|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici - PCOS
1.6.2014 13:08:41   
mila25
i ne treba da odustajemo user posted image drago mi je sto ovdje mozemo naci podrsku i sto pomazemo jedne drugima user posted image ja idem kod doktora Ostrvice u Domu zdravlja user posted image izmjenila sam dosta doktorica al on se pokazao kao najprofesionalni i veoma pozitivna osoba a pored svega odlican doktor

(odgovor članu 9months)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Policistični jajnici - PCOS
2.6.2014 14:35:36   
Dalija098
Evo da i ovdje postavim svoje problem-pitanje :-)

Ćao žene...Ne znam više na kojoj temi da pišem svoj problem.
Pijem siofor zbog inzulinske rezistencijie i neredovnih ciklusa. user posted image nisam imala od aprila, nakon izostanka sam radila test i bio je negativan. Prije nekih 2,5 sedmice se pojavio kao roskasti iscjedak i nakon toga ništa više. Da bi me sada punih 15 dana grudi jaaaako boljele. Tačnije danas je 15 dan. Radila sam gravignost mini i negativan je (maloprije).
Ponekad imam grčeve kao da ću dobiti ali nje nema pa nema. Ne znam više šta da radim, ovo me izludi. Da li je neka imala slično iskustvo, koliko grudi zapravo dugo mogu boljeti a da je normalno s obzirom da trudna nisam? Jako me strahuser posted image
Da li je neka imala sličnih iskustava?

Hvala vam :*

(odgovor članu mila25)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Policistični jajnici - PCOS
3.6.2014 19:09:06   
mila25
Dalija i mene grudi bole evo vec tri sedmice bez prestanka imala sam isto tako roskasto-smedji iscjedak neki 5 dana, imam jak pritisak u stomaku kao da ce mi sve popucat i nisam trudna a nikad prije me grudi nisu bolile ni kad sam u pms-u. bas nikad, al ova bol postaje nekad nepodnosljiva, grudi su mi jako otecene i cvrste, ni ja vise ne znam sta da mislim idem doktoru za dva dana tako da i tebi preporucujem da bi najbolje bilo da se javis doktoru pa da vidis sta je problem SRETNO

(odgovor članu Dalija098)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Policistični jajnici - PCOS
3.6.2014 20:09:14   
Dalija098
Zvala sam ga, kaže da uzmem Dabrostonuser posted image
Sačekaću još koji dan jer iskreno muka mi je od tableta ionako se krkam sioforom 3x dnevno.
Danas 16-ti dan otkad me bole, jave se grčevi ali menst. ni na vidiku.

Sretno Mila

P.S. A jesi sigurna da nisi user posted image ?

(odgovor članu mila25)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Policistični jajnici - PCOS
4.6.2014 17:44:14   
mila25
ma nisam sigurna nisam jos test radila nekako racunam da mi je ovo bila kao menstruacija ne znam vise ni sama idem sutra doktoru pa cu da vidim sta ce mi rec user posted image ne smijem previse da se nadam svaki put kad mi kasni uvjerim se da sam trudna pa se ispostavi da nisam tako da ne smijem previse da razmisljam o tome i da se puno nadam user posted image javim sutra sta mi je doktor rekao sad se samo nadam da ce ova bol prestat vec je 24 dana kako ne grudi bole user posted image

(odgovor članu Dalija098)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Policistični jajnici - PCOS
4.6.2014 19:31:48   
Dalija098
Mila25 ne mogu da ti pošaljem privatnu poruku, otipkam sve i neće da ode :S

(odgovor članu mila25)
Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Policistični jajnici - PCOS
4.6.2014 19:38:04   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: Dalija098

Mila25 ne mogu da ti pošaljem privatnu poruku, otipkam sve i neće da ode :S

moras upisati temu,bilo stauser posted image

_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu Dalija098)
Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Policistični jajnici - PCOS
1.7.2014 0:37:32   
Majamagdalena
E ovako, nadam se da će mi netko odgovoriti jer ja stvarno ne znam više šta da radim. Već nekoliko godina imam jake bolove u predjelu donjeg djela stomaka, ( mokračni kanali, jajnici) i nisam imala spolni odnos. Isla sam doktoru vadila nalaze krvi mokrače rekli mi da imam upalu, odem ja kod ginekologa radila ultrazvuk preko stomaka sve uredu. I u to sam vrijeme stupila u spoli odnos, nakon nekog vremena odem ja ponovno kod ginekologa da me vaginalno pregleda i kaže mi da imam jako velik iscjedak, da imam polocistične jajnike, da mi je maternica u drugom položaju i propiše mi Yez kontracepcijske pilule ( imam većinom redovnu menstruaciju ) . Odem ja kod drugog ginekologa i kaže mi da ništa od toga nije istina i da ni slučajno ne uzimam te tablete. Međutim imam bolne spolne odnose, i imam osjećaj da prilikom spolnog odnosa penis lupa od nešto ( pročitala sam na netu da to može bit znak policističnih jajnika ) Ja više živa ne znam šta ću svaki doktor svoju priču priča. Ne znam puno oko tih policističnih jajnika, ako bi mi netko mogao malo više reći, jer ja i dalje trpim jake bolove iako oni kažu da mi nije ništa ?. :)

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Policistični jajnici - PCOS
16.7.2014 21:37:02   
nestor
Drage moje,evo i mene po prvi put..Želim sa vama da podijelim svoje iskustvo..Imam Pco,neki blaži sam slučaj,ako tako mogu reci :) Pokušavam da zatrudnim već 3 GOD.U početku nismo tome prodavali neki značaj jer sam mlada ali posle 3 GOD već me uhvatio neki "strah" ..Otišli smo kod ginekologa sa namjerom da počnemo ispitivanja a pri tom sam bila kod njih 5 na klasične preglede niko mo nije rekao o pco niti mi objasnio o čemu je riječ dok se nisam informisala na netu..i ušli smo u tu priču..povadili sve nalaze(hormone,spermogram,Cervik.vag.briseve,urin,krvnu sliku,profil prolaktina,obrt sa insulinemijama)sve u najboljem redu ,i išli na folikulmetriju i ništa...:-( i čujemo od poznanika za dr Tatjanu Motrenko koja radi privatno u Budvi.Mjesec dana mi je trebalo da dodjem do nje jer je mnogo dobar doktor i stručan ..po mjesec dana vam treba da zakazete bez obzira sto je privatno..Primila nas je,imala uvid u sve nalaze i rekla da ne vidi problem na osnovu tih nalaza i predložila histeroskopiju.To sam uradila prošli utorak,ništa strašno,mnogo su ljubazne,taj zahvat je koštao 420€ Sa totalnom anestezijom.Problem je nadjen-endometrijum u poliferativnoj fazi sa brojnim mikropolipima i lijevi Jajovod jedva propusta tekućinu.Dala mi je da pijem yasmin 3mj da će se to samo iščistiti i posle toga inseminacija a ako ne ništa onda vto..Strepljenje mi je pri kraju,jer sam se nadala da ću inseminaciju odradit već slika mjesec ali eto :-( Sok mi je sve to ,jer sam mlada,nikad nisam mogla pomislit da će me to zadesit..kažu da je psiha najbitnija,tako da ću se potruditi da se opustim..Sto se konkretno tiče pcos ,menst su mi redovne,nemam problema sa kilazom -čak sam i mrsava ali imam problema sa maljavoscu ali to se da lako riješit :) nadam se da će ako ne inseminacija prvi pokušaj veto biti uspješan i da ću već početkom slika godine biti eto moje iskustvo..ljubim vas sve i želim vam sve naj od <3 !!!!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.7.2014 15:28:18 >

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Policistični jajnici - PCOS
18.7.2014 14:24:54   
Azra86S
Imam nekoliko pitanja za vas iskusnije user posted image
Zadnju menstruaciju sam imala 15.6 i trajala je 18 dana, s tim da je prvih 10 dana bio samo obilniji tamno smedji ( skoro crni) iscjedak. Inace imam neredovite menstruacije. Tri ili cetiri dana nakon menstruacije pocinje neki smedji iscjedak, kao stara krv. U medjuvremenu radim testove na ovulaciju, svih 6 pozitivni-jako pozitivni, vec tu vidim da nesto nije u redu. Spremim se ginekologu (prvi put). Nakon ultrazvuka doktor kaze da su vjerovatno jajnici policisticni, da ne vidi dobro ( znate kakvi su aparati po domovima zdravlja) Endometrij inhomogen 5.6, OD 36-26mm sa vise sitnih folikula sa najvecim folikulom 12 mm, OS 42-23mm sa vise smjestenih folikula.
Od simptoma PCOSa imam dlakavost, visak kilograma, neredoviti ciklusi. Vec sam sumnjala da je to u pitanju. Salje me doktor da kupim test na trudnocu, negativan, salje me na hcg iz krvi i on negativan (2.4). Kontrola nakon menstru. krvarenja radi Papa i Uz.
Nakon 4 dana smedji iscjedak ne prestaje, idem ja opet na pregled. Opet ultrazvuk, endometrij 6.8, folikul na desnom jajniku 15 cm. Doktor kaze slabo raste. Slijedeca mestruacije nece doci ni za 15 dana a mozda i vise , iako mi vec kasni nekoliko dana( nista neuobicajeno za mene). Za iscjedak kaze vjerovatno poremecaj hormona ( naravno!) jer ne vidi nista drugo, piti Dabroston 10 mg sljedecih deset_ dana pa ce nakon toga i menst. doci. Da se javim svom doktoru nakon toga( ovaj je na zamjeni zbog godisnjeg odmora). Mene zanima da li da cekam 12 dan ciklusa da idem na sljedeci pregled, ili bi mi zbog PCOSa trebali raditi hormone i da li bi zbog toga trebala otici ranije. Zelim bebu pa mi je svaki mjesec bitam, jer znam da nece biti lahko niti brzo. I da li je moguce da ipak ovaj mjesec imam ovulaciju jer imam jos 15 dana do sljedeceg ciklusa? I da, kazem ja njemu da sam radila testove na ovulaciju i da su pozitivni( cisto da mi i on kaze da je do hormona, jer sam se vec informisala o tome) Njegov odgovor to je nemoguce, nisi ti to radila dobro user posted image user posted image user posted image Pa valjda znam umociti stapic. Hmmm

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.7.2014 15:28:26 >

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Policistični jajnici - PCOS
18.7.2014 15:06:46   
AAvalon
draga azra86s, sva sam se pogubila u ovim tvojim nalazima user posted image ne znam ni gdje da pocnem

kao prvo, vjerovatno si vec i sama skontala da su kod PCOS cesto pozitivni testovi na ovulaciju, zato sto oni testiraju prisustvo hormona LH, koji je kod PCOS svakako dosta povecan pa samim time i testovi su pozitivni. pretpostavljam da si na to i mislila kad si rekla da si se vec informisala. to bi bilo moje misljenje sto se tice tvojih pozitivinih testova, jer se to cesto desi kod zena sa PCOS.
drugo, ako zelis da radis neke hormone, da bi oni bili validni najbolje ih je raditi 2-5 dana ciklusa, znaci dok ti traje menzes. nemas potrebe sada da ganjas neke hormone pred kraj ciklusa, oni su ti manje relevantni. ne vidim iz ovoga jesi li radil ikakve hormone prije? ako nisi, onda su ovi na pocetku ciklusa odlicna startna tacka i najpametnije sto mozes uraditi, tako da ti je u tom slucaju najbolje cekati sljedeci ciklus i onda odraditi ove hormone (unaprijed pribavi uputnice da se ne zezas sa tim i da ti ne isteknu dani).
a da li je moguce da ovaj mjesec imas ovulaciju? pa naravno da jeste ali ti to ne moze niko sa sigurnoscu reci. s obzirom da imas neredovne cikluse, ko zna kad ti bude ovulacija (uglavnom se racuna da je bila oko 14 dana pred menzes).

po meni, najbolje ti je sacekat svjez ciklus, odmah 2.dan povaditi standardne zenske spolne hormone (LH, FSH, prolaktin, androgene obavezno radi PCOS) i onda se sa nalazima zaputiti nekom dobrom doktoru koji se bavi lijecenjem problema sa zatrudnjivanjem. u svakom slucaju sretno ti bilo user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.7.2014 15:29:07 >


_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Azra86S)
Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Policistični jajnici - PCOS
18.7.2014 15:22:06   
samy_lo
Pozdrav..da li bi mi neko mogao reci da li ja imam policisticne jajnike..

Hormone sam vadila 8-dan ciklusa



FSH-4,8 ref.vrijednosti- folik.faza:2,0-11,6

ovol.faza:3,5-14

lut.faza:1,4-9,6



LH-10,1 ref.vrijednosti-folik.faza :2,6-12,1

ovol.faza:12-50

lut.faza:0,83-15,5



Estradiol-134 ref.vrijednosti-folik.faza:98-592

ovol.faza-688-1404

lut.faza-120-738



Progesteron-8,4 ref.vrijednosti-folik.faza:0,39-5,4

lut.faza-3,3-71



Testosteron-1,5 ref.vrijednosti-žene:0,20-2,70


i 21.dan ciklusa
Progesteron 7,8
Prolaktin 445

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.7.2014 15:29:16 >


_____________________________

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Policistični jajnici - PCOS
18.7.2014 16:24:27   
AAvalon
samy_lo, ovo haman ja dezurna danas na ovoj temi ispadoh user posted image user posted image
ne znam zasto si radila hormone 8dc, tu si u jednoj sivoj zoni izmedju folikularne i ovulatorne faze, i hormoni ti nikad nisu nacisto. najbolje ti je uraditi 2dc ili 3dc, tad sigurno znas na cemu si. ako eto i uzmemo u obzir da si i dalje u folikularnoj fazi ciklusa, ocito je da ti je LH duplo veci od FSH (iako su mozda u okviru referentnih vrijednosti), sto je klasicni simptom koji upucuje na PCOS. naravno, ovo je samo moje laicko misljenje, dijagnozu ti moze uspostaviti samo ljekar na osnovu kompletne anamneze.

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Policistični jajnici - PCOS
18.7.2014 17:04:27   
Azra86S
AAvalon hvala ti na brzom i iscrpnom odgovoruuser posted image
Da, znam da se hormoni vade u tom periodu ciklusa, moje pitanje je bilo da li da odem svom doktoru na pocetku slijedeceg ciklusa, jer mi je doktor koji trenutno radi rekao da odem tek 12 ili 13 dan sljedeceg ciklusa zbog pape i UV. Moja dilema je da li da odem na svoju ruku ranije, tj na pocetku sljedeceg c, jer bi u suprotnom cekala jos sigurno dva mjeseca ili vise. Nije mi jasno zasto mi nije rekao da vadim te hormone kada pocne sljdeci ciklus ako vec kaze da su jajnici policisticni ili mozda ne zeli da se zamara samnom jer je tu samo na zamjeni, ili ipak zeli da moj doktor krene od nule jer ce me on i lijeciti . Znam da sam malo zakomplikovala user posted image

< Poruku je uredio Azra86S -- 18.7.2014 17:10:12 >

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Policistični jajnici - PCOS
18.7.2014 17:37:51   
samy_lo

IZVORNA PORUKA: AAvalon

samy_lo, ovo haman ja dezurna danas na ovoj temi ispadoh user posted image user posted image
ne znam zasto si radila hormone 8dc, tu si u jednoj sivoj zoni izmedju folikularne i ovulatorne faze, i hormoni ti nikad nisu nacisto. najbolje ti je uraditi 2dc ili 3dc, tad sigurno znas na cemu si. ako eto i uzmemo u obzir da si i dalje u folikularnoj fazi ciklusa, ocito je da ti je LH duplo veci od FSH (iako su mozda u okviru referentnih vrijednosti), sto je klasicni simptom koji upucuje na PCOS. naravno, ovo je samo moje laicko misljenje, dijagnozu ti moze uspostaviti samo ljekar na osnovu kompletne anamneze.

Hvala ti puno,sto si izdvojila vrijeme za mene..pa tako mi je rekao doktor sa GAK-a da vadim 8 i 21 dan ciklusa..pa budemo vidjeli sta ce on reci,a eto kome god sam rekla kaze da upucuje na PCOS..tebi hvala jos jednom


_____________________________

06.09.2013 pocetak borbe
01.3.2015. Kiretaza-13 sedmica
10.9.2015 dvojke-spontani pobacaj
04.10.2016 rodio se moj H

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Policistični jajnici - PCOS
19.7.2014 10:13:54   
AAvalon

IZVORNA PORUKA: Azra86S

AAvalon hvala ti na brzom i iscrpnom odgovoruuser posted image
Da, znam da se hormoni vade u tom periodu ciklusa, moje pitanje je bilo da li da odem svom doktoru na pocetku slijedeceg ciklusa, jer mi je doktor koji trenutno radi rekao da odem tek 12 ili 13 dan sljedeceg ciklusa zbog pape i UV. Moja dilema je da li da odem na svoju ruku ranije, tj na pocetku sljedeceg c, jer bi u suprotnom cekala jos sigurno dva mjeseca ili vise. Nije mi jasno zasto mi nije rekao da vadim te hormone kada pocne sljdeci ciklus ako vec kaze da su jajnici policisticni ili mozda ne zeli da se zamara samnom jer je tu samo na zamjeni, ili ipak zeli da moj doktor krene od nule jer ce me on i lijeciti . Znam da sam malo zakomplikovala user posted image


Nije ni meni jasno zasto ti niko nije trazio te hormone. U svakom slucaju, ti mozes otici svom dr opste prakse i traziti uputnicu za zenske spolne hormone, i otici ih uraditi tako neki 2dc ili 3 dc. U svakom slucaju te nece kostati nista osim malo krvi user posted image i ako je ovaj dr htip da te tvoj lijeci od nule, i tvom doktoru trebaju ti nalazi za iole pristojnu dijagnozu. Znam da se PCOS lijepo vidi i na uzv, ali je bolje ako se ima uvid i u stanje hormona. To je barem moje misljenje, na osnovu onoga sto je meni moja doktorica rekla. Eto, sretno, nadam se da ces se uskoro izboriti za svoju bebicu...


_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Azra86S)
Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Policistični jajnici - PCOS
19.7.2014 23:55:23   
Azra86S
Hvala ti puno user posted image Tako cu i uraditi, bolje da na vrijeme bude sve spremno, pa ce i bebica biti brze user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Policistični jajnici - PCOS
23.7.2014 15:50:52   
malena27 RR
http://www.ringeraja.ba/forum/m_330096/mpage_25/key_/tm.htm#2263684

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Azra86S)
Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Policistični jajnici - PCOS
21.11.2014 15:01:00   
malena27 RR

IZVORNA PORUKA: crna lala

Veliki pozz za sve forumasice....prije nekoliko mjeseci mi je ustanovljem sindrom Pcos jajnika,,,iako ja nemam skoro nikakve simptome,,osim sto vec dvije godine ni traga user posted image ...a ginekolog mi je rekao da nema potrebe za hormonskim terapijama samo da se malo strpim i sve ce biti ok...a ja nemam vise strpljenja...pa se nadam da neko ima neki pametan savjet jer ja vise nemam user posted image


IZVORNA PORUKA: malena27 RR

mijenjaj ginekologa...za pocetak uradi hormonski status polnih hormona, hormona stitne i nalaze Inzulinske rezistencije (IRI) i test opterecenja glukozom (OGTT).





IZVORNA PORUKA: crna lala

vec sam bila kod dva ginekologa prije njega koji cak nisu ni primijetili taj PCOS a za ovog sam cula dosta pozitivnih komentara...tako da nezz vise...sad se bavim altrernativnom medicinom.,,i nadam se pozitivnim rezultatima..ali svakako ako ubrzo ne bude promjena da cu to i uraditi,,,hvala na savjetu...pozz




_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Policistični jajnici - PCOS
13.2.2015 15:20:50   
Selma85
Drage forumasice, prvi put se javljam ali sam dosta citala vase postove, pa sam odlucila da i ja kazem nesto na ovu temu. Imam PCOS ( dijagnoza od prije 6 mjeseci, ali vjerovatno ga imam od trenutka prve menstruacije). Od simptoma imam prekomjerna tezina, maljavost, problemi sa tenom, neredovite menstruacije... Uradila sam sve moguce testove, od spolnih hormona, hormona stitne, nadbubrezne zlijezde, inzulin glukoza...... uglavnom spolni hormoni su ok, dok je sve ostalo iznad normalnih vrijednosti. Nakon konsultacije sa endokrinologom pijem letrox, totalna promjena ishrane i stila zivota. NAkon dva mjeseca letroxa i ishrane bez bijelog brasna i secera u bilo kojem obliku osim u vocu, dosta povrca i voca, nemasnog mesa, svaki dan set_nja, izgubila sam 10 kg i imala 2 uredna ciklusa od 28 dana ( ovo se nikada prije nije desilouser posted image ). Andostrendiol koji je bio povisen, nakon promjena u ishrani se vratio na normalu, za ostale hormone cekam nalaze ali vjerujem da ce i tu biti nekog napretka. Uz to sam pila cajeve od nevena, hajducke trave, zdravca, brusnice i majcine dusice, svaki dan minimalno 4 solje caja. Doktor u slucaju da ne dodje do trudnoce u narednom periodu preporucuje operaciju ( busenje tih cisti zaboravila sam koji je strucni nazivuser posted image ).. Suprug radio spermiogram na prvom slaba pokretljivost i neka upala, na drugom nalazu ogromno poboljsanje progresivno pokretnih 70% ( njegovu ishanu nismo toliko drasticno mjenjali osim sto smo ubacili puno vise voca i povrca, i pije sve cajeve samnom). Moj ginekolog razmislja i o nekom obliku stimulacije, ednokrinolog o uvodjenju siofora.
Na zadnjem UZ ide sljedeci sok, postoji septum na materici, a pored toga materica je i zavaljena ( ovo sam znala od prije), a imam i neki mali polip. Uglavnom dijagnoze nikad ne prestaju user posted image . Ginekolog mi kaze da se ne brinem, pa se ja i ne brinem, neka se on brine za meneuser posted image , ja radim sto je do mene pa valjda ce biti nesto od svega ovoga. Pozdrav svimauser posted image

< Poruku je uredio Selma85 -- 13.2.2015 15:22:45 >

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 495
   RE: Policisticni jajnici-PCOS
5.12.2016 8:19:43   
light
Pozdrav svima, pratim vas dugo ali tek sam sad odlučila postaviti pitanje. Od moje 15 sam pod kontrolom liječnika i ponekad su jajnici policistični a ponekad nisu. Jedan UZV su policističnog izgleda a već na idućoj kontroli nisu i tako u nedogled. Sad sam trenutno kod specijaliste u Petrovoj i pokušavam ostat trudna. Prosle god sam imala trudnoću bez ploda i bila na kiretazi. No da ne duljim. Dobila sam terapiju duphastone od 14-26 dana ciklusa i eutirox za spustanje tsh ispod 2 (dr. je objasnila da je to važno za zatrudnjivanje). Pijem također folnu i aspirin 100. To traje vec par mjeseci. Prije par dana na 30ti dan ciklusa sam dobila čudnu menstruaciju koja je trajala 2 dana bez ugrušaka i čudne tamne boje pa sve do smeđeg iscjetka. Test je negativan. Jel netko bio u takvoj situaciji? Da li je moguće da ipak ostanem trudna u sljedećim danima ovog ciklusa? Šta znači to čudno krvarenje? Ne znam više šta piti i kome vjerovati jer doktori kažu bit će a ja sam napunila 30tu i bojim se da neće biti ništa od bebe. Hvala svima, divne ste i oprostite na dužem postu. P.s menstruacije mi prije duphastona nikad nisu bile redovite i dr. Kaže da je moja neplodnost leži u tome što nemam ovulacije. Hvala još jednom

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 496
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 18 19 [20]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *