtijeva razgovor sa pedagogom i direktorom. E svašta, pa ko još tjera djecu u ćošak, i ponaša se tako bezobrazno...ni razredna nije svijetla tačka. Čuj, ne može ništa!

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:27:52   
chuci
ma užasno
ja sam se sinoć toliko nanervirala
još mu 1 dao. zbog čega?

a mali je inače jako naivan i povučen. često ga djeca maltretiraju starija, tjeraju ga da svašta radi. umjesto da nastavnik zaštiti takvo dijete on ga još ofira.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:31:41   
mama75
Bas grozno! Pomislih u prvi momenat da je mozda djecak mozda necim drugim zasluzio tu jedinicu, ali kada sam procitala ovo da je povucen i miran inace... Stvarno uzas! Vala nek im se naklati na kosti svima, od nastavnika, preko razrednice, sve do direktora. I obavezno neka zaprijeti da ce dati u novine, odmah se isprepadaju user posted image Danas zaista svako ima mogucnost da radi sa djecom. user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:38:17   
chuci
hvala vam
ne mogu da vjerujem da u 2011oj godini roditelj treba da ode u školu i pita zašto je taj i taj nastavnik natjerao moje dijete da stoji u ćošku.
da ne pričam o tome da je opravdanje od roditelja poderano.

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:38:53   
chuci
jel postoji neki zakon koji ovo reguliše?

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:43:57   
Anoniman
ja bih odmah zapucala kod direktora i to zahtjevala da bude prisutan i doticni prof. fizickog

(odgovor članu chuci)
  Neposredna veza do poruke: 74
   RE: problem sa uciteljicom
5.3.2011 14:57:58   
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: dadada

ja bih odmah zapucala kod direktora i to zahtjevala da bude prisutan i doticni prof. fizickog


Isto.

Samo jos da dodam..Kakav ba cosak? Pa nisu 70-te godine...user posted image user posted image user posted image  Meni bi vise smetao "cosak" od te jedinice...zapamtio bi on meni i cosak i moje dijete.user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *